מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפני טיפולשיר18/11/2014
שלום, אני לפני טיפול ivf, הפסקתי גלולות ביום חמישי, עשיתי אולטרסאונד ביום ראשון הרירית הייתה 8 ס״מ, בדיקות דם: פרוגסטרון 1.6 ואסטרידול מתחת ל 100. הרופא אמר שנחכה לווסת כי הרירית עבה לתחילת טיפול. היום 5 ימים מאז הפסקת הגלולות עדיין לא הגיעה הווסת. כמה ימים יכול להתעכב ווסת מרגע סיום הגלולות? תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפני טיפול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2014כל הסיכוי שהוסת תופיע היום או מחר ותוכלי להתחיל את הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אנונימית 112219/11/2014תודה על המענה. היום 7 ימים לאחר הפסקת הגלולות דימום חלש מאוד, בעיקר רירית כהה מאוד. לא נראה ווסת תקינה. בעברי אחרי הפלה (בשבוע 19) גם היו מחזורים חלשים ועשיתי היסטרוסקופיה והיו הידבקויות ברחם. לאחר מכן המשכנו טיפולים (שלא הניבו ביציות - לא יודעת אם זה קשור) בנוסף סובלת מאנדו' ויש שחלה אחת פעילה והיא עם אנדומטריומה, לא יודעת אם המידע רלוונטי לשאלה. האם יכול להיות ששוב מדובר בהדבקויות ברחם? הרופא אמר שאחזור על בדיקת דם ואולטרסאונד ביום ראשון. האם זה לא יהיה מאוחר מידי להתחלת טיפול? זה יהיה 10 ימים אחרי הפסקת גלולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר19/11/2014התחלת הטיפול נקבעת לפי הבדיקות ההורמונליות ועובי הרירית. ברגע שלקחת גלולות אין צורך להתייחס ליום בוסת. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחתון רטובדליה18/11/2014
אני בשבוע 21 להיריון כל הזמן התחתון שלי רטוב והריח נורא. עשיתי בדיקת שתן והכל תקין איך ניתן לדעת שלא מדובר בדליפת מי שפיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחתון רטוב - תגובה
פרופ` דוד בידר18/11/2014יש להיבדק .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרא סאונד
דליה18/11/2014נבדקתי לפני מספר ימים אולטראסאונד בטני ואמרו שכמות מי שפיר תקינה. צריך בדיקה מעבר?ואם כן איזה סוג בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אולטרא סאונד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2014יש לשלול דלקת נרתיקית או בצואר הרחם,ישנם אמצעים דיאגנוסטים אמבולטורים לאיתור דליפת מי שפיר כמו הסתכלות לצואר הרחם תוך שיעול לראות אם אכן קיימת דליפה ,שימוש בנייר לקמוס מיוחד לקביעת ה-PH המתאים למי שפיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלדליה18/11/2014
לפני ההיריון היה לי ברזל 13.9 ירד לי הברזל ל- 12.2 אני לוקחת פרנטל 9 חודשים כבר חודש אבל לאחרונה יש לי קשיי נשימה קשים ודופק מואץ האם קשור לברזל ? במידה וכן איזה ברזל אחר מומלץ ובאיזה מינון . הרוקחת בקופח המליצה על פריפול אמרה שיש בו 100 מ"קג ברזל האם זה בסדר והאם אפשר לקחת אותו ביחד עם הפרנטל?
כמו כן הפיפי שלי מסריח מאד למרות שבדיקת שתן כללית תקינה ובתרבית יצא צמיחה דלה מעורבת. מה יכולה להיות הסיבה?
אני מרגישה צמא כל הזמן וטעם לא נעים בפה מהזה?
מי אמר שלהיות בהיריון זה כיף??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל - תגובה
פרופ` דוד בידר18/11/2014ירידת הברזל היא נורמלית עקב מיהול של הדם בנוזלים בזמן ההריון.
התופעות שאת מציינת לא קשורות לברזל.
את צריכה לבצע בדיקות דם לסוכר בצום בבוקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברזל
דליה18/11/2014בדיקת סוכר לא בצום יצאה 85 שזה תקין . יש בדיקה מעבר לגלוקוז שצריך לעשות בהיריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ברזל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2014נטילת התכשירים המכילים ח.פולית וברזל יכולה להשפיע על הריח של השתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת ועצובה אולי יש לכם עצהשי18/11/2014
בבית תינוקת בת שנה שהושגה בivf אחד כאשר 14 עוברים לא שרדו ולא הוקפאו.
בסבב הנוכחי אני כבר ב3 ivf שאף פעם אף אחד מהעוברים לא הוקפא ולא הגיע ליום חמישי.
כל פעם היו מספר גדול של עוברים. לפני יומיים התבשרתע על 17 עוברים שניים הוחזרו ותוכנן להחזיק אחד שלישי אם יגיע להיות בלוציסט אך אף עובר לא שרד.
מה אפשר לעשות?
אני כבר מבינה שהסיכוי לסבב הזה הוא פחות מאפסי כי אם 15 עוברים לא שרדו במעבדה סביר שגם 2 לא ישרדו ברחם.
אז כבר שואלת לפעם הבאה. מה ניתן לעשות כדי לשפר את איכות העוברים? אני כל כך עצובה ומנסה לעשות בדיוק בדיוק מה שמנחים אותי לעשות ושומדבר לא מצליח.
האם יש בדיקות שעליי לעבור?
מצטערת על האורך ומודה לכם כל כך על עזרתכם הרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם זה לא הובן מההודעה ב4 סבבים יש
שי18/11/2014בארבעה סבבים יש יותר מ10 הפריות ואף עובר לא הוקפא ורק עובר אחד נקלט לפני כמעט שנתיים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם זה לא הובן מההודעה ב4 סבבים יש - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2014העדר הקפאה בכל המחזורים,ואי התפתחות לבלסטוציסטים למרות ריבוי העוברים מלמדת על בכיה מהותית באיכות הביציות,הזרע,ההליך ההורמונלי או המעבדה,יש לבחון איזו מהאפשרויות הינה בעלת הסבירות המירבית כדי לנסות לתקן את הבעיה במיוחד שבעבר הרית וילדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת ברשותך
שי18/11/2014אני מודה לך פרופ׳ שהשבת לי.
רציתי לשאול אותך כיצד ניתן לבדוק איפה הבעיה. את הטיפולים אני עושה באסותא והזרע תקין אז אני מניחה שמדובר בביציות שלי אז איך אפשר לשפר אותן? אני בת 29 ומאד רוצה עוד ילד.
האם יש סיכוי שאחד מהעוברים שהוחזר לי לפני יומיים ישרוד למרות שכל השאר לא הוקפאו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה ושאלה נוספת ברשותך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/11/2014בהחלט קיימת אפשרות שהעובר ישרוד בתנאי הרחם יהפך לבלסטציסט וישתרש ויהיה היריון.במידה וחס וחלילה לא תהרי יתכן ויהיה צורך לשקול בפרוטוקול טיפולי אלטרנטיבי לשיםפור התוצאה המיוחלת,יתכן ויהיה צורך להשתמש ב TIME LAPS על מנת לעקוב מקרוה על התפתחות העוברים שלך ולראות מה לוקה,בכל מקרה ידרש שינוי בגישה הטיפולית שהשריית הביוץ בתקווה שיופקו בעתיד ביציות איכותיות יותר ומכאן עוברים טובים יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין ויחסי מין - לאחר החזרהדפי18/11/2014
שלום,
1. האם מותר לקיים יחסי מין לאחר החזרת עוברים? ואם כן, לאחר כמה ימים מההחזרה?
2. האם יחסי המין לא פוגעים בפעילות האנדומטרין? מומלץ להמתין בין לבין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין ויחסי מין - לאחר החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר18/11/2014בדרך כלל יש להימנע 4 ימים מיחסים א5חרי החזרה.
אנדומטרין לא מפריע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותאני18/11/2014
בת 35, שבוע 6 פלוס 5, תאומים, אחרי החזרת שני עוברים מוקפאים.
לפני שבוע וחצי דימומים חזקים, הוגדר כהפלה מאיימת. לפני שלושה ימים (במוקד) נצפה דופק אחד חזק ותקין ודופק שני קצת יותר חלש, בבדיקה נוספת, לפני יומיים (במכון US) נצפו שני דפקים חזקים ושני העוברים באותו גודל מתאימים לגיל ההריון.
-האם העובדה שיש דופק אחרי הדימום המאסיבי הוריד את הסכנה של "הפלה מאיימת"?
-האם העובדה שעובר אחד שהוחזר היה 7 תאים והשני 8 תאים גורמת לעיכוב בהתפתחות?
- האם העובדה שעובר אחד בעיכוב של יום אחד (גם שק חלמון נצפה באיחור של יום) אומרת משהו על סיכויי ההישרדות שלו?
אודה אם תענו לי על כל השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות - תגובה
פרופ` דוד בידר18/11/20141. דופק מוריד סיכויים להפלה.
2. עובר 7 תאים ו 8 תאיםמתפתחים אותו הדבר.
3.יש לרוב הבדלים של יום או יותר בין העוברים ובשלב זה זה לא אומר כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונפור או גונאל ומה הבדל ?Vika17/11/2014
שלום
אני אחרי 7 הזרעות כושלות על בסיס ביוץ טבעי והזרעה אחת כושלת עם גונאל שהספקתי להריק רק ארבעה ימים ואז היה לי ביוץ מוקדם
רופא אחר החליף לי למונפור 122.25 במקום גונאל 75 יחידות שהזרקתי
וגם גמר לי לחכות חודש ז״א אחרי שני מחזורים (עכשיו במחזור כי הזרעה כשלה).
אשמח להבדל בין תרופות
והאם אכן מומלץ לחכות מחזור נוסף באם הזרעה עם הורמונים כשלה???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה את גילי בת 35.9
vika18/11/2014הריון ראשון תקין הזרעה על בסיס ביוץ טבעי, לידה רגילה לפני כמעט שלוש שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמונפור או גונאל ומה הבדל ? - תגובה
פרופ` דוד בידר18/11/2014גונל פ הוא תוצר של יצור סינטטי בעוד שמונופור הוא מיוצר משתן של נשים וזוהי התרופה היותר ישנה.
שתי התרופות טובות.
רצוי לחכות חודש בין טיפול לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה. עוזרים לי מאוד לעבור
vika18/11/2014את התקופה הלא קלה ולחוצה מאוד נפשית.
יישר כוח, זה לא מובן מאליו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ בנוגע לנוזלים ברחםדקלה17/11/2014
שלום רב,
אני בת 30-ללא ילדים, ברקע שחלות פוליציסטיות מטופלת ב-IVF וביצעתי שאיבה אחת ו-4 החזרות שלצערי לא צלחו.
לאחרונה, במהלך טיפול החזרת עוברים מוקפאים (פרוגינובה), בבדיקת האולטרה-סאונד גילו נוזלים ברחם. ובשל כך הופסק הטיפול.
בטיפול העוקב החלפתי לגונאל F ואוביטרל ולאחר 14 ימים בבדיקת האולטרה-סאונד התגלו שוב נוזלים ברחם - שוב הונחתי להפסיק את הטיפול.
בשיחה עם הרופא הוא המליץ לי לבצע פיפל אבחנתי והיסטרוסקופיה אבחנתית.
אציין, כי גם במשך הסבבים הקודמים של הטיפול הרגשתי כי יש לי הפרשות מוגברות של נוזלים (ממש טפטופים) ולמרות התלונות הרופא לא הבחין במשהו חריג.
האם אתם ממליצים על ביצוע בדיקות נוספות ?
ממה נגרמים הנוזלים ברחם ואיך אפשר למנוע את הופעתם ?
האם ייתכן שהנוזלים מגיעים מהחצצורות ואיך ניתן לבדוק זאת ?
תודה רבה,
דקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים ברחם
דקלה18/11/2014עדיין ממתינה לתשובה :-)
נוזלים ברחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2014פיפל אבחנתי מיותר-יש לבצע צילום רחם והיסטרוסקופיה על מנת לשלול פתולוגיה רחמית או חצוצרתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דקלה18/11/2014האם אפשרי לראות בעיה בחצוצרה באמצעות אולטרה-סאונד (או שרק באמצעות צילום רחם) ?
האם הנוזלים ברחם נגרמים רק מפתולוגיה רחמית או חצוצרתית ? או שייתכן והם בשל הכדורים\הורמונים שאני מקבלת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/11/2014לדאבוני אולטרסאונד אינו מזהה פגמים בחצוצרה,הצטברות הנוזלים נגרמת בהחלט בהשפעת הכדורים שאת נוטלת אולם ישנה הפרעה בנקוז שלהם עקב חסימה או הידבקויות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לבצע..
דקלה19/11/2014שאלה נוספת האם ניתן לבצע צילום רחם והיסטרוסקופיה באותו החודש ??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם ניתן לבצע.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/11/2014מבחינה מעשית אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות נוספת
דקלה15/12/2014שלום רב,
עקב הפסקת הטיפולים ב-IVF בשל נוזלים ברחם, ביצעתי את הבדיקות הבאות:
היסטרוסקופיה אבחנתית - תקינה
פיפל אבחנתי - תקין
צילום רחם - סקטוסלפינגס דו"צ
האם ישנה דרך נוספת חוץ מאשר כריתת חצוצרות לטפל בחסימה ?
האם כריתת החצוצרות פוגעת ברזרבה השחלתית ?
לפני כשנתיים, הייתי בהריון מטיפולי IUI שהסתיים בהפלה בשל ירידת מים בשבוע 21 , מה שאומר שלפחות אחת החצוצרות הייתה תקינה - מה הגורם לחסימה של 2 החצוצרות ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התייעצות נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2014אין ברירה האופציה הטיפולית הרצויה הינה כריתת החצוצרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות..
דקלה16/12/2014האם הרזרבה השחלתית נפגעת מכריתת החצוצרות .?
איפה כדאי לעשות את הפעולה ואצל איזה רופא אתה ממליץ ? ( אתה מבצע ניתוח כזה?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות נוספות.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2014אם הפרוצדורה נעשית באופן תקין לא אמורה להיות פגיעה ברזרבה השחלתית-להן שלושה מנתחים העוסקים בתחום:פרופ' מוטי גולדנברג,ד"ר חן גולדשימדט,ד"ר רועי משיח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה כדאי לעשות ??
דקלה18/12/2014תודה על הסבלנות!!
הייתי אצל רופא הנשים שלי ב- IVF עם תוצאות של הצילום רחם
הוא אמר לי שיש שתי אופציות האחת לכרות את החצוצרות והשניה דרך היסטרוסקופיה
לסתום את החצוצרות בצד של הרחם
הוא מתלבט מה עדיף לי בגלל שלפני שנה עברתי ניתוח בבטן בשל חסימת מעי הידבקויות מרובות בחלל הצפק ודלקת חריפה שכלל מעי דק סופי,צקום,וחצוצרה ימין. במהלך הניתוח כרתו לי את החלק התחתון של המעי הגס. וכך נודע לי על מחלת קרהון שיש לי...
בקיצור הוא חושש שאולי יש לי הדבקויות בחלל הבטן ובסוף הניתוח הפשוט של כריתת חצוצרות קצת יסתבך.
מה אתם חושבים ממליצים.?
ושוב תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
דקלה18/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/12/2014במצב העיניינים שציינת יתכן שהטיעונים של הרופא המטפל שלך ראויים להערכה ופעלי בהתאם להמלצתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעה נוספת
דקלה20/12/2014שלום רב,
אשמח לקבל דעה נוספת מפרופ' בידר ו\או מד"ר מכטינגר בנושא ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה לפרופסור בידר וד"ר רונית
דקלה21/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי?? מה עדיף לעשות??
דקלה22/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה לפרופסור בידר וד"ר רונית - תגובה
פרופ` דוד בידר22/12/2014יכולה לשלוח תמונות של צילום רחם?
באופן עקרוני הנוזל ברחם נעלם מעצמו ואין דרך טיפול ספציפי לזה.
אם בעבר החזירו לך עוברים אזי לא היה נוזל.
אנחנו התחלנו עם ההפריות לנשים עם בעיות כמו שלך.
צריך להתרשם מהצילום לפני מתן עיצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם -1
דקלה22/12/2014שלום רב,
בחלק מההחזרות ראו נוזלים ברחם והפסיקו את הטיפול - פעם נוספת שאבו את הנוזל ולאחר מכן ביצעו החזרה ובחלק מהמקרים או שפספסו או שלא היו נוזלים
מצ"ב תמונות מצילום רחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם - 2
דקלה22/12/2014תמונה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם - 3
דקלה22/12/2014תמונה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם - 3 - תגובה
פרופ` דוד בידר23/12/2014הייתי מנסה להמשיך הפריות עוד מחזור או שניים
לפני פעולות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי הצילום רחם רואים בוודאות חסימה?
דקלה23/12/2014ואם בסוף אני אצטרך פעולה איזה אתה ממליץ לי ??
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי הצילום רחם רואים בוודאות חסימה? - תגובה
פרופ` דוד בידר24/12/2014חסימת חצוצרות דרך היסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה לפרופסור בידר וד"ר רונית - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר22/12/2014התשובות שקיבלת מקובלות עלי. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונאי מומלץ לפריוןפנינית17/11/2014
מחפשת תזונאי/ת / דיאטנית דרך מכבי שימליץ לי כמטופלת פריון על תזונה נכונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונאי מומלץ לפריון - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר17/11/2014מציעה להתייעץ בקופת החולים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 4 ימים לפני איחורמבולבלת17/11/2014
עשיתי הבוקר שתי בדיקות ביתיות שיצאו חיוביות, פס מאוד חלש. שעתיים אחרי עשיתי בדיקת דם שהראתה בטא קטנה מ 2. פרוגסטרון 61, אסטרדיול 331. איך הגיוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 4 ימים לפני איחור - תגובה
פרופ` דוד בידר17/11/2014בדיקת הדם קובעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר סבב הפרייה שני שנכשלגל17/11/2014
בת 30, ללא ילדים,נמצאת כשנה וארבעה חודשים בטיפולים. נשואה 4 שנים. ברקע הריון כימי שהושג בצורה טבעית. ומאז לא מצליחה להיקלט. לאחר 6 הזרעות שנכשלו ו2 סבבים של הפריות שנכשלו. אתמול קיבלתי תוצאת בטא שלילית ולא מפסיקה לבכות. אני כבר לא יודעת מה לעשות. זרע תקין, ככל הנראה הידרוסלפינקס משמאל (הרחבה דיסטלית משמאל). בשתי השאיבות שאבו נוזל משמאל. העוברים תקינים ואיכותיים, בסבב הראשון החזירו 1 מצויין ואילו בסבב השני החזירו 2 (1באיכות מצוינת והשני בינונית), רירית רחם יפה, מגיבה לטיפול ההורמונלי (סבב ראשון-נשאבו 11 ביציות, סבב שני-18)
השאלה מה אתה ממליץ לעשות בשלב הבא?
פיפל?
כריתת חצוצרה שמאל?
צריבת חצוצרה שמאל?
אני לא יכולה לסבול שלילי נוסף, קשה לי מאוד, אנא תעזור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר סבב הפרייה שני שנכשל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/11/2014הבעיה שלך היא ההידרוסלפינגס המפחית את שיעור ההשרשה ב-50% ומגדיל את הסיכוי להפלה-כיום קיימת הוראה גורפת להוציא את החצוצרה הנגועה לפני כל טיפול הפריה ,ונראה לי שבעניין זה העיכוב בהחלטה להוציא את החצוצרה הנגועה הינו בעוכרייך
גל17/11/2014ראשית כל תודה על תשובתך המהירה. ושאלה נוספת- כששאלתי את הפרופ' שאני מטופלת אצלו האם בשל ההידרוסלפינקס יכרתו לי את החצוצרה הוא אמר שהוא לא ממליץ לכרות חצוצרה אך כן צורבים את החלק של החצוצרה שממנו יוצאים המים. השאלה מה ההבדל בין 2 הפעולות הללו? כריתת חצוצרה נשמעת לי פעולה מפחידה.. מה הסיכונים הכרורים בכך?
שאלה נוספת, בכל שאיבה שהייתה לי שאבו לי גם את הנוזל, אם כן מדוע זה מפריע? האם הנוזל נוצר שוב ?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר17/11/2014הנוזל בהחלט עלול להווצר שוב ולהפריע לקליטת העוברים. במידה והנוזל נצפה באולטראסאונד ובשילוב עם כשלונות ב-IVF מקובל לשקול הוצאת החצוצרה. הפעולה מתבצעת על פי רוב בלפרוסקופיה והחצוצרה מנותקת מן הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהם הסיכונים הכרוכים בהוצאת חצוצרה?
גל17/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מהם הסיכונים הכרוכים בהוצאת חצוצרה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2014הפרוצדורה הלפרוסקופית הינה עם סיכונים מזעריים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' אשכנזי וד"ר מכטינגראלה17/11/2014
שלום
אני בהרייון שבוע חמישי. הריון יקר בגיל מבוגר, מיחסים טבעיים אחרי טיפולים.
הבטא התחילה כך -
ביום האיחור
9.11
בטא - 226
פרוגסטרון - 98
11.11
בטא - 498
פרוגסטרון - 125
13.11
בטא - 1,500
פרוגסטרון - 111
והיום - *4 ימים אחרי* -
17.11 -
בטא - 6268
פרוגסטרון - 88
כלומר הבטא התמתנה ורק ריבעה את עצמה בארבעה ימים לעומת זה ששילשה את עצמה לפני זה.
והכי חשוב - הפרוגסטרון ירד מאוד - מ125 לפני שבוע - ל-88!
ואם זה לא מספיק, הייתי היום אצל רופא נשים (שאני מאוד לא חושבת שהוא מקצועי בהמון מובנים) הוא ביצע לי א. סאונד ואמר שהוא לא רואה משהו והפנה אותי לא. סאונד במכון א. סאונד..
האם ירידת הפרוגסטרון לא בעיתית כי מצד אחד העובר גדל ומצד שני יש לו פחות פרוגסטרון להתחזק בו?
יש לי גם הפרשות שלא היו קודם, בהירות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב
אלה17/11/2014יש לי גם שתי מיומות, יש לכך השפעה על הרירית והפרוגסטרון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפרופ' אשכנזי וד"ר מכטינגר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/11/2014התוצאות שלך תקינות אין מקום לדאגה,ערכי הפרוגסטרון שלך הינם בתחום המצויין ואפילו גבוה מהפיסיולוגי,יש לבצע בדיקת אולטרסאונד חוזרת כדי לאבחן קיומו של שק היריון בשלב ראשון ובשלב שני שק חלמון קוטב עוברי ודופק עוברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' אשכנזי וד"ר מכטינגר - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר17/11/2014מסכימה לחלוטין עם פרופ' אשכנזי. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. קבעתי ליום חמישי א. סאונד
אלה18/11/2014האם בגלל שהוא לא ראה שק הריון אני צריכה ללכת דחוף לא. סאונד או שיום חמישי זה בסדר?
אני דווקא לא מודאגת אני יודעת שיש שק ברחם והוא פספס.
אין לי גם דימומים או משהו מיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה. קבעתי ליום חמישי א. סאונד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2014יום חמישי זה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאמודאגת17/11/2014
שלום רב,
החזרת 2 עוברים טריים בתאריך 3.11 בדיקת דם בטא היום 17.11 נתקבלה תוצאה 384. האם מדובר בעובר אחד לתוצאה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא - תגובה
פרופ` דוד בידר17/11/2014כנראה עובר אחד,
את הבדיקה עשית לא ביום ה12.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 40לירי17/11/2014
לאחר הזרעה +פיוריגון+אוביטרל ידעתי את יום הביוץ בוודאות
כעת שבוע 40 להריון
מדוע אין התפתחות של לידה היום ה התאריך האחרון האם זה אמור לקרות היום כי ידוע לי היום בו נכנסתי להריון??יש לציין שאין צירונים לא פתיחה לא מחיקה שום דבר
מה ההמלצה להמתין עוד או ללכת לזירוז היש משהו לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע 40 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/11/2014מועד הלידה מבחינה פיסיולוגית מתרחש בין 40-42 שבועות,בחלק מהמקרים גם מוקדם יותר.
בהיותך מעל שבוע 40 עלייך לנהל מעקב אחרי פרמטרים עוברים המבטיחים את שלומו מידי מספר ימים עד אשר תתחיל הלידה ,השיקול אם לזקז או לו מתנה בביקורות האלו ,ואם הרופא ימצא שינוי בדפוס התגובה של העובר יוצע לך זירוז בהתאם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהילנה16/11/2014
שלום רב.
המחזורים שלי קצת ארוכים תמיד מזהה את הביוץ אחרי יום 20.
החודש לקחתי איקקלומין הזקיק הגיע ביום ה 14 ל -18 אני אמורה להזריק אוביטרול בשלישי בלילה וביום חמישי בצהוריים הזרעה .
הרירית רחם שלי 4.5.
.1 האם אפשר להיקלט עם רירית רחם זו?
.2 האם הרירית תגדל עד יום חמישי?
3.האם זה בסדר לעשות זריקת אוביטרול ביום שלישי ב 23:00 ובחמישי ב 15:30 הזרעה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה חשובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/11/2014אכן הרירית דקה ומקשה על תהליך השתרשות,היה רצוי שתקחי תכשיר אסטרוגני על מנת לעזור לרירית להתעבות-פני לרופא המטפל שלך
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)