מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אקקלומין וזקיקים שלא מתפתחיםטל15/01/2015
שלום
לאחר חשש כי אינני מבייצת ואי קבלת מחזור סדיר , החודש התחלתי בפעם הראשונה לקחת 2 כדורי אקקלומין ליום למשך5 ימים מהיום החמישי למחזור וכמו ביצעתי מעקב זקיקים ולהלן התוצאות:
יום 12 - פרוגסטרון 2>, E2 320 זקיקים ימין - 11,12x3, 13 שמאל 12x3, 10x3, 3X3
רירית 2.6
יום 14 - פרוגסטרון 2.1, E2 426 זקיקים ימין - 10,11x3,12x3, 13 שמאל 12x3, 11x3, 13 רירית 2.5
יום 16 - פרוגסטרון 2>, E2 156 זקיקים ימין - 2x12 ,2x10, 4x11 שמאל 4x10 2x10, 11x3 רירית 3
יום 19 - פרוגסטרון 2.8 , E2 294 זקיקים ימין - ,9x2, 10x2 שמאל 4x9, רירית 4.3
יום 21 - פרוגסטרון 4.4, E2 258 זקיקים ימין - 3x9 ,10x2, 9x2 שמאל 3x8 רירית 4
יום 23 - פרוגסטרון 2.1, E2 526 זקיקים ימין - 11 + זקיקים קטנים 8-10 בשני הצדדים רירית 5
ויש לי כמה שאלות:
1. האם היה כבר ביוץ?
2. כיצד ייתכן שהזרזירים קטנו? ומה ניתן לעשות?
3. אם לא היה ביוץ האם ייתכן שהוא יהיה בהמשך למרות שאני כבר ביום ה23?
4. האם הרירית דקה מתי?
תודה רבה על ההקשבה
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקקלומין וזקיקים שלא מתפתחים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2015את אינך מגיבה כמצופה לטיפול באיקכלומין,ולא יתרחש ביוץ,באותה מידה הרירית דקה,יק להעלות את מינון האיקכלומים ואולי להוסיף תכשיר אסטרוגני על מנת להגיב אותך ולעבות את רירית הרחם,אם בכל זאת לא תהיה צגובה יהיה צורך בטיפול בגונדוטרופינים(זריקות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות אבל עוד שאלה קטנה
טל15/01/2015תודה על התשובה וההתייחסות
אז מדוע אני ממשיכה לבצע מעקב זקיקים , הרופא שלי ביקש ממני להגיע שוב ביום ראשון לבדיקות דם ומעקב זקיקים
האם יש טעם להמשיך במעקב או שאולי כדאי לקחת כדורים שיביאו את המחזור וכבר להתחיל סבב חדש עם האיקקלומין?
תודה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על ההתייחסות אבל עוד שאלה קטנה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2015ההנחה שלך בהחלט מציאותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי ביטאיאנה15/01/2015
שלום רב:-
החזת שני עוברים מוקפאים בתאריך 31/12/14.
בדיקת ביטא ראשונה בתאריך 13/1/14 הייתה 222
היום ביטא שנייה 15/1/14 הייתה 663.
* האם הבדיקה תקינה?
* והאם יש סיכויי ששני העוברים נקלטו??
* אשמח לתשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכי ביטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2015ערכי הביטה תקינים,ובהחלט קיימת אפשרות של הריון תאומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 13חסוי15/01/2015
שלום רב,
בת 44 שבוע 13 לאחר תרומת ביצית.
לאחר שקיפות עורפית תקינה וביצוע בדיקת צ'יפ גנטי, האם יש צורך בשבועיים הקרובים גם בבדיקת סקירת מערכות מוקדמת או שבדרך כלל ממתינים לסקירת מערכות מאוחרתמשבוע 18?
נאמר לי כי יותר מדי בדיקות אולטראסאונד אינן טובות לעובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע 13 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2015אין כל בעיה בביצוע הבדיקה במועד הצפוי שבוע 15
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי כניסה להריון בIVFשירן15/01/2015
שלום. אני אשמח לדעת הערכה גסה לגביי סיכויי הכניסה שלי להריון בהפריה חוץ גופית. אני בת 25 עם שחלות פוליציסטיות הושג ביוץ באמצעות כדורים/ זריקות. בעלי בן 29, ונתוני הזרע שלו הם נמוכים. לאחר השבחה 3.5 מיליון תקינים. תנועתיות 33% עברתי שתי הזרעות ובקודמת התנועתיות הייתה 65% אך הכמות הייתה קטנה יותר 2 מיליון תקינים. אחרי 2 סבבים של איקקלומין אחד עם הזרעה ואחד עם זריקות והזרעה הרופא החליט שעוברים להפריה.
צילום רחם שלי תקין.
בנתונים כאלו, מה הסיכויים שלי להיכנס להריון תוך מספר חודשים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכויי כניסה להריון בIVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2015סיכוייך להרות בכל מחזור טיפולי הינם כ-40%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ושאלה נוספת.
שירן15/01/2015האם החזרה של שני עוברים מעלה את הסיכוי לקליטה של אחד? כי שמעתי דעות לכאן ולכאן. והאם לאור מצבי יאפשרו החזרה של שניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ושאלה נוספת. - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/01/2015בנשים שגילן מתחת ל-30, ההמלצה הקיימת היא להחזיר עובר אחד בשלושת הנסיונות הראשונים. החזרת שני עוברים מעלה סיכון להריון תאומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי ביוץאור15/01/2015
היום יום ה16 למחזור - עשיתי בדיקת דם להורמונים ונמצאו התוצאות הבאות:
אסטרודיל -499
פרוגסטרון - 1.9
ובבדיקת אולטרסאנד נמצאו הזקיקים הבאים:
שחלה ימין - 12 מ״מ
שחלה שמאל- 19, 17 , 16, 15, 14, 14, 12מ״מ
יש לציין שחצוצרה שמאל סתומה-סקטוספילנגס
בת 23. זרע תקין. שתי שאלות:
1. האם אני לקראת ביוץ? ואם כן מתי בערך?
2. מה הסיכויים להיקלט היות והחצוצרה השמאלית חסומה ודווקא בשחלה
השמאלית הזקיקים המפותחים ביותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכי ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2015הביוץ עשוי להתרחש תוך 2-3 ימים,סיכוייך להרות פוחתים בשיעור משמעותי בגלל ההידרוסלפינגס המפריע גם להשתרשות העובר ומגביר את שיעור ההפלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה מענה דחוףהילה15/01/2015
לקחתי הערב בטעות עם 2 דקפפטיל מונופור במקום אוביטרל! ברגע שהבנתי את הטעות בשעה וחצי איחור לקחתי אוביטרל. האם עשיתי נזק? הייתי צריכה לקחת אוביטרל ודקפפטיל ואני מניחה שלקיחת המונופור פוגעת בטיפול. בבוקר כבר לקחתי 300 מונופור ואורגלוטרן. בבקשה שמישהו יגיד לי אם זה נזק ואם זה מייתר את ההפריה בשישי בבוקר? כמו כן מבקשת לדעת אם זה מסוכן לגוף הערבוב הזה שעשיתי בטעות מבישה ואיומה. בבקשה כל תשובה שתינתן להבנה כי אני ממש בחרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בבקשה מענה דחוף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2015כדאי לידע את הרופא כדי שידחה את השאיבה ב-1.5-2 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי לפני התחלת טיפולפרופ` דוד בידר14/01/2015
לפני התחלת טיפול התבקשתי לעשות בדיקת פרופיל הורמונלי,
להל"ן התוצאות :
Tsh- 1
Lh- 4.3
Fsh- 8.8
פרולקטין – 143
אסטרדיול – 233
פרוגסטרון – 2.1
17oh- פרוגסטרון – 3.8
DHEA SULPHATE – 7.9
CORTISOL-BLOOD – 185
לא התבקשתי לעשות פרופיל 21 לבירור אי פיריון האם זה תקין ?
אחת לכמה זמן צריך לעשות בדיקה זאת מחדש ?
אני בת 32.5 ילדתי לפני שנתיים , היריון תקין לידה רגילה .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2015הפרופיל ההורמונלי הבסיסי תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד ביוץשושה14/01/2015
שלום,
עברתי לידה שקטה לפני ארבעה חודשים (16.9) המחזור שלאחריו היה ב5.11 (לאחר 49 יום) ו לאחר מכן קיבלתי מחזור נוסף ב5.1.15(לאחר 60 יום) המחזורים לא סדירים ואני נורא רוצה להכנס שוב להריון ולדייק במועד הביוץ.איך אוכל לדעת בערך את מועד הביוץ הקרוב שלי?אשמח לתגובה ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מועד ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2015ההמלצה לפנות לרופא פריון על מנת לנסות לאפיין את נתוני הביוץ שלך(אולטרסאונד,בדיקות דם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לשאול-אני14/01/2015
האם ברקע של הפלות חוזרות-
ואנדומטריוזיס ואדונמיוזיס
לפני- מעבר ל-ivf עקב כשלנות חוזרים
עדיף לעבור ניתוח להסרת נגעי האנדו' קודם ואז לנסות הרין טבעי?החצוצרות תקינות
נ.ב אני בת 27* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי לשאול- - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר14/01/2015התשובה אינה חד משמעית ויש דיעות לכאן ולכאן. עם זאת, בדרך כלל ניתן להתחיל עם מחזור של IVF.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בעניין בנק הזרע ,וחנקן נוזליצ'יפופו14/01/2015
סליחה מראש על החפירה
אני גרה באזור בו אין בנק זרע . אי לכך אני צריכה לחתום על מיכל חנקן נוזלי , לנסוע לבנק זרע שרחוק מבית החולים בו אעבור את הטיפול לחזור עם המיכל ואז לעבור הפריה. העניין הוא שקשה לדעת מתי יהיה הביוץ - הרופא אמר התראה של יומיים , ומצד שני אצל בנק הזרע צריך לקבוע תור שבוע מראש.
אז קבעתי תור לשבוע הבא - לבנק הזרע , כי כרגע אני בשלב של הורמונים (מונופור ).
ועכשיו השאלות:
1. האם מסוכן להסתובב עם מיכל חנקן נוזלי ברכבת?
2. בית החולים אומר שהוא לא יכול ולא מוכן (בצדק נדמה לי ) לאכסן תרומה . מה עושים אם באותו היום אין ביוץ?
3. צריך להביא משהו מהבית כדי לקחת את המיכל ? יש משהו שאני צריכה לדעת?
בתודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלות בעניין בנק הזרע ,וחנקן נוזלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/20151.אין בעיה
2.בית החולים חייב לקחוט את התרומה וחהכניסה לחנקן נוזלי
3. פרט להעברת המיכל אין צורך בשום דבר נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
צ'יפופו14/01/2015בית החולים מספק את המיכל , בנק הזרע - בעיר אחרת מספק את המנה . אין תאום בין השנים - בית החולים הודיעו לי מראש שהם לא מאחסנים .
מה עושים? מקווים לטוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם בהריוןאני14/01/2015
היי, אני בשבוע 33. עוקבת אחר לחץ הדם שלי מאז שבחלבון העוברי יצאה תוצאה מעט מוגברת ( 3.14 ) ב hcg. אני שמה לב שכשאני מודדת כמנ פעמים רצוף לחץ הדם יורד. קורה במקרים הכי גרועים שהמדידה ףהראשונה יוצאת מאוד קרוב ל 90 140 אבל תמיד במדידות שלאחר מכן לחץ הדם יורד ונמצא בערך על 120 80. לרוב פחות... האם המדידה הראשונה צריכה להדאיג אותי באם המדידות שאחריה יותר טובות? לציין שמאז ומתמיד כשבדקו אותי במרפאות/ בתי חולים בדקו יותר מפעם אחת.. נראה שהלחץ מעצם הבדיקה משפיע עלי מאוד. ועדיין, האם הבדיקה הראשונית הגבוהה צריכה להדאיג? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחץ דם בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2015מה שקובע זו הבדיקה האחרונה הריחוונטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסי מיןאנונימית14/01/2015
שלום, רציתי לשאול, שבוע 10+3 עם שלישיה, האם ניתן לקיים יחסי מין?
ואם לא מתי כן אפשר?
היום הייתי בבדיקה שגרתית והכל בסדר ברוך השם.
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קיום יחסי מין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2015אין בעיה חקיים יחסים מתי שאת רוצה אם ההריון תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי מנופורצ'יפופו14/01/2015
התחלתי להזריק מנפור לפני שלושה ימים , ואמורה להמשיך עוד שלושה. חדשה בטיפולי פוריות . בעצם אין לי בעיית פוריות ,אלא שאני מבוגרת , רוצה להרות.
1.לפי מה מחליט הרופא מה הכמות שהמטופלת מקבלת?
2. הרופא אמר להזריק כל יום , ולא ציין את יום הביקורת - אז ביום הזה לא להזריק?
3. הוא לא ציין את שעת ההזרקה ,אז התחלתי להזריק בבוקר ומזריקה בבוקר . הביקורת בערב . כלומר בבוקר אני מזריקה , אח"כ למחרת בערב רואה את הרופא . זה משנה ?
בתודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד קצת מידע
צ'יפופו14/01/2015לפי מה שקיבלתי אני אמורה להזריק 6 ימים (כאמור מזריקה בבוקר) , ביום השביעי בערב הביקורת. האם זה בסדר שההזרקה בבוקר?
שאלות לשם ידיעה: מה עושה הגוף עם ההורמונים? האם הוא משתחרר מהם בעזרת השתן?
איך פועל המונפור - אם לרופא אין זמן , אז אולי יש אתר ידידותי לאנשים כמוני , משהו בבחינת ivf for dummies ?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות לגבי מנופור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2015קביעת המינון נעשית לפי מספר נתונים הנוגעים לגילך,הרזרבה השחלתית שלך,משקלך,תגובה קודמתטיפול להשריית ביוץ לצורך הזרעה או הפריה חוץ גופית.
יש להזריק עד יום הביקורת ולהמתין להוראת המשך,לטעמי כדאי שתזריקי בשעות אחה"צ או הערב,היות והמעקב שלך נעשה בערב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואוו!!!
צ'יפופו14/01/2015הרבה תודה על התגובה וההתייחסות . העניין הוא שמזה שלושה ימים אני מקבלת את הזריקה בבוקר . אז נראה לי שאמשיך בבוקר , ופשוט אקח עוד זריקה אחת ביום ראשון - שאז אחה"צ הביקורת.
יש לי כאבים קלים בצד ,במפרק של הירך , אבל לא נראה לי שזה קשור , ואין רופא עד יום ראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותבר14/01/2015
שלום רב,
יש לי מספר שאלות שאני סקרנית לדעת אשמח לקבל תשובה:
בעבר עשיתי צילום רחם והיסטרוסקופיה כדי לברר אי פיריון,
נמצאה שיש לי רחם קשתי 4 מ״מ שלא אמור להוות בעיה בכניסה להיריון לאחר מכן הריתי וילדתי תינוק בריא שהיום הוא בן שנתיים .
אני מנסה להיכנס להיריון בשנית במשך שנה עם אותו בן זוג ( בעלי) כל הבדיקות שעשינו בעבר לא נעשו בשנית מלבד בדיקות זרע ,
האם גם אני צריכה לעשות בשנית צילום רחם, היסטרוסקופיה או בדיקות אחרות?
אני בת 32 ילדתי לפני שנתיים ילד ראשון הלידה הייתה תקינה לחלוטין .
שאלה נוספת:
מאז הלידה תחילת המחזור שלי הוא בהפרשות שחורות חומות ורק לאחר מספר ימים מגיע המחזור,
בבדיקות הורמונליות שעשיתי נראה שיש לי רזרבה שחלתית נמוכה , יש קשר לקושי להיכנס להיריון? אם כן, איזה טיפול עלינו לעשות , כבר הזרעה שניה בהורמונים וחמישית ללא ועדיין לא מצליחים להיכנס.
בעבר הזרעה ראשונה עם הורמונים והצלחנו.
אשמח לעזרה/ טיפים/ ייעוץ מה שאפשר על מנת לקדם אותנו לעבר היריון נוסף בזמן הקרוב,
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמה שאלות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2015בשלב ראשון הייתי סומך על הנתונים מההריון הראשון וככל שהכניסה תתעכב יהיה צורך לחזור על הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
בר14/01/2015אנחנו טיפול שני גונל +אוביטרל ,
כמה טיפולים בד"כ עושים עד שעוברים להפריה חוץ גופית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 36קרן14/01/2015
בוקר טוב.
שבוע 36 מיועדת לקיסרי בעוד שבועיים בשל מצב עכוז.
בהערכת משקל אתמול, בדיוק שהוע 36, נאמר לי שהעובר שוקל 2640 קג . ו
בנוסף נאמר לי שכל המדדים תקינים, זרימה טובה, למעט היקף בטן שקטנה בשבועיים וחצי.
יש לציין שבשבוע 33 בהערכת משקל היקף הבטן היה קטן בשבוע.
וכן שיש לי סכרת הריון.
שאלותיי:
1. האם זה שהיקף הבטן קטן ממה שצריך עלול חלילה לרמז על משהו?
2. האם זה קשור לכך שבשל העובדה שהעליתי רק חמישה קג (שמרתי בגלל הסכרת הריון).
3. ושאלה אחרונה איזה מדד באנגלית מציין אורך של עובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 36 - תגובה
פרופ` דוד בידר14/01/2015היקף הבטן לא אומר כלום ולא קשור לעניין הסכרת ההריונית והעליה במשל.
לא מודדים אורך עובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
קרן14/01/2015תודה על המענה.
אז אתה אומר בעצם שזה שהיקף הבטן קטן משבוע ההריון בשבועיים וחצי זה לא נורא?
ואם עד הלידה בעוד שבועיים הפער בהיקף הבטן יגדל? האם אז זה יהיה מסוכן?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
קרן14/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר14/01/2015היות ואת נמצאת במעקב גם בשל הסכרת ההריונית, מציעה שתפני להבדק ע"י רופאי המרפאה להריון בסיכון שיתרשמו מכל המדדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - תגובה
פרופ` דוד בידר15/01/2015כרגע אין שום משמעות לדבר היות ואת לפני לידה.
אם עד כה כל הבדיקות היו תקינות אז אין מה לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אני15/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)