מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערכים לקראת החזרת עובר קפואדפי05/01/2015
שלום רב,
יש לי עובר קפוא, בן שלושה ימים.
היום, יום תשיעי למחזור. נוטלת אסטרופם 2 מ"ג, שלוש פעמים ביום, החל מהיום שני של המחזור.
כמו כן, אמורה להתחיל ביום ה גם תמיכה של אנדומטרין 100 מ"ג, שלוש פעמים ביום.
הערכים שנבדקו היום:
עובי רירית הרחם 6.1
E2 822
פרוג' 1.21
LH 21.4
האם הערכים מתאימים להחזרה ביום א (בתחילת שבוע הבא)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים לקראת החזרת עובר קפוא - תגובה
פרופ` דוד בידר05/01/2015צריך לחזור על הבדיקות ביום ה, לפני מתן פרוגסטרון לפני שנשיב על השאלה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פיפל ואיחור בוסתאלי05/01/2015
שלום
אני לפני טיפולץ עשיתי לפני שבוע ויום פיפל. הוסת האחרונה היתה ב 6.12.14. היא כבר צריכה להגיע אבל עדיין אין אף סימן. תמיד אני מקבלת בין 28-30 יום. ה30 יום כבר עברו. האם פיפל יכול לעכב וסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיון זרע
אלי05/01/2015ועוד שאלה בנושא אחר-
כאשר מורפולגיה מראה פחות מ 3% בבדיקות זרע- מה המחשבות שלכם לגבי מיון זרע? האם זה באמת מעלה את הסיכויים להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיון זרע - תגובה
פרופ` דוד בידר05/01/2015לא.
ואין דבר כזה מיון זרע.
ו3% כולם מופיע ברוב הבדיקות משום מה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת פיפל ואיחור בוסת - תגובה
פרופ` דוד בידר05/01/2015פיפל לא מעכב וסת.
תעשי בדיקות דם ותדעי מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתחסוי05/01/2015
יום חמישי הזה בעה אהיה שבוע 13 והרופא נשים שלי אמר לי להתחיל משבוע 13 לקחת פרנטאל תוספת ויטמינים ולהפסיק את החומצה הפולית ולקחת רק את זה. האם זה.נכון? האם לקחת רק את זה? פשוט לא רוצה לקבל סתם בגלל זה אני שואלת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש תשובה?
חסוי05/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר05/01/2015חומצה פולית הוכחה כיעילה למניעת מומים במערכת העצבים אם נלקחת עד סוף הטרימסטר הראשון להריון. לאחר מכן, אין צורך ליטול חומצה פולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה - לחוצה מאודמיכל05/01/2015
הי, אני בת 37, בטיפולי פוריות (לקראת הזרעות, בינתיים רק הורמונים). אני לא מעשנת ומשתדלת לחיות בריא. כרגע אני כשישה ימים לאחר הביוץ. היה לי היום יום קשה, וכמו מטומטמת עישנתי 2.5 סיגריות. אני לא מעשנת כבר שנים. לא יודעת מה עבר עלי. האם יכול להיות שאם אני בהריון גרמתי נזק לעובר? אני ממש בהיסטריה. בבקשה שמישהו יעזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה - לחוצה מאוד - תגובה
פרופ` דוד בידר05/01/2015זה לא יגרום לשום נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי שאיבהיוליה05/01/2015
צהריים טובים!
אתמול בבוקר עברתי שאיבה, אחרי שהתעוררתי, ניגש אליי הרופה ואמר לי שממחר יש לקחת קרינון ובמכתב שחרור כתוב שיש לקחת פעמיים ביום קרינון. האם זה משמעותי? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי שאיבה - תגובה
פרופ` דוד בידר05/01/2015פעם ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ובטאאני05/01/2015
בדיקת דם לאחר 11 ימים של הזרעה בטא שלילית... האם בכל זאת צריך בדיקת אולטראסאונד או שזה וודאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה ובטא - תגובה
פרופ` דוד בידר05/01/2015למה אולטרה-סאונד.?
אם הבדיקה שלילית אז אין הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריוןליאת05/01/2015
שלום לכולם,
בהריון בת 41.5 שבוע 6+3 (נראה דופק) הריון יקר וחשוב..אמורה לטוס ביום ראשון לאילת..
האם אני לוקחת סיכון..או פשוט לוותר על הטיסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחילת הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/01/2015אין שום סיכון מהטיסה הקצרה לאילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהשליה??אסתי05/01/2015
בוקר טוב, בת 39 בהריון לאחר IVF, החזרת עוברים בתאריך 12/12 , דימומים כמעט ללא הפסק, לאחר בד' אמש, הרופא טוען כי הדימום הינו מהשיליה,כאשר השיליה גדלה,גורמת לקריעת כלי דם? האם ניתן להתגבר על מצב זה? או שאצטרך לעבור הפלה? מציינת כי טרם נצפה דופק, האם בשבוע זה דופק חייב להיות? אשמח על מענה,אני לחוצה מאמש בצורה כבירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום מהשליה?? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/01/2015בשלב זה שח ההריון ניתן זהות שק הריון,קוטב עוברי ושק חלמון,אם כך הייתי נותן טיפול תמיכתי מסיבי עד להופעת הדופק תוך 4-5 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
אריאל05/01/2015תודה על המענה, האם בבדיקה זו נראה קוטב עוברי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר05/01/2015קשה מאוד לראות קוטב עוברי בתמונה שנשלחה. שק חלמון נצפה בבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מחשבים את שבוע ההריוןאור04/01/2015
למיטב הבנתי מחשבים את תאריך הוסת האחרונה.שבמקרה שלי היא 14/11 ולפיה אני בשבוע 7+2 אך באולטראסאונד נכתב היום 6+2 . אז מה נכון?איך לחשב? וגם יש עוד ציסטה שכנראה נשארה מגירוי היתר.האם יכול להזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איך מחשבים את שבוע ההריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/01/2015מה שקובע הינו מועד הביוץ שלך שכנראה התעכב בשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביטאלירון04/01/2015
שלום רב,
אחרי החזרת 2 מוקפאים בתאריך18/12.
בדיקת בטא ראשונה בתאריך 28/12- תוצאה 133.
בדיקת בטא שנייה לאחר שבוע תוצאה 430.נוטלת תמיכה. האם ערכיים תקינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת ביטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/01/2015העלייה של הביטה אינה עומדת בציפיות להריון תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנופורמור04/01/2015
היי.. בחודש שעבר עשיתי הזרעה עם מנופור וקניתי שתי חפיסות לפי מרשם הרופא, אך בפועל השתמשתי רק באחת מהן. השניה נשארה סגורה ואוחסנה במקרר ( עוד לא פתחתי אותה) היום אני מתחילה להזריק.. האם זה בסדר? כלומר התרופה לא התקלקלה או משהו נכון?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנופור - תגובה
פרופ` דוד בידר05/01/2015לא התקלקלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהאתי04/01/2015
19/12 הזרעה
היום בטא 42 זה בסדר?
יום שלישי אני במעקב בטא שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר04/01/2015הבטא חיובי אך מעט נמוך. כדאי לחזור על הבדיקה בעוד יומיים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלהלירון04/01/2015
היי,
לפני כ8 חודשים בעלי עבר ניתוח וריקוצלה עקב כאבים ומיעוט זרע 3 חודשים לאחר הניתוח היה שיפור מאוד מאוד קטן בזרע והוריקוצלה השתפרה מ"וריקוצלה חמורה" לבינונית. מה שאומר שהניתוח לא צלח. היום 8 חודשים אחרי הניתוח היה שוב אצל הרופא והיה עוד שיפור קטן (עדיין לא שיפור שמספיק בשביל להכנס להריון ספונטני) אבל עדיין שיפור ועדיין יש וריקוצלה בינונית.
כיוון שהוא עשה את כל הבדיקות הגנטיות והוכח שאין קשר לבעיות בפוריות הרופא מסיק שהבעיות פוריות נובעות אך ורק מהורקוצלה ויש לנסות לתקן אותה שוב.
הוא המליץ לעשות צינתור באשכים.
האם ממליצים? האם מסוכן? האם יכול לשפר? או לעשות רע יותר?
אשמח לתשובה,
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקוצלה - תגובה
פרופ` דוד בידר05/01/2015ממליץ לעבור לטיפולי הפריה במקום להתקשקש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת משונהחסוי04/01/2015
אני שבוע 12+4 לפני שבוע שקיפות עורפית הכל היה תקין. אני כל הזמן בחרדות שפתאום הדופק לא יפסיק חס וחלילה או שיקרה משהו. זה הריון ראשון מהפריה אחרי כמעט 3 שנים. יש לי תור לרופא רק שבוע.הבא ואז אוכל לראות באולטרסאונד אם הכל עדיין בסדר.השאלה שלי אם קורה משהו לא טוב או דופק מפסיק(פשוט קראתי דברים באינטרנט).האם אפשר לדעת את זה? כאילו אמור להיות דימום או כאבים משונים או משהו כזה? עד עכשיו הכל בסדר אני פשוט בחרדות כל הזמן. אני בת 26. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצת משונה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר04/01/2015הסיכון כי הדופק יפסיק כעת נמוך בהתחשב גילך. לעיתים יופיעו דימום או כאבים אם ההריון אינו תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה
חסוי04/01/2015אם אין לי לא דימום ולא כאבים חריגים אז רוב הסיכויים שהכל ממשיך להתפתח תקין? מצטערת על כל השאלות פשוט קראתי המון.דברים שאני מצטערת שקראתי בכלל כי אני כל הזמן בלחץ בגלל זה.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר04/01/2015הסיכוי גבוה מאוד אם שההריון תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני לפני מחזורמיכל04/01/2015
שלום רב . היום בבוקר ביצעתי בדיקת דם . פרוגסטרון -5.8 LH - 6.8 אסטרדיול 123 האם אני לפני מחזור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני לפני מחזור - תגובה
פרופ` דוד בידר04/01/2015כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)