מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לקראת שבוע 9שירה28/05/2015
בוקר טוב,
אני לקראת שבוע 9.
בינתיים עשיתי רק אולטראסאונד 1 ראשוני שעושים לראות מס' עוברים,דופק..
ובדיקת דם ראשונית שעושים:ספירת דם, סוכר,תרבית,המגלובין...
האם זה מספיק נכון לשבוע שאני נמצאת בו? או שאני צריכה לעשות עוד בדיקות/ אולטראסאונד?
ממתי מתחילים לעשות את שאר הבדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת שבוע 9 - תגובה
פרופ` דוד בידר28/05/2015מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלתי תוצאות
שירה28/05/2015שלום,
קיבלתי חלק מהתוצאות של בדיקת הדם שעשיתי היום, השאר עדיין בעבודה.
להלן התוצאות שברשותי אודה להבין מה זה אומר?
COOMBS INDIRECT - NEG
RH - POS
HEPATITIS Bs Ag- negative
TREPONEMA SCR./TPHA- Negative* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלתי תוצאות - תגובה
פרופ` דוד בידר29/05/2015הכל תקין לגבי סוג דם ובדיקת וירוסים מזהמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלתי את שאר תוצאות הבדיקה
שירה02/06/2015שלום,
קיבלתי את שאר התוצאות של מה שבדקו.. הרוב יצא תקין , בתוך התווך.
אבל חלק יצא מחוץ לתווך (או נמוך או גבוה מהתווך)
להלן התוצאות של מה שמחוץ לתווך:
WBC - 13.1 - מעל התווך
MCHC - 32.9 - מתחת לתווך
NEUT.abs-10.3 - מעל התווך
NEUT%- 78.4 - מעל התווך
LYM%- 16 - מתחת לתווך
מה זה אומר? מה לא תקין, למה זה לא בתוך התווך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תוצאות בדיקות - תגובה
פרופ` דוד בידר02/06/2015הכל בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה חלק מהדברים לא בתוך התווך
שירה03/06/2015אם הכל בסדר למה לא הכל בתוך התווך ויש חלק מחוץ לתווך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה חלק מהדברים לא בתוך התווך - תגובה
פרופ` דוד בידר03/06/2015בהריון הבדיקות משתנות ערב שינויים בנפח הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה ניתוחית בהרדמה מלאהבעל מודאג28/05/2015
האם מומלץ יותר בפרטי או מול בית החולים (החשש למעבר לפרטי נובע מהיוקר והרופא המרדים)
מה הדיעה על ביצוע הפעולה בבית חולים מאיר? מישהו מכיר? היה ? המלצות או דיס המלצות? כל מידע נוסף שיכול לעזור? תודה רבה לעונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה ניתוחית בהרדמה מלאה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר28/05/2015בבתי החולים הציבוריים יש רופאים מצויינים המבצעים פעולות כאלה. אני בטוחה שתמצאי רופאים מקצועיים בכל בית חולים שתחפשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותליאת28/05/2015
ד"ר שלום
הייום קיבלתי את מחזור ואמורה לעשות בדיקות הורמונליות לוודא שהכל תקין האם אני צריכה לעשות אותם מחר ביום -2 למחזור (דימום חזק) או יום א ביום ה-4 לווסת (דימום חלש).? פשוט באמצע יש את יום שבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/05/2015תבצעי אותם ביום א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה-מתי ואיך מפסיקים?אני98728/05/2015
שלום.
הריון מוקפאים. מקבלת תמיכה של 3 אסטרופם וזריקת גסטון 100 מ"ג ליום.
נאמר לי לקחת תמיכה עד שבוע 12.
שאלותיי-
1. האם שבוע 12 הכוונה היא להפסיק ב 12+0 או לסיים גם שבוע 12 ולהפסיק ב 13+0?
2. האם פשוט להפסיק את הכל בבת אחת? לא אשקר, קצת מפחיד אותי פתאום להפסיק את הכל ביום אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תמיכה-מתי ואיך מפסיקים? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/05/2015יש להמשיך בתמיכה עד לשבוע 12 מלא,אני מוריד בהדרגה את מינוני התרופות החל משבוע 10 ,את זריקות הגסטון אפשר להפסיק אם אין דמם החל משבוע 7 להיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןליטל28/05/2015
שלום רב, אני כרגע בשבוע 8 כמעט ואתמול היו לי כאבי בטן ושילשולים כנראה כי אכלתי משהו לא טוב. האם זה יכול לסכן את ההריון? להזיק לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/05/2015קרוב לודאי שלא יגרם כל נזק,אם האירוע חלף ללא כל תופעות לואי נוספות(חום,הקאות,שלשול שלא פוסק)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין מחזורמור28/05/2015
שלום רב,
כמעט חודשיים ללא מחזור קיבלתי שבוע שעבר בהוראת הרופא המטפל פרימולט נור לקבלת מחזור 3 כדורים במשך 5 ימים, התחלתי מיום שני שעבר וסיימתי ביום שישי באותו השבוע. כיום, יום חמישי (6 ימים אחרי סיום הטיפול) טרם קיבלתי מחזור למרות שישנה הרגשה שאני הולכת לקבל בכל רגע, אבל עדיין זה לא אומר לי כלום כי בינתיים אין מחזור.
מה דעתכם ? זה נורמאלי? מה עליי לעשות?
(בת-22)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין מחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/05/2015צריך להמתין בין 3-6 ימים לקבלת המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון חוץ רחמי ורמות הורמוניםדנה27/05/2015
רופאים נכבדים שלום רב.
האם יש קשר בין הריון חוץ רחמי לרמות בטא ורמות פרוגסטרון נמוכות בתחילת ההריון?
תודה מראש, דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון חוץ רחמי ורמות הורמונים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/05/2015האפשרות הזו קיימת,אולם יכולות להמצא גם במצבים של הפלה כימית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת עוברים ביום השנינעמה27/05/2015
היי אני מקפיאה עוברים. כיוון שהמעבדה לא עובדת ביום שישי מגדלים את העוברים רק ליום שני ולא לשלישי. האם זה בעייתי? האם שווה להתעקש על הקפאה ביום השלישי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקפאת עוברים ביום השני - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/05/2015לא בעייתי ,אם כי יכולת הבחירה של העוברים האופטימלים להקפאה יורדת בעדר מידע על מצבם ביום 3 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל או דקפפאטילאוסנת27/05/2015
שלום, מטרה הקפאת ביציות אני צריכה לקחת אוביטרל היום בתשע בערב ושאיבה יום שישי.
1. רופא אומר שעדיף לקחת 2 דקאפפטיל ולא אוביטרל, מניסיונך מה באמת מומלץ?
2. האם היום חוץ מאוביטרל לא לוקחים בנוסף צטרוטייד?
אני שואלת כי אמרו לי לקחת בתשע בערב ולקחתי הורמונים כל יום בשמונה בערב פוחדת שלא יהיה ביוץ תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל או דקפפאטיל - תגובה
פרופ` דוד בידר27/05/2015אם לקחת מטר וועד אז היום צריך להזריק אותו הדבר.
ואחר כך אוביטרל עדיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדברהדנה27/05/2015
שלום,
האם הדברה יכולה להזיק לפריון?
ז"א היחשפות בשלב של הימים לפני הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדברה - תגובה
פרופ` דוד בידר27/05/2015לא מזיק.
אחרי הדברה יש להישמע להוראות המדביר.
אני בדרך! כלל אחרי שעה, תלוי בסוג ההדברה, אפשר לחזור הביתה ללא חשש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקבלילך27/05/2015
שלום, אני בת רווקה30, התגלה רזרבה שחלתית AMH-0.66
ניסיון פרוטוקול להקפאת ביציות
קיבלתי מינון 600 ליום
היום יום 12 לווסת
US:
זקיקים 17.5,18,14.5
יש מצב שזה רק שני ביציות
הם יכולים להיות שווים כמוקפאים?
כדאי לשאוב או לנסות פרוטוקול בחודש אחר?
מאוד מתלבטת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב - תגובה
פרופ` דוד בידר27/05/2015יהיו יותר משתי ביציות.
זוהי התגובה שלך ואין מה לעשות יותר בשלב זה של הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות בהריוןשירה27/05/2015
שלום,
האם עצירות או אי מתן יציאה עקב התאפקות בהריון יכול להזיק לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות בהריון - תגובה
פרופ` דוד בידר27/05/2015לא.
אבל לא מבין מה הכוונה ״התאפקות״בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהre:
שירה28/05/2015שלום,
התאפקות- כלומר שיש הרגשה/צורך לעשות יציאה ולא עושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
re: - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/05/2015אינה מזיקה לעובר,אולם את הבעיה צריך לפתור ע"י שתיה מרובה,אוכל המכיל סיבים ,ופעילות גופנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהre: - תגובה
פרופ` דוד בידר28/05/2015לידיעתך לעתיד זה הקרא - טנסמוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תזמון בדיקותליאת27/05/2015
ד"ר שלום
אמורה לעשות בדיקות הורמונליות , במידה ואקבל מחזור היום 27/5 האם עליי לעושת את הבדיקות יום שישי 29/5? ואם אקבל מחזור יום חמישי 28/5 האם עליי לעשות את הבדיקות יום שישי שזה היום ה-2 או יום ראשון שזה היום ה-4 לווסת? שבדר"כ הדימום נחלש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי תזמון בדיקות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/05/2015את הבדיקות ניתן לבצע בין היום ה3-5 למחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אשכנזי
ליאת27/05/2015פרופ' שלום
גם עם הדימום נחלש משמעותית ביום הרביעי זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/05/2015יש לקוות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לפרופ' אשכנזי
ליאת27/05/2015פרופ' אשכנזי שלום
האם ניתן לעשות את הבדיקות ביום ה-2 כאשר הדימום חזק ? אני חוששת שביום ה-4 (בגלל שבת)) זה יוצא יום א הבדיקות לא יצאו טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/05/2015אין כל חשש לבצע את הבדיקה לקראת היום החמישי ,היא בהחלט משקפת את מצה ההורמונלי האמיתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותליאת27/05/2015
ד"ר שלום
אמורה לעשות את הבדיקות הבאות ביום 3-5 לווסת ורציתי לדעת האם אני אמורה להיות ערה זמן מסויים לפני הבדיקות שלהלן:
Estradiol
Progesterone
LH
FSH* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/05/2015הבדיקות שציינת אינן מחייבות טווח עירנות לפני ביצוען
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליטל27/05/2015
שלום רב,
צריכה לעשות בדיקות דם-פרופיל הורמונלי. הבנתי שעושים ביום 3-5 למחזור.
היום הראשון של המחזור אצלי הוא הפרשות מינימליות חומות בניגוב בלבד - רק בערב התחיל מעט דימום - האם נחשב בספירה?
תודה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/05/2015נחשב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)