מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיטת icsi ,ותאומים זהיםשני13/07/2023
האם בעובר יום 5 בשיטת הפריה icsi
יש יותר סיכוי להתפצלות תאומים זהים מאשר עובר יום 5 בשיטת הפריה הרגילה בשל התערבות היתר בעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת
פרופ` דוד בידר14/07/2023יש רווחים לכאן ולכאן והיות וזה נדיר אין לזה משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח ערכי בטא ופרוג'צ`ופי13/07/2023
היי פרופ',
בטאות חיוביות לאחר החזרת עוברית מביצית מופשרת צעירה שלי. ביוץ טבעי, מקבלת אומנם תמיכה 2 קרינון:
בטא ראשונה 147, פרוג' 46, אסטרדיול 460
בטא לאחר יומיים 595, פרוג' 75, אסטרדיול 543
בטא לאחר יום אחד: 925, פרוג' 71.5, אסטרדיול 706
הבטא מכפילה עצמה אך ראיתי לפתע שהפרוג' ירד ממש מעט, האם זו סיבה לדאגה? נתונים אלו הינם בשבוע 4+4 טרם עשיתי us. האם ההכפלות תקינות? האם העובדה שנעלמו תסמינים מרמזת על בעיה?
אני מודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח
פרופ` דוד בידר14/07/2023ההכפלות תקינות והפרוגסטרון נמצא בעודף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברי בלסטו בגיל מבוגרדינה13/07/2023
האם זה נדיר עוברי בלסטו בגילאי 42+?
במידה והתפתח עובר כזה מה הסיכוי שהוא תקין גנטית וישתרש?
שיטת הפריה icsi* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר14/07/2023זה לא נדיר וסיכויים שהעובר צקין לא קשור לכך שהוא בלסטו או
לא אלא בגיל הביצית ורוב העוברים בגיל הזה הם לא תקינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 8 פלוס 3 תמיכהזיו13/07/2023
אני בשבוע 8+3 אחרי החזרת עוברים טריים. כרגע לוקחת תמיכה של 4 אנדומטרין, 3 דופסון, 2 אסטרופם ופעם ביומיים זריקת פרונטוגט.
מרגישה מאוד רע עם בחילות וכאבי ראש חזקים - האם יכול להיות שזה קשור לתמיכה המאוד כבדה שמקבלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבוע
פרופ` דוד בידר14/07/2023להםסיק כל התמיכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוז בלסטו תקין בגיל מבוגרשנית13/07/2023
מה אחוז הבלסטוציסטים התקינים בגילאי 43++?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחות מ-10% מכלל העוברים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקינות עוברים
.דינה13/07/2023תודה על המענה
אך השאלה כמה עוברים תקינים מסך כל עוברי יום 5 שנוצרו בגיל זה? 43.4
דירוג 4AB* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בנתוני גילך הערכתי היא שרק אחד מתוך שלושה בחסטוציסטים ימצא תקין גנטית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלסטוציסט בגיל 43.4דינה13/07/2023
האם זה נדיר שלאישה בגיל 43++
יתפתח בלסטוציסט בדירוג מאוד גבוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נמוך מאוד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק שגדל באחד ביומייםרחלי13/07/2023
שלום רב,
יום 14 למחזור: שני זקיקים 17 ו12
יום 16 למחזור: שני זקיקים 18 ו16
מטופלת בג'ונאל (50 ליום)
שאלות:
1. האם עליה מ17 ל18 ביומיים זה תקין? (נראה איטי)
2. אם איטי מה זה אומר? שאין ביצית? שהיא לא מתפתחת?
3. האם בזריקת אורביטול שניהם יבייצו ביחד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההתפתחות איטית ובהחלט קיימת אפשרות להבשלה לקראת ביוץ של הביציות בשני הזקיקים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!! בדיקות דם וביוץ
רחלי13/07/2023תודה רבה!! ומה הסיבות להתפתחות איטית??
מצרפת את בדיקות הדם:
E2 - 606
Prog - 1
Lh - 9.6
מתי לדעתך ייתרחש ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדרך כלל הסיבה היא רזרבה נמוכה על כל מרכיביה ההורמונאליים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה עם חצוצרה אחתרוני13/07/2023
שלום,
אני מטופלת IVF מזה הרבה שנים. כרגע בטיפולים לילד שני.
בעבר, לאחר הריון חוץ-רחמי, הוציאו את החצוצרה הימנית.
לצערי בשל רזרבה נמוכה, אני לא מייצרת בסבבים האחרונים יותר מביצית אחת / שתיים.
שאלתי:
האם במצב כזה, כאשר ידוע שהביוץ הוא מהצד בו יש חצוצרה, עדיף ללכת על הזרעה? או שהסיכויים בכ"ז גדולים יותר בהפריה? (נתוני הזרע מצוינים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מאחר ואת מטופלת הפריה חוץ גופית הייתי שוקל המשך טיפול באמצעות הפריה חוץ גופית ורק כברירת מחדל אפשרות של הזרעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי הכי מוקדם לבדיקת הריוןלי13/07/2023
כמה ימים אחרי בלסטו 5 אפשר לעשות בדיקת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי
פרופ` דוד בידר13/07/20239-10 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חושבת שיש טעות בהוראותמלי13/07/2023
שלום
לפני החזרת בלסטוציסט יום 5
נראה לי טעויות בהוראות
נאמר לי היום בעשר בערב לקחת אוביטרל ולהתחיל קרינון פעמיים ביום מיום ראשון. החזרה ברביעי בבוקר
האם אני לא צריכה להתחיל קרינון בשבת
וגם האם ההחזרה לא צריכה להיות בחמישי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מאחר הנתונים ההורמונלים ומעקב הזקיקים ידועים לרופא המטפל עליך חברר איתו את שיקוליו בנדון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה של בלסטוציט קפואלקראת החזרה12/07/2023
שלום רב,
חמישה ימים לפני החזרת קפוא יום 5. על בסיס אסטרופם בלבד.
אחרי שאיבה חודש קודם לא החזירו בגלל גירוי.
אסטרדיול היום בבוקר 1100
LH 11
פרוגסטרון 2
רירית 7. הרירית הייתה 7 גם לפני 3 ימים.
בד"כ (לדוגמה לפני שאיבה הייתה 9.2) אין בעיה ברירית.
אני בת 34 עם שתי הריונות תקינים ספונטניים לידות רגילות.
Fsh 10.2 רזרבה קצת נמוכה לכן הגעתי אחרי הזרעות שלא צלחו לivf
השאלה שלי,
האם זה שברירית מיום א׳ עד יום ד׳ לא השתנתה מצביע על איזושהי בעיה בסבב החזרה נוכחי? מה יכולה להיות הסיבה,?
היום מתחילה תמיכה של אנדוטרמין ודופסטון ל5 ימים
האם בזמן התמיכה 5 ימים הרירית עוד תגדל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למרות שהרירית לא התעבתה יותר היא עדיין מצויה בטווח התקין ולכן ההוראה לביצוע החזרה סבירה ,בכל מקרה ההחלטה הנה באחריות הרופא המטפל שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ivf ביצוע עם צ'יסטהלירי12/07/2023
בבקשה מענה דחוף . ללא ילדים עדין בת 39 וחודשיים . אחרי סבבה ivf ראשון שהוציאו רק 3 עוברים ו הייתה הפריה אחת , היא לא צלחה . כאשר הגיעה המחזור אחרי, האולרסאונד יצא עם ציסטה של 16 ןהאטסטרודיול מעט גבוה 556 . והרופא נתן לי גלולות ל 10 ימים , קיבלתי שוב וכעת הציסטה נימצאת עדיין , צלולה , בקוטר 19 רמת האסטרודיול : 565 , פרוגרסטרון 2.1 וה l.h 2.3 , ביום ה 3 למחזור והוא אמר לי לחכות לחודש הבא . האם הציסטה מסוכנת, האם היא מורידה את סיכויי הצלחת הטיפול ולמה ? למה האסטרדיול גבוה ומה זה מראה ? , מה גורם לכך ? והאם אכן להפסיק או שכדאי לבקש להתחיל את ההזרקות ( גונל ) . אובדת עצות וממש לא מעוניינת לחכות . אודה לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה שהציסטה שלך בהיותה פעילה הורמונלית היא עלולה חשבש את התגובה שלך ולכן זה יהיה נכון חהמתין חודש להתאפסות השחלה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תמיכה של נרות אסטרוגןלילי12/07/2023
שלום,
נקלטתי להריון בהחזרה על בסיס ביוץ טבעי. לוקחת כתמיכה 3 נרות אוטרוגסטן ביום (נר של 200). בבדיקת בטא שבוצעה ביום ה-15 לעובר הפרוגסטרון היה 107, כעבור כשבוע (ביום ה-21 לעובר) הפרוגסטרון היה 97. האם יש צורך להמשיך תמיכה עד לשבוע 9 או שניתן כבר עכשיו להפסיק אותה? הרופא טוען שזה לא ממש משנה ושזה לבחירתי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במקומך הייתי שוקל להמשיך את התמיכה עד לזיהוי דופק עוברי שבוע 6-7
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ivf , הזרקות עם ציסטה , מה ההשלכות ?לירי12/07/2023
בבקשה מענה דחוף . ללא ילדים עדין בת 39 וחודשיים . אחרי סבבה ivf ראשון שהוציאו רק 3 עוברים ו הייתה הפריה אחת , היא לא צלחה . כאשר הגיעה המחזור אחרי, האולרסאונד יצא עם ציסטה של 16 ןהאטסטרודיול מעט גבוה 556 . והרופא נתן לי גלולות ל 10 ימים , קיבלתי שוב וכעת הציסטה נימצאת עדיין , צלולה , בקוטר 19 רמת האסטרודיול : 565 , פרוגרסטרון 2.1 וה l.h 2.3 , ביום ה 3 למחזור והוא אמר לי לחכות לחודש הבא . האם הציסטה מסוכנת, האם היא מורידה את סיכויי הצלחת הטיפול ולמה ? למה האסטרדיול גבוה ומה זה מראה ? , מה גורם לכך ? והאם אכן להפסיק או שכדאי לבקש להתחיל את ההזרקות ( גונל ) . אובדת עצות וממש לא מעוניינת לחכות . אודה לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקות
פרופ` דוד בידר13/07/2023הציסטה זה זקיק מהטיפול הקודם וכרגע הוא מפריש הורמונים ,וההוראות של הרופא נכונות ואין כאן שום סכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה בשחלה ו ivf
לירי13/07/2023אז זה בסדר שהמשכנו טיפול עם גונל 450 למרות הציסטה ? היא יכולה לחבל בסיכויי הקליטה ? ( אם יש לי כאבים בגב תחתון מאחור ) יש סיבה להיבהל או שזה הגיוני לרמה ולזה שיש ציסטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת אנדומטרין שבוע 9שיר12/07/2023
שלום,
התחלתי שבוע 9 להריון אחרי טיפול IVF והחזרת בלסטוציסט טרי.
אני לוקחת אנדומטרין 3 פעמים ביום.
הרופא אמר לי שאני יכולה להפסיק עם האנדומטרין כבר עכשיו בבת אחת, ואמרתי לו שאני חוששת אז הוא אמר שאפשר לרדת לפעמיים ביום ואז להפסיק.
קראתי דברים שונים, כמו שכדאי לקחת עד שבוע 12 ושכדאי להפסיק בהדרגה.
האם כדאי לחכות או להפסיק כבר עכשיו? ואם להפסיק- האם בהדרגה או בבת אחת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהליך טרי מספיקה נטילה עד שבוע 7-8
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)