מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפולי פוריות אנא אני מבולבלתVika14/11/2014
שנה אחרי הפלה של הריון שני במספר שלא התפתח גרידה סביב שבוע שמונה
מאז כשבע סבבים של הזרעות על ביוץ טבעי, צילום רחם, בדיקה הורמונלית, הטרוסקופיה , (הכל תקין), הזרעה אחרונה עם גונאל ואין הריון
באישה שלב עוברים לטיפול ״אגרסיבי״ יותר כמו הפריה חוץ גופנית?
בת 35.9 אמא לילד אחד הריון תקין ולידה רגילה
חברה בקופת כללית
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפולי פוריות אנא אני מבולבלת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/11/2014לאור הכשלון עד כה יש לשקול מעבר להפריה חוץ גופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 6+1, תאומיםאני14/11/2014
אחרי ivf. לפני שבוע נצפו שני שקי הריון עם שק חלמון בכל אחד.
ביום ראשון- דימום חזק מסיבי וגושי שהפסיק לחלוןטין אחרי מספר שעות ולאחריו נצפו 2 שקים. במהלך השבוע כאבי גב דמויי מחזור שהבנתי שהם תקינים אבל בנוסף יש גם כאבים ודקירות חזקות לכל רוחב הבטן התחתונה. מין תחושה של דוקר/שורף. בנוסף, ביום רביעי אחרי התקף חזק של כאבים היה גם דימום קל, חום, בניגוב. מאז ללא דימומים. רופא הנשים לא מצא בעיה ובדיקת תרבית שתן נמצאה שלילית.. האם יש קשר לדימום הראשון שהיה? האם הגוף מנסה לפלוט את ההריון ובגלל התמיכה המאסיבית שאני מקבלת זה פשוט נדחה? מה משמעות הדקירות החזקות האלה? אני ממש בחרדות .. בנוסף ביום ראשון יש לי בדיקת דופק, האם אמור להיות כבר בהתחשב בעובדה שלפני שבוע כבר ראו שק חלמון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגתם עלי??
אני14/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שבוע 6+1, תאומים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/11/2014מה שחשוב זוהי בדיקת האולטרסאונד ביום ראשון אם ימצא דופק והתפתחות היריון תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל האם הכאבים האלה נורמאלים?
אני14/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אבל האם הכאבים האלה נורמאלים? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/11/2014בשלבי היריון מוקדמים קיימים התכווצויות של הרחם המסבים כאבים,עוד יותר שמדובר בהיריון תאומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשביל להרגיע אותך
אושרית17/11/2014גם אני בהריון תאומים ורציתי להרגיע אותך שגם לי יש את הכאבים האלה בבטן התחתונה ואני בשבוע16
זה כנראה ההתפתחות של הרחם
שיהיה הריון קל :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרו לינעמה14/11/2014
ביום ראשון הקרוב יש לי בדיקת בטא לאחר החזרת עוברים טריים סבב שני. ראיתי היום מעט דם. השאלה האם יש טעם ללכת לבדיקת הדם ביום ראשון? האם זה מעיד באופן ודאי על כישלון הטיפול? הוחזרו 2 עוברים ואחד מהם היה מצויין והשני בינוני וכל שאר התנאים היו אופטימליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעזרו לי - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר14/11/2014בוודאי ללכת לבדוק. אין זה מעיד על כישלון הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותמעיין14/11/2014
אתמול גיליתי שאני בהריון אחרי ניסיונןת רבים ואף טיפולים, ולכן אני קצת חרדה לשלומו ולתקינותו.
יש לי כמה שאלות:
האם ריח של אקונומיקה וחומרי ניקוי יכול להזיק בשלב הזה? ניקיתי שירותים היום בזמן שהחלון היה פתוח ובאותו הקשר- ניסיתי לנשום כמה שפחות את הריח הזה ומדי פעם עצרתי את הנשימה לכחצי דקה האם במקרה זה העובר קיבל פחות חמצן? האם יכול להיגרם נזק?
שאלה נוספת- האם מכה באזור האגן ( אני מדברת על מכה למשל מעגלה של סופר שמישהו לא שם לב והכניס לי אותה בבטן התחתונה בטעות) יכולה לגרום לנזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות - תגובה
פרופ` דוד בידר14/11/2014לא האקונומיקה ולא המכה יגרמו לבעיה כלשהיא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרותם שירלי נופר
מרב14/11/2014דייי עם זה כבר הבינו שאת אותה אחת שבכוונה
מציקה מספיק עם זה
לפני יומיים היית שירלי עכשיו את רותם
תקליטי כל פעם שאת משנה שם השאלה הקודמת שלך
גם משנה את השם אם את אותו אדם
אז די להציק
בכוונה הקפצתי את השירשור הקודם שלך
שתראי ותביני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבאנונימית14/11/2014
אני ובעלי מנסים להרות כבר שנה וחצי. אני בעלת מבנה של שחלות פוליציסטיות עם מחזורים סדירים אך ביוצים ארוכים (ביום 20-25 למחזור). החודש התחלתי להזריק פיוריגון 50 יחידות. אתמול, ביום ה9 למחזור זקיק 22, רירית 8.8 , פרוגסטרון 2.3 ואסט׳ 642. נקבעה לי הזרעה ליום ראשון, יום 12 למחזור. האם אפקטיבי לשלוח להזרעה עם זקיק כזה גדול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר14/11/2014בהחלט, בגודל זה של זקיק בדרך כלל יש ביצית בעלת פוטנציאל להפרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מחשבים?אור14/11/2014
שלום
עברתי שאיבה ב30/10 החזרה ב2/11
הזרקתי אוביטרל חצי מזרק בתאריכים 2/11 5/11 8/11 11/11
וסת אחרונה ב17/10
שתי שאלות:
מתי לבצע בדיקת הריון כדי שתצא אמינה?
בהנחה ואני לא בהריון הווסת אמורה להגיע ב15/11 כמתוכנן או שבעקבות הטיפול זה משתנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מחשבים? - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר14/11/2014את אמורה לבצע בדירת הריון כשבועיים לאחר ההחזרה, זאת אומרת 16.11.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגניל 5000 ודקא 0.1אני14/11/2014
היי
האם גם בדקא קיים הורמון הריון?
אם כן, תוך כמה ימים מרגע הזריקה הדקא והפרגניל כבר לא משפיעים על הבטא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרגניל 5000 ודקא 0.1 - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר14/11/2014בדקפפטיל לא קיים הורמון הריון. לגבי פרגניל - תוך מספר ימים מההזרקה הוא אינו מעוות את התוצאות (פחות משבוע)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה, פשוט חלק מהתשובות
אני15/11/2014של הרופאים בפורומים שונים וגם פה סותרות.
האם פרגניל יוצא מהר יותר מהאוביטרל מהגוף?
האם צריך לחכות יותר מ-10 ימים שהפרגניל ייצא?
חלק מהתשובות שמצאתי דיברו על 10-14 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על המענה, פשוט חלק מהתשובות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/11/2014ליתר בטחון רצוי להמתין מעל 10 ימים לאחר הזריקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית לפני שאיבה ולאחר החזרדפי14/11/2014
1. האם מותר לבצע פעילות גופנית אינטנסיבית לפני שאיבה?
2. מה לגבי התעמלות לאחר החזרה? אם להימנע, לכמה זמן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית לפני שאיבה ולאחר החזר - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר14/11/2014רצוי להמנע מפעילות מאומצת לפני השאיבה ולאחר ההחזרה שכן השחלות יכולות להיות מוגדלות ורגישות כתגובה לגירוי ההורמונלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית לפני שאיבהשואלת13/11/2014
שלום לרופאים הנכבדים
עוברי רירית יומיים לפני שאיבה 8.
1.האם פוחתים הסיכויים שלי להרות בשל העובדה שהרירית יחסית דקה?
2. יש איזה שהיא תרופה שניתן לקחת כדי לחזק את הרירית?
תודה רבה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית לפני שאיבה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר14/11/2014רירת של 8 ממ היא נהדרת להשרשה.
הרבה הצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית רחםליה13/11/2014
שלום
לאחר הפלה של הריון שהושג באמצעות אי וי אף
הייתי במיון והרופאה רשמה רירית רחם מעובה 16.5 ממ ממש בסמוך להפלה,
ונתנה ציטוטק להורדת השאריות.
בהיסטרוסקופיה אבחנתית כשלושה שבועות לאחר מכן נצפה פוליפ או שאריות הריון בגודל של 1.5 ס״מ.
שאלתי היא:
האם הרירית המעובה היא תוצאה של תמיכה מסיבית או שהיא מדדה עם הפוליפ והשאריות ולכן נראה כרירית מעובה?
אני שואלת מכיוון שאני בדרך כלל מגיעה לרירית של 6 ממ וקצת שמחתי שהרירית הגיעה לעובי הזה בהריון ...
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית רחם - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר14/11/2014קרוב לוודאי עובי הרירית שנמדד לאחר ההפלה מייצג גם קרישי דם, את הפוליפ שנצפה ותוכן של ההריון. על מנת לקבל תשובה אמיתית יש לבצע אולטראסאונד מיד לאחר וסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהאור13/11/2014
רציתי לדעת האם יש טעם לעשות הזרעה אם אין בעיית זרע? גם אצלי כבר אין בעיה(היו הידבקויות שהופרדו) אבל בכל זאת הזריקות לא מניבות תוצאה-אני בת 32 עם הריון קודם תקין ספונטני בגיל 28 וכרגע שנה של ניסיון ללא הצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/11/2014הזרעה אין טעם.
זה לא נכון שאין לך כבר בעיה.
חא ציינת איפוה היו הידבקויות , למה ואיזה פעולה עברת.
ההידבקויות יכולות לחזור והפרדתן אין לא ערובה שהכל בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרהדקלה13/11/2014
בתרומת ביצית לפני החזרה על בסיס מחזור טבעי- מתי מתחילים לבדוק את רירית הרחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
דקלה14/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/11/2014מתי שבודקים גודל זקיק, נאמר ביום 10 למחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום פעמיים לאחר מחזור טיפולי IVFמודאגת13/11/2014
שלום רב .אני בת 27 , עברתי טיפול IVF ראשון ( עקב בעיית זרע ) , ב 27.10 הוחזר עובר , וקיבלתי תמיכה בקריונון ג'ל . לאחר כשבוע מההחזרה החל דימום וסתי עם תופעות של וסת שנמשך 5 ימים . בדיקת בטא לאחר שבועיים מההחזרה הייתה שלילית . היום ( 17 יום אחרי ההחזרה ו 3 ימים אחרי בדיקת הביטא ) החל דימום וגינלי יחסית חזק דומה למחזור !!! האם יכול להיות שקיבלתי מחזור שוב ??!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום פעמיים לאחר מחזור טיפולי IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר14/11/2014את צריכה לבצע בדיקת דם לאסטרוגן ופרוגסטרון כדי שנגיד לך מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות minulet ושרירן תוך דפני ברחםיפית13/11/2014
פרופ' אשכנזי שלום,
אני אמורה להתחיל טיפולי פריון. לפני כשלושה חודשים גילו אצלי ציסטה בשחלה שהיא כנראה אנדומיטריומה. לאור זאת בחודש האחרון אני נוטלת גלולות של MINULET
ואמורה להמשיך לקחת אותן ברצף בתקופה הקרובה.
לפני מספר ימים ביצעתי אולטרסאונד והטכנאית זיהתה: ממצא היכול להתאם לשרירן בגודל של 36X35 ס"מ בקיר קדמי תוך דפני.
לפני כחודש וחצי ביצעתי אולטרסאונד אצל רופאה מקצועית ומומחית והרחם היה תקין.
האם יתכן שהשרירן נגרם עקב הגלולות שאני נוטלת?
האם אני יכולה להמשיך ליטול את הגלולות?
בתודה מראש,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גלולות minulet ושרירן תוך דפני ברחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/11/2014אין שום סיכוי שבפרק הזמן המדובר הגלולה גרמה להופעת השרירן,בשלב זה איני רואה מניעה חהמשיך עם הגלולה תוך בקרה אולטרסונית עד להשגת המטרות הטיפוליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלב הלטנטידנה13/11/2014
תודה ד"ר בידר על התשובה שלך. הריון תאומים שבוע 36, לידה ראשונה, צירים לא סדירים, פתיחה של 1 סנטימטר ללא ירידת מים או דימום. עד כמה שבועות יכול להיות השלב הלטנטי בהריון תאומים? כמו כן, איך בודקים מחיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השלב הלטנטי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/11/2014בנתונים שאת מתארת המצב יכול להמשך אפילו מספר ימים ,מחיקת הצואר נמדדת לפי אורכו המתקצר בבדיקה וגינלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)