מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרגניל 5000 ודקא 0.1אני14/11/2014
היי
האם גם בדקא קיים הורמון הריון?
אם כן, תוך כמה ימים מרגע הזריקה הדקא והפרגניל כבר לא משפיעים על הבטא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרגניל 5000 ודקא 0.1 - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר14/11/2014בדקפפטיל לא קיים הורמון הריון. לגבי פרגניל - תוך מספר ימים מההזרקה הוא אינו מעוות את התוצאות (פחות משבוע)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה, פשוט חלק מהתשובות
אני15/11/2014של הרופאים בפורומים שונים וגם פה סותרות.
האם פרגניל יוצא מהר יותר מהאוביטרל מהגוף?
האם צריך לחכות יותר מ-10 ימים שהפרגניל ייצא?
חלק מהתשובות שמצאתי דיברו על 10-14 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על המענה, פשוט חלק מהתשובות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/11/2014ליתר בטחון רצוי להמתין מעל 10 ימים לאחר הזריקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית לפני שאיבה ולאחר החזרדפי14/11/2014
1. האם מותר לבצע פעילות גופנית אינטנסיבית לפני שאיבה?
2. מה לגבי התעמלות לאחר החזרה? אם להימנע, לכמה זמן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית לפני שאיבה ולאחר החזר - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר14/11/2014רצוי להמנע מפעילות מאומצת לפני השאיבה ולאחר ההחזרה שכן השחלות יכולות להיות מוגדלות ורגישות כתגובה לגירוי ההורמונלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית לפני שאיבהשואלת13/11/2014
שלום לרופאים הנכבדים
עוברי רירית יומיים לפני שאיבה 8.
1.האם פוחתים הסיכויים שלי להרות בשל העובדה שהרירית יחסית דקה?
2. יש איזה שהיא תרופה שניתן לקחת כדי לחזק את הרירית?
תודה רבה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית לפני שאיבה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר14/11/2014רירת של 8 ממ היא נהדרת להשרשה.
הרבה הצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית רחםליה13/11/2014
שלום
לאחר הפלה של הריון שהושג באמצעות אי וי אף
הייתי במיון והרופאה רשמה רירית רחם מעובה 16.5 ממ ממש בסמוך להפלה,
ונתנה ציטוטק להורדת השאריות.
בהיסטרוסקופיה אבחנתית כשלושה שבועות לאחר מכן נצפה פוליפ או שאריות הריון בגודל של 1.5 ס״מ.
שאלתי היא:
האם הרירית המעובה היא תוצאה של תמיכה מסיבית או שהיא מדדה עם הפוליפ והשאריות ולכן נראה כרירית מעובה?
אני שואלת מכיוון שאני בדרך כלל מגיעה לרירית של 6 ממ וקצת שמחתי שהרירית הגיעה לעובי הזה בהריון ...
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית רחם - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר14/11/2014קרוב לוודאי עובי הרירית שנמדד לאחר ההפלה מייצג גם קרישי דם, את הפוליפ שנצפה ותוכן של ההריון. על מנת לקבל תשובה אמיתית יש לבצע אולטראסאונד מיד לאחר וסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהאור13/11/2014
רציתי לדעת האם יש טעם לעשות הזרעה אם אין בעיית זרע? גם אצלי כבר אין בעיה(היו הידבקויות שהופרדו) אבל בכל זאת הזריקות לא מניבות תוצאה-אני בת 32 עם הריון קודם תקין ספונטני בגיל 28 וכרגע שנה של ניסיון ללא הצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/11/2014הזרעה אין טעם.
זה לא נכון שאין לך כבר בעיה.
חא ציינת איפוה היו הידבקויות , למה ואיזה פעולה עברת.
ההידבקויות יכולות לחזור והפרדתן אין לא ערובה שהכל בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרהדקלה13/11/2014
בתרומת ביצית לפני החזרה על בסיס מחזור טבעי- מתי מתחילים לבדוק את רירית הרחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
דקלה14/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/11/2014מתי שבודקים גודל זקיק, נאמר ביום 10 למחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום פעמיים לאחר מחזור טיפולי IVFמודאגת13/11/2014
שלום רב .אני בת 27 , עברתי טיפול IVF ראשון ( עקב בעיית זרע ) , ב 27.10 הוחזר עובר , וקיבלתי תמיכה בקריונון ג'ל . לאחר כשבוע מההחזרה החל דימום וסתי עם תופעות של וסת שנמשך 5 ימים . בדיקת בטא לאחר שבועיים מההחזרה הייתה שלילית . היום ( 17 יום אחרי ההחזרה ו 3 ימים אחרי בדיקת הביטא ) החל דימום וגינלי יחסית חזק דומה למחזור !!! האם יכול להיות שקיבלתי מחזור שוב ??!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום פעמיים לאחר מחזור טיפולי IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר14/11/2014את צריכה לבצע בדיקת דם לאסטרוגן ופרוגסטרון כדי שנגיד לך מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות minulet ושרירן תוך דפני ברחםיפית13/11/2014
פרופ' אשכנזי שלום,
אני אמורה להתחיל טיפולי פריון. לפני כשלושה חודשים גילו אצלי ציסטה בשחלה שהיא כנראה אנדומיטריומה. לאור זאת בחודש האחרון אני נוטלת גלולות של MINULET
ואמורה להמשיך לקחת אותן ברצף בתקופה הקרובה.
לפני מספר ימים ביצעתי אולטרסאונד והטכנאית זיהתה: ממצא היכול להתאם לשרירן בגודל של 36X35 ס"מ בקיר קדמי תוך דפני.
לפני כחודש וחצי ביצעתי אולטרסאונד אצל רופאה מקצועית ומומחית והרחם היה תקין.
האם יתכן שהשרירן נגרם עקב הגלולות שאני נוטלת?
האם אני יכולה להמשיך ליטול את הגלולות?
בתודה מראש,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גלולות minulet ושרירן תוך דפני ברחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/11/2014אין שום סיכוי שבפרק הזמן המדובר הגלולה גרמה להופעת השרירן,בשלב זה איני רואה מניעה חהמשיך עם הגלולה תוך בקרה אולטרסונית עד להשגת המטרות הטיפוליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלב הלטנטידנה13/11/2014
תודה ד"ר בידר על התשובה שלך. הריון תאומים שבוע 36, לידה ראשונה, צירים לא סדירים, פתיחה של 1 סנטימטר ללא ירידת מים או דימום. עד כמה שבועות יכול להיות השלב הלטנטי בהריון תאומים? כמו כן, איך בודקים מחיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השלב הלטנטי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/11/2014בנתונים שאת מתארת המצב יכול להמשך אפילו מספר ימים ,מחיקת הצואר נמדדת לפי אורכו המתקצר בבדיקה וגינלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לרופאים ולרופאהדיאנה13/11/2014
מיועדת לבצע הזרעה ביום ראשון בסביבות השעה 10 בבוקר.
מהי השעה המומלצת לזריקת אוביטרל (הרופא אמר לי שעה 16 ביום שישי אך נראה לי כי זה מוקדם מידי)
בדיקת הזרע שלנו תקינה. מהי ההמלצה לקיום יחסי מין. ממתי צריך להימנע על מנת שכל הפרמטרים יהיו בשיאם (הזרע יינתן בשעה שמונה בבוקר).
בעלי מתעקש על קיום יחסי מין פעם אחרונה היום (חמישי). והרופא אמר שאפשר לקיים גם מחר (שישי).....
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום לרופאים ולרופאה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/11/2014המלצותי לקיים היום בפעם האחרונה,להזריק אוביטרל בין 8-10 בערב ביום שישי ,ולבצע את ההזרעה כאמור בשעה 10 בבוקר ביום א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשלושה שבועות אחרי אוביטרלאני13/11/2014
שלום רב,
במחזור האחרון הזרקתי מנופור. ביום 24.10 23:30 בלילה הזרקתי אוביטרל. ההזרעה הייתה ביום 26.10. מזה כ-6 ימים הפרשות / הכתמות חומות.
האם יש סיכוי להריון? מדוע ההפרשות החומות? מה ניתן לעשות??
האם יש לקבל במצב כזה תמיכה רפואית / תרופתית כלשהי?
זה נורררא חשוב כי אנחנו מנסים כבר הרבה זמן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כשלושה שבועות אחרי אוביטרל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/11/2014מאחר ועברו בפועל 17-18 מהזרקת האוביטרל,הייתי ממליץ לבצע בדיקת ביטה כדי לברר אם מדובר בהיריון או בפעילות עודפת של הגופיף הצהוב המונעת הופעת מחזור כסדרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליטת היריוןשואלת13/11/2014
באיזה שלב לאחר החזרת העוברים נקלט ההיריון??
(מהם הימים הקריטיים בהם הגוף דוחה / מקבל את ההיריון??)
מייד עם רגע ההחזרה או דווקא בהמשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליטת היריון - תגובה
פרופ` דוד בידר13/11/2014כנראה ביומיים הראשונים אחרי החזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת החזרת עובריםשואלת13/11/2014
היי.
הכנות / דרכי התנהגות כלשהן שיכולות לשפר את הסיכויים להצלחת התהליך??
עוברת בשבוע הבא החזרה של עובר קפוא...
(תזונה / פעילות / עבודה...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת החזרת עוברים - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר13/11/2014כעיקרון אין צורך במנוחה.
לא מומלץ לבצע פעילות אירובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד התשובה
שואלת13/11/2014תודה!!
לכמה זמן לא מומלצת פעילות אירובית??
(גם אם ההיריון נקלט?)
מבחינת אוכל לפני / אחרי - אין משהו שמגביר או מקטין סיכויים?? (מלוח /חומצי..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חידוד התשובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/11/2014מרגע החזרת העוברים ובמהלך ההיריון הייתי נמנע מפעילות אירובית,רצוי לא לאכול בשר או דגים לא מבושלים לקראת כניסה להיריון ,ובהיריון,בכל מקרה אין מזון המשפר את סיכויי ההשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני החזרהדקלה13/11/2014
לפני החזרה - כמה זמן לפני החזרה מותר לצבוע את השיער?
והאם אחרי החזרה - 3 ימים אחרי- מותר להרבות בנסיעות והליכות ? (מדובר בתרומת ביצית ). תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/11/2014כדאי לצבוע 4-5 ימים לפני כדי להגיע יפה לרופא...
לאחר החזרה ע״ש להתנהג רגיל עד לבדיקת ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהדנה13/11/2014
שלום פרופסור, שבוע 36 תאומים, פתיחה של 1 ס"מ, צירים לא סדירים, מה הוא קצב ההתקדמות של פתיחה כזו בשבוע 36 תאומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/11/2014אין דבר כזה
״ קצב פתיחה״ אצל תאומים.
קצב הפתיחה הוא רק בלידה פעילה, מה שלא נראה עדיין אצלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)