מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שרירן ברחםאני13/01/2015
לפני כמה ימים גילו לי שרירן ברחם בגודל 1.9 האם זה יכול לעכב הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירן ברחם
אני13/01/20151.9 ס"מ כמובן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שרירן ברחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/01/2015מעקום המיומה הינו בעל חשיבות ראשונה במעחה חגבי הסיכוי להרות והפרוגנוזה ההריונית.
מיומות תת ריריות הבולטות לחלל הרחם עלולות לשבש את הליך ההשתרשות ולהקשות בכניסה להריון ולגרום להפלה,דימום,הפרדות שיליה,מיומות הממוקמות בשריר הרחם אומתחת למעטפת הרחם פחות משפיעות על הפריון וגורל ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרירן ברחם
אני13/01/2015לפי אולטרסאונד אפשר לדעת או שעדיף היסטורוקופיה אבחנתית? כמו כן במקרה וזה מפריע ניתן להוריד ואז לא יהיו שום הפרעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרירן ברחם - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר13/01/2015באולטראסאונד ניתן לראות האם המיומה בולטת מהרחם החוצה, ואז אינה מפריעה כלל להריון, או האם ממוקמת בתוך שריר הרחם או לחילופין לוחצת על הרירית. אם יש חשד שלוחצת על הרירית, חשוב מאוד לבצע הסטרוסקופיה אבחנתית לבדוק זאת באופן מדוייק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרירן ברחם
אני13/01/2015תודה לדוקטור רונית ולפרופסור אשכנזי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF אי הפריה אחרי שאיבהגילי13/01/2015
שלום לפני כחודש עברת טיפול ראשון ב IVF איך טיפול הופסק מכיוון שלא הייתה הפריה לאחר שאיבה של 4 ביציות ולכן לא הייתה לי החזרה . את התשובה לא קיבלתי עד היום מהרופא מה סיבה לכישלון כפי שידוע לי בוחרים את הזרע הכי טובה . מה הסיבה ש 4 ביציות לא הופרו . בעלי עבר ליפני חודש וחצי ניתוח וריקוצלה האם זה גם השפיה על תוצעה שלילית .
הודע על תשובה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF אי הפריה אחרי שאיבה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/01/2015לא ציינת את גילך .
זה לרוב בעיה של הביציות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לאי הפריה של ביציות לאחר שאיבה
גילי13/01/2015הנני בגיל 32 פנינו לטיפול IVf בעכבות הזרע הבעתית של בן זוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך לאי הפריה של ביציות לאחר שאיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/01/2015בין הסיבות להעדר הפריה-איכות ביציות פגומה,העדר יכולת הפריה של הזרע הנפתרת ע״י ביצוע ICSI,הליך הורמונלי והשריית ביוץ לוקה,כשל מעבדתי.
בהעדר נתונים מתאימים לא ניתן לתת תשובה נחרצת לסיבת העדר ההפריה במקרה הנדון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים ותאומיםהילה13/01/2015
שלום רב!
אשמח לדעת מה הסיכוי לתאומים כשיש 2 זקיקים, 1 מכל שחלה:
ביום 10 למחזור: גודל 13,13
ביום 12 למחזור: גודל 14,16
האם זה משנה שהם משתי שחלות?
אם אעשה הזרעה ואקח אווסטין האם הוא יגרום לביוץ מ2 הזקיקים?
האם בגלל שהם מתפתחים בקצב שונה יש סיכוי שרק זקיק אחד יבייץ?
העדיפות היא לעובר אחד..
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים ותאומים - תגובה
פרופ` דוד בידר13/01/2015אם יש שני זקיקים תמיד יש סיכויים לתאומים.
זקיק מעל 16מ״מ הוא בסדר, מתחת לא.
לא משנה אם מזריקה או לא זריקת ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיקים ותאומים - תגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/01/2015הסיכויים אבל קטנים לתאומים, במקרה כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בירור
הילה14/01/2015שלום שוב,
מה הכוונה ש"במקרה זה הסיכוי לתאומים קטן"? במקרה ועושים הזרעה היום, או בכלל כשהזקיקים מ2 שחלות ויש הפרש ביניהם?
אשמח לדעת, סטטיסטית, מה הסיכוי לתאומים.
תוצאות מהיום: זקיק 17 וזקיק 15
הזקיק הקטן ממשיך לגדול.
ושוב,
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך בירור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2015הסיכוי בטיפולי פוריות והזרעה הינו גבוה פי 2-3 מאשר בהריון ספונטני הינו כ3%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרהדגנית13/01/2015
שלום רב, הנני לקראת החזרת מוקפאים. ביום השלישי לוסת (אתמול) התחלתי ליטול 3 פעמים ביום כדור אסטרופם (סה"כ 6 מ"ג).
בהתאם להוראת הרופא המטפל בבית חולים עליי ליטול זאת למשך 14 ימים ובתאריך 25/01 לבצע בדיקות דם+US, והחל מיום 26/01 בנוסף לכדורי אסטרופם להתחיל 3 פעמים ביום אנדומטרין וביום 29/01 לבצע החזרה.
הנני פונה בשאלה האם הטיפול הארוך הזה נחוץ?
לשם מה נדרשת נטילה ממושכת של של אסטרופם?
מה קורה עם הביוץ בחודש הזה?
(אינני יכולה לדבר ישירות עם הרופא אלא רק באמצעות האחיות במחלקה שמוסרות לי את ההוראות).
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/01/2015אפשר להחזיר מוקפאים או במחזור טבעי ,אחרי הביוץ הטבעי או לבצע טיפול תחליפי על ידי אותם ההורמונים שעושים את תהליכי הביוץ וכך מכינים את הרחם..
את האסטרופם לוקחין בין 10-14 יום ואז עושים בדיקת רירית הרחם ורמת פרוגסטרון בדם ואם זה מתאים מתחילים עם האנדומטרין ואז זה יום הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה13/01/2015
שלום רופאים נכבדים האם אפשר להתחיל פרוטוקול ארוך ביום השני למחזור תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/01/2015אפשר, אך עדיף להתחיל לפני וסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בבטן בלילה- מבוהלתלי13/01/2015
בוקר טוב, אני בשבוע 7פלוס 4 במהלך הלילה התעוררתי מספר פעמים בתחושת דקירות בצד שמאל, בעיקר באזור צד שמאל עד אמצע הבטן קשה להצביע בדיוק. לא היה לי דימום במהלך הלילה או הבוקר כשקמתי, מחר בערב יש לי תור לרופא שלי, האם יש צורך ללכת להיבדק היום? נצפה עובר ודופק בשבוע 6פלוס שלוש ובשבוע 7(הגעתי למוקד בעקבות הפרשות חומות) ונצפה שוב דופק. הדקירות ממשיכות גם עכשיו כשקמתי ואני עירנית זה בא והולך... יש מקום להילחץ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות בבטן בלילה- מבוהלת - תגובה
פרופ` דוד בידר13/01/2015לא, אין מקום להילחץ.
בהריון יש על מיני תחושות.
גם כל אין טיפול לתחושות כאלה.
גם שרואים דופק המצב טוב, ותלכי מחר לביקורת, לא צריך לרוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!! מרגיע לשמוע.
לי13/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנונימית13/01/2015
קודם כל תודה מראש על עבודת הקודש שאתם עושים פה..
שאתם עונים לשאלות על חשבון זמנכם הפרטי ונותנים מענה לכולנו.
רציתי לשאול, הבנתי מהתשובות שנתתם פה שהעובר נמצא בין האגן עד שבוע 12 ואז הרחם עולה לכיוון הבטן.
האם זה תקף גם להיריון תאומים/שלישיות? משום שבמצב כזה העוברים ״תופסים״ יותר מקום.. האם הרחם עולה בשלב מוקדם יותר לכיוון הבטן במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר13/01/2015בהריון מרובה עוברים הרחם גדל מעט יותר מהר אך בשלב הזה עדיין העוברים קטנטנים ולכן ההבדל המשמעותי בגודל הרחם יתבטא מאוחר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןnoa12/01/2015
שלום רב,
קבלתי מהרופא שלי אמקקלומין, הוא אמר לי לקחת ביום החמישי למחזור 2 כדורים כל יום לחמישה ימים,
השאלה שלי האם לקחת את שני הכדורים יחד או אחד בוקר ואחד ערב, ואם אפשר לקחת את שני כדורים יחד האם זה משנה אם זה בבוקר או בערב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר12/01/2015ניתן לקחת אותם יחד או פעמיים ביום. אין הבדל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתרליה12/01/2015
שלום,
לאחר בירור קרישיות( הפלה 1 אבל היסטוריה של אמא ודודה עם הפלות שלא ידוע סיבתן) כל הבדיקות יצאו תקינות מלבד פרוטאין c שיצא 77 והטווח הנמוך הוא 80.
מומחה להריון בסיכון המליץ על קלקסן 40 מרגע החזרת העוברים.
רופא הפוריות טוען שאין סיבה לקחת קלקסן מכיוון שזה לא נחשב קרישיות יתר, וגם ככה הטסיות שלי נמוכות (90 אלף)והמחקרים היום לא ממליצים.
אני קצת אבודה,
כי מצד אחד מאוד סומכת על רופא הפוריות ומצד שני הרופא השני שקבע על קרישיות שם דבר בתחום.
מה עושים? מה הייתם ממליצים ?
תודה על תשובתכם היא מאוד חשובה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר12/01/2015הייתי ממליצה להתייעץ עם המטולוג. קיימות כיום הנחיות עדכניות לגבי המלצה למתן קלקסן עפ"י טרומבופיליות (בעיות קרישה) שונות. ההנחיות משתנות לפי סוג הטרומבופיליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות - ביום ה 12 לאחר ההחזרהנטלי12/01/2015
שלום ב 31.12 הוחזרו לי 2 עוברים, היום קיבלתי את תוצאות בדיקת הדם.
האם הערכים הנ"ל תקינים? בטא 55.9, אסטרוגן 171.6, פרוגסטרון 82.98..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות - ביום ה 12 לאחר ההחזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/01/2015הערכים תקינים,אולם חשוב באותה מידה כיצד תהיה ההתפתחות בהמשך ובדיקת הביטה עוד יומיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך ממשיכים הלאה? לאחר שלילי נוסףגל12/01/2015
בת 30, 6 הזרעות נכשלו, 3 הפריות נכשלו, היום קיבלתי תשובה שלילית של סבב ההפרייה השלישי. זרע- תקין.
הפרייה ראשונה- פרוטוקול ארוך,נשאבו 12, הוחזר עובר טרי מצויין. לאחר מכן עובר בלסטוציסט מופשר.
הפרייה שנייה-פרוטוקול ארוך, נשאבו 18, הוחזרו 2 עוברים (1 יפה והשני בינוני). לא נשארו מוקפאים.
*פיפל לפני ההפרייה השלישית
הפרייה שלישית-פרוטוקול קצר,נשאבו 15, החוזרו 2 בלסטוציסטים טריים(שניהם דרגה 3). לא נשארו מוקפאים.
בכל שאיבה שאבו נוזל מהחצוצרה השמאלית.
איך ממשיכים הלאה? מדוע יש לי תחושה שהרופאים מנסים לדחות את כריתת החצוצרה השמאלית? מה עוד ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איך ממשיכים הלאה? לאחר שלילי נוסף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/01/2015לטעמי הבעיה היא בחצוצרה החולה(הידרוסלפינגס),מצב העלול לפגוע במידה קריטית להשתרשות,במצבים אלו אני נוטה לבצע כריתת חצוצרה לפני טיפולי הפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' אשכנזי-המשך
גל12/01/2015אז למה לדעתך הרופאים לא ביצעו את זה עד כה? האם פעולת כריתת החצוצרה כרוכה בסיכונים? כמה זמן זה אורך? האם תחת הרדמה כמו בשאיבה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' אשכנזי-המשך - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר12/01/2015כריתת חצוצרה נעשית בלפרוסקופיה, פעולה שנמשכת כחצי שעה בדרך כלל במידה ואין הדבקויות כאשר נכנסים לבטן. זאת פעולה ניתוחית, מורכבת יותר משאיבת ביציות. כל פעולה כזו מלווה בסיכונים כגון דימום/ זיהום או פגיעה באברים אחרים בבטן, אך על פי רוב, כאשר אין הדבקויות באגן, הסיכוינים לכך נמוכים.
יש הצדקה לכרות חצוצרה במקרים שרואים נוזל בחצוצרה באולטראסאונד וכמובן לשקול את הפעולה לאחר כשלונות חוזרים של הפריה חוץ גופית. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
גל13/01/2015סליחה, אני לא בטוחה שהבנתי.. האם הניתוח כריתת החצוצרה מתבצע דרך הנרתיק כמו השאיבה או שזה ממש כמו ניתוח שחותכים את הבטן? מהו זמן ההחלמה מהניתוח? האם ניתן להמשיך בשגרה למחרת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר13/01/2015ניתוח כריתת חצוצרה מתבצע בדרך כלל בלפרוסקופיה. מדובר בניתוח לכל דבר, המתבצע בהרדמה כללית. במהלך הניתוח מנפחים את הבטן בגז, ועושים שלושה חורים קטנים באיזור הטבור ולצידי הבטן דרכם מכניסים את המיכשור הרפואי. בטבור מכניסים מצלמה שמאפשרת לראות את האיזור המנותח. לאחר הניתוח, יש צורך בהשגחה בת מספר שעות עד יממה. ניתן לחזור לפעילות לאחר החלמה של שבוע שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד שיענו לך אני עברתי כריתת חצוצרה
חסוי13/01/2015וזה בהרדמה מלאה כמו בשאיבה ולי הוציאו בניתוח שעשו 3 חתכים קטנים באיזור הבטן וההחלמה שלי היתה בערך שבועיים שלוש אבל ייתכן שהמקרה שלי שונה אבל עד שיענו לך אמרתי אני יספר לך מה אני עשיתי. זה לא ניתוח מסובך בכלל. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גל13/01/2015ואני חשבתי שניתן יהיה לחזור לעבוד יום למחרת... אינני יודעת איך אוכל לאפשר זאת לעצמי מבחינת מקום העבודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוש נקודות לבנות בלב העוברורד12/01/2015
שלום, בת 40 הריון שני מ IVF (בבית ילד בן שנה וחצי) בדיקת שקיפות וסקר שליש ראשון הכל תקין. בדיקת סקירת מערכות מוקדמת הכל תקין "פרט" לשלוש (!!!) נקודות לבנות בלב העובר. יש הפניה לאקו לב עובר. שאלתי האם 3 נקודות = ל3 סימנים רכים או בגלל שכולם נקודות בלב זה נכנס לקטגוריה של סימן רך אחד? על מה יכולות להעיד 3 נקודות בלב? מתלבטת בין דיקור מי שפיר לבדיקת דם (החשש כמובן מהפלה) אשמח לדעתכם. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלוש נקודות לבנות בלב העובר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/01/2015בנסיבות המקרה יש לשקול בחיוב בדיקת מי שפיר מורחבת עם צ'פ גנטי,אולם ההחלטה היא תמיד של המטופלת תוך התחשבות ביתרונות והחסרונות של כל בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם חד קרנימוריה12/01/2015
שלום רב,
אובחנתי כבעלת רחם חד קרני. מטופלת IVF.
אשמח להבין מה המשמעות של רחם חד קרני הן בכניסה להריון, והן מהבחינה של לשאת הריון?
תודה לכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם חד קרני - תגובה
פרופ` דוד בידר12/01/2015בדרך כלל רחם חד קרני יכול לגרום ללידה מוקדמת כך שצריך להחזיר עובר אחד ולהיות במעקב רפואי על דגש על אורך צואר רחם.
מראש לא ידוע איך הרחם שלך יהיה בהריון,זה אינדיבידואלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות בטא אחרי הזרעהשרית12/01/2015
שלום,
בדיקות בטא לאחר הזרעה.
נראית הכפלה בערך כל 72 שעות - ראו קובץ מצורף.
האם הבדיקה תקינה? הרופא מאוד סקפטי לגבי ההיריון ואני לא מבינה למה - הרי קראתי כי במידה וההכפלה מתבצעת כל 48-72 שעות אז הכל בסדר ואצלי לכאורה ההכפלה מתבצעת כל קצת פחות מ-72 שעות...
בבדיקת אולטראסאונד מאתמול - נמצא משהו קטן ברחם, רירית 11 מ"מ, נוזל בדוגלס.
פרוגסטרון 130, אסטרדיול במגמת עליה (כרגע 5,400).
לתשומת הלב - בדיקת הדם ביום ה-18 לאחר הביוץ בוצעה במעבדה אחרת, אם זה משנה משהו.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות בטא אחרי הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר12/01/2015כבר כתבתי לך שזה לא תקין וצריך לחזור על אולטרה סאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטרת ההודעה- לעדכן במצב ה-US מאתמול
שרית12/01/2015כפי שכתבתי בהודעה - אתמול עשיתי לראשונה US
נמצא משהו קטן ברחם, רירית 11 מ"מ, נוזל בדוגלס (שבוע 5 בדיוק).
מה הממצא הזה אומר?
מה לעשות עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מטרת ההודעה- לעדכן במצב ה-US מאתמול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/01/2015אני בהחלט תומך בדבריו של פרופ׳ בידר-נתוני הביטה אינם מצביעים על הריון תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות להמשך טיפולים מרגישה אבודהvika12/01/2015
שלום
אני בת 36 עוד חודש.
לפני 3 שנים הריתי הריון תקין בהזרעה על בסיס טבעי וזריקת אוביטרול. (הצפיח בפעם ה 3).
לפני כשנה הריתי שוב בהזרעה על בסיס טבעי וזריקת אוביטרול ככבר בפעם הראשונה, אך הריון לא התפתח, היה רק שק ללא עובר ונאלצתי לעבור גרידה סביבות שבוע 8-9
מאז עברתי 9 הזרעות. 7 מהם על ביוץ טבעי עם זריקת אוביטרול, אחת עם גונאל והאחרון עם מונפור. ואין הריון.
עברתי בדיקות הורמונליות, צילום רחם (היתה סתימה קלה בחצוצרה ימנית ושוחררה), הטרוסקופיה וכל הבדיקות תקינות. כולל בדיקות זרע.
אני מיואשת ועצובה. רוצה להשיג הריון במיוחד שאני כבר מתקדמת עם הגיל ורוצה לפחות עוד 2 ילדים בע"ה. אנחנו לחוצים ועצובים וזה מורגש בבית והילד מרגיש ואני עוד יותר מתעצבת בגלל זה במיוחד שהוא מבקש ש"נקנה" לו כבר תינוק כי לכולם בגן כבר יש.
אני אשמח לעצה איך להמשיך מכאן. אולי רעיון שלא חשבנו עליו. טיפול אחר, משהו מנסיונכם הרב. ושאלת השאלות שאני יודעת כי אין עליה תשובה ברורה - למה זה לא מצליח :-(
תודה על ההקשבה ואשמח לעצות משכילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות להמשך טיפולים מרגישה אבודה - תגובה
פרופ` דוד בידר12/01/2015קודם כל את צריכה לעבור לטיפולי הפריה חוץ גופית ואני מתרשם שכל הבעיה היא בגרידה שעברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל צילום רחם תקין. אין פגיעה ברחם
vika12/01/2015אז מה עושים אם הבעיה בגרידה? איך בכלל מתקנים אותה?
אני בחרדות קשות. הכל היה תקין ושתי הריונות מהירות שאחת מהן לא התפתחה ומאז שנה של נסיונות ללא הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אבל צילום רחם תקין. אין פגיעה ברחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/01/2015העובדה שהרית בקלות בעבר ועתה את מתקשה מצביעה על נזק מיכני אפשרי בעקבות הגרידה,ההמלצה לפנות לטיפול הפריה מצויינת,טיפול כזה עוקף את הבעיה ויאפשר לך להרות בטווח קצר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ורק עוד שאלה אחת קטנה
vika12/01/2015האם הפגיעה המכנית האפשרית בחלל הרחם לא יפריעה לקליטה דרך IVF? ז"א אם יש פגיעה אני לא מבינה מה ההבדל בין הזרעה והפרייה חוץ גופנית? הרי עובר צריך להשתרש ברחם?
ועוד שאלה - האם לאור נסיונות ההזרעה אני יכולה לבקש לעבור להפרייה חוץ גופנית? כי הרופא אמר לנו לפני הסבב האחרון אם הסבב הזה לא יצליח כניראה יהיה סבב נוסף של הזרעה עם זריקות.
האם עליי להתעקש? ואיך זה עובד? אני אמורה לעבור ועדה שתאשר את ההפרייה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה ורק עוד שאלה אחת קטנה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/01/2015הייתי פועל לפי המלצת הרופא המטפל ומשלים את כל הנדרש לפי הוראתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואיך לא רואים פגיעה בצילום רחם
vika12/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ואיך לא רואים פגיעה בצילום רחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/01/2015הבדיקות שנועדו להשלים את המידע באשר לרקע מיכני אפשרי הינם היסטרוסקופיה ולפרוסקופיה,אולם לאחר השלמת מינימום טיפולי השריית הביוץ וההזרעות הנדרשות ניתן לעבור לטיפול הפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברתי הטרוסקופיה אבחנתית היה תקין
Vika12/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עברתי הטרוסקופיה אבחנתית היה תקין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/01/2015מצוין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זה בעצם שולל פגיעה מכנית אפשרית
vika14/01/2015בחלל הרחם אחרי הגרידה?
אני לא מבינה מדוע אני לא נקלטת. תמיד הביוץ שלי היה סדיר. תמיד היתה ביצית
גם הזרע תקין ובשתי ההריונות נקלטתי אפשר לומר ישר.
אחרי גרידה הגוף השתגע ושנה שלמה לא מצליחה להקלט 9 הזרעות זה מון
כניראה שיעבירו אותי ל IVF אני רק לא מבינה איך זה יתרום לי מעבר להזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זה בעצם שולל פגיעה מכנית אפשרית - תגובה
פרופ` דוד בידר14/01/2015ברור שבהפריה את מחזירה עובר לרחם.
בטיפולי הזרעה אנחנו לא יודעים בכלל אם היה מפגש בין זרע לביצית.
לדעתי בטיפולי הפריה יש סיכויים טובים מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהככה גם ניתן לעמוד על טיב הביצית
vika14/01/2015בעצם? מה שלא ניתן לדעת בהזרעה?
כי אומנם אני מבייצת כל חודש טבעי, אבל אני לא יודעת אם הביציות טובות.
יכול להיות מצב שביצית לא תקינה אפילו שיש ביוץ וכל הבדיקותתקינות נכון?
ועוד שאלה, לאור הסיפורים האחרונים שהיו לגבי זיהומים קשים וסכנת חיים לנשים שעברו שאיבה, אני ממש מבועתת בכלל מלחשוב על IVF
האם יש דברים ספציפים שעליי לשים לב? להתעקש שיתקיימו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. הרופא שלי החליט על סבב שלישי
vika15/01/2015של הזרעות עם זריקות. כי ככה הקופה דורשת.
הוא אומר לי לקוות שיצליח הפעם ולא נצטרך לעבור ל IVF כי זה לא פקניק.
אגב, אחרי הזרעה לקחתי תמיכה של ג'ל קרינון ופספסתי פעמיים. הוא אמר שזה יכול לפגוע בסיכויי קליטה.
עוד מידע שלא ציינתי - אני בחוסר מטורף של ויטמין D והרופא אומר לי זה בהחלט יכול לחבל לסיכויי להרות. לוקחת 3 טיפות אבל לא מקפידה. פעם ב רק.
האם זה אכן יכול לפגוע בסיכויי כניסה להריון או ויטמין די חשוב לעובר שכבר קיים בבטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה. הרופא שלי החליט על סבב שלישי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2015יש הגזמה במתן חשיבות מוגזמת לערכו של הויטמין בהצלחה להרות
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)