מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סימני הריוןחסוי21/01/2015
היי אני שבוע 15הריון מהפריה. לפני שבוע וחצי עשיתי אולטרסאונד והכל היה תקין ברוך השם. עוד שבוע יש סקירה מוקדמת ואני כבר לא יכולה לחכות. איך יודעים עד אז שהכל תקין? אין לי הרגשה משונה חוץ מכאבי בטן מידי פעם וטיפה רואים בטן של הריון. אם חס וחלילה משהו לא תקין אני אמורה להרגיש? עד עכשיו הכל בסדר כולל שקיפות עורפית. אשמח אם תענו ותרגיעו אותי עד הסקירה המוקדמת.ועוד שאלה מתי בערך כבר רואים בטן של הריון ממש? מודה לכם מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני הריון - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר21/01/2015במידה והשקיפות העורפית תקינה, קיים סיכוי גבוה להריון תקין. על פי רוב אין חשים בתלונות מיחדות בהריון לא תקין בשלב זה, פרט לדימום. בטן של הריון יכולה להופיע גם בשלב מאוחר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
חסוי21/01/2015ברוך השם אין דימומים או משו שמסמן על דימום אז קרוב לוודאי שהכל בסדר?ואני בת 26 זה הריון ראשון עשינו הפריה בגלל זרע חלש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/01/2015כל הסיכויים שהכול תקין-המשיכי במעקב כמקובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן תחתונה שבוע 11+3אנונימית21/01/2015
שלום, אתמול עברתי שקיפות עורפית.
אני בהיריון שלישייה,
עובר 1 שקיפות 1.4
עובר 2 שקיפות 1.3
עובר 3 שקיפות 0.9
הבנתי שהשקיפות מצויינת..
בנוסף, יש לי כאבי בטן עמומים, פעם בימין תחתונה ופעם בשמאל תחתונה..
האם יש טעם להיבדק שוב?
אין דימום חס וחלילה..
בנוסף, מתי הרחם צפוי לצאת מאיזור האגן כלפיי מעלה?
יכול להיות שכאבי הבטן קשורים בלחץ על המעיים?
אשמח לתשובתכם המקצועית..
תודה רבה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי בטן תחתונה שבוע 11+3 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/01/2015קצב הצמיחה של הרחם והתגובה שלו מעוררים התכווצויות הגורמות לכאבים-יש לשקול ביצוע הפחתה בהקדם,כדי להקטין את הסבירות ללידה מוקדמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא שאלתי לגבי
אנונימית22/01/2015הפחתת עוברים.. לא מעוניינת בהפחתה.
שאלתי אם זה יכול להיות כאבי בטן כי יש לחץ על המעיים? ובנוסף מתי הרחם יוצא מהאגן ועולה למעלה? באיזה שבוע אמור לעלות, אם אני כרגע שבוע 11+4
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא שאלתי לגבי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/01/2015לטעמי הכאבים נובעים מהתרחבות הרחם וקצה צמיחתו,בהריון שלישייה בשלב הנדון הרחם כבר יוצא מהאגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי עוד סיכוי?שירלי21/01/2015
אני אחרי שני הריונות באמצעות IVF הבת הקטנה שלי בת 4.5 מאז עשיתי החזרה של קפואים IVF מלא שלא צלחו האחרון ביוני עם 9 ביציות שגודלו חמישה ימים ומהם נותרו שני עוברים "פחות מוצלחים".
בעקרון בעיית פוריות לא מוסברת, מחזורים סדירים, בת 38.
החודש ניסיתי לתפוס את הביוץ באופן טבעי, אחרי כמה ימים היו לי סימנים של דם אבל רק סימנים בלי דימום והיום יש לי איחור של 6 ימים ועדיין הפרשות שקופות.
היום היתי בטרם בגלל לחץ בחזה ובחילה עשו לי בדיקת הריון בשתן שיצאה בטא שלילית.
יש לי שתי שאלות:
1. האם כדאי לי לעשות בדיקה נוספת, בדיקת דם או שתן ויש מצב שמשהו יתפספס.
2. אלו בדיקות אני צריכה לעשות על מנת לדעת אם יש לי עדיין סיכוי להרות באמצעות IVF,
אני יודעת שאני צריכה ללכת לבירור אצל רופא נשים אבל רוצה לדעת מה לבקש, כי חייבת להודות שאחרי הילדה השנייה כשהלכתי לעשות בירור של בעיית קרשיות יתר שאובחנה בהריון התגובות משני רופאי הנשים שטופלתי אצלם וגם אלו של צוות רופאי הפריון היו תסתפקי בשניים שיש לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם יש לי עוד סיכוי? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/01/2015מתקבל הרושם שאינך בהריון,נראה שמדובר בשיבוש במחזור הוסת שלך ,העכוב בכניסתך להריון נובע במידה רבה עקב התבגרותך,וחזקה על הרופא המטפל שייעד לך פרוטוקול אופטימלי בנסיבות המקרה על מנת להפיק את התוצאות המירביות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמרב21/01/2015
בת דודה שלי עשתה היסטרו מצרפת קובץ
האם מה שהומלץ, לה כדאי לעשות?
והאם זאת הסיבה שבגללה היא לא מצליחה להרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/01/2015נוכחות פוליפים ברחם עשויה להסביר עיכוב בכניסה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד משהו
מרב21/01/2015האם כדאי להוציא אותם
ומתי אחרי ההסרה שלהם ניתן לנסות להרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד משהו - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר21/01/2015כן, אם היא לא הצליחה להרות בעבר בהחלט כדאי להוציא את הפוליפים ולנסות להרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים מוזריםגלית21/01/2015
שלום רב,
בת 27, פוליציסטית מחזור לא סדיר.
ווסת אחרונה 13.12. ארבע חודשים ללא גלולות,מנסים להיכנס להיריון
17.1 כתם חום,18.1דימום קל.הזעה בלילה
מרגישה בטן תחתונה נפוחה,כואבת,כאבי גב תחתון שדיים מלאות,
דקירות בתוך הנרתיק/רחם.הפרשה לבנה שקופה
חום השחר גבוה קצת מה16.1בערך.
האם ייתכן שזהו ביוץ שנמשך הרבה ימים?או טרום ווסתי?
אמורה להתחיל טיפול פוריות עם איקקלומין בווסת הקרובה.
תודה לעונים מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סימנים מוזרים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/01/2015יש בהחלט טעם בביצוע בדיקת דם להריון לאשר הריון או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התופעות
גלית23/01/2015עדיין לא ביצעתי בדיקה.
האם העובדה שחום השחר ירד זה סימן שאין היריון?
עדיין כאבי גב ובטן תחתונה עם הפרשות מרובות.
מה יכולות להיות הסיבות הנוספות חוץ מהיריון?
ייתכן שאלו תופעות של השחלות הפוליציסטיות שיש לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך התופעות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/01/2015לא ניתן להסיק מסקנות לפי התופעות שהעלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה
גלית26/01/2015בדיקת hch1.4
פרוגסטרון 6.5
האם זה אומר שלא היה ביוץ בכלל?
יש צפי מתי המחזור יגיע לפי התוצאות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוצאות בדיקה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/01/2015לפי רמת הפרוגסטרון יתכן שכבר התרחש ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 16, אחרי ivfאני21/01/2015
התחיל כהריון תאומים וביום ראשון עברתי דילול של עובר אחד ( תוצאות סיס שיליה לא תקינות)
הבוקר קמתי עם דימום מאסיבי שבינתיים הפסיק. יש טעם ללכת להיבדק או שזה תקין אחרי דילול (של העובר התחתון)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 16, אחרי ivf - תגובה
פרופ` דוד בידר21/01/2015יש טעם להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי מין העוברעדי21/01/2015
האם בשבוע 13+3 מומחה לאולטרסאונד יכול לאבחן בוודאות את מין העובר?
מה אחוז הטעויות בשלב זה ?
הסקירה בוצעה בשבוע מוקדם בגלל אילוצים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהוי מין העובר - תגובה
פרופ` דוד בידר21/01/2015לא תמיד אך אפשרי.
תלוי בבודק ואיך העובר שוכב ואין פה עניין של אחוזים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת ומתוסכלתגל20/01/2015
לאחר 3 סבבי הפרייה שכשלו, הוחלט על ניתוח להוצאת חצוצרה. זאת בהסתמך על כך שבכל השאיבות נשאב נוזל מחצוצרה שמאל. בצילום רחם מלפני שנה הרופא שביצע את הצילום אמר וכתב שהכל תקין אך כשהראתי את הדיסק לרופא שלי בקהילה הוא אמר שישנה הרחבה דיסטלית בחצוצרה שמאל.
היום הייתי אצל הרופא שלי לצורך ביצוע אולטרסאונד של הרחם לפני הניתוח להוצאת חצוצרה שיתבצע בעוד כחודש (אני אמורה לקבל זימון לניתוח בדואר) אך הוא אומר שאיננו רואה נוזל בחצוצרה!!! מה עושים?? עד שכבר חשבתי שמצאו את הבעיה ועכשיו שוב כל החוסר ודאות הזו ואני אמורה לקבל תאריך לניתוח בימים הקרובים. האם יכול להיות שהנוזל נעלם? האם ייתכן שרואים את הנוזל רק בתקופת הביוץ? אני כעת ביום השמיני למחזור (וסת אחרונה ב13/1/15). אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות, שחס וחלילה לא יקרה מצב שינתחו אותי סתם אך מצד שני אני מוכנה לעשות הכל כדי להיכנס להריון. אודה לתששובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מבולבלת ומתוסכלת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/01/2015ללא כל ספק כמות הנוזל המצטברת בחצוצרה לקראת הביוץ רבה יותר,ולכן כדאי לפתור את הבעיה לקראת הטיפולים העתידיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גל20/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מתחת לחזהדנה20/01/2015
שלום
בשבוע 26
יש לי כאבים באיזור של מתחת לחזה והבטן העליונה..
החזה ממש קרוב לבטן כי הבטן גדולה והחזה גדל...
ממש כאב חד ומציק ותחושת שריפה בתוך העור
מה יכולה להיות הסיבה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים מתחת לחזה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/01/2015אם התןפעה הינהחדשה בהחלט יש צורך להיבדק הן בדיקה גניקולוגית והן אולטרסאונד אגן ובטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת החזרת מוקפאיםDINA20/01/2015
שלום.
אני לקראת 2 עוברים מוקפאים ביום חמישי. (לאחר 4 כשלונות בסבב הזה).
העוברים הם לא משובחים (6 תאים דרגה B ).
האם יש סיכויים ונראו הצלחות כאלה או שזה בזבוז זמן וכוחות נפשיים??
אשמח לטיפים או המלצות כיצד לנהוד לפני/אחרי בכדי לשפר את סיכויי??
(בת 31, עם ילדה בת 3 מטיפולים. עוברים מתורמת ביצית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לקראת החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/01/2015יש סיכוי,אופטימיות לא יכולה להזיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח מוזרלי20/01/2015
שלום, שבוע 8 אני מקבלת תמיכה של אוטרוגסטן 3 פעם ביום לנרתיק בנוסף לזריקות פרוגסטרון. האם ייתכן שהנוזל של הטבליות הוא עם ריח מוזר או שזה מהנרתיק? האם זה מעיד על בעיה שעלולה לפגוע בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ריח מוזר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/01/2015קרוב לודאי שמקור הריח מהנרתיק ויש לברר את טיבו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-לפני בדיקת דופק העוברנעמה20/01/2015
שלום רב,
ווסת אחרונה: 3.12.14 (לא מדוייק).
היום הלכתי לרופא- על מנת לקבל הפפניה לאולטראסאונד דופק. בשבוע שעבר עשיתי אולטרה-סאונד- כשהמטרה היתה- רק לוודא ששק ההריון בתוך הרחם ואכן כך היה.
היום הרופא ביצע בדיקה אך אמר מראש שמכשיר הUS שלו אינו מתוחכם ביותר ולכן לא וודאי שיראה.
הצליח רק לראות ששק ההריון גדל משבוע שעבר. מעבר לכך לא.
בדיקת הדופק היא ביום חמישי.
האם יש סיבה לדאגה לאור נתונים אילו?
בעברי שני הריונות תקינים- אחד ספונטני, השני מטיפולי פוריות וגם הפלה אחת.
תודה,
חוששת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה-לפני בדיקת דופק העובר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/01/2015קרוב לודאי שהכול תקין ובעוד יומיים ימצא הדופק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדשהענת20/01/2015
שלום לכולם,
יש לי כמה שאלות וחששות.
אישרו לי כרגע מהקופת חולים IVF, אשמח לדעת כיצד זה מתבצע, מה הסיכויים והאם עליי להתכונן נפשית ופיזית?
תודה מראש,
לחוצה מאוד!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאחלת לך בהצלחה בטיפול הראשון אמן
vika20/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדשה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר20/01/2015טיפול הפריה חוץ גופית מתבצע על ידי גירוי של השחלות בעזרת הורמונים לייצר מספר זקיקים, בהם אנחנו מצפים למצוא ביציות. ההורמונים מיועדים על פי רוב להזרקה עצמית (באיזור הטבור). בנוסף משלבים בתהליך זריקות שמטרתן למנוע את הביוץ הטבעי שלך. מבוצע מעקב אחרי הרמות ההורמונליות שלך והתפתחות הזקיקים בעזרת בדיקות דם ואולטראסאונד. כאשר יש רושם שהזקיקים גדולים מספיק ומתאימים לשאיבה, תקבלי זריקה נוספת שמטרתה להביא להבשלת הביציות בתוך הזקיקים.
כ-34 עד 36 שעות לאחר זריקה זו, תוזמני לשאיבת ביציות. השאיבה מתבצעת על פי רוב בהרדמה מלאה, ונמשכת בדרך כלל 10-15 דקות. את צריכה להיות בצום מלא לקראת ההרדמה (ללא מים וללא מסטיק). בבוקר השאיבה בן זוגך יתן דגימת זרע, שתעבור תהליך של עיבוד במעבדה.
במהלך השאיבה, ישאבו זקיקים (נוזלים) ובתוכם אנו מצפים למצוא ביציות. הביציות מועברות לאינקובטור ואילו הנוזלים והתאים שמקיפים אותם חסרי שימוש ועל כן נזרקים.
הביציות יופרו עם הזרע לאחר מספר שעות.
למחרת, יבדקו מספר הביציות שהופרו. הביציות המופרות יגודלו באינקובטור ויבוצע מעקב אחר איות העוברים. ביום השלישי על פי רוב, ייבחרו העוברים היפים ביותר ויוחזרו לרחם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםרינת20/01/2015
שלום, הזרקתי אתמול בערב גונל F+ 2 מנוגון
מאז יש לי כאבים עזים בבטן תחתונה ימין
זה נורמאלי להמשיך הלאה או שלא צריך להיות כאב כזה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/01/2015לא סביר שמייד לאחר הזרקת התרופות הופיעו כאבים עזים בבטן התחתונה,לכן המלצתי אם הכאבים ממשיכים לפנות לרופא המטפל על מנת לבצע ביקורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי גרידהאליה19/01/2015
שלום רופאים יקרים,
עברתי גרידה ביום שלישי שעבר.
1.משום מה ביומיים האחרונים אני מרגישה כאבי ראש וצרבות ותחושות כמו בהריון.. זה מוכר? האם יש מצב שהבטא עדיין לא ירדה? צריך לבדוק שהיא יורדת?
2. האם אפשר לעשות טיפול כבר במחזור הראשון שאקבל? מדובר על תרומת ביצית.
תודה רבה
רונאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי גרידה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר19/01/2015כאבי הראש והצרבות אינם אופיניים לתחושות לאחר גרידה. לגבי חזרה לטיפולי תאומת ביצית, כדאי להמתין ולראות כי רירית הרחם מתפתחת באופן תקין לאחר הגרידה ועל כן רצוי להמתין וסת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)