מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המשך?לי27/01/2015
שלום פרופ,
בת 38 עם רזרבה שחלתית
יום 11 לפורטוקול
US
ימין- 3 זקיקים קטנים
שמאל- זקיק 14.5 מ"מ, 3 קטנים
1. מה יכולה להיות הסיבה שפרט לזקיק אחד השאר לא גודלים?
2.. ניראה שיהיה ליום שאיבה רק זקיק אחד (כי אם נמשיך ימים להורמונים
אפשר לאבד את הזקיק המוביל)
לעצור פרוטוקול ולנסות חודש הבא ?
שוב אשמח לדעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך? - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר27/01/2015הסיבה לכך יכולה להיות הרזרבה השחלתית הירודה. עם זאת, מאוד חשוב לדעת איזה מינון של זריקות קיבלת.
כמובן שנשים מגיבות אחרת לפרוטוקולים שונים.
ההחלטה האם לבצע את השאיבה בשביל זקיק אחד תלויה בך ובדיעה של הרופא המטפל שלך.
הרבה הצלחה בהמשך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםאנונימית27/01/2015
שלום לכם, היריון שלישייה.. שבוע 13
זאת הבדיקת דם שעשיתי, מה זה המוגלובין f ולמה הוא בחריגה? האם הבדיקה לא תקינה?
האם העובדה שמדובר בהיריון שלישייה משפיעה על התוצאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספסתם אותי
אנונימית27/01/2015בבקשה תענו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוצאות בדיקות דם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/01/2015הבדיקה באה לשלול אפשרות של נשאות למחלה הקרויה טלסמיה,ומאחר והבדיקה חורגת עלייך לפנות לרופא להמשך בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעדכנת...
אנונימית29/01/2015הייתי אצל הרופא, לא מדובר בערכים של תלסמיה.
אז הכל בסדר ברוך השם :)
במקום 0.5 יש 0.6 וזה לא ערכים שמתאמים לתלסמיה..
וזה לא דבר קליני המחייב התייחסות.
תודה לך פרופסור אשכנזי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מעדכנת... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/01/2015בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליית פתחלי27/01/2015
בוקר טוב, ביום ראשון אחרי דימום שהיה לי בשבת שהזכיר ווסת נבדקתי והרופא אמר שיש לי שליית פתח, אני בשבוע 9, נשארתי לנוח יומיים בבית. הדימום פסק ועכשיו יש רק הפרשות שהולכות ובאות. חזרתי לעבודה. הרופא לא נתן לי הנחיה להישאר בבית. איך צריך להתנהל עם שליית פתח בשבוע כזה? תודה רבה לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי לי- מניסיון אישי- תנוחיי ואל
מיטל27/01/2015תעבדי גם אם העבודה בישיבה.
לי הייתה שיליה נמוכה (שלב לפני פתח) בשבוע 16 והיו הפרשות חומות שהתגברו והגיעו לדימומים ולצערי המצב לא הסתיים טוב בכלל ועברתי הפלה עקב מיעוט מי שפיר בשבוע 19.
מתוך דאגה - שבי ותנוחי!! כלום לא שווה את זה. תשמרי על עצמך ועל העובר ובע"ה יש מצב שהשיליה תעלה ככל שהרחם יתרחב, אבל זה לוקח זמן רב, לקראת שבוע 22...
בהצלחה והמשך הריון בריא!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לי- מניסיון אישי- תנוחיי ואל - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר27/01/2015פעמים רבות שליה נמוכה בתחילת ההריון תשנה את מקומה ותעלה למעלה, כך שהדימום יפסק.
אין הוכחות כי מנוחה תפסיק את הדימום אך חשוב לעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הכוונה להריון לא תקיןאתי27/01/2015
כשאומרים הריון לא תקין בגלל עליית בטא לא תקינה למה מתכוונים??? מה יכול לקרות לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הכוונה להריון לא תקין - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר27/01/2015בדרך כלל הכוונה להריון כימי (עליית בטא ללא שק הריון ברחם) או לחלופין הריון חוץ רחמי, או הריון שהפסיק להתפתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל..
אתי27/01/2015במקרה שלי במשך שבועיים נבדקה כל יומיים בטא ופעם הכפילה את עצמה ופעם לא...יש שק הריון בתוכו שק חלמון ועובר עם דופק... מה לא תקין מה יכול להיות הנזק לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אבל.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/01/2015כאמור סכנה להפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתיוליה27/01/2015
בוקר טוב
אני בתחילת הריון מ-IVF, העם העצבים מדי פעם יכולים להשפיע על העובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מודאגת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/01/2015השפעה כזו אפשרית,אולם קשה לאמוד אותה במונחים של נזק מצטבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמוןרויטל27/01/2015
אתמול הייתי באולטרסאונד נצפו זקיקים גם בימין וגם בשמאל יפים בגודל 13-14 מ"מ ( לאחר 5 ימי הזרקת גונל במינון 75, אתמול לאחר שיש התקדמות המליץ לרדת למינון 50 בלבד. עד יום רביעי , הקרוב ובחמישי להזריק אוביטרל ובשישי בעז"ה הזרעה.
לפי החישוב שלי היות והזקיקים גדלים בערך כל יום 2 מ"מ , זה אומר שביום חמישי יגדלו לכ- 19-20 מ"מ.
הרופא אף ציין שהרירית יפה ועבה.
אני פוחדת שאני אפספס והביוץ בעצם יתרחש ביום חמישי?
באיזה גודל על הזקיק להגיע על מנת שיתרחש ביוץ?
האם הזרעה ביום שישי היא הזמן האידאילי, הרופא אף הורה לנו לקיים רגיל וביום שבת בנוסף.
האם התזמון נכון?
דואגת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תזמון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/01/2015הנחיותיו של הרופא המטפל שלך מצויינות,ואין סיכוי שתבייצי לפני מתן האוביטרל ביום ה,אלא רק לאחר המתן של האוביטרל תוך 24-36 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון גבוה ביום 3 למחזורלירי26/01/2015
שלום רב,
בת 40 פלוס 2 ילדים בריאים מהריונות ספונטניים. מנסה מזה שנה להכנס להריון נוסף. הזרעה ראשונה ללא הורמונים אך עם תמיכת קרינון הסתיימה בהפלה טבעית בשבוע 7. בפרופיל ההורמונלי נמצא פרוגסטרון 4.5 וכל שאר המדדים תקינים כולל progesterone OH 17 ו cortisol. צילום רחם תקין. המחזור שלי קצר וסדיר כל 20-21 יום אך עם הקרינון הגיע ל 25 ימים. FSH 7.8. מאז 3 הזרעות עם גונל שלא נקלטו. מכיון שאני שוקלת להתחיל ivf רציתי לדעת האם יש סיבה לרמת פרוגסטרון גבוה ביום זה של המחזור? מה הפרוגסטרון המקסימלי לצורך IVF? האם יש סיכוי להקלט עם רמה כזו? קראתי שלעיתים נותנים סטרואידים בכדי לדכא את הרמה הגבוהה ורציתי לדעת באיזה מקרים/רמות הורמונים הם ניתנים. האם רמה כזו של פרוגסטרון יכולה להפריע לתהליך ההפריה/השרשה או שיתכן שישנה בעיה בשל אורך המחזור?האם אני בתחילת גיל המעבר?
מתנצלת על אורך השאלות.
לירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
לירי27/01/2015שב 3 ההזרעות הקודמות הפרוגסטרון יורד לפני הביוץ ואח"כ עולה לפי רמות תקינות.
שכחתי לציין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/01/2015בשלב זה אין לך בעיה עם הפרוגסטרון אשר יורד כפי שאת אומרת לקראת הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאים היקריםגל26/01/2015
אני בת 30, עד עכשיו ביצעתי 3 הפריות שנכשלו, 3 פרוטוקולים שונים, הרופא אמר שהביציות איכותיות (וגם מבחינת הכמות שאבו לי הרבה ביציות: 11,18,15), הזרע תקין, יש הרבה הפריות, אך לא מתפתחים הרבה עוברים. עם זאת, תמיד מוחזרים לרחם עוברים טובים (בפעם הראשונה הוחזרה עובר מצוין ובלסטוציסט מופשר, בפעם השנייה הוחזרו שנייים טובים ובפעם השלישית הוחזרו 2 בלסטוציסטים). רק בהפרייה הראשונה היו עוברים מוקפאים (כאשר שאבו הכי פחות ביציות). בהפרייה השנייה היו 18 ביציות, 10 הפריות, ורק 2 הוחזרו, השאר לא התפתחו.
בהפרייה השלישית היו 15 ביציות,11 הפריות, ניסו לגדל את כולם לבלסטוציסטים ובסוף רק 2 שרדו והוחזרו
1. אם כן, מה ניתן להסיק מכך שהרבה עוברים לא מתפתחים?
2. האם זה נכון שהכמות באה ע"ח האיכות של העוברים?
אודה לקבלת חוות דעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לרופאים היקרים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/01/2015יתכן שריבוי הזקיקים קשור בהבשלה חלקית של גרעין הביצית והציטופלסמה דבר הקשור בקבלת עוברים פחות איכותיים שאינם מתפתחים לשלב בלסטוציסט בכמות ובאיכות הרצויה.
בנתונים אלו על הרופא לבחון פרוטוקול מאוזן יותר שיתבטא בביציות אופטימליות יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד לידהדנה26/01/2015
שלום
בהריון לאחר ivf
הריון קודם לידה ספונטנית בשבוע 38+5
השאלה האם ישנה אפשרות שההיריון הזה ימשך יותר זמן?
אם יש סיכוי שאעבור הפעם את שבוע 40??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מועד לידה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/01/2015הסיכוי קיים בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה כשחצוצרה אחת חסומהיאנה26/01/2015
בצילום רחם התגלתה חצוצרה חסומה. האם את ההזרעה עליי לעשות רק כשהביוץ מהצד של החצוצה שאינה חסומה? אם לא, כיצד יכולה הביצית לפגוש את הזרע אם החצוצרה חסומה? ומה קורה לביצית אם היא תקועה בחצוצרה? מה קורה איתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה כשחצוצרה אחת חסומה - תגובה
פרופ` דוד בידר26/01/2015באופן עקרוני אך פעם לא נבדק העניין של הזרעה גם בזמן שהביוץ הוא בשחלה שלידה החצוצרה החסומה.
והיו גם הריונות.
השאלה בכלל למה את עושה הזרעה.
תשלחי שנתרשם מבדיקת הזרע ונגיד לך האם זה חשוב לעשות הזרעה.
ואם הכל תקין אצלך ונמצאה חצוצרה חסומה צריך לראות את הצילום ואולי לעבור לטיפולים מתאימים יותר.
באופן כללי אם ביצית יוצאת משחלה לחצוצרה ,ויכול להיות שבאמת הביצית לא מגיעה לחצוצרה ונספגת בחלל הבטן ויש תאים שדואגים לסלקה מהגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
יאנה26/01/2015תודה על תשובתך. עושה הזרעה במסגרת ניסיונותינו (בת זוגי ואני) להרות דרך בנק הזרע. השאלה היא כאשר כל הזרעה כל כך יקרה, האם נוהגים להזריע גם כשהביוץ הוא מהשחלה בצד החצוצרה החסומה-כמדיניות\גישה..אני שואלת כי משני רופאים קיבלתי חוות דעת שונות בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר27/01/2015אין תשובה חד משמעית לשאלה.
אנחנו עושים הזרעה.בדרך כלל משלבים עם זריקות הורמונליות כדי שיהיה ביוץ דו צדדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להמשיךלי26/01/2015
בת 38 רווקה.
התחלתי כפרוטוקול ארוך, שבועיים דקפפטיל לאחר מיכן הורמונים
יום שני לווסת שלפני הטיפול
E2- <70
פרוגסטרון - 2>
LH- 1.0 IU/L
FSH- 2.3 IU/L
יום 3 להורמונים (גונל אף 450 +3 מנוגון+ דקפפטיל)
US מיום חמישי: רירית 1 מ"מ וזקיקים קטנים
דם: E2 -116 / פרוגסטרון - 2.1
הרופא אמר להפסיק דקפפטיל
יום 6 להורמונים (מיתוכם 3 ימים לא דקפפטיל)
US מהיום יום 9 לווסת: רירית 3.5 מ"מ
ימין- זקיק 10 מ"מ+ קטנים, שמאל- קטנים
E2- 494 pmol/L
פרוגסטרון- 2.6 nmol/L .
אני על מינון הכי גבוה והשחלות לא מגיבות
1. ע"פ הבדיקות, יש מצב שדקפפטיל לא התאים לי / היה באמת צריך להפסיק לקחת?
2. ניראה שלא יהיה לי במועד שאיבה מינימום 2 זקיקים בגודל סביבות 23,
לעצור פרוטוקול ולנסות חודש הבא?
אני דואגת מה לעשות
מעריכה את דעתך
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להמשיך - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר26/01/2015עדיין מוקדם לומר חד משמעית שאין תגובה ולטעמי ניתן לשקול להמשיך מספר ימים נוספים. אם עדיין ללא תגובה, ניתן להפסיק ולנסות פרוטוקול אחר בוסת הבאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםעדי26/01/2015
שלום רב,
במטרה להחזיר מוקפאים נוטלת מזה 15 ימים פרוגינובה 3 פעמים ביום. לפני 5 ימים
רירית הרחם היתה 6.5-7 מ"מ ואילו אתמול ירדה ל-6 והרופא ביקש ממני להוסיף עוד
כדור פרוגינובה בערב לנרתיק וביום ד' לבוא שוב לבדיקת אולטרסאונד+דם . אתמול אסטרידול בדם היה בערך 900 ,פרוגסטרון 3.78, LH 13.8
האם נראה כי הכוון הוא ביטול ההחזרה בחודש זה?
מדוע לא ניסה להחזיר כשהרירית היתה קרובה ל-7 לפני מס' ימים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/01/2015יצכן ותוספת הטיפול תשיג את מטרתה,לכן שווה להמתין ולראות כיצד יפול דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר להכנס להריון 3 חודשים אחריאני26/01/2015
לידה רגילה? ואחרי לידה בניתוח קיסרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם מותר להכנס להריון 3 חודשים אחרי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/01/2015לאחר לידה רגילה אין כל בעיה להרות לאחר שלושה חודשים,לאחר ניתוח קיסרי הייתי ממליץ להמתין לפחות 6 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל בחצוצרהספיר26/01/2015
בת 27 נכנסתי להפריות בשל חצוצרה שמאלית חסומה בצד שקרוב לרחם, שאר הצילום רחם תקין, היסטוסקרופיה תקינה. ביצעתי 3 שאיבות באחת שאבו 8 והופרו 7, באחת 5 והופרו 4 ואחת 5 והופרו 4.. בשתי הפעמים הראשונות היו גם מוקפאים ובאחרונה החזרנו 3 והיה הריון כימי. הרירית תמיד טובה , שיניתי פרוטוקול אצל רופא אחר, הפעם הגעתי לגירוי יתר קל.. האסטדריול היה מעל 10,000 נשאבו 13, מתוכן 10 תקינות, 8 הפריות ובסוף 5 עוברים.. בדרך כלל העוברים שנותרים הם תמיד דרגה a, הפעם היו 2 דרגה a ו 3 דרגה b... ..הרופא אמר שזה בסדר גמור רק שהתגלה נוזל בעת השאיבה הזאת ולכן הוחלט להקפיא את כולם. כרגע החלטנו לעשות עוד שאיבה והקפאת עוברים ואז לבצע ניתוח לכריתת החצוצרה .. לאור הנתונים של העוברים בשאיבה האחרונה, הרירית היפה, כמות ההפריות, את הביציות מפרים רגיל והגיל שלי ושל בעלי 26-27.. האם אתה חושב שאני אהיה בהריון בסוף אחרי כריתת החצוצרה עם הנוזל?.. עברתי כבר 4 שאיבות ו6 החזרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נוזל בחצוצרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/01/2015מצער מאוד שהממצא הזה התגלה רק עתה ויכול היה לחסוך ממך את הסבל המיותר-הירוסלפינגס(נוזל בחצוצרה)מפחית את שיעורי ההריונות בהפריה בשיעור של 50% ומגדיל את שיעור ההפלות,לפיכך הגישה העכשווית הינה להוציא את החצוצרה הנגועה לפני כל טיפול,לכן המלצתי היא לכרות את החצוצרה לפני כל טיפול נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אני יעשה את הניתוח, ואז יהיו לי
ספיר26/01/2015סיכויים טובים להיכנס להריון לאור גילי והנתונים שסיפרתי??.. אני מפחדת מאוד מהניתוח ומהכל... עברתי כל כל הרבה עד עכשיו
כן אני יעשה את הניתוח, ואז יהיו לי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/01/2015סיכוייך ישתפרו ב-50%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור בידר מה דעתך? על מצבי?
חס26/01/2015האם הבנתי נכון שבזמן שאיבה נמצא נוזל בחצוצרה?
גם אם היה נוזל באותה שאיבה בחצוצרה היה צריך להחזיר עוברים.
לעצם השאלה שלך אז יש לראות את צילום הרחם לפני החלטה ולא לתת לך יעוץ על סמך מה שלא ראינו.
ההפריות בעבר החלו בגלל בעיות חצוצרתיות.
והחזרנו עוברים עם נוזל בחצוצרה והיו הריונות.
ניתוח יכול גם לפגוע בהספקת הדם לשחלה.
צריך לבדוק למה מתכוונים נוזל.
תשלחי את צילום הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור בידר מה דעתך? על מצבי? - תגובה
פרופ` דוד בידר26/01/2015על מנת לענות על שאלתך יש לראות את צילום הרחם.
אם הבנתי נכון, אז בזמן השאיבה ראו נוזל בחצוצרה?
גם אם ראו היה צריך להחזיר עוברים טריים.
התחלנו את ההפריות בגלל בעיות בחצוצרה והיו הריונות גם בחצוצרות עם נוזלים.
מצד שני ניתוח כריתת חצוצרה יכול לפגוע בהספקת דם לשחלה.
לכן תשלחי את הצילום ונראה מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחצוצרה עם נוזל
אני26/01/2015היי ספיר
לפני כמה ימים עברתי את הניתוח הנ"ל
מאותה סיבה רק שאצלי פרופסור אשכנזי גילה את זה לפני כל ההליך של שאיבות והחזרות
אני יכולה להמליץ לך ליישם כל מה שפרופסור אשכנזי ממליץ עליו בעיניים עצומות מבלי חלילה לפגוע באף רופא אחר ??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלספיר
גל26/01/2015גם אני לאחר 3 הפריות שכשלו והרופא הציע כריתת חצוצרה. אני כל כך מבינה לליבך, זה באמת עשוי להיות מפחיד ניתוח. אך ממה שבדקתי וקראתי הניתוח הזה הוא הכרחי כדי להגדיל את סיכויינו להיכנס להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלירון26/01/2015
לקחתי גלולות במשך 9 שנים, מאז שהפסקתי גלולות (לפני חודשיים)
לא קיבלתי מחזור. לפני כחודש היו הפרשות חומות ולאחר שבועיים שוב הפרשות חומות.
הרופאה הפנתה אותי לבדיקת פרופיל הורמונלי.
1. האם מישהו יודע מהן ההפרשות החומות ואם אין מחזור אז גם אין ביוץ?
2. מהן רמות תקינות של Lh ו FSH כאשר בודקים אותם לא בתקופת הוסת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/01/2015כדי להעריך את מצבך ההורמונלי בדיקת הפרופיל ההורמונלי צריכה להעשות בעת המחזור,או בתנאים המדמים מצב כמו מחזור(רירית רחם דקה,ערכי אסטרוגן ופרוגסטרון נמוכים)
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)