מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערכי AMH ובדיקות נוספותעינת19/11/2014
אני בת 36 וחצי. עשיתי בדיקת AMH והתקבל ערך של 0.35 ug/l (נורמה 1-8) שאני מבינה שהוא נמוך מאוד. נכון? הייתי רוצה לדעת אילו בדיקות נוספות מומלץ לעשות כדי לבדוק רמת פוריות (ואז לשקול הקפאת ביציות/מופרות).
אני לוקחת גלולות ואמורה להתחיל חפיסה חדשה מחר. שאלה נוספת היא האם להתחיל חפיסה או שבדיקות נוספות אפשר לעשות רק אם לא לוקחים גלולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי AMH ובדיקות נוספות - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר19/11/2014כדאי שתעשי פרופיל הורמונלי, FSH ו- LH וכמו כן ספירת הזקיקים האנו ראליים באולטראסאונד בתחילת המחזור (יום 3)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל הורמונלי,FSH, LH,ספירת זקיקי
עינת19/11/2014האם אני מבינה נכון שאת הבדיקות הנ"ל אי אפשר לערוך בזמן נטילת גלולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרופיל הורמונלי,FSH, LH,ספירת זקיקי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/11/2014אכן אין לבצע בדיקות אלו בעת נטילת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון מאורךג'וני19/11/2014
שלום רב, אישתי נמצאת בשבוע 6 D3
עשינו היום אולטרסאונד מצ"ב התוצאות:
"בחלל הרחם שק הריון מאורך בגודל 11*5 מ"מ .
ספק לשק חלמון בתוכו,ללא עדות לקוטב עובר.
מה זה אומר? שיש עוד תקווה? שהחלום שוב נגוז?? לעזרתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריון מאורך - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר19/11/2014בשבוע 6 להריון מצפים לראות שק הריון עם שק חלמון ועם קוטב עוברי קטן.
חשוב לוודא כי אין טעות בגיל ההריון ולחזור על הבדיקה בעוד מספר ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת לידה מוקדמתאני19/11/2014
צהריים טובים
הבנתי מחברה שהיא קיבלת אוטרוגסטאן למניעת לידה מוקדמת, רציתי להבין כיצד התרופה מונעת את התופעה ובאיזה שלב לוקחים אותה..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת לידה מוקדמת - תגובה
פרופ` דוד בידר19/11/2014הפרוגסטרון מרפה שריר חלק ומונע התכווצויות , רק שאוטרוגסטן זה לא בדיוק מה שצריך לקחת אם יש באמת סכנה להתכווצויות מוקדמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סימני הריוןאני19/11/2014
שהיו ונעלמו בתחילת שבוע 7, יכולים להעיד על תקינות ההריון?
(בחילות, גודש בחזה, עייפות, הכל נעלם פתאום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם סימני הריון - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר19/11/2014לא בהכרח. כדאי לבצע אולטראסאונד נוסף לתקינות ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמודאגת19/11/2014
אני ממש בתחילת הריון לאחר טיפולים (שבוע 4 ) מיום ראשון כנראה התקררתי עם מעט כאבי גרון וצינון ...האם זה יכול להזיק או לפגוע בהריון?
יכול להגיע לעובר המתפתח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/11/2014הסיכוי קטן ביותר לפגיעה בעובר בגלל שפעת רגילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות וכאבים בשדיעל19/11/2014
שלום,
אני בת 33, ביום ראשון לפני שבועיים הייתה החזרת העוברים (ביום שישי בדיקת דם לבדוק האם נקלט).
כל יום אני נוטלת 2 כדורים של גלוקומין (פעמיים ביום), 3 פעמים ביום אנדרומיטין, 2 כדורים של פרובינובה.
מאתמול החלו לי כאבים ודקירות בשד שמאל ומהבוקר התחיל גם בשד השני.
האם זה משהו שהוא נורמלי וסביר? האם עלי ליידע את הרופא שמטפל בי? הכאב מפריע לי, אבל יותר מדאיג אותי אם זה עלול להיות מסוכן מבחינה בריאותית באיזה שהוא אופן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות וכאבים בשד - תגובה
פרופ` דוד בידר19/11/2014בדרך כלל זה תופעות של הפרוגינובה וזה יחלוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהחסוי19/11/2014
האם שק הריון בגודל 6 מ"מ נקרא תקין? עשיתי אולטרסאונד בדיוק בשבוע חמישי ונצפה שק הריון בגודל 6 מ"מ. הבנתי שזה מוקדם ךראות דברים אחרים אבל האם גודל השק תואם את השבוע בו אני נמצאת?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
פרופ` דוד בידר19/11/2014גודל שק תואם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להיכנס להריוןדנה18/11/2014
אני בת 23 בעלות שחלות פוליציסטיות. קיבלתי מחזור אחרי שנטלתי פולימור נור במשך שבוע, ביום החמישי למחזור התחלתי לקחת איקקלומין פעמים ביום למשך 5 ימים.עשיתי פעמיים מעקב זקיקים. בפעם הראשונה שזה היה לפני יומיים היה זקיק בגודל 12 והיום(יום שלישי 18.11) הזקיק גדל ל 14 ס"מ. הרופא אמר לי יום שבת הקרוב (22.11) להזריק אוביטרל . האם זה תקין?הוא לא אמור לחכות שיהיה זקיק של 19 סמ לפחות? אני לא ממש בוטחת ברופא למרות שהוא מומחה בתחום ופרטי.האם לעשות עוד מעקב או להזריק יום שבת וזהו?
אשמח לעזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה להיכנס להריון - תגובה
פרופ` דוד בידר19/11/2014באופן עקרוני צריךלבדוק גם יטמיים אחרי הזקיק של 14 וגם במקביל לבצע בדיקות דם לאסטרוגן ופרוגסטרון על מנת לראות שההתפתחות של הזקיקים הוא תקין.
אם ביום ה הזקיקיע 17-16 ובדיקות דם בסדר אז אפשר לתת זריקת ביוץ בשישי או שבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה מס 3, קבלתיbaby718/11/2014
תמיכה של אנדמטרין פעמיים ביום ובלי אסטרופם כפי שקבלתי בשני הסבבים הקודמים.
זה לא בעייתי? האסטרופם לא אמור לשמור על אסטרדיול תקין?
כדאי לבקש תמיכה נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה מס 3, קבלתי - תגובה
פרופ` דוד בידר19/11/2014לא צריך לקחת אסטרופם.
תמיכה של אנדומטרין מספיקה למרות שיש רופאים שמוסיפים
תוספות שלפי דעתם האישית הן צריכות לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 5 וקצתמודאגת18/11/2014
שלום,
אני בשבוע 5 (+2). מאז שבוע 4 הפרשות חומות שהפכו חומות - ורודות.
בטא שבוע אחרי הפריה 3762. אחרי יומיים (היום) כ-7684.
כמו כן היום: פרוגסטרון - 36.2 ואסטרדיול.-928.
האם התוצאות תקינות? האם הפרוגסטרון מתאים לאמצע שבוע 5?
האם יש לקוות שההפרשות / דימומים ייפסקו או שיש מה לעשות בנדון?
זה היריון שהושג אחרי למעלה משנה ו-3 חודשים ואני נורא מפחדת לאבד אותו.
היום ההפרשות נהיו ורודות והתגברו ביחס לאתמול. האם כדאי גם לנוח?
אודה לתשובתכם במהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 5 וקצת - תגובה
פרופ` דוד בידר19/11/2014הבדיקות בסדר אך מה שחשוב זוהי בדיקת האולטרה-סאונד.
עד אז אי אפשר להגיד כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהUS
מודאגת19/11/2014האם ניתן כבר לראות משהו ב-US בשלב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהUS - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר19/11/2014ניתן לראות שק הריון ובעוד מספר ימים גם שק חלמון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהודופק מתי?
מודאגת19/11/2014באיזה שבוע / יום / בטא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ודופק מתי? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/11/2014דופק עוברי נצפה 28-30 יום מההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע נוזלים ברחםהדס18/11/2014
שלום רב,
אני בת 30-ללא ילדים, ברקע שחלות פוליציסטיות מטופלת ב-IVF וביצעתי שאיבה אחת ו-4 החזרות שלצערי לא צלחו.
לאחרונה, במהלך טיפול החזרת עוברים מוקפאים (פרוגינובה), בבדיקת האולטרה-סאונד גילו נוזלים ברחם. ובשל כך הופסק הטיפול.
בטיפול העוקב החלפתי לגונאל F ואוביטרל ולאחר 14 ימים בבדיקת האולטרה-סאונד התגלו שוב נוזלים ברחם - שוב הונחתי להפסיק את הטיפול.
בשיחה עם הרופא הוא המליץ לי לבצע פיפל אבחנתי והיסטרוסקופיה אבחנתית.
אציין, כי גם במשך הסבבים הקודמים של הטיפול הרגשתי כי יש לי הפרשות מוגברות של נוזלים (ממש טפטופים) ולמרות התלונות הרופא לא הבחין במשהו חריג.
האם אתם ממליצים על ביצוע בדיקות נוספות ?
ממה נגרמים הנוזלים ברחם ואיך אפשר למנוע את הופעתם ?
האם ייתכן שהנוזלים מגיעים מהחצצורות ואיך ניתן לבדוק זאת ?
תודה רבה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה בנוגע נוזלים ברחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2014פיפל אבחנתי מיותר-יש לבצע צילום רחם והיסטרוסקופיה על מנת לשלול פתולוגיה רחמית או חצוצרתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש סיכויי לתאומים?חסויה18/11/2014
בטא ראשונה 181 בטא שנייה אחריי יומיים 490 .. האם יש סיכויי לתאומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש סיכויי לתאומים? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2014האפשרות סבירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי עדיף להתחיל בתמיכה ?אני18/11/2014
שלום לכם ..
מתי עדיף להתחיל את התמיכה ? מיד אחרי שאיבה יום למחרת או מההחזרה ?
מה הכי אופטמלי ?
עוד שאלה בבקשה .
.מה נותנים אחרי הנצה האם פרדניזון 10 שממלא אני לוקחת בגלל הנוגדנים לבלוטת התריס.או עדיף דקסמטזון שהתחלנו איתו בתחילת הסטימולציה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתי עדיף להתחיל בתמיכה ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2014אין למועד התחלת התמיכה כל משמעות,הרב נוהגים להתחיל למחרת השאיבה,באשר לנטילת הסטרואידים לקראת הנצה,אם את כבר נוטלת אין צורך להוסיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..האם סטרואידים לבדם מספיקים
אני18/11/2014קראתי שגם נותנים אנטיביוטיקה?
פרדניזון 10 או דקסטמזון 0.5?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה..האם סטרואידים לבדם מספיקים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/11/2014אכן נכון נוהגים לתת גם אנטיביוטיקה,באשר לסטרואידים שתי האפשרויות קבילות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים לכיווץ הרחם לאחר לידהלי18/11/2014
שלום,
אני שבועיים אחרי לידה טבעית.
לאחר הלידה היה דימום חזקף אך הלך ופחת עד שהפך להפרשות חומות (שבוע לאחר הלידה).בימים האחרונים חזר הדימום והתגבר והופיעו קרישי דם.
הרופא הפנה אותי למיון שם באולטרסאונד נמצא: " בחלל הרחם הדים בלתי סדירים בגובה של 24 מ"מ אוסקולרי, היכול להתאים לקרישי דם".
רשמו לי את הכדורים מטרג'ין במינון 0.125, 2 כדורים 3 פעמים ביום. לכיווץ הרחם.
נאמר לי שמתאים בהנקה, אך מבירור בעלון הצרכן ובמרכז הטרטרולוגי -החומר אכן עובר לחלב האם וכן עשוי לייבש את החלב!!
האם ישנן אלטרנטיבות אחרות מתאימות לכיווץ הרחם לאחר הלידה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדורים לכיווץ הרחם לאחר לידה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2014מטרגין עובר בחלב בזמן ההנקה לפיכך אינו מומלץ בזמן ההנקה,לכן על הרופא לשקול את הסיכון לעומת התועלת בזמן הנקה,או להפסיק את ההנקה ולהמשיך בטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, האם ישנו טיפול אחר מתאים?
לי18/11/2014כדורים אחרים שכן מתאימים בזמן הנקה??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא באיחורמודאגת18/11/2014
שלום,
ב-17.11 בדיקת בטא לאחר 14 יום מההחזרה - תוצאה של 384
כיצד ניתן לדעת האם הכפילה עצמה מיום ה-12 והאם תקין?
לאיזה שבוע הריון מתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא באיחור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2014מה שחשוב שהבדיקה הינה בתחום התקין,ואינך מדממת ,בצעי בדיקה חוזרת בעוד יומיים כדי להעריך את התפתחות ההיריון הראשונית ,ולאחר מכן בשלב מאוחר יותר יהיה צורך לאשר באולטרסאונד שהכול תקין
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)