מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פוריותמעיין19/11/2014
אני בת 40. בתחילת תהליך של טיפולים.
לפני 7חודשים ערכי ה fsh שלי היו תקינים 6.5.
במחזור הקודם עשיתי בדיקת fsh נוספת. פחדתי מאוד מהתוצאות ואיכשהו טוב שלא קראתי אותם לבד אלא עם הרופא. התוצאה היתה 25. אני מאוד מודאגת מהתוצאה וחושבת שאולי יש טעות. האם יתכן שבתוך 7 חודשים תחול ירידה כזאת? האם יתכן שיש גורמים נוספים לכך?
צילום הרחם שלי היה תקין.
המחזור שלי נמשך 23-24 יום בדרך כלל. עשיתי את הבדיקה ביום הרביעי למחזור וספרתי מהיום הראשון שבו הופיעו כתמים ולא מיום הדימום. האם יש לכך משמעות?
אודה לכם על חוות דעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/11/2014כדי להגיע לאבחנה מדוייקת יותר של מצב הרזרבה השחלתית שלך,הייתי ממליץ לך לבצע גם סקירת אגן בתקופת המחזור על מנת להעריך את מספר הזקיקים הבסיסיים שלך(הזקיקים האנטרלים),כמו כן ניתן לבצע בדיקת דם ל-AMH בכל שלב של המחזור שמשקפת במידה רבה של מהימנות את מצב הרזרבה שלך.הידרדרות כל כך מהירה במצב הרזרבה בטווח הזמן נדירה,אם כי אפשרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאליה19/11/2014
שלום רב,
אני לאחר הפריה שכללה תרומת ביצית. הוחזרו 2 בלסטוציסטים מדרגה A.
תמיכה של פרוגסטרון ואסטרדיול בלבד.
9 ימים אחרי ההחזרה - בטא 11
11 ימים אחרי ההחזרה - בטא 66
האם זה נראה תקין? האם העלייה מסירה את החשש של הריון כימי?
תודה,
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכי בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/11/2014בשלב זה נראה הכול תקין,אולם בכל מררה יש לעקוב ולראות כיצד תהיה המשך ההתפתחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 4 ימים אחרי החזרהאורנה19/11/2014
האם אני אמורה להרגיש מהשו כמו כבד בבטן תחתונה או חזה נפוח ? לא מרגישה כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
4 ימים אחרי החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/11/2014לא אמורה להיות כל תחושה ספיציפית במועד הנדון,כך שתחושותייך אינן חריגות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הורמונים לביוץשירה2719/11/2014
שלום וברכה, אני בת 26 מנסה להרות מזה כשנתים פלוס ללא הצלחה, אני שומרת נידה והרופא רוצה לבדוק אם אני מפספסת את הביוץ, לכן עשיתי בדיקת דם להורמונים ביום ה13 למחזור (יום הטבילה במקווה) והתוצאות להלן: אסטרדיול 432, Lh 11.2, ופרוגסטרון 11 . רציתי לשאול מה זה אומר? האם אני כבר אחרי ביוץ? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת הורמונים לביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/11/2014את מצויה בשלב שהוא אחרי הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת,
שירה2720/11/2014לפי התוצאות אני הרבה אחרי הביוץ או מעט? ואיך יכול להיות שבמחזור סדיר (כל 27..28..יום) הביוץ הוא לפני היום ה13??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת, - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/11/2014הערכתי היא שבמקרה הנדון מדובר ביומיים שלושה לאחר הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
שירה2723/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה לאיחור הביוץ
שירה2723/11/2014שאלה נוספת דוקטור, אמרו לי שבמצב כמו שלי צריך לקחת אסטרופם. האם זה נכון? זה באמת יעיל וגורם לאחר את הביוץ? אתה ממליץ לי להתחיל לקחת את זה? האם יש לזה תופעות לוואי? תודה על כל התשובות ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תרופה לאיחור הביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/11/2014ישנם אמצעים רבים לעיכוב הביוץ שאחד מהם הוא מתן אסטרופם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמץ פיזיאורנה19/11/2014
ערב טוב רופאים יקרים
ביום ראשון עברתי החזרת עוברים טריים. עד היום לא עבדתי . עובדת בטור מטפלת קשישים . האם מותר לנקות ריצפה או עדיף לקחת חופש מחלה עד בדיקת בטא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מאמץ פיזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/11/2014אין כל בעיה בכל פעילות פיסית או התעמלות שאינה אירובית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןאני19/11/2014
היי,
הרופא שלי בחול כרגע ורציתי לדעת האם בדיקת השתן תקינה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר19/11/2014הבדיקה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי AMH ובדיקות נוספותעינת19/11/2014
אני בת 36 וחצי. עשיתי בדיקת AMH והתקבל ערך של 0.35 ug/l (נורמה 1-8) שאני מבינה שהוא נמוך מאוד. נכון? הייתי רוצה לדעת אילו בדיקות נוספות מומלץ לעשות כדי לבדוק רמת פוריות (ואז לשקול הקפאת ביציות/מופרות).
אני לוקחת גלולות ואמורה להתחיל חפיסה חדשה מחר. שאלה נוספת היא האם להתחיל חפיסה או שבדיקות נוספות אפשר לעשות רק אם לא לוקחים גלולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי AMH ובדיקות נוספות - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר19/11/2014כדאי שתעשי פרופיל הורמונלי, FSH ו- LH וכמו כן ספירת הזקיקים האנו ראליים באולטראסאונד בתחילת המחזור (יום 3)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל הורמונלי,FSH, LH,ספירת זקיקי
עינת19/11/2014האם אני מבינה נכון שאת הבדיקות הנ"ל אי אפשר לערוך בזמן נטילת גלולות?
פרופיל הורמונלי,FSH, LH,ספירת זקיקי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/11/2014אכן אין לבצע בדיקות אלו בעת נטילת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון מאורךג'וני19/11/2014
שלום רב, אישתי נמצאת בשבוע 6 D3
עשינו היום אולטרסאונד מצ"ב התוצאות:
"בחלל הרחם שק הריון מאורך בגודל 11*5 מ"מ .
ספק לשק חלמון בתוכו,ללא עדות לקוטב עובר.
מה זה אומר? שיש עוד תקווה? שהחלום שוב נגוז?? לעזרתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריון מאורך - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר19/11/2014בשבוע 6 להריון מצפים לראות שק הריון עם שק חלמון ועם קוטב עוברי קטן.
חשוב לוודא כי אין טעות בגיל ההריון ולחזור על הבדיקה בעוד מספר ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת לידה מוקדמתאני19/11/2014
צהריים טובים
הבנתי מחברה שהיא קיבלת אוטרוגסטאן למניעת לידה מוקדמת, רציתי להבין כיצד התרופה מונעת את התופעה ובאיזה שלב לוקחים אותה..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת לידה מוקדמת - תגובה
פרופ` דוד בידר19/11/2014הפרוגסטרון מרפה שריר חלק ומונע התכווצויות , רק שאוטרוגסטן זה לא בדיוק מה שצריך לקחת אם יש באמת סכנה להתכווצויות מוקדמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סימני הריוןאני19/11/2014
שהיו ונעלמו בתחילת שבוע 7, יכולים להעיד על תקינות ההריון?
(בחילות, גודש בחזה, עייפות, הכל נעלם פתאום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם סימני הריון - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר19/11/2014לא בהכרח. כדאי לבצע אולטראסאונד נוסף לתקינות ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמודאגת19/11/2014
אני ממש בתחילת הריון לאחר טיפולים (שבוע 4 ) מיום ראשון כנראה התקררתי עם מעט כאבי גרון וצינון ...האם זה יכול להזיק או לפגוע בהריון?
יכול להגיע לעובר המתפתח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/11/2014הסיכוי קטן ביותר לפגיעה בעובר בגלל שפעת רגילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות וכאבים בשדיעל19/11/2014
שלום,
אני בת 33, ביום ראשון לפני שבועיים הייתה החזרת העוברים (ביום שישי בדיקת דם לבדוק האם נקלט).
כל יום אני נוטלת 2 כדורים של גלוקומין (פעמיים ביום), 3 פעמים ביום אנדרומיטין, 2 כדורים של פרובינובה.
מאתמול החלו לי כאבים ודקירות בשד שמאל ומהבוקר התחיל גם בשד השני.
האם זה משהו שהוא נורמלי וסביר? האם עלי ליידע את הרופא שמטפל בי? הכאב מפריע לי, אבל יותר מדאיג אותי אם זה עלול להיות מסוכן מבחינה בריאותית באיזה שהוא אופן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות וכאבים בשד - תגובה
פרופ` דוד בידר19/11/2014בדרך כלל זה תופעות של הפרוגינובה וזה יחלוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהחסוי19/11/2014
האם שק הריון בגודל 6 מ"מ נקרא תקין? עשיתי אולטרסאונד בדיוק בשבוע חמישי ונצפה שק הריון בגודל 6 מ"מ. הבנתי שזה מוקדם ךראות דברים אחרים אבל האם גודל השק תואם את השבוע בו אני נמצאת?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
פרופ` דוד בידר19/11/2014גודל שק תואם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להיכנס להריוןדנה18/11/2014
אני בת 23 בעלות שחלות פוליציסטיות. קיבלתי מחזור אחרי שנטלתי פולימור נור במשך שבוע, ביום החמישי למחזור התחלתי לקחת איקקלומין פעמים ביום למשך 5 ימים.עשיתי פעמיים מעקב זקיקים. בפעם הראשונה שזה היה לפני יומיים היה זקיק בגודל 12 והיום(יום שלישי 18.11) הזקיק גדל ל 14 ס"מ. הרופא אמר לי יום שבת הקרוב (22.11) להזריק אוביטרל . האם זה תקין?הוא לא אמור לחכות שיהיה זקיק של 19 סמ לפחות? אני לא ממש בוטחת ברופא למרות שהוא מומחה בתחום ופרטי.האם לעשות עוד מעקב או להזריק יום שבת וזהו?
אשמח לעזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה להיכנס להריון - תגובה
פרופ` דוד בידר19/11/2014באופן עקרוני צריךלבדוק גם יטמיים אחרי הזקיק של 14 וגם במקביל לבצע בדיקות דם לאסטרוגן ופרוגסטרון על מנת לראות שההתפתחות של הזקיקים הוא תקין.
אם ביום ה הזקיקיע 17-16 ובדיקות דם בסדר אז אפשר לתת זריקת ביוץ בשישי או שבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה מס 3, קבלתיbaby718/11/2014
תמיכה של אנדמטרין פעמיים ביום ובלי אסטרופם כפי שקבלתי בשני הסבבים הקודמים.
זה לא בעייתי? האסטרופם לא אמור לשמור על אסטרדיול תקין?
כדאי לבקש תמיכה נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה מס 3, קבלתי - תגובה
פרופ` דוד בידר19/11/2014לא צריך לקחת אסטרופם.
תמיכה של אנדומטרין מספיקה למרות שיש רופאים שמוסיפים
תוספות שלפי דעתם האישית הן צריכות לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)