מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הכפלה של ערכי אסטרדיול לאחר החזרת בלסטוציסטשיר12/07/2023
שלום, האם הכפלה של ערכי אסטרדיול 3 ימים לאחר החזרת בלסטוציסט (מ 760 יום לפני החזרה ל 1500 3 ימים לאחר החזרה) במחזור טבעי ע״ב לטרזול, יכולה לרמז על קליטה של הריון?
בהריון של הילד בראשון כן קפץ ככה, ובאילו שלא נקלטו האסטרדיול בקושי עלה בימים שלאחר ההחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנתון אינו בהכרח מספק אינפורמציה בעד או נגד היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין בלסטו ותאומים זהיםדנ12/07/2023
בת 43
עובר בלסטו בדירוג 4AB
החל בדיוג נמוך ובגידול במעבדה שיפר דירוג
הפריה ICSI
האם נתונים אלה מעלים סיכוי להתפצלות ברחם לתאומים זהים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא בהכרח
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי IVF ויחסיםאשמח לתשובה12/07/2023
היי, אני עוברת טיפולי IVF מתרומת זרע, אשמח לדעת האם בימים שבהם מזריקים לפני השאיבה מותר לקיים יחסים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין מניעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה נדחית לאחר החזרת עוברים מוקפאיםדנה12/07/2023
שלום פרופסור
אני לאחר טיפול של החזרת 2 עוברים מוקפאים יום 5.
בUS הראשון נצפה שק הריון ריק
ושק שני עובר תקין עם דופק.
לאחת שאתמול בערב היה לי דימום וסתי כבד מאד עם מעט קרישי דם . הלכנו שוב לאולטרסאונד ולעובר השני היה עדיין דופק .
והרופא טוען שעקב כך שהעובר הראשון לא נקלט יש דימום כבד שצריך לצאת. השאלה האם הדבר לא מאיים על העובר ? יש איזה טיפול מיוחד נגד דימומים מעבר לתמיכה הרגילה ( אטרוגסטן. אסטרופם דופסטון?)תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה
פרופ` דוד בידר12/07/2023היות וקשה בדימומים להשתמש באוטרוגסטן אפשרי להזריק פרוגסטרון.
פרט לכך להמשיך תרופות אחרות ולנוח.
כעת הכל לא תלוי בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון חיובית בדיקת דם שליליתהילה אזולאי11/07/2023
ערב טוב,
עשיתי החזרת עובר טרי לפני 12 יום 2 תאים .
הביצית התבשלה אחרי השאיבה רק יום וחצי אחרי בשעה 16:30 התחילה הפריה והביצית התחלקה ל-2 תאים .
בדיקות הריון כיומיים לפני הבטא חיוביות והפס מבדיקה לבדיקה מתחזק.
מצרפת תמונה מבדיקה שבוצעה היום לפני 40 דקות .
מאז האוביטרל עבר 17 יום .
בדיקת דם היום שלילית .
השאלה שלי זה אם הביצית ה"תבשלה" מאוחר יותר וההפריה הייתה מאוחרת זה נחשב כמו ביוץ מאוחר לאישה רגילה שלא בטיפולי פוריות?ואולי בגלל זה בדיקת הדם יצאה לי שלילית? או שאין קשר בכלל פשוט זה לא ברור לי אייך בדיקות ביתיות חיוביות והפס מתכהה מיום ליום... י
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר12/07/2023אני לא רואה בברור שני פסים אך מה שקובע זוהי בדיקת הדם, ככה שצריך להפסיק עם הבדיקה הביתית הזו ולהסתמך על בדיקת הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה במחזור טבעי בלבדדניאל11/07/2023
בת 39.9 עם מחלות רקע.
מעוניינת בשאיבה במחזור טבעי עם מעקב צמוד ןהזרקת דקפפטיל בלבד.
איפה אפשר למצוא רופא עם זמינות גבוהה לחדר ניתוח שיכול לתאם חדר ניתוח לשאיבה בהתאם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה
פרופ` דוד בידר12/07/2023כל רופא פריון יכול לעשות זאת.
את פשוט צריכה לפנות ולשאול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופוסטון כתמיכה- האם מעכב ווסת?דניאלה11/07/2023
טיפול של גונל F + אוביטרל + 2 כדורי דופוסטון,
האם הכדורים מונעים את הווסת? אם עברו 14 יום מהביוץ ללא ווסת יש סיכוי שהעיכוב מהתמיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופסטון
פרופ` דוד בידר12/07/2023העיכוב לא מהתמיכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ מאוחר ולא ככ קבועאנונימית11/07/2023
האם ביוץ ביום ה25 למחזור הוא תקין??
באופן כללי ביוץ שמשתנה קצת בין מחזור למחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי בדיקות במחזור הנה תופעה שכיחה ולעיתים מצריכה טיפול על מנת לתזמן את הביוץ למועד קיום היחסים או ההזרענ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאכול מילקי וקצפות בהריוןנגה11/07/2023
האם מותר לאכול מילקי בהריון? קצת חוששת בגלל הקציפה שיכולה להכיל גלטין דגים
האם יש איסור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על ביוץ ומחזור טבעימיכל11/07/2023
בת 39.8 יום 11 למחזור
בדיקות דם מיום ראשון (היום 9 למחזור)
E2 476
Lh 4
Prog 2.5
באולטרסאונד בצד ימין זקיק 18.4 כמעט 19 ובצד שמאל 4 זקיקים קטנים של 7.5 7 ו5.3 5
רירית רחם 8.9
לפי הגודל של הזקיק והפרוגסטרון נראה שהביוץ ממש קרוב אבל רמת האסטרדיול נמוכה יחסית וגם lh עדיין לא עלה.
מה זה אומר שהאסטרדיול כל כך נמוך?
זה אומר משהו על הזקיק?
הביצית פחות טובה?
מתי יהיה הביוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה להערכתי שהסיכוי לביוץ הוא בטווח של יומיים ממועד הבדיקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא גבוהה בשבוע 6ליליאן11/07/2023
שלום, ביצעתי אולטרסאונד בשבוע 6+2, היה עובר עם דופק שהתאים לשבוע 6+3 (כנראה ביוץ מעט מוקדם), יום אחרי עשיתי בדיקת בטא (אני יודעת שלא צריך פשוט היתה כלולה בתוך בדיקות הדם שלי) ויצא 159,583!! ערך מאוד מאוד גבוה לשבוע 6 ואפילו 7
אני נורא מפחדת שמדובר בהריון מולארי, מצד שני יןדעת שלא בודקים בטא אחרי שראו דופק אבל בכל זאת
התוצאה נורא מדאיגה, יש סיבה לדאוג??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר12/07/2023לא עושים בדיקה בשבוע כזה ואין הסבר לערך כזה ולכן תחזרי על הבדיקה ואם האולטרה סאונד תקין אז להתעלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בדיקות מעקב וביוץנרקיס11/07/2023
פרופסור שלום,
ערכי בדיקות מעקב ב 10.7
E2 - 1113
Progesterone-3.6
LH -37.9
ערכי בדיקות מעקב ב 11.7
E2- 262
Progesterone- 9.3
LH - 14.9
על פי הערכים האלה מתי נחשב יום הביוץ ב 10.7 או 11.7 ?
תודה מראש על התייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ ב-11.7
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת סקסנדה וחומצה פוליתשרה כהן11/07/2023
שלום רב.
אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס מטופלת באלטרוקסין, כמו כן שחלה פוליציסטית.
לא נקלטתי להריון כבר 6 שנים. כרגע בבדיקות לקראת הפריה.
עקב השמנה הומלץ לי על שימוש בסקסנדה..
האם יש בעיה בטיפול זה למי שיש תת פעילות בלוטת התריס?
כמו כן אני מטופל בחומצה פולית לאור המלצת רופאת נשים , האם מותר להשתמש בסקסנדה למי שמקבלת חומצה פולית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקסנדה
פרופ` דוד בידר12/07/2023התרופה יכולה לגרום להפרעות בתפקוד בלוטת התריס ויש לדווח לרופא המטפל.
לא רצוי להשתמש בזמן טיפולי הפריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תשובות פרופיל הורמונאליאיילת11/07/2023
שלום רב,
אני בת 40.6, היו לי שני הריונות ספונטאנים שהסתיימו בלידות קיסרי חירום. כיום, אמא ל - 1. (הבן השני נפטר בגיל 3.5). מאוד רוצה עוד ילדים.
שומרת טהרת משפחה, הביוץ בשנה אחרונה יוצא בימים נקיים, שאיני יכולה לקיים יחסים עם בעלי.
שני רופאי פוריות אמרו שעליי להתחיל ב IVF במיידי. עשיתי בירור הורמונאלי מלא לפני כשמונה חודשים. בזמן הזה נטלתי אסטרופם פעמיים ביום (2MG) מיושני שני של הוסת ולטרזול מהיום החמישי.
לא הייתי במעקב בזמן נטילת התרופות.
בשלושה חודשים האחרונים המחזור מתקצר ממש - 28 ימים ל 25 ימים ל23 ימים והחודש 20 יום.
להלן תוצאות פרופיל הורמונאלי שעשיתי ביום החמישי בוסת
TSH 0.72
ESTRADIOL 295
PROGESTERON 0.4
FSH 5.67
LH 3.67
מה התוצאות מעידות?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופיל בגבול התקין,אני מזדהה עם המלצת הרופאים שהמליצו לך לפנות לאלתר לטיפול IVF,המעלה את סיכוייך פי 4 מול כל פרוצדורה אירת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת...
איילת12/07/2023ראשית, תודה על המענה המהיר.
שנית, מאוד דאגתי מה ESTRADIOL שהוא גבוה מ 200.
מה יכול להסביר את עניין קיצור המחזורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עניין משך המחזור הוא פונקציה של המערכת ההורמונלית המשתנה עם הגיל,ובהשפעת טיפולים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח פרופיל הורמונלירות11/07/2023
שלום וברכה.
אני בת 43, חמישה ילדים שנולדו באופן טבעי.
קרתה הפלה נדחית בספטמבר אחרון.
רציתי לקבל חוות דעת לגבי פרופל הורמונלי שנעשה לי אצל רופאת נשים.
לפי מה שאני קוראת ברשת, לא נבדקו כל הערכים שבודקים בדרך כלל..
האם הפרוגסטרון נמוך, האם צריך צריך לבדוק פרוגסטרון שוב ביום ה21 למחזור?
אשמח מאוד לעזרתכם.
תודה רבה!
TSH 2.86 mIU
Progesterone
< 0.32 nmol/L
Estradiol 91 pmol/L
Progesterone
< 0.32 nmol/L
FSH
12.59 mIU/mL
LH 4.84 mIU/mL
TSH 2.86 mIU/L
Estradiol 91 pmol/L
Progesterone
< 0.32 nmol/L
FSH
12.59 mIU/mL
LH 4.84 mIU/mL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נתוני הפרופיל מצביעים על רזרבה שחלתית נמוכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)