מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- PDGליאור20/11/2014
שלום לכולם
אני לאחר PDG עם עובר אחד באיכות בינוני.
האם יש ירידה משמעותית בסיכוי להריון שאיכות בינונית?
דבר שני, האם כאבי מחזור אחרי החזרה מעידה על משהו?<* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PDG - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר20/11/2014לעוברים באיכות טובה סיכוי גבוה יותר להשתרש אך גם עובר באיכות בינונית יכול להשתרש. אין קשר בין כאבי מחזור אחרי ההחזרה לבין הסיכויים להרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם היה ביוץ?נוני20/11/2014
שלום רב,
אני בת 39 מנסה להרות לאחר לידה רביעית שהתרחשה לפני שנתיים. לפני כחודשיים הפסקתי להניק. בבדיקות אולטרסאונד נמצא זקיק של 22 מ"מ ביום ה- 8 למחזור עובי רירית 8. ביום ה-20 תוצאות בדיקות הדם:
progestoron: 23.21
prolactin: 345.80
tsh: 3.79
מה זה אומר?
היה ביוץ החודש?
ייתכן ויש הריון לפי המדדים הללו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם היה ביוץ? - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר20/11/2014כן, לפי הבדיקות היה כבר ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגנילדפנה20/11/2014
שלום - קיבלתי פרגניל 5000 (אמפולה וחצי) לתזמון ביוץ בשבוע שעבר. בינתיים יש לי תופעות של נפיחות של הבטן וקצת גודש בשדיים שאני מניחה שקשורות לזריקה. שאלתי היא, האם ריכוז התרופה בדם לא יורד ככל שהימים עוברים (כי התופעות הללו לא נחלשות, אלא להיפך...), ותוך כמה ימים מהזריקה אוכל לעשות בדיקת הריון ביתית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרגניל - תגובה
פרופ` דוד בידר21/11/2014התופעות הן כתוצאה מהביוץ ורמת הורמונים האסטרוגן והפרוגסטרון בדם.
את יכולה לבצע בדיקת הריון שבועיים אחרי הזריקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות יתר של בלוטת התריסשיר20/11/2014
שלום רב, לאורך שנים אבחנו אותי עם תסמונת של שחלות פוליציסטיות בעקבות זקיקים גדולים ורבים בשחלות ,קבלת וסת אחת לכ8 חודשים בממוצע וערכי LH גבוהים,
לאחר 4 שנים טיפולים רבים ו2 הפלות בחודש שלישי-רביעי נקלטתי להריון ספונטני , ילדתי ילדה בניתוח קיסרי לפני כ-7 חודשים מאז לא קיבלתי וסת.
עשיתי בדיקות דם וקיבלתי תוצאות של LH גבוה (18) FSH 9
וערך נמוך מאוד של TSH 0.01 עם ערכים גבוהים של T3 ןT4
אני מאוד לחוצה כי ממה שקראתי מצד אחד מדובר בשחלות פוליציסטיות ומצד שני מדובר בעודף פעילות של בלוטת התריס
אני מאוד מענוינת בהריון נוסף אך לא יודעת מתי אשוב לקבל וסת ומה הפתרון לכך.
אנא עזרתכם
תודה מראש
קובץ מצורף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות יתר של בלוטת התריס - תגובה
פרופ` דוד בידר21/11/2014לגבי הבלוטה יש צורך באיזון ולכן יש לפנות לקבלת טיפול נכון.
ללא קשר לכך היות ויש לך שחלות פוליציסטיות וחסר תהליכי ביוץ, את צריכה טיפול כמו שקיבלת בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית יורדתעדי20/11/2014
שלום,
לקראת החזרת מוקפאים.
בת 44.
(בעברי 4 הריונות שהופסקו עקב דופק שהופסק בשבוע 8 בממוצע)
בהריון האחרון שנקלטתי הרירית היתה 8.2 (לפני כחצי שנה)
מקבלת תמיכה של אסטרופם 4 כדורים ביום. (וגינאלית)
כבר מחזור שני של טיפול הרירית מגיעה רק ל 6 בערך ואחר היא יורדת מתחת לשש וגם ה e2 יורד. - ולכן אין החזרה של העוברים.
בבדיקה האחרונה ה e2 היה 16000 והרירית 6.2, קטן מ 1 PROGESTERONE
היום ה e2 היה רק 8600 והרירית 5.2 1.4 PROGESTERONE
יש עוד סיכוי להמשך המחזור הזה?
מה הסיבה שיכולה להיות לכך שהרירית והספיגה יורדים (זאת כבר פעם שנייה בצורה די דומה) - הבנתי שרירית בדרך כלל לא יורדת..
יכול להיות שאני לא לוקחת כמו שצריך את הכדורים? לא מכניסה מספיק פנימה?..
יש רעיון לסיבה אחרת? והצעה לטיפול חלופי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רירית יורדת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/11/2014המחזור הזה לא ישיג יעד מתאים של רירית רחם הולמת להחזרת עוברים מוקפאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עדי20/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאיםמלי20/11/2014
הרופא ממליצה על החזרת שני עוברים ..
האם הסיכוי שננים יקלטו בגוף בהתחשב בזה שאני בת 29 והכל אצלי תקין החזרה ראשונה הייתה תקינה ,
מה אנו צריכים לעשות להחזיר 1 או שניים ??
מה הסיכוי והסיכון פה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת עוברים מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/11/2014הייתי שוקל להחזיר שני עוברים לאחר הפשרה ,מאחר והסיכוי של עובר קפוא להשתרש הינו נמוך ביחס לעובר טרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהו הסיכוי לתאומים ??
מלי20/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מהו הסיכוי לתאומים ?? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/11/2014הסיכוי הינו נמוך במיוחד שגם הסיכוי להרות עם עוברים מוקפאים הוא נמוך יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- USדנית20/11/2014
כמה זמן מיום תחילת הוסת כדאי לבצע אולטראסאונד אגן קטן וגינלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
US - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/11/2014לאיזו מטרה?,אם מדובר בסקירה שגרתית,נתן חבצע אותה בכל מועד,רצוי בסמיכות למחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימום גב תחתון לאחר החזרהדפי20/11/2014
שלום רב,
אתמול הוחזרו שני עוברים (ב"ה).
סובלת מכאבים בגב התחתון (עוד לפני השאיבה, נתפס לי..)
האם ניתן לחמם את הגב התחתון באמצעות כרית חימום שמוצמדת אליו, או שלא כדאי בשלב זה לחמם אזור זה יתר על המידה?
תודה לכם ושבת שלום.ומבורכת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חימום גב תחתון לאחר החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/11/2014הייתי נמנע בשלב זה להעלות את הטמפרטורה האגנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היתכן?אני19/11/2014
האם יש סיכוי שהזקיק בגודל 16 מ"מ יתפתח ויבייץ
בבדיקת דם: E2-760 P-1.5
באותו היום נאמר לי להזריק אוביטרל.
האם יש סיכוי שיתפתח הריון מנתונים אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היתכן? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/11/2014בהחלט ישנו סיכוי,אם כי הייתי ממתין לפחות עוד יום אחד לפני מתן האוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותמעיין19/11/2014
אני בת 40. בתחילת תהליך של טיפולים.
לפני 7חודשים ערכי ה fsh שלי היו תקינים 6.5.
במחזור הקודם עשיתי בדיקת fsh נוספת. פחדתי מאוד מהתוצאות ואיכשהו טוב שלא קראתי אותם לבד אלא עם הרופא. התוצאה היתה 25. אני מאוד מודאגת מהתוצאה וחושבת שאולי יש טעות. האם יתכן שבתוך 7 חודשים תחול ירידה כזאת? האם יתכן שיש גורמים נוספים לכך?
צילום הרחם שלי היה תקין.
המחזור שלי נמשך 23-24 יום בדרך כלל. עשיתי את הבדיקה ביום הרביעי למחזור וספרתי מהיום הראשון שבו הופיעו כתמים ולא מיום הדימום. האם יש לכך משמעות?
אודה לכם על חוות דעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/11/2014כדי להגיע לאבחנה מדוייקת יותר של מצב הרזרבה השחלתית שלך,הייתי ממליץ לך לבצע גם סקירת אגן בתקופת המחזור על מנת להעריך את מספר הזקיקים הבסיסיים שלך(הזקיקים האנטרלים),כמו כן ניתן לבצע בדיקת דם ל-AMH בכל שלב של המחזור שמשקפת במידה רבה של מהימנות את מצב הרזרבה שלך.הידרדרות כל כך מהירה במצב הרזרבה בטווח הזמן נדירה,אם כי אפשרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאליה19/11/2014
שלום רב,
אני לאחר הפריה שכללה תרומת ביצית. הוחזרו 2 בלסטוציסטים מדרגה A.
תמיכה של פרוגסטרון ואסטרדיול בלבד.
9 ימים אחרי ההחזרה - בטא 11
11 ימים אחרי ההחזרה - בטא 66
האם זה נראה תקין? האם העלייה מסירה את החשש של הריון כימי?
תודה,
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכי בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/11/2014בשלב זה נראה הכול תקין,אולם בכל מררה יש לעקוב ולראות כיצד תהיה המשך ההתפתחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 4 ימים אחרי החזרהאורנה19/11/2014
האם אני אמורה להרגיש מהשו כמו כבד בבטן תחתונה או חזה נפוח ? לא מרגישה כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
4 ימים אחרי החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/11/2014לא אמורה להיות כל תחושה ספיציפית במועד הנדון,כך שתחושותייך אינן חריגות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הורמונים לביוץשירה2719/11/2014
שלום וברכה, אני בת 26 מנסה להרות מזה כשנתים פלוס ללא הצלחה, אני שומרת נידה והרופא רוצה לבדוק אם אני מפספסת את הביוץ, לכן עשיתי בדיקת דם להורמונים ביום ה13 למחזור (יום הטבילה במקווה) והתוצאות להלן: אסטרדיול 432, Lh 11.2, ופרוגסטרון 11 . רציתי לשאול מה זה אומר? האם אני כבר אחרי ביוץ? תודה רבה!
בדיקת הורמונים לביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/11/2014את מצויה בשלב שהוא אחרי הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת,
שירה2720/11/2014לפי התוצאות אני הרבה אחרי הביוץ או מעט? ואיך יכול להיות שבמחזור סדיר (כל 27..28..יום) הביוץ הוא לפני היום ה13??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת, - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/11/2014הערכתי היא שבמקרה הנדון מדובר ביומיים שלושה לאחר הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
שירה2723/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה לאיחור הביוץ
שירה2723/11/2014שאלה נוספת דוקטור, אמרו לי שבמצב כמו שלי צריך לקחת אסטרופם. האם זה נכון? זה באמת יעיל וגורם לאחר את הביוץ? אתה ממליץ לי להתחיל לקחת את זה? האם יש לזה תופעות לוואי? תודה על כל התשובות ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תרופה לאיחור הביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/11/2014ישנם אמצעים רבים לעיכוב הביוץ שאחד מהם הוא מתן אסטרופם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמץ פיזיאורנה19/11/2014
ערב טוב רופאים יקרים
ביום ראשון עברתי החזרת עוברים טריים. עד היום לא עבדתי . עובדת בטור מטפלת קשישים . האם מותר לנקות ריצפה או עדיף לקחת חופש מחלה עד בדיקת בטא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מאמץ פיזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/11/2014אין כל בעיה בכל פעילות פיסית או התעמלות שאינה אירובית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןאני19/11/2014
היי,
הרופא שלי בחול כרגע ורציתי לדעת האם בדיקת השתן תקינה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר19/11/2014הבדיקה תקינה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)