מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלום!אני29/07/2014
רציתי לשאל-
את המחזור האחרון קיבלתי באופן מלאכותי לאחר נטילת גלולות -פרוגליטון
ועכשיו-אני ממתינה למחזור הבא והוא בושש מלבוא וכבר 3 ימים אחור ואני לא בהריון
.
יש לציין כי בדר"כ המחזור שלי מסודר. ובא"ס האחרון נראה שיש לי שחלה אחת עם ציסטות
האם יש קשר בין הדברים?
מה גם שבמהלך החודש האחרון לא נראה ביוץ ברור.
מה עליי לעשות ע"מ לזרז ולהקדים את בוא המחזור.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/07/2014בשלב זה היתי ממתין עוד מספר ימים להופעת המחזור,ואם לא יופיע יהיה צורך בביצוע בדיקת אולטרסאונד נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול טיפולשירה29/07/2014
שלום
התחלתי פרוטוקול ארוך.
בתאריך 23/7/14 התחלתי גונאל אף
בדיקות מאותו יום:
אסטרדיול:167.8
פרוגסטרון:2.1
יומיים לפני התחיל היה דימום ועד היום הפרשות
נצפו לפני יומיים 7 זקיקים בגודל 9-11 מ"מ
מה יכולה להיות הסיבה לדימום ארוך והפרשות?
האם כדאי לבדוק את רמות ההורמונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוטוקול טיפול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/07/2014אל דאגה הדימומים יחלפו עם התעצמות התגובה ההורמונלית שבעקבותיה רירית הרחם תתחיל להתעבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשיר29/07/2014
שבוע אאחרי ניתוח קיסרי והוצאת הסיכות. מתי אפשר יהיה לשכב על הצד? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/07/2014אין כל הוראת נגד בשכיבה על הצד לאחר הוצאת הסיכות,בעיקר חשוב אם נוח לך ולא חשה בכאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מוזריםטלי29/07/2014
שלום אני 9 ימים אחרי החזרה על בסיס טבעי הוחזרו לי 3 עוברים 2 באיכות טובה מאוד ואחד באיכות טובה 8 תאים 7 תאים ו5 תאים
אני לוקחת נרות של תמיכה פעמיים ביום כבר מהיום השלישי להחזרה אני מרגישה תופעות שלעולם לא היו לי לחץ עמום בבטן דקירות ועקצוצים ברחם מרגישה כאילו שורף לי ברחם
וכאבי מחזור שהולכים ובאים האם יכול להיות שזה תופעות של הנרות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים מוזרים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/07/2014התופעות שאת מתארת הינם שכיחות ביותר ךאחר החזרה ואינן מהוות חריג,התחושות כנראה מתגובת הרחם להליך הטיפולי כולו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלמיטל29/07/2014
בקר טוב,
שתי שאלות בקשר לאוביטרל:
1. אם שמתי את הזריקה במקרר זה בסדר?
2. כמה זמן לאחר הזריקה מתרחש הביוץ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוביטרל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/07/20141.זה בסדר,אין לשים במקפיא
2.בטווח של 24 -40 שעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשחלותשלומית28/07/2014
ערב טוב לכולם
אני 9 ימים אחרי החזרה של עוברים , עד עכשיו יש קצת כאבים בשחלות. לפני שבוע ב- US הם היו קצת מוגדלות ומעט מים . מתי שחלות חזרת למידות שלהם ? כרגע הם 5-6 ו 7-8 . יום חמישי בדיקת בטא .. בהריון הם נעשות יותר קטנות או לא ? מודגת מאוד בגלל שבעבר עברתי ניתוח LAP עקב סיבוך שחלתי ועקב כך הפסיק הריון .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשחלות
שלומית28/07/2014חוץ מישתית מים ומנוחה בבית יש עוד מהשו שיכול לעזור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאבים בשחלות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/07/2014בשלב זה אפשר חהסתפק במה שאת עושה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת רזרבה שחלתיתאנונימית 112228/07/2014
שלום, אני בת 30, רציתי לדעת האם יש בדיקת דם שניתן לעשות כדי לדעת מהי הרזרבה השחלתית שלי?
כיוון שאני רק עם שחלה אחת וסובלת מאנדומטריוזיס ואנדומטריומה בשחלה חשוב לי לדעת מה מצבי...
האם הרזרבה נבדקת בזמן טיפולי פוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת רזרבה שחלתית - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר28/07/2014יש מספר בדיקות להערכת הרזרבה בשחלתית ובהן FSH, AMH וספירת הזקיקים האנטראלים ביום ה-3 של הוסת (בעזרת אולטראסאונד). האם עברת ניתוח כלשהו בשחלות בעבר? נהוג לבדוק את הפרמטרים לרזרבה השחלתית לפני התחלת טיפולי פוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, עברתי ניתוח
אנונימית 112228/07/2014עברתי ניתוח אנדומטריוזיס, הייתה אנדומטריומה ישנה מאוד בשחלה שהרסה את השחלה ולכן היא לא מתפקדת היום. השחלה השניה עד היום הניבה תוצאות טובות אך בטיפול האחרון התוצאות לא היו טובות בכלל היו זקיקים ללא ביציות. כל בדיקות הדם היו תקינות לאורך הטיפול ולא ברורה הסיבה למקרה. ועכשיו עלה בדעתי שאולי אין לי מספיק רזרבה שחלתית ואני מאוד חוששת מהטיפול הבא. למרות שהרופא שלי שאני מאוד סומכת עליו לא רואה בעיה ורוצה להמשיך לטיפול הבא לאחר מנוחה של חודש עם גלולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן, עברתי ניתוח - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/07/2014מתקבל הרושם שהרופא שלך צודק,בכל מקרה קיבלת אינדיקציות מד"ר מכטינגר לגבי בדיקות הנעשות לצורך הערכת הרזרבה השחלתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להמשיך בטיפולי פוריות?אלה28/07/2014
שלום,
יש לי ילד בן 3 שנכנסתי איתו להריון מהזרעה שניה ללא הורמונים מתרומת זרע, כשהייתי מטופלת אצל דר ברקוביץ בבני ברק ואסף הרופא. היום אני מנסה להכנס להריון שני, לצערי עשיתי 3 טיפולי הזרעה אצל ברקוביץ שלא הצליחו, עברתי לטיפול ישירות דרך אסף הרופא, ושם עברתי עוד 3 טיפולי הפריה שאף הם לא הצליחו. לכאורה באסף הרופא לא מוצאים סיבה לאי קליטה, שינו לי פרוטוקולים בכל פעם. האם להמשיך עם הטיפולים? האם להמשיך באסף הרופא? האם לעבור לטיפול אצל רופא פרטי? האם משנה אצל מי מטופלים? או שההצלחה לא תלויה ברופא, והפרוטוקולים הם די דומים אצל כולם...? אשמח לתשובה בהקדם... תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם להמשיך בטיפולי פוריות? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/07/2014היחידה שאת מטופלת מצויינת וסביר להניח שאת מקבלת את הטיפול המירבי,מעבר לכך עלייך לפעול לפי תחושותייך האישיות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון דומה
ליאת29/07/2014אם כבר היית אצל ברקוביץ אני ממליצה לך להמשיך אצל ברקוביץ בפרטי עם אסותא, התשלום מסובסד יחסית, הוא מבצע את כל תהליך ההפריה כולל ההורמונים, שאיבה והחזרה. ברוך השם אחרי הזרעות כושלות הצלחתי אצלו בהפריה ראשונה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלהסיון28/07/2014
ערב טוב
לאחר בד',הריון מivf שאינו מתפתח.
הרופא אמר לי אתמול להפסיק תמיכה ולהמתין שייפול לבד, שבוע 7.היה ולא מתחיל דימום,בעוד 3 ימים לגשת לקבל כדורים.
האם עליי לעשות משהו על מנת שייפול? ,האם אוכל לחזור לעבודה? מפחדת לעבור הפלה.האם צפויים כאבי תופת? אנא הסבר. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר28/07/2014יש 3 אפשרויות למקרה שההריון הפסיק להתפתח כל עוד אין חום, דימום חזק או כאבים:
1. להמתין מספר ימים להתפתחות הפלה ספונטנית / פליטת ההריון.
2. נטילת טיפול תרופתי כדוגמת ציטוטק (כדורים לבליעה או וגינלית) שיגרום להתכווצויות של הרחם ולפליטה של תוכן ההריון - יכולים להופיע כאבים (לעיתים חזקים) תוך כדי הליך ההפלה התרופתית. ניתן לקחת כדורים נגד כאבים כולל נורופן שיקלו על הכאב.
3. גרידה - ריקון הרחם בהרדמה כללית.
ניתן לחזור לעבודה לפני ריקון הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת גלולות ?שלי28/07/2014
שלום, איזה יום לווסת מומלץ להתחיל גלולות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת גלולות ? - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר28/07/2014גלולות מתחילים (כאמצעי מניעה) ביום הראשון לוסת. במידה והן חלק מפרוטוקול טיפולי של IVF - עפ"י החלטת הרופא המטפל שלך ולפי הפרוטוקול שקבעו לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן לאחר החזרהשוקו28/07/2014
עשיתי החזרה ביום חמישי 24/7.
ביום שישי כאבה לי הבטן ואחה"צ היו כאבים חזקים למשך שעה שליווה אותי עם סחרחורת נוראית.
שבת וראשון הכל היה בסדר. היום התעוררתי עם כאבי בטן תחתונה של מחוזר ואף דקירות מוזרות שלרגע קשה לי לעמוד ..
מה זה יכול להיות להיות?
יש השפעה על התוצאה?
כדאי להמתין עם ספורט (פילאטיס, ללא כפיפות בטן) :Q
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן לאחר החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר28/07/2014הכאבים הם לרוב עקב השאיבה והגירוי יתר השחלתי.
זה לא צריך להשפיע על ההצלחה.
ספורט במעדה אפשר לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן אחרי החזרהשוקו28/07/2014
עשיתי החזרה ביום חמישי 24/7.
הרגשתי כאבי בטן נוראים ביום שישי לשעה וכעבור שעה עבר.
יום א הרגשתי טוב...
היום בבוקר (יום שני) יש לי כאבי בטן תחתונה .
גם כאבי מחזור וגם הבזקים של כאבים חזקים שקשה לי לרגע לעמוד...
מה זה יכול להיות ?
יש קשר להצלחה של הטיפול ? :Q* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי בטן אחרי החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/07/2014אם הכאבים כל כך מהותיים נדרשת בדיקת רופא,לא בהכרח יש לכאבים השפעה על קליטת ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתשובתכםלירון28/07/2014
ביום ה 12 להחזרה בטא : 75 וביום ה 16 בטא: 194
האם העלייה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אשמח לתשובתכם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/07/2014עליית הביטה גבולית ביותר נדרש המשך מעקב לגבי התפתחות ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקאורית28/07/2014
שלום רב,
אני לאחר החזרת עוברים מוקפאים ב30.6.14
בשבוע שעבר (20.7.14) נצפה שק חלמון והיריון
היום אין עוד דופק..
יש לציין כי שק החלמון גדל ( נראה לי ל13 ממ)
יש סיכוי להיריון תקין? אמרו לי לחזור בעוד 4 ימים לאולטראסאונד.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דופק - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/07/2014בשלב זה של ההריון ניתן היה לצפות לדופק אם כי לעיתים קיימת סטיית תקן של יומיים שלושה,נקווה שמדובר במקרה כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שלילית 10 ימים להחזרהאני28/07/2014
האם תוצאה שלילית בבדיקת דם 10 ביום העשירי להחזרת 3 עוברים בני יומיים ,היא תשובה סופית .? הרי אם הייתה השרשה היינו רואים ערך של ההורמון בשלב הזה נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא שלילית 10 ימים להחזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/07/2014הייתי ממתין עוד יומיים שלושה ואם לא תקבלי מחזור בצעי בדיקת ביטה חוזרת
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)