מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תחילת הריוןליאת05/01/2015
שלום לכולם,
בהריון בת 41.5 שבוע 6+3 (נראה דופק) הריון יקר וחשוב..אמורה לטוס ביום ראשון לאילת..
האם אני לוקחת סיכון..או פשוט לוותר על הטיסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחילת הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/01/2015אין שום סיכון מהטיסה הקצרה לאילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהשליה??אסתי05/01/2015
בוקר טוב, בת 39 בהריון לאחר IVF, החזרת עוברים בתאריך 12/12 , דימומים כמעט ללא הפסק, לאחר בד' אמש, הרופא טוען כי הדימום הינו מהשיליה,כאשר השיליה גדלה,גורמת לקריעת כלי דם? האם ניתן להתגבר על מצב זה? או שאצטרך לעבור הפלה? מציינת כי טרם נצפה דופק, האם בשבוע זה דופק חייב להיות? אשמח על מענה,אני לחוצה מאמש בצורה כבירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום מהשליה?? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/01/2015בשלב זה שח ההריון ניתן זהות שק הריון,קוטב עוברי ושק חלמון,אם כך הייתי נותן טיפול תמיכתי מסיבי עד להופעת הדופק תוך 4-5 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
אריאל05/01/2015תודה על המענה, האם בבדיקה זו נראה קוטב עוברי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר05/01/2015קשה מאוד לראות קוטב עוברי בתמונה שנשלחה. שק חלמון נצפה בבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מחשבים את שבוע ההריוןאור04/01/2015
למיטב הבנתי מחשבים את תאריך הוסת האחרונה.שבמקרה שלי היא 14/11 ולפיה אני בשבוע 7+2 אך באולטראסאונד נכתב היום 6+2 . אז מה נכון?איך לחשב? וגם יש עוד ציסטה שכנראה נשארה מגירוי היתר.האם יכול להזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איך מחשבים את שבוע ההריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/01/2015מה שקובע הינו מועד הביוץ שלך שכנראה התעכב בשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביטאלירון04/01/2015
שלום רב,
אחרי החזרת 2 מוקפאים בתאריך18/12.
בדיקת בטא ראשונה בתאריך 28/12- תוצאה 133.
בדיקת בטא שנייה לאחר שבוע תוצאה 430.נוטלת תמיכה. האם ערכיים תקינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת ביטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/01/2015העלייה של הביטה אינה עומדת בציפיות להריון תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנופורמור04/01/2015
היי.. בחודש שעבר עשיתי הזרעה עם מנופור וקניתי שתי חפיסות לפי מרשם הרופא, אך בפועל השתמשתי רק באחת מהן. השניה נשארה סגורה ואוחסנה במקרר ( עוד לא פתחתי אותה) היום אני מתחילה להזריק.. האם זה בסדר? כלומר התרופה לא התקלקלה או משהו נכון?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנופור - תגובה
פרופ` דוד בידר05/01/2015לא התקלקלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהאתי04/01/2015
19/12 הזרעה
היום בטא 42 זה בסדר?
יום שלישי אני במעקב בטא שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר04/01/2015הבטא חיובי אך מעט נמוך. כדאי לחזור על הבדיקה בעוד יומיים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלהלירון04/01/2015
היי,
לפני כ8 חודשים בעלי עבר ניתוח וריקוצלה עקב כאבים ומיעוט זרע 3 חודשים לאחר הניתוח היה שיפור מאוד מאוד קטן בזרע והוריקוצלה השתפרה מ"וריקוצלה חמורה" לבינונית. מה שאומר שהניתוח לא צלח. היום 8 חודשים אחרי הניתוח היה שוב אצל הרופא והיה עוד שיפור קטן (עדיין לא שיפור שמספיק בשביל להכנס להריון ספונטני) אבל עדיין שיפור ועדיין יש וריקוצלה בינונית.
כיוון שהוא עשה את כל הבדיקות הגנטיות והוכח שאין קשר לבעיות בפוריות הרופא מסיק שהבעיות פוריות נובעות אך ורק מהורקוצלה ויש לנסות לתקן אותה שוב.
הוא המליץ לעשות צינתור באשכים.
האם ממליצים? האם מסוכן? האם יכול לשפר? או לעשות רע יותר?
אשמח לתשובה,
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקוצלה - תגובה
פרופ` דוד בידר05/01/2015ממליץ לעבור לטיפולי הפריה במקום להתקשקש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת משונהחסוי04/01/2015
אני שבוע 12+4 לפני שבוע שקיפות עורפית הכל היה תקין. אני כל הזמן בחרדות שפתאום הדופק לא יפסיק חס וחלילה או שיקרה משהו. זה הריון ראשון מהפריה אחרי כמעט 3 שנים. יש לי תור לרופא רק שבוע.הבא ואז אוכל לראות באולטרסאונד אם הכל עדיין בסדר.השאלה שלי אם קורה משהו לא טוב או דופק מפסיק(פשוט קראתי דברים באינטרנט).האם אפשר לדעת את זה? כאילו אמור להיות דימום או כאבים משונים או משהו כזה? עד עכשיו הכל בסדר אני פשוט בחרדות כל הזמן. אני בת 26. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצת משונה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר04/01/2015הסיכון כי הדופק יפסיק כעת נמוך בהתחשב גילך. לעיתים יופיעו דימום או כאבים אם ההריון אינו תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה
חסוי04/01/2015אם אין לי לא דימום ולא כאבים חריגים אז רוב הסיכויים שהכל ממשיך להתפתח תקין? מצטערת על כל השאלות פשוט קראתי המון.דברים שאני מצטערת שקראתי בכלל כי אני כל הזמן בלחץ בגלל זה.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר04/01/2015הסיכוי גבוה מאוד אם שההריון תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני לפני מחזורמיכל04/01/2015
שלום רב . היום בבוקר ביצעתי בדיקת דם . פרוגסטרון -5.8 LH - 6.8 אסטרדיול 123 האם אני לפני מחזור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני לפני מחזור - תגובה
פרופ` דוד בידר04/01/2015כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הריוןגל04/01/2015
בת 30, סבב הפרייה שלישי, הוחזרו 2 בלסטוציסטים טריים. מה הסיכויים?
סיכויי הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2015כ-40-50%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן הריוניתשואלת04/01/2015
שבוע טוב.
כבר 4 חודשים וחצי בטיפולי פוריות ללא הצלחה בינתיים...
אני לוקחת אסטופם ואוטרוגסטן, ובחודשיים האחרונים מזריקה קלקסן...
הבטן שלי יחסית נפוחה וכבר כמה אנשים שאלו אותי אם אני בהריון (הלוואי...)
כמו כן התאבון שלי גדל, וגם מתיסכול אני אוכלת לעיתים קצת יותר..
האם הגיוני שההורמונים ייצרו בטן שנראית כמו הריון??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטן הריונית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2015נטילת הורמונים באופן כרוני יכולה להשפיע במידה מסויימת על מראה הבטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בהריוןאריאל04/01/2015
שבוע טוב
הריון מivf, דימומים כמעט מהחזרת עוברים. כיום בשבוע 5+2.תמיכה אנדומטרין×3 ובנוסף פרוגסטרון ריטרד לשריר כל 3 ימים. חצי אמפולה. בתחילה חשבתי כי הדימום הינו נרתיקי, כתוצאה מהקושי בהחדרת האנדומטרין. כעת הבנתי כי הדימום הוא רחמי.דם נקי, לא כשל מחזור. רוצה לדעת מה עליי לעשות, והאם עליי לבצע זריקת אנטי d ,בשלב זה. בעקבות rh-.בת 39.הריון ראשון הפסיק להתפתח, הריון שני כימי. וכעת זה. אודה על הסבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2015מצקבל הרושם שאת מטופלת היטב,באשר לזריקת האנטי D עלייך להיוועץ ברופא לאחר ביצוע תבחין סקר של indirect cooms test
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני רק שאלהחסויה04/01/2015
שלום רב, אני פוליציסטית שמטופלת עם פיוריגון ואוביטרל.
יו"מ 10, עקב העלאת המינון מ50 ל75 בפיוריגון יש בשחלה ימנית זקיקים: 17, 15, 18, 21 ובשמאלית: 19,17,13
אסטרוגן - 3376
פרוגסטרון - 2.3.
האם יש לעשות הזרעה?
האם לנסות טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רק שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר04/01/2015את צריכה להזריק אוביטרל לביוץ.
לגבי ההזרעה זה תלוי בזרע.
אם תקין לא צריך החזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות בגיל 40דנה04/01/2015
היי אני בת 40 וחצי לפני שנה ילדתי מIVF ראשון בן, מזה כשלושה חודשים מנסה להיכנס להיריון ללא הצלחה, לקראת IVF שני שהראשון לא הצליח, פנינו לIVF, עקב
בעיית זרע. יש לי מספר שאלות:
מהם סיכוי ההצלחה בגילי להיריון?
ובמידה ואני נקלטת מה הסיכויים שזה יסתיים בלידה.
F.S.H=6.5
מזריקה 150 יח' פיורגון +187.50 מונפור.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות בגיל 40 - תגובה
פרופ` דוד בידר04/01/2015הסיכויים קיימים והם סביב ה 10%.
היות וילדת לא מזמן יש לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפולי פוריות בגיל 40 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2015סיכוייך להרות בכל מחזור טיפולי הינם כ-10-15% ורק 10% להריון שיסתיים בלידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זופרןנטלי04/01/2015
אני עומדת להתחיל לקחת זופרן.
האם זופרן היא תרופה בטוחה בהריון?
אני כרגע בתחילת שליש שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זופרן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2015fran (Ondansetron) (זופרן; אונדנסטרון) – אנטגוניסט סלקטיבי לקולטן לסרוטונין. משמשת למניעת בחילות והקאות לאחר טיפול כימותרפי והרדמה כללית. קיים ניסיון דל בשימוש בתרופה זו בהריון, כך שאין די מידע לגבי הסיכון לעובר. במקרים הבודדים ובסדרות הקטנות שפורסמו אודות שימוש בתרופה זו בהריון, לא דווח על טרטוגניות. במקרים בהם פרמין ופנרגן אינם עוזרים, ניתן לשקול שימוש בזופרן תוך מעקב צמוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנצלת
אני04/01/2015פרמין עושה לי התכווצויות מאוד קשות ואי שקט וחריקת שיניים ..
זה היה במסגרת טיפולים כאשר סבלתי מהקאות ובחילות בגלל כיב בקיבה ..
אם יתפתחו בחילות והקאות בהריון איך אפשר לטפל האם יש תחליף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מנצלת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/01/2015כאמור אם אין ברירה ניתן לטפל עם זופרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)