מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מווקס בהריון. בעקבות דלקת בסינוסיםשי14/01/2015
רופא אף אוזן גרון רשם לי טבליות מווקס וכמו כן אנטיביוטיקה . רציתי לשאול האם הטבליות בטוחות לשימוש בהריון? אני בשבוע 11.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה בבקשה לתשובה
שואלת14/01/2015?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מווקס בהריון. בעקבות דלקת בסינוסים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2015בטיחות המובקס בהריון לא ידועה לכן עלייך להיוועץ ברופא בקשר לצכשיר ולאנטיביוטיקה המתאימה להריון ולזיהום המדובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקטוסלפינגסאני14/01/2015
האם סקטוסלפינגס יכול להפריע להכנס להריון בטיפולי IVF?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקטוסלפינגס - תגובה
פרופ` דוד בידר14/01/2015כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שבוע 7 פלוס 5לי14/01/2015
בוקר טוב, הלילה היה לי דימום (לא מעט), הלכתי למיון ונאמר שיש לי אקטופריון מדמם ושהדימום כנראה מהרחם, נצפה עובר ודופק. מה ניתן לעשות עם זה בהריון? אמרו לי שמדובר בהפלה מאיימת. תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום שבוע 7 פלוס 5 - תגובה
פרופ` דוד בידר14/01/2015לא הבנתי אם אמרו שהצואר מדמם אז למה חשבו שזה מרחם.
בכל מקרה ברגע שיש דופק הסיכויים טובים וצריך רק לנוח יותר ואולי זריקות פרוגסטרון יעזרו.
תועצי ברופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 19 לאחר ivf עם מיעוט מי שפירדנה14/01/2015
אתמול בערב הרגשתי מעין רטיבות וחששתי מדליפת מי שפיר. בדקתי עי פד מיוחד ולא השתנו הצבעים. לעןמת זאת בספקולם ובדיקה של רופא היה מעט נוזל בנרתיק אולם הוא לא זיהה חור ולא אמר בוודאות שזה מי שפיר. טען שלפעמים החור גבוה ולא רואים ומצד שני הפרשה סמיכה יותר. בנתיים אני במעקב בביח. אין לי חום ויקחו לי דם לבדוק זיהום.
השאלה- האם זה מי שפיר? יש מה לעשות בנדון? אשמח לקבל חוו״ד .
אגב- עשו סקירה מוכוונת כליות, שיליה נמוכה, לא מכסה ולא מצאו היפרדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 19 לאחר ivf עם מיעוט מי שפיר - תגובה
פרופ` דוד בידר14/01/2015אם זה מי שפיר אז זה לא טוב.
הדרך היחידה לברר זאת זה על ידי הזרקת חומר צבע כחול ואז לראות
אם נוזל דרך צואר רחם.
בשלב ראשון נמנעים מהבדיקה כי היא חודרנית ומנסים לעקוב אחרי נתונים כמו חום ובדיקות דם לסימני זיהום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מומלצות בהריון תאומיםאני14/01/2015
שלום
בהריון תאומים לאחר הפרייה. שבוע שבע. נצפה דופק בשני העוברים לפני שבוע.
שאלתי היא לגבי בדיקות בהריון תאומים. אני מודעת לחשיבות השקיפות העורפית. השאלה היא חוץ מזה מה מומלץ לעשות.
אהיה בת 37 במועד הלידה הצפוי. בריאה ללא עבר משפחתי ועם שני ילדים בריאים בבית. הייתי ממש רוצה להמנע מבדיקת מי שפיר. האם הבדיקת דם הקיימת בשוק מסוג DNA cell free הינה אמינה בהריון תאומים? האם כדאי לבצע אותה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות מומלצות בהריון תאומים - תגובה
פרופ` דוד בידר14/01/2015יש פרוטוקול אצל כל רופא המבצע מעקב הריון מה לעשות במעקב ההריון וכדאי ללכת לפי מה שהוא אומר.יש להביר כל שלב ועל מהות כל בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivf רגיל ..אני14/01/2015
שלום לכם..
6 שאיבות ובכולן השתמשו בicsi כי בטיפול הראשון איכות העוברים מivf רגיל הייתה ירודה .
בשאיבה לפני יומיים הוחלט לנסות עוד פעם להפרות בשתי השיטות כי נשאבו 20 ביציות ורובן בשלות.
5 בשיטה הרגילה ואין הפריות אפס ..
12 הפריה באיקסי ..
זרע תקין .
למה זה קורה והאם יש מה לבדוק ?
האם זה מסביר את אי הפריון שלנו ?
אני בת 30 כבר 3 שנים בטיפולים
בעלי בן 43 ..
כל הבדיקות תקינות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה למענה ..תודה
אני15/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מחכה למענה ..תודה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2015כדאי לבצע לבעלך בדיקת זרע עם הלוספרם כדי לבחון את שיעור הפגמים ב-DNA של הזרע הקשורים בקשיים בהפריה,איכות עוברים ירודה ושיעור גבוה של הפלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת ביטאיאנה13/01/2015
שלום רב:-
עשו לי החזרת שני עוברים מוקפאים בתאריך 31/12/14 והיום ביצעתי בדיקת דם להריון וברוך השם חיובי אנחנו בהיריון.
השאלה שלי רמת ביטא של 222 בשלב זה יכולה לרמז על הריון של עובר אחד או יותר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת ביטא - תגובה
פרופ` דוד בידר14/01/2015הבדיקה הזאת בסדר וקרוב לודאי עובר אחד.
רק הבדיקה השניה בעוד יומיים תראה האם ההתפתחות תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מהיום -אולטראסאונד ראשוןנעמה13/01/2015
שלום רב,
בטא מתאריך 11.1.15- 2455
בתאריך 13.1.15- בוצע US ראשוני בהתאם לבקשת הרופא המטפל. הנתונים שהתקבלו:
מתאים ל5 שבועות+ 4 ימים.
נצפה שק הריון תוך רחמי התואם בגודלו ל5 וחצי שבועות. הודגם שק חלמון. טרם הודגם קוטב עובר.
צוואר רחם ושחלות ללא ממצא חריג.
**שאלתי היא- האם הממצאים תקינים?
באיזה תאריך לבצע שוב US על מנת לוודא קיום דופק עוברי?
בתקווה לבשורות טובות לכולן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מהיום -אולטראסאונד ראשון - תגובה
פרופ` דוד בידר14/01/2015ממצאים תקינים ובעוד שבוע צריך לראות דופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםאנונימית13/01/2015
שלום,
רציתי לדעת האם אני מבייצת לפי תוצאות בדיקת דם:
אסטרוגן - 284.5
פרוגסטרון- 1.73
lh- 8.89
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר13/01/2015לפי הבדיקות האלה טרם היה ביץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטןאני13/01/2015
שלום,
חברה אמרה לי שהרופא שלה נתן לה אוטרוגסטן ושזו התרופה שעשתה הכי פחות תופעות לוואי..האם כדאי לי לבקש מהרופא שלי או שמתאימים לי את התרופה במיוחד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוטרוגסטן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/01/2015אין שום יתרון לתרופה זו על פני תכשירים אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי הריון חוץ רחמיענבל13/01/2015
שלום
ביום חמישי שעבר קיבלתי זריקת מתטרוקסט לצורך הפסקת הריון חוץ רחמי.כמה ימים לפני הזריקה ועד היום יש לי כאבים חזקים במשפעה שמקרינים לרגל ימין (השק היה בצד ימין) הכאבים החמירו אחרי הזריקה האם זה תקין??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים אחרי הריון חוץ רחמי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/01/2015את צריכה להיות תחת מעקב רפואי,ובכל הרעה למצבך לפנות לרופא כל עוד הסכנה לא חלפה,בכל מקרה ערכי הביטה צריכים חרדת בצורה מהותית ועם הזמן להתאפס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרההההאתי13/01/2015
שמתי לב כשהייתי בבית במנוחה הבטא עלתה כמו שצריך וכשעבדתי היא לא עלתה כראוי... חייבת לציין שאני עובדת בפעוטון הרבה עבודה פיזית ונפשית כמובן ואני מרימה ילדים במהלך כל היום...האם יש קשר בין זה לבין אי סדירות של הבטא? האם זה מהווה סיכון להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרהההה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר13/01/2015אן קשר בין עבודה לבין עליית ערכי בטא באופן תקין. במידה ומדובר בהריון תקין, לא אמורה להיות בעייה. בכל מקרה, אם יש חשש זכותך להתייעץ עם רופא תעסוקתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שריטה מחתול מחוסןדפי13/01/2015
האם שריטה מחתול מחוסן עלולה להיות מסוכנת לאחר החזרת עובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם שריטה מחתול מחוסן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/01/2015אם הוא מחוסן אין בעיה עם טוקסופלזמוסיס,אולם אולי נדרש אנטיטטנוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה - המשך -שריטה מחתול מחוסן
דפי15/01/2015הי,
שריטה מחתול מחוסן (אשר שרט אותי בעבר) - לאחר החזרת עובר מוקפא.
האם עלולה לפגוע בהשתרשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - המשך -שריטה מחתול מחוסן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2015לא מפריעה להשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להתכופף אחרי החזרה?דפי13/01/2015
מצטערת, שומעת המון דברים מפחידים.
ותודה לכם על ההשקעה והאיכפתיות, אין לכם מושג כמה אתם עוזרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם ניתן להתכופף אחרי החזרה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/01/2015אין כל בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמתחסוי13/01/2015
האם סקירה מוקדמת בשבוע 16 מתבצעת באולטרסאונד וגינלי או שבודקים דרך הבטן עם המכשיר המיוחד הזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סקירה מוקדמת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/01/2015בשלב זה ניתן לבצע את הסקירה דרך דופן הבטן,אם כי לעיתים נדרשת השלמת הסקירה באמצעות המתמר הוגינלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בבקשה
חסוי13/01/2015למה בעצם נועדה הסקירה המוקדמת? מה רוצים לבדוק שם? אם השקיפות יצאה תקינה וברוך השם עד עכשיו הכל תקין מה הסיכוי שגם הסקירה תצא תקינה? אני בת 26 הריון ראשון מהפריה.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בבקשה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר13/01/2015סקירה מוקדמת מאפשרת לראות התפתחות תקינה של איברי העובר, בעוד שקיפות עורפית מטרתה לבדוק סיכון לבעיות כמו תסמונת דאון. בסקירה מוקדמת ניתן להתרשם מאברי העובר כגון ידיים/רגליים/כליות/קיבה/לב (באופן חלקי) ועוד.
הסיכוי שהסקירה בגיל 26 תהיה תקינה גבוה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)