מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה בהריון מסלולר, מה ההשלכותנועה17/07/2023
היי פרופ׳
אני בטרימסטר ראשון. שמתי לב שאני מתעסקת שעות ביום בפלאפון בעיקר גלישה. עכשיו קראתי שזה ממש מסוכן ועלול חלילה לגרום להפלות/מומים ממחקרים שנעשו ואני חוששת. האם יש הגבלות לקרינה סלולרית??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה
פרופ` דוד בידר18/07/2023אני חושב שזה לא נכון מה שכתבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם סקר ביוכמי אחרי שקיפות עורפיתהדס17/07/2023
PAPP-A MU/L 3917.5 MOM 1.57
HCG-B NG/ML 81.0 MOM 2.45
NT (1.1 mm) MOM 0.89
רציתי לדעת עם תקין??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר18/07/2023הבדיקה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרה עובר מוקפ ללא תמיכה ואוביטרלאריאל17/07/2023
החזרה של עובר קפוא יום חמש הייתה ביום שישי לפני 4 ימים.
אני בהחזרה על בסיס טבעי לחכ אוביטרל וללא תמיכה.
בחילות נוראיות, וקצת כאבי בטן לא מצב נורא.
ממה יכול להיגרם הבחילות? אין שום תמיכה או משהו.
שאלה נוספת, מתי הכי מוקדם ניתן לבצע בדיקת בטא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר
פרופ` דוד בידר18/07/2023נראה ד בחילות הן ממשהוא לא טוב שאכלת.
נהוג לבדוק אחרי 10 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטן ואגיסטן וגינלי לאחר החזרהשני17/07/2023
שלום,
אני אחרי החזרת עוברים יום 3, כרגע יום 5
לוקחת לתמיכה נרות אוטרוגסטן 200, 3 פעמים ביום, ודופסטון פעמיים ביום.
התחילה לי פטריה בנרתיק ואני מרגישה גרד ואי נוחות בלשון המעטה, מבקשת לדעת האם טיפול וגינלי מפריע לספיגת הפרוגרסטרון?
האם ניתן להשתמש באגיסטן, או בג'ל מולטיג'ין אקטיג'ל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה
פרופ` דוד בידר18/07/2023אפשר רק שיה מרווח בין התרופות, נגיד שעתיים אחרי ששמה אוטרוגסטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובר יום 2אביטל17/07/2023
האם מקובל להחזיר עובר יום 2? יודעת שבד"כ החזירו לי יום 3 או 5...
היום התקשרו אלי מהמעבדה ואמרו שכנראה אחזיר מחר.
האם החזרת עובר יום 2 יכולה להצליח? או שזו נורה אדומה מבחינתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ` דוד בידר18/07/2023יכולה להצליח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה: שיטת הפריה icsiדנה17/07/2023
אני בת 42++
היתה לי הפריה עם 5 ביציות ואת כולן הרופא החליט להפרות בשיטת icsi בעוד שבסבב קודם הרופא עשה חצי חצי כלומר חצי מהפריות בשיטת ivf רגילה וחצי בשיטת icsi
הזרע מצוין כי הוא מתורם
אם כך למה הוא החליט להפרות הכל בשיטת icsi איקסי שידועה כשיטה של התערבות בביצית שעלולה ליצור מומים בעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטה
פרופ` דוד בידר18/07/2023השיטה לא יוצרת יותר מומים.
בגיל מבוגר יש הנוטים לבקש לבצע ICSI בגלל עטיפה יותר עבה של דופן הביצית .
אין בזה שום פסול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה צריך לקחת תמיכה על מחזור טבעיליהי17/07/2023
שלום
שאלה עקרונית כדי לעזור לי עם החלטות
אני בת 42.6
מאד קשה לי עם הפרוגסטרון, פיסית.
צריכה לקחת תמיכה על מחזור טבעי לבלסטוציסט.
הרירית שלי תמיד עבה ויפה בלי קשר לכלום
מה החשיבות של נטילת פרוגסטרון.
האם הוא נצבר
זא שאם אני רוצה פרוגסטרון גבוה ביום ההחזרה עלי לקחת חמישה ימים לפני מדי יום או שנספיק שאקח יום לפני כי ממה שהבנתי צריך להתמיד לקחת כי זה פשוט יורד כשלא לוקחים
בקיצור אם האינטרס שלי הוא רק פרוגסטרון גבוה להשרשה (רירית גם ככה עבה) האם אפשר להתחיל ליטול רק יום או יומיים לפני או לפחות להתחיל מינון אחד לפני ויום לפני ההחזרה שניים.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נתינת התוספת במתכון שהוצע לך הנה הליך מקובל בבחינת אם לא יעזור לא יזיק והיא מסייעת חהשתרשות להתפתחות ההיריון ומניעת ה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקות זרע להקפאה למטרת פונדקאותדביר17/07/2023
היי , הגיעו תוצאות הבדיקות זרע, האם זה מספיק טוב להפריה מלאכותית לפונדקאות? אני לא מצליח להבין כל כך
מצורף קובץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת הזרע בגבול התקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצות יתושים במהלך הריוןדנה17/07/2023
שלום,
אני בחודש רביעי. אתמול בלילה נעקצתי בבית מספר פעמים על ידי יתוש , כולל בבטן. האם זה יכול להיות מסוכן להריון/ לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה לים/בריכה לאחר החזרהאביטל17/07/2023
בת 40. ב 16/7 בוצעה שאיבת ביציות. בהמשך אי"ה השבוע תבוצע החזרה. האם ניתן כשבועיים לאחר החזרה להיכנס לים ו/או לבריכה או שעדיף להימנע מכך כדי למנוע זיהום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין מניעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק בשבוע הריון מוקדםדנית16/07/2023
שלום,
אני היום בשבוע 5+5 לאחר החזרת עובר מוקפא בן 3 ימים. ביצעתי היום בדיקת אולטרסאונד כדי לבדוק שיש שק ברחם. הרופא אמר שהוא רואה שק הריון ברחם ושק חלמון וקוטב עוברי שמתאים ל6+1, ואף ציין שהוא רואה דופק. האם הגיוני שהרופא ראה דופק בשבוע 5+5?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
פרופ` דוד בידר17/07/2023יתכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור גיל הריון לאחר החזרת עובר קפואורד16/07/2023
שלום
קיבלתי מחזור ב-26.5.23. החזרתי עובר קפוא ביום 5 בתאריך 21.6.
מה גיל ההריון שלי? לא מצליחה להבין את החישוב
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע 6
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות ביוץ חיובים כמה פעמים בחודש לא ברצףעדן16/07/2023
היי, אני ובעלי מנסים להכנס להריון טבעי, החודש זה החודש הראשון שבו ניסיתי להבין מתי אני מבייצת ולכן רכשתי בדיקות ביוץ. חשוב להדגיש שאני מקבלת מחזור סדיר כל 25 יום. התחלתי לבדוק בבדיקות ביום השישי למחזור שזה היום שבו הפסיק לי הדימום, כל יום באותה השעה באמצע היום. בכל בדיקה שעשיתי ראיתי 2 פסים אבל כבר 3 פעמים שהתוצאות היו חיוביות (צבע זהה של 2 הפסים) לא בימים רצופים. אני אמורה לקבל מחזור בעוד שבוע וחצי ואתמול עשיתי בדיקת הריון רק כדי להבין אם זה יכול להיות הריון, התוצאה יצאה שלילית.. מה זה יכול להיות? למה אני לא מפסיקה לראות 2 פסים ולמה כבר 3 פעמים יצא לי תוצאה חיובית לביוץ.. יש מצב שיהיו עוד..
אם קבלת המחזור בצעי פרופיל הורמונלי מלא לבירור הסטטוס ההורמונלי שלך והרזרבה השחלתית שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא עלתה וירדה…..לי16/07/2023
שלום
הריון ספונטני (אורך מחזור של 25-26 ימים).
וסת אחרונה 21.6
ביוץ משוער לפי מקלוני ביוץ 2.7
והיום הוא היום שאמורה לקבל את
הווסת
ב 12.7, רביעי, בטא שלילית
ב 13.7, יום חמישי -בטא 54
היום 16.7, יום ראשון, בטא קטנה מ 5
והחל דימום קל ורדרד.
האם מדובר בהריון כימי?
האם הבטא אכן יכולה לרדת כל כך מהר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר17/07/2023לדעתי יש טעות באחת הבדיקות הראשונות.
בכל אופן אם הבטא שלילית אז זה לא משנה ירד מהר או לא, ויכול להיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 754 אחרי החזרת בלסטוציסטאירית16/07/2023
היי,
12 יום אחרי החזרת בלסטוציסט אחד, הבטא יצאה 754. לא גבוה מידי? האם עלול להעיד על בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר17/07/2023לא מעיד על בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)