מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פצע בפהחסוי23/01/2015
היי אני שבוע 15 בזמן האחרון יש לי פצעים בלשון ואז עובר אחרי כמה ימים ושוב חוזר. ממה זה יכול להיות והאם יש משהו שאפשר לשים בהריון כי זה ממש כואב ומקשה עליי לאכול.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פצע בפה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/01/2015קיומם של פצעים בפה יכול להיות בעקבות חסך של ויטמין או בעקבות זיהום ,בכל מקרה רצוי שתבדקי ותקבלי טיפול מקומי מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיכאבי ראש23/01/2015
בוקר טוב לרופאים, האם כאב ראש בצד אחד בצורת דקירות יכול להיות מזריקות פרוגסטרון? אני חושבת שאולי זה מהשן בינה שלי אבל זה יותר מידי ימים וזה ממש מציק ואז חשבתי על הזריקות שאני מקבלת... פשוט רוצה לדעת אם יש צורך לבדוק או להתעלם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מאי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/01/2015כאב הראש אינו נגרם מזריקות הפרוגסטרון,בכל מקרה נדרשת בדיקה ומעקב לפשר הכאבים החד צדדיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליכאבי ראש23/01/2015
בוקר טוב, אני בשבוע 9, ביום שלישי בערב הייתי אצל הרופא שלי, בוצע אולטרסאונד שהיה תקין, נצפה דופק וגודל עובר תקין. יומיים אחרי הבדיקה החלו הפרשות חומות בעיקר בשרותים ובניגוב(סליחה על התיאור) וקצת בתחתונית, בשעות הצהריים ההפרשות הפסיקו והבוקר שוב היה בשירותים ובניגוב. מקבלת זריקות פרוגסטרון 250 כל שלשה ימים ואוטרוגסטן טבליות 3 פעמים ביום. אני יודעת שאחרי בדיקת אולטרסאונד יכול להיות הפרשות חומות אבל הייתי רוצה לדעת מה גורם להפרשות להגיע יומיים אחרי הבדיקה להפסיק לכמה שעות טובות ושוב לחזור זה מתסכל מאוד. תודה רבה
לי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/01/2015מתקבל הרושם שהכול תקין ואת מקבלת את הטיפול המירבי,לעיתים ההפרשות נובעות מגירוי מקומי בצואר הרחם בעקבות השימוש בנרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך דימום
לי24/01/2015שבת שלום רופאים יקרים, בהמשך לשאלה הקודמת שלי במהלך הלילה היה לי דימום אדום בעיקר במתן שתן בשירותים אך גם על הפד ללא כאבי בטן. אני בשבוע 9 מטופלת בזריקות פרוגסטרון פעם בשלושה ימים ונרות אוטרוגסטן 3 פעמים יום וכבר הייתי 3 פעמים בבדיקות עקב דימומים/ הפרשות חומות. באחת הבדיקות בבית חולים מצאו אקטופריון שכנראה הוא מקור הדימום. הרופא שלי ביקש שלא אלך להיבדק שוב כי גם אי אפשר לעשות כלום בשבוע הזה וגם זה יכול סתם לגרום ליותר נזק כל הבדיקות האלה. בשבוע 8 פלוס ארבע נבדקתי בפעם האחרונה אצל הרופא שלי ומצפה דופק ועובר בגודל תקין. מצטערת על כל המידע אך כיוון ששבת עכשיו לא יודעת מה לעשות... אשמח לתגובתכם. תודה ושבת רגועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך דימום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/01/2015את מטופלת כמצופה,בשלב זה אין מורך בביקורת נוספת,הרבי במנוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה-שאלה נוספת
לי24/01/2015מצטערת על כמות השאלות. במהלך כל היום המשיך הדימום, מאוד מזכיר דימום של ווסת, אין כאבים מיוחדים, מידי פעם כאב עמום באגן בצד שמאל. האם יכול להיות שאוקטרופיון בצוואר הרחם גורם לדימום כזה? מחר הרופא שלי יבדוק אותי בצהריים. מקווה שלא טעות שלא הולכת למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה טוב כל הבדיקות האלה?
שירה24/01/2015אם הרופא אמר לך שהבדיקות המרובות לא טובות - אז למה את הולכת שוב ושוב להיבדק?
ברור שהסיטואציה מלחיצה בטירוף אבל את צריכה להבין שגם אם חלילה ישנה בעיה ממילא אין מה לעשות (כך אמר לך הרופא) ומנגד הבדיקות מגבירות את הסכנה
עדיף פשוט לנוח ולהאמין ולקוות לטוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צודקת
לי24/01/2015אני מסכימה עם מה שאת אומרת אבל לדמם כל היום זה מלחיץ, להרגיש במחזור בהריון זה מלחיץ ואחרי שעברתי הפלה בשבוע 19 זה עוד יותר מלחיץ. אז מחפשת להבין אם בכלל יש סיכוי להריון הזה. אני מעדיפה לדעת אם הוא תקין או לא ולפעול בהתאם השבת הזאת הייתה סיוט מבחינתי זה קשה ממש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צודקת - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר24/01/2015אין ספק שהדימום מלחיץ. עם זאת, אם לא מדובר בדימום מאוד חזק אין צורך לפנות למיון בשלב זה ואת יכולה להמתין לבדיקת הרופא שלך מחר. חשוב לדעת את סוג הדם שלך. במידה ושלילי יש לשקול מתן אנטי D לפי סוג הדם של בן הזוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר ישנוניקרן23/01/2015
שלום
אני בשבוע 37 רב זמן ההריון הרגשתי תנועות עדינות, ללא בעיטות או תנועות חדות אך בשבוע האחרון יש ימים שאינני מרגישה את העובר בתדירות גבוהה.
באולטרסאונד נצפות תנועות, אך אני לא חשה בהן.
גם במוניטור העובר ישנוני ומבקשים ממני לאכול משהו מתוק.
כרגע אני המעקב צמוד.
שאלתי היא האם הכל תקין למרות התנועות העדינות.
יש לציין שאני רזה והעובר במצב עכוז.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עובר ישנוני - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/01/2015מתקבל הרושם שהכות תקין בשלב זה ,אם כי כדאי בכל מקרה להיות במעקב של מוניטורינג עוברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני הזרעהמעיין22/01/2015
כבר 4 ימים השבוע מתייצבת כל בוקר למעקב..
בת 40.
אני ביום ה-11 למחזור. סבב ראשון להזרעה טבעי לחלוטין בהמלצת הרופא וללא אוביטרל.
האחות הופתעה מאוד שללא הורמונים יש לי 3 זקיקים גדולים וכמה קטנים. אחד מהם הגיע היום לגודל של 17X18 מ"מ.
הרירית בגודל של 8 מ"מ.
אסטרדיול 1278
LH 18.16
פרוגסטרון 1.63
הרופא במרפאה הודיע לי היום ללכת להזרעה ביום ראשון, אבל אני חוששת שאולי אפספס את הביוץ, אם הוא יקרה במהלך שישישבת. לא עושים הזרעות עם בנק הזרע בסופ"ש.
אני לא מצליחה להבין איך לכל שירות רפואי אחר יש תורנות ולזה לא.
האם יש דרך לדעת מתי יתרחש הביוץ במדויק?
הדבר היחידי שאני יכולה לעשות הוא להתייצב ב 7:00 בבוקר ביום ראשון שוב למעקב כדי לא לבזבז מנת זרע במידה ואכן הביוץ יתרחש בסופ"ש.
אבל זה יהיה מאוד חבל.
אודה לכם על חוות דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפני הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/01/2015בנתונים הקיימים הייתי מבצע את ההזרעה ביום א בכל מקרה,גם אם הביוץ התרחש בשבת(הרי טווח הפוריות של הביצית גם אם היא חרגה מהזקיק הינו לפחות 24 שעות,לכן בצעי את ההזרעה ללא צורך באמצעי אבחון נוספים המכניסים אותך ללחץ וחרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דופק העוברנעמה22/01/2015
שלום רב,
היום עשיתי בדיקת דופק העובר להלן התוצאות:
תאריך ווסת:3.12.14 (לא מדוייק)
שק חלמון-הודגם
דופק-הודגם
אורך העובר:4 מ"מ נרשם כך: "מתאים ל 6 שבועות ו3 ימים".
שאלתי היא-האם הכל בסדר?
ההתפתחות עד כה תקינה?
תודה ושבת שלום,
בשורות טובות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקת דופק העובר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/01/2015מתקבל הרושם שהכול תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםגל22/01/2015
מצורף צילום רחם שלי שביצעתי לפני כשנה. הרופא שביצע את הצילום אמר שהכל תקין אך רופא אחר אמר שמשמאל הוא רואה הרחבה דיסטלית. אודה מאוד אם תוכלו לכתוב לי את דעתכם המקצועית בנושא. מצורף צילום הרחם.
צילום רחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/01/2015התמונה שצירפת אינה ברורה וקשה להתייחס אליה לגבי השאלה שנשאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אינהיבין בי Inhibin Bאיילה22/01/2015
בת 35 מעוניינת להתחיל בשימור פריון (הקפאת ביציות).
רוצה לעשות באופן פרטי את הבדיקה Inhibin B שנותנת אינדיקציה מסוימת על רזרבה שחלתית (בנוסף לפרופיל ההורמונלי בקופ"ח), היכן אפשר לעשות את הבדיקה? כמה עולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת אינהיבין בי Inhibin B - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/01/2015כדי לקבל מידע אמין לגבי מצב הרזרבה שלך בצעי בדיקה ל-FSH,AMH,ובדיקת זקיקים בסיסית באולטרסאונד בתקופת המחזור-antral follicule count הנותנים מידע אמין יותר מאשר inhibin B
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימהסימה22/01/2015
שלום היום עשיתי צילום רחם וגילו לי חסימה באחת החצוצרות ושאר הנתונים תקינים השאלה האם אפשר להכניס להריון באופן טבעי או ישר ללכת להפריה או הזרעה
חסימה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/01/2015חסימה חד צדדית אינה מונעת בהכרח כניסה להריון ספונטני,אם כי יש לקחת בחשבון את מכלול הנתונים ולהציע את הטפיפול המירבי בנסיבות המקרה הספיציפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגת- בדיקותלי22/01/2015
שלום,
כרגע אני בפורטוקול ארוך יום 16 לדקפפטיל ויום 3 להורמונים
US- זקיקים קטנים שניים בימין ושלוש בשמאל
בדיקות דם : E2 -116 / פרוגסטרון - 2.1
1. דקפפטיל מאט את גדילת הזקיקים ?
2. בדיקות דם תקינות לכרגע?
3. לדעתך כדאי להמשיך פורטוקול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דואגת- בדיקות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/01/2015את עדיין בשלב מוקדם של הגירוי ההורמונלי ויתכן שיהיה צורך להגביר את המינון התרופתי כדי לאזן בין הדיכוי של הדקפפטיל לגירוי באמצעות הזריקות,בכל מקרה עלייך להמשיך את הטיפול ולקבל הוראות המשך מהרופא המטפל-חזקה עליו שידע כיצד להגיב אותך היטב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה?
שלי23/01/2015תודה על תשובתך
מותר והגיוני להפסיק עם דפפקטיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה? - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר23/01/2015יש מספר פרוטוקולים עם דקפפטיל. ברובם ממשיכים אותו עד לשאיבה. קיים גם פרוטוקול שדקפפטיל ניתן רק ל-3 ימים כדי להעלות את הפרשת ההורמונים הטבעיים של הגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד ראשוןיאנה22/01/2015
שלום רב:-
אני אחרי החזרת מוקפאים.
הוחזרו בתאריך 31/12/14, ואני ברוך השם בהריון מתי אפשר לעשות אולטראסאונד ראשון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אולטראסאונד ראשון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/01/2015לקראת ה-28/1
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת לחוצהבר22/01/2015
5 ימים אחרי החזרת עוברים היה היום פעמים שלשול האם זו השתרשרות ?
קצת לחוצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/01/2015שלשולים אינם חלק מתופעת ההשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני החזרהליה21/01/2015
שלום רב,
בה מחר החזרת מוקפאים
כרגע לוקחת תמיכה של אסטרופם אוורל ואוטרוגסטן 300 כפול 3 ביום
לגבי אוטרוגסטן שמתי לב שהכיסוי של הכדור יצא לי היום מהנרתיק עם חומר,
ומכיוון שההחדרה של הנרות היא ידנית אני חוששת שהחומר לא נספג טוב...
האם החומר של ה׳ אוטרוגסטן מספיק להיספג או שיש צורך במוליך?
שאלה נוספת:
ההחזרה מחר בשלוש.
אני אקח רק את המינון של הבוקר, אבל האם זה יכול להזיק לפעולת ההחזרה מכיוון שיהיו שאריות חומר?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפני החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/01/2015את נוהגת עד עכשיו נכון ואל חשש לגבי יציאת עודפי הנר,בכל מקרה החומר הפעיל נספג,ולפני ההחזרה ממילא הרופא מנקה היטב את אזור צואר הרחם כך ששאריות הנר לא אמורות להפריע לעוברים או להחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרת עובריםשירה21/01/2015
ערב טוב,
מה יכול להסביר LH שנשאר יחסית גבוה שבוע לאחר החזרת עוברים? שאר המדדים (פרוג׳ ואסטרדיול) תקינים לשלב הזה. מקבלת תמיכת אנדומטרין , סטרואידים ואסטרופם. בת 38, לא מוסברים. תמיד חשבתי שה LH אמור לרדת אחרי הביוץ/ שאיבה.
האם יכול לרמז על כשלון הטיפול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרת עוברים - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר21/01/2015אין קשר בין רמות ה-LH בשלב זה לבין הצלחת הטיפול. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טאמסדנה21/01/2015
שלום
בשבוע 26 סובלת מצרבות נוראיות
מותר לקחת טאמס כי בעלון רשום
שבהריון צריך להתייעץ עם רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טאמס - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר21/01/2015ניתן לקחת טאמס בהריון ללא בעייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)