מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה הסיכויים?ענבל16/11/2014
שלום רב,
בת 31, בעלת אנדו׳. לאחר כשנה של ניסיונות טבעיים עברתי 2 הזרעות ושתי הפריות שלא צלחו ולאחריהן ניתוח לכריתת חצוצרה שהתגלה בה נוזל (חצוצרה שניה תקינה). בניתוח גם נפתחו המון הדבקויות (ויש חשד גם לאדנומיוזיס).
כעת עברתי הפרייה שוב עם איקסי בגלל בעיית מורפולוגיה חמורה. מתוך 6 ביציות בשלות הופרו רק שתיים. הרופא אומר שהאנדו׳ פגע ברזרבה השחלתית ובאיכות הביציות ובגלל זה רק שתיים הופרו. העוברים הוחזרו ביום השני, שניהם 4 תאים עם 5% שברים ו15% שברים.
מה סיכויי ההריון במקרה הנ״ל?
והאם האנדו׳ מפחית את סיכויי ההריון גם מרגע ההחזרה? כלומר, אילו היו מוחזרים אותם עוברים למישהי ללא אנדו׳ האם סיכוייה להיקלט היו טובים יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה הסיכויים? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/11/2014התשובה לשאלתך מורכבת היות וישנם מספר גורמים הלוקחים חלק בסיכוייך להרות ומשפיעים על ההצלחה-האנדומטריוזיס שפוגעת ברזרבה השחלתית,ובאיכות הביציות המתקבלות,האדנומיוזיס ? ,התגובה השחלתית הפושרת,איכות הזרע הפגומה (רצוי לבצע בדיקת הלוספרם על מנת לבחון את שיעור השברים ב-DNA של הזרע ולפעול בהתאם),בכל מקרה סיכוייך בתחשב בגילך ,\ולאור הניתוח שעברת הינם די סבירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלת המשך
ענבל17/11/2014אני מבינה שקשה לאמוד באחוזים, אבל פשוט אמרו לי בהתייעצות לאחרונה שבגלל האנדו׳ סיכויי בכל סבב הם 10%. על מה זה מבוסס? זה ממש דיכא אותי.
בהנחה שחלל הרחם שלי תקין (היסטרו יצאה תקינה), האם גם לדעתך הסכוי רק 10%?
תודה שוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ושאלת המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/11/2014הערכה שלי מדברת על סיכויים טובים בהרבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהלות לאחר החזרהדפי16/11/2014
שלום רב,
כמה שאלות לגבי התנהלות לאחר החזרה:
1. האם מותר לעסוק בספורט? כולל פעילות אינטנסיבית המעלה דופק?
2. האם מותר לעשות נסיעה ממושכת - של כשעה וחצי לכל כוון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהלות לאחר החזרה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר16/11/2014ניתן לנסוע נסיעה ממושכת אך לא מומלץ לעשות פעילות ספורטיבית מאומצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל ובטאאני98716/11/2014
כמה בטא "מכניסה" זריקת אוביטרל אחת לגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוביטרל ובטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/11/20146500 יחידות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון כימי וקרשיות יתראני16/11/2014
אחרי הריון כימי (טבעי לראשונה מזה כ 6 כשלונות חוזרים באייויאף)ואחרי בדיקות קרישיות עקב כשלונות חוזרים מצאו לי שאני הומוזיגוטית ל MTHFR מסוג A1298C
אשמח לדעת האם זה הגורם להריון הכימי? והאם עליי לקחת מהביוץ או מההחזרה קלקסן או שמספיק חומצה פולית 5 מ"ג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון כימי וקרשיות יתר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/11/2014האפשרות שזו הסיבה להפלה הכימית אפשרית אם כי לא ודאית,כדאי לקחת כל התקופה ח.פולית בנתונים שציינת זה מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון כימיאני16/11/2014
אחרי הריון כימי והיום בטא ירד ל 93 בשבת קיבלתי דימום וכאבי בטן מאוד חזקים , האם הדימום זה מחזור או דימום של הפלה? ומתי אני אקבל מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון כימי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/11/2014למעשה הדמם הנוכחי את להתאפסות הביטה יכול להחשב כמחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות ורדרדות בניגוביעל16/11/2014
שלום,
שבוע 12 עם תאומים - IVF
עם תמיכה של נרות אנדומטרין עד היום...
ככל הנראה יש עצירויות עקב השימוש בנרות ובכל פעם, בעת מאמץ בשירותים, יש הפרשות דמיות... (שלא מגיעות מהרקטום)...
האם זה תקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרשות ורדרדות בניגוב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2014יכול להתרחש ,בכל מקרה שווה ביקורת רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המתנהל ביטאמיקי16/11/2014
בת 30, ניסיון החזרה 2 של עובר מצויין שהופשר.
רירית טובה וכל התנאים אופטימליים לפי הרופא (כבר הריתי וילדתי פעמיים בעבר.. תמיד בניסיון שני)
1. מה סיכויי להרות הפעם?
2. איך אפשר להמתין 14 יום?? אין לי סבלנות והמתח הורג (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המתנהל ביטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2014הסעכוי הינו בגבול ה-20%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברידנה16/11/2014
שלום
אני בשבוע 17 צריכה לעשות השבוע חלבון עוברי
רציתי לדעת מה אתם ממליצים את את הבדיקה המשולשת של הקופה או המרובעת??
סקירה תקינה שקיפות 1:610 אני בת 26.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חלבון עוברי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2014מספיקה הבדיקה המשולשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרהדקלה16/11/2014
בתרומת ביצית- האם יש הבדל בין החזרה על בסיס מחזור טבעי או על בסיס הורמונים, מבחינת יתרונות, חסרונות וסיכויים?
החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2014הסיכוי להצלחה בטיפול הורמונלי תחליפי הינו טוב יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריותא16/11/2014
אני אמורה להתחיל IVF חדש עם מונפור מולטידוז.
יש לי בבית מונופור (לא מולטי דוז) של קופסאות ישנים שמבחינת התאריך הם עדיין בתוקף.
האם יש הבדל בין מונופור לבין מונפור מולטידוז? כלומר במקום מולטידוז אני יכולה להשתמש במונופור הישן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפולי פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2014בהחלט את יכולה להרכיב את המינון הטיפולי על סמך המנופור בזריקות בודדות של אמפולה מכילה 75 יחידות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליפת מי שפיר או הפרשות בשבוע 27קרן16/11/2014
שלום
שבוע 27.
בשבועיים האחרונים יש לי ריבוי הפרשות (בגוון צהוב). אני נאלצת להחליף כ- 8 תחתוניות ביום.
עכשיו אחותי הלחיצה אותי ואמרה לי שעליי לוודא שזה לא דליפת מי שפיר חלילה.
התור לרופאה רק ביום שלישי הבא.
אשמח לדעת אם לדליפת מי שפיר יש סממנים מיוחדים (צבע, כאב בבטן? וכו). כמו כן האם זה נורמלי שיש לי כל כך הרבה הפרשות במידה וזה הפרשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דליפת מי שפיר או הפרשות בשבוע 27 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2014אם התחתוניות שלך ספוגות ףולהפרשה יש ריח אופיני של זרע עלייך להבדק בבית חולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד
אני16/11/20141. האם דליפת מי שפיר היא שקופה או בגוון צהוב?
2. מחר אחה"צ יש לי הערכת משקל. האם טכנאית האולטרסאונד תוכל לבדוק לפי האולטרסאונד אם יש מעוט מי שפיר ולפי זה אדע?
3. אפשר לחכות עד מחר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חידוד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/11/2014מי השפיר הינם בד"כ במירקם מימי,בדיקת האולטרסאונד יכולה להעריך את מצב מי הפשיר ברחם ,אולם אינה יכולה תמיד לתת תשובה לדליפה,רצוי להיבדק ע"י רופא,או במיון חדר לידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על בטא חיובית לאחר אוביטרלמאיה16/11/2014
שלום
אתמול לאחר 13 ימים מקבלת זריקת אוביטרל עשיתי בדיקת בטא
יצאה 75.
האם זה הריון או השפעה של האוביטרל?
כמובן שמתרגשת... :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה על בטא חיובית לאחר אוביטרל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2014אחרי 13 יום אין כל השפעה לאוביטרל-הפעם מדובר בהיריון -בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תוצאות מעקבנונה16/11/2014
שלום,
יום 27, מזריקה דקפפטיל כ-26 יום, התחלתי עם גונאל וכעת 300 מנופור. עובי הרירית הוא 8, שמונה זקיקים בגדלים שונים - הגדול מביניהם הוא 18.
E-2 7670
פרוגרסטרון 2.6
אני קצת מוטרדת כי בעבר הפרוגרסטרון שלי היה מתחת לשתיים באופן קבוע, ומיום חמישי עד היום הוא פתאום עלה.
השאיבה נקבעה ליום שישי, וכשהרופאה ראתה את התוצאה היא ביקשה שאגיע לביקורת ביום שלישי. האם קיים סיכוי שאפספס את הביוץ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי תוצאות מעקב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2014קיים סיכוי שיהיה צורך להקדים את הטיפול לאור התוצאה ההורמונליות ,והתפתח8ות הזקיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי השתרשותגלי16/11/2014
שלום רב
אני בת 40, עם רקע של אנדומטריוזיס . עברתי שלושה טיפולי IVF שכשלו. בין הטיפול 2 ל3 עברתי היסטורוסקופיה ניתותית להוצאת פוליפ.
העובר/ים שהוחזרו בטיפולים היו בדרגה 1 ורירית היתה תמיד מעל 8.
בבדיקת דופלר אגן לאחר הכשלון האחרון נמצא משמאל לרחם, כנראה בקצה החצוצה ממצא ציסטי צלול עם מחיצה בגודל 20X22 מ"מ. בצד ימין, מעל לשלחה ימנית, בקצה החצוצרה ממצא ציסטי צלול עם מחיצה בגודל 10X16 מ"מ שנחשד כהידרוסליפנגס.
מה המשמעות של הממצאים?
אילו בדיקות מומלץ לי לעשות כדי לעלות על סיבות לאי השתרשות ?
אי השתרשות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/11/2014בצעי צילום רחם לשלול הידרוסלפינגס,במקרה וקיים הידרוסלפינגס יהיה צורך להוציא בהקדם את החצוצרה הנגועה ,היות ומצב זה עלול לפגוע בסיכויי הההשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא דחוףחסוי16/11/2014
בטא ראשונה יום חמישי 6.11 היתה הבטא 153 יום ראשון 9.11 הבטא היתה 628 עכשיו עבר שבוע ועשיתי שוב בטא יצא 7969 האם זה הכפלות תקינות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משו..
חסוי16/11/2014אני שבוע 5+3 מivf ובחמישי האחרון נצפה שק הריון 6 מ"מ ונאמר לי להגיע שני הבא לבדוק דופק בעה. השאלה שלי אם ההכפלות של הבטא טובות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משו.. - תגובה
פרופ` דוד בידר16/11/2014הההכפלות טובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)