מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תזמון ביוץ לפני הזרעהיעל ז.19/07/2023
היי, שאלה לי.
אני במעקב זקיקים סביב טיפול בגונל.
היום זהו היום ה17 לוסת ואני בתמיכת גונל 50 יחידות ליום, החל מהיום הרביעי לוסת.
ביום 16.7 היה לי זקיק בגודל 15, אסטרידיול- מעל 1383, פרוגסטרון- 2.9 ו-. LH- 14.2. הרופא הנחה אותי להמתין יומיים למעקב חוזר. היום- 18.7 נמצא זקיק 21, אסטרידיול 1400 פלוס, פרוגסטרון- 4.9 ו-LH- 22.6.
הונחתי ליטול אוביטרל בערב ומחר הזרעה.
משום מה אני חוששת שאני מפספסת את התזמון לפני הזרעה בכל פעם, בהתאם להנחיות הרופא. אני משתמשת בשירותי בנק הזרע וחשוב לי לברר אם הנחיות הרופא נכונות היות וכל מנה עולה לי לא מעט. החודש זה כבר לא רלוונטי אך עליי לדעת לטובת המשך התהליך.
האם להמשיך בתהליך עם אותו הרופא במידה וזה לא צולח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזמון
פרופ` דוד בידר19/07/2023מה הכוונה האסטרוגן מעל 1383?
בבדיקה השניה הפרוגסטרון גבוה.
לא ציינת את גילך כי בגיל היותר מבוגר יתכנו גם ביוצים על זקיקים של 15 מ״מ.
אבל הזרעה אפשרית לפי מה שקבע הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בחישוב גיל ההריוןחישוב גיל ההריו18/07/2023
היי חברה רוצה לדעת באיזה שבןע היא
אני לא זוכרת איך מחשבים
החזרה ב
6.7 עובר יום5
מחזור אחרון 20.6* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע 4+5
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מנסה להיקלט להריוןאנונימית18/07/2023
נקלטתי להריון ועברתי הפלה טבעית בשבוע 8
ב-25/1/23 מאז מנסה להיקלט להריון ללא הצלחה
התסמין הראשון שלי לקליטה היה דימום של השתרשות בביוץ
האם זה מחייב שבכל קליטה יהיה דימום בביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה
פרופ` דוד בידר18/07/2023אין דבר כזה דימום של השתרשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי מחזור אסטרדיול גבוהה מאודאני18/07/2023
שלום,
לאחר אבחון של ציסטות ואי סדירות במחזור קבלתי דופסטון ומחזור.
במעקב אחרי סיום המחזור - עדיין שתי ציסטות גדולות 3 ס"מ והשניה 4 ס"מ. אסטרדיול- 3400, פרוגסטרון- 3.6, lh- 1.8.
האם ניתן לקחת גלולות אחרי המחזור או יש לחכות למחזור הבא?
האם הציסטות מסוכנות עקב גודלן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הציסטות פונקציונליות ומפרישות אסטרוגן ,נטילת הגלולה אפשרית עד ליום החמישי למחזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
אני19/07/2023לצערי היום החמישי למחזור כבר עבר.. והמחזור הסתיים.
מה נותר לעשות? לחכות למחזור הבא ורק אז להתחיל לקחת גלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח מאוד להתייחסות
אני20/07/2023לצערי היום החמישי למחזור כבר עבר.. והמחזור הסתיים.
מה נותר לעשות? לחכות למחזור הבא ורק אז להתחיל לקחת גלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתיחסות
פרופ` דוד בידר20/07/2023אם מחכים למחזור הבא אז יש לבדוק בוסת אם הציסטות קיימות ולעשות אותן הבדיקות לראות שהורמונים מתאימים לוסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון לאחר החזרהאביטל18/07/2023
ב 16/7 היתה שאיבה. ב 18/7 הוחזר לי עובר יום 2. הרופאה לא היתה סגורה על תאריך ביצוע בדיקת הבטא ורשמה לי לעשות ב 30/7. האם זה אכן התאריך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדעקה
פרופ` דוד בידר19/07/2023הרופאה אמרה נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד איזה שבוע בודקים דופקקרן18/07/2023
היי פרופ׳
עשיתי מספר פעמים בדיקות. אני בשבוע 10. בשבוע 13 יש לי בדיקות של שקיפות עורפית וסקירת מערכות ראשונה. השאלה היא האם עדיין מומלץ להגיע לבדיקה שגרתית של דופק עד שבוע 13 ואם כן כל כמה זמן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד
פרופ` דוד בידר18/07/2023לא צריך לבוא ולבדוק דופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא בהכרח
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון לאחר החזרהאביטל18/07/2023
ב 16/7 עשיתי שאיבה וב 18/6 החזרה של עובר טרי יום 2.
הרופאה שעשתה לי את ההחזרה לא היתה בטוחה לגביי מועד הבדיקה וכתבה לי בדו"ח ההחזרה לבצע את הבטא ב 30/7.
האם זה אכן התאריך בו אני אמורה לבצע את הבטא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לטרזול ללא בעיות ביוץבת 3918/07/2023
לום
בת 39.9 רזרבה נמוכה . AFC בין 9 ל11 תלוי בחודש.
FSH 8.5 לפני חצי שנה
אחרי 5 IVF טבעי רק עם הזרקת דקפפטיל
2 פעמים פספסנו ביוץ
פעם אחת שאיבה והפרייה לא תקינה 3PN
ואחר כך עוד פעמיים פספסנו ביוץ
עקב מחלות רקע (סוכר, תריס, לב) מעדיפה את המחזור הטבעי וחוששת אפילו ממחזור חצי טבעי .כי הדקפפטיל בלבד עושה לי תנודות רבות בסוכר, קשיי נשימה, דופק מהיר וחום.
מאוד רוצה להמשיך לנסות ולא לעבור לתרומה.
הביוץ היה ביום 12 ואחר כך ביום 11.
בסבב האחרון הביוץ היה ביום ה11 לפני הצהריים
ערכים ביום 9 היו:
E2 476
LH 4
PROG 2.5
זקיק מוביל 19 מ"מ בצד ימין ובצד שמאל 7 קטנים פחות מ10.
הרופא שלי (שמעדיף כמובן מחזור הומונלי מלא ובצדק אבל אני לא חושבת שאעמוד בזה) הציע לי לקחת לפחות לטרזול 5 ימים כדי לשפר את הביוץ ולסייע במניעת ביוץ מוקדם. (למרות שהביוץ היה תמיד סדיר ותקין עד היום)
לאחר מכן מעקב ודקפפטיל כרגיל.
מה דעתך?
האם כדאי לנסות?
האם ללטרזול יהיו תופעות לוואי משמעותיות?
ועוד שאלה מה עוד אפשר לשנות כדי למנוע את הפספוס ביוץ שוב ושוב? (לא צטרוטייד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטרזול
פרופ` דוד בידר18/07/2023כדאי לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאים על בסיס אנדומטריןדני18/07/2023
שלום פרופסור,
כל חודש יש לי וסת כמו שעון, ביוץ תקין ורירית עבה.
בחודש הקודם נשאבו לי 33 ביציות והיה לי גירוי כך שהוחלט להקפיא את העוברים ביום חמש. קיבלתי וסת לאחר 5 ימים ואז חיכיתי לביוץ...
עשיתי סונר ודם מספר פעמים והזקיקים גדלו ונעלמו, הרירית הייתה דקה, התעבתה טיפה ושוב נהייתה דקה.
בתאריך 5 ליולי, יום 15 למחזור- לא היו זקיקים, רירית הייתה 7.2, פרוגסטרון 2.9, אסטרוגן 440 וlh 7
עשיתי הפסקה בבדיקות ואתמול בדקתי שוב והממצאים-
17 ליולי, יום 28 למחזור, זקיק 15, רירית 10.2, פרוגסטרון 2.8, אסטרוגן 500 וlh 11.3
שאלותיי הן-
1. האם הערכים של ה17 ביולי מעידים שאני קרובה לביוץ?
2. הרופאה אמרה לי ממחר להתחיל לקחת אנדומטרין ללא קשר לתזמון ביוץ ובעוד חמישה ימים לעשות החזרה בלי בדיקות דם וסונר נוספות (כי הרירית מספיק עבה). האם נכון לפעול כך?
3. האם אי אפשר להסתמך על הרירית הטבעית שלי היות והיא יפה ותלת שכבתית ללא שימוש באנדומטרין או שזה באמת הכרחי ומשמעותי להחזרה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת
פרופ` דוד בידר18/07/20231.מעידים על מהלך לקראת ביוץ.
2. זה לא דבר מקובל אך באופן הגיוני זה אפשרי.
3.את העובר צריך להחזיר לפי תוצאות המחזור הטבעי ולא לפי מתן האנדומטרין שבאופן הגיוני לא צריך תמיכה במחזורים טבעיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרת מוקפאים המשך
דני18/07/2023תודה על המענה.
לדעתך, האם כדאי שאתעקש להמשיך לבדוק עד לביוץ ולפעול לפי מה שמקובל?
האם לדעתך יש פחות סיכוי השתרשות אם לא מחכים ליום הביוץ עצמו + 5 ימים להחזרת מוקפא בלוציטיס?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 11 ימים לאחר הזרעהסהר18/07/2023
אני 11 ימים לאחר הזרעה היו לי רגישות בחזה ובטן נפוחה ממש מאזור הרחם התכווצויות בחילות והקאות וכאבי ראש חזקים , הרגישות בחזה נעלמה יכול להיות שכל התופעות לוואי האלה היו מההזרקות בלבד? ואני אמורה בכלל לקבל ווסת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האפשרות קיימת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית הרחם והיסטרוסקופיה בקרובמעיין18/07/2023
שלום,
אני קבלתי מחזור (בעזרת דופסטון) ובבדיקת אולטרסאונד בסיומו (ביום 6) הרירית היא 7. המחזור היה חזק מאוד ולפני המחזור הרירית הייתה 16. השאלה אם זה מספיק טוב בשביל היסטרוסקופיה שיש לי בעוד 4 ימים? האם הרירית לא עבה מידי? ידוע לי שצריך רירית דקה לבדיקה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ` דוד בידר18/07/2023בכל רירית אפשר לבדוק ולראות איך החלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים לקראת שאיבהרוני18/07/2023
בת 38, רזרבה נמוכה.
במעקב הזקיקים האחרון, יום 14 למחזור נמצאו:
בשחלה ימין - 9 מ"מ
בשחלה שמאל - 17 מ"מ, 13 מ"מ, 9 מ"מ
בהנחה שהזקיק הגדול ביותר כבר קרוב לביוץ, מה הסיכוי בכ"ז לשאוב במחזור הזה יותר מביצית אחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב
פרופ` דוד בידר18/07/2023יש להמשיך להזריק עוד 3 ימים ויגדלו עוד זקיקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור פריון- צילום רחם ובדיקת זרעפרוג2018/07/2023
ניסיון להרות כשנה.
הריונות טבעיים ולידות תקינות בעבר.
נשלחתי ע"י הרופא להיסטרוסקופיה ששם נפתחה הידבקות עדינה בחלל הרחם, וכן הודמו פתחי חצוצרות תקינים.
כעת הרופא מעונין בבדיקת זרע וצילום רחם.
האם אכן ישנו רציונל בבדיקות אלו לאחר ההנחה שהריונות קודמים היו טבעיים וללא בעיות בלידות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבירור
פרופ` דוד בידר18/07/2023הבדיקות מיותרות וגם לא ציינת את גילך ,אך אני משער שהגיל התקדם וחבל על הזמן ויש לפנות לטיפולי הפריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי אני 11 יום לאחר הזרעה במהלך הימים האחרונים היו לי כאבי ראש חזקים בחילות טעם מר בפה שבא והלך ורגישות בחזה אפילו יצא לי להקיא פעמיים כל זה יכול להיות תופעה של ההזרקות בלי קשר להריון?סהר18/07/2023
היי אני 11 יום לאחר הזרעה במהלך הימים האחרונים היו לי כאבי ראש חזקים בחילות טעם מר בפה שבא והלך ורגישות בחזה אפילו יצא לי להקיא פעמיים כל זה יכול להיות תופעה של ההזרקות בלי קשר להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
פרופ` דוד בידר18/07/2023התיאור שלך יכול להיגרם מסיבות שונות אבל את 11 יום אחרי הזרעה אז זה לא קשור לזריקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאריות והידבקויות אחרי הפלהמירי17/07/2023
שלום פרופ
אחרי הפלה נדחית באמצעות ציטוטק
בבדיקה לאחר 10 ימים עדיין יש שאריות והרופאה המליצה ללכת לשאיבה/גרידה
בעבר כבר עשיתי גרידה שהובילה כנראה להידבקויות
האם יש פתרון אלטרנטיבי להסרת השאריות ולמעזר אפשרות לחזרת ההידבקויות?
תודה על הפורום החשוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי קבעו תור להיסטרוסקופיה אבל..
יעל18/07/2023בסוף חיכיתי למחזור הבא ולאחריו שוב בדיקת אולטרסאונד והכל יצא במחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מסוכן?
מירי18/07/2023אבל הבנתי שלא בריא\ מסוכן להשאיר תוכן הריון ורצוי להוציאו בהקדם... ומה עם המחזור יתעכב....
אשמח לדעת הפרופ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לבצע ניקוי באמצעות היסטרוסקופיה ניתוחית מבוקרת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)