מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם להמשיך בטיפולי פוריות?אלה28/07/2014
שלום,
יש לי ילד בן 3 שנכנסתי איתו להריון מהזרעה שניה ללא הורמונים מתרומת זרע, כשהייתי מטופלת אצל דר ברקוביץ בבני ברק ואסף הרופא. היום אני מנסה להכנס להריון שני, לצערי עשיתי 3 טיפולי הזרעה אצל ברקוביץ שלא הצליחו, עברתי לטיפול ישירות דרך אסף הרופא, ושם עברתי עוד 3 טיפולי הפריה שאף הם לא הצליחו. לכאורה באסף הרופא לא מוצאים סיבה לאי קליטה, שינו לי פרוטוקולים בכל פעם. האם להמשיך עם הטיפולים? האם להמשיך באסף הרופא? האם לעבור לטיפול אצל רופא פרטי? האם משנה אצל מי מטופלים? או שההצלחה לא תלויה ברופא, והפרוטוקולים הם די דומים אצל כולם...? אשמח לתשובה בהקדם... תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם להמשיך בטיפולי פוריות? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/07/2014היחידה שאת מטופלת מצויינת וסביר להניח שאת מקבלת את הטיפול המירבי,מעבר לכך עלייך לפעול לפי תחושותייך האישיות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון דומה
ליאת29/07/2014אם כבר היית אצל ברקוביץ אני ממליצה לך להמשיך אצל ברקוביץ בפרטי עם אסותא, התשלום מסובסד יחסית, הוא מבצע את כל תהליך ההפריה כולל ההורמונים, שאיבה והחזרה. ברוך השם אחרי הזרעות כושלות הצלחתי אצלו בהפריה ראשונה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלהסיון28/07/2014
ערב טוב
לאחר בד',הריון מivf שאינו מתפתח.
הרופא אמר לי אתמול להפסיק תמיכה ולהמתין שייפול לבד, שבוע 7.היה ולא מתחיל דימום,בעוד 3 ימים לגשת לקבל כדורים.
האם עליי לעשות משהו על מנת שייפול? ,האם אוכל לחזור לעבודה? מפחדת לעבור הפלה.האם צפויים כאבי תופת? אנא הסבר. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר28/07/2014יש 3 אפשרויות למקרה שההריון הפסיק להתפתח כל עוד אין חום, דימום חזק או כאבים:
1. להמתין מספר ימים להתפתחות הפלה ספונטנית / פליטת ההריון.
2. נטילת טיפול תרופתי כדוגמת ציטוטק (כדורים לבליעה או וגינלית) שיגרום להתכווצויות של הרחם ולפליטה של תוכן ההריון - יכולים להופיע כאבים (לעיתים חזקים) תוך כדי הליך ההפלה התרופתית. ניתן לקחת כדורים נגד כאבים כולל נורופן שיקלו על הכאב.
3. גרידה - ריקון הרחם בהרדמה כללית.
ניתן לחזור לעבודה לפני ריקון הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת גלולות ?שלי28/07/2014
שלום, איזה יום לווסת מומלץ להתחיל גלולות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת גלולות ? - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר28/07/2014גלולות מתחילים (כאמצעי מניעה) ביום הראשון לוסת. במידה והן חלק מפרוטוקול טיפולי של IVF - עפ"י החלטת הרופא המטפל שלך ולפי הפרוטוקול שקבעו לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן לאחר החזרהשוקו28/07/2014
עשיתי החזרה ביום חמישי 24/7.
ביום שישי כאבה לי הבטן ואחה"צ היו כאבים חזקים למשך שעה שליווה אותי עם סחרחורת נוראית.
שבת וראשון הכל היה בסדר. היום התעוררתי עם כאבי בטן תחתונה של מחוזר ואף דקירות מוזרות שלרגע קשה לי לעמוד ..
מה זה יכול להיות להיות?
יש השפעה על התוצאה?
כדאי להמתין עם ספורט (פילאטיס, ללא כפיפות בטן) :Q
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן לאחר החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר28/07/2014הכאבים הם לרוב עקב השאיבה והגירוי יתר השחלתי.
זה לא צריך להשפיע על ההצלחה.
ספורט במעדה אפשר לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן אחרי החזרהשוקו28/07/2014
עשיתי החזרה ביום חמישי 24/7.
הרגשתי כאבי בטן נוראים ביום שישי לשעה וכעבור שעה עבר.
יום א הרגשתי טוב...
היום בבוקר (יום שני) יש לי כאבי בטן תחתונה .
גם כאבי מחזור וגם הבזקים של כאבים חזקים שקשה לי לרגע לעמוד...
מה זה יכול להיות ?
יש קשר להצלחה של הטיפול ? :Q* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי בטן אחרי החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/07/2014אם הכאבים כל כך מהותיים נדרשת בדיקת רופא,לא בהכרח יש לכאבים השפעה על קליטת ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתשובתכםלירון28/07/2014
ביום ה 12 להחזרה בטא : 75 וביום ה 16 בטא: 194
האם העלייה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אשמח לתשובתכם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/07/2014עליית הביטה גבולית ביותר נדרש המשך מעקב לגבי התפתחות ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקאורית28/07/2014
שלום רב,
אני לאחר החזרת עוברים מוקפאים ב30.6.14
בשבוע שעבר (20.7.14) נצפה שק חלמון והיריון
היום אין עוד דופק..
יש לציין כי שק החלמון גדל ( נראה לי ל13 ממ)
יש סיכוי להיריון תקין? אמרו לי לחזור בעוד 4 ימים לאולטראסאונד.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דופק - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/07/2014בשלב זה של ההריון ניתן היה לצפות לדופק אם כי לעיתים קיימת סטיית תקן של יומיים שלושה,נקווה שמדובר במקרה כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שלילית 10 ימים להחזרהאני28/07/2014
האם תוצאה שלילית בבדיקת דם 10 ביום העשירי להחזרת 3 עוברים בני יומיים ,היא תשובה סופית .? הרי אם הייתה השרשה היינו רואים ערך של ההורמון בשלב הזה נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא שלילית 10 ימים להחזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/07/2014הייתי ממתין עוד יומיים שלושה ואם לא תקבלי מחזור בצעי בדיקת ביטה חוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריטהא27/07/2014
שלום
מותר למרוט שיער בשעווה או מכונת באזור המפשעה כמה ימים לפני הביוץ? ואחריו?
וגם - מה הסיכוי להיקלט בנסיון טבעי לגמרי ביחסים מתוזמנים לעומת ניסיון בסטימולציה שמניבה 3 ביציות בשלות +אוביטרל ביחסים מתוזמנים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מריטה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/07/2014אין בעיה למרוט שיער לפני הביוץ.
סיכוייםך להריון במחזור טבעי הינם בגבולות 8% לעומת זאת בטיפול להשריית ביוץ וביחסים כ10-12% ,ועם הזרעות תוך רחמיות כ-18-20%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגרסטרוןשלי27/07/2014
היי מה מעידה התוצאה 190< של פרוגרסטרון ביום ה21 של המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוגרסטרון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/07/2014ביוץ עוצמתי עם איכות הורמונלית מצויינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם והזרעהורד27/07/2014
שלום! לאחר שנה שבה לא הצלחנו להכנס להריון נשלחתי לצילום רחם והזרעה. את המחזור קבלתי ביום חמישי שהיה, יש לי גם אי סדירות במחזור. רציתי לדעת מתי לדעתך יש צורך להגיע לבדיקת הדם והזקיקים? ומתי בדיוק לבצע את בדיקת צילום הרחם- רציתי לקבוע צילום ליום חמישי הקרוב, שאלו אותי אם אהיה נקייה- אין ביכלתי לדעת אם אהיה נקיה עקב מחזור שלעיתים הדימום בו מתארך ולכן קבעו לי תור לעוד שובעיים.............. בנוסף נאמר לי שלא לקיים יחסי מין עד הבדיקה- מדוע? אשמח להסבר. תודה
צילום רחם והזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/07/2014את צילום הרחם יש לבצע כאשר אין דימום כדי לא לגרום להחמרת הדימום והחדרת דם ויסתי לאגן דבר העלול לגרום לסיבוכים,כמו כן רצוי לא לקיים יחסים עד לביצוע צילום הרחם שמע תהרי וביצוע צילום הרחם יפגע בהריון המשתרש,בכל מקרה אם נקבע לך תור רק לעוד שבועיים ,לא הייתי מתחיל בטיפול להשריית ביוץ כדי שלא יווצר מצב שהביוץ שלך יקדים את מועד ביצוע צילום הרחם ואז כל הטיפול יעשה לחינם עקב אי יכולך לבצע את ההזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין לפני שאיבת ביציותלוני27/07/2014
שלום,
אני בטיפולים הורמונליים לקראת שאיבת ביציות להפריה חוץ גופית. שבוע לפני שאיבה, אני מניחה. האם מותר בתקופה הזאת לקיים יחסי מין, ואם כן מה קורה במצב שאישה נכנסת להריון מקיום יחסי מין בימים האלה של לקיחת ההורמונים לפני השאיבה? זה יתכן כפי ששאלתי? אם כן, האם לפני שהרופאה שואבת היא יכולה לראות או לדעת אם הביציות הופרו או לא, כדי שחלילה לא תשאב ביציות מופרות? מקווה שהבנת את השאלה...תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין לפני שאיבת ביציות - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר27/07/2014ניתן לקיים יחסי מין בזמן הטיפול ההורמונלי. על מנת להרות יש צורך שהביצית תבייץ. זה יקרה רק לאחר מתן זריקת ה-hCG/אוביטרל/פרגניל. בזמן שאיבת הביציות נשאבים זקיקים ובתוכן ביציות שאינן מופרות. לא רואים את הביציות בעת השאיבה אלא האמבריולוגים מבודדים אותן בעזרת מיקרוסקופ במעבדה תוך כדי/ לאחר השאיבה. הביציות יופרו רק לאחר המפגש עם הזרע במעבדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיום יחסי מין לפני שאיבה
דורית08/08/2015עד כמה ימים לפני שאיבת הביציות מותר לקיים יחסי מין?
מה לגבי יום או יומיים לפני?אחרי שהוזרקו כבר סטרוטייד?
אם במהלך קיום יחסי המין הופרתה הביצית באופן ספונטני, ואחרי יום או יומיים עברתי את השאיבה, אז ההריון נהרס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיום יחסי מין לפני שאיבה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר09/08/2015רצוי להמנע מספר ימים טרם השאיבה היות והשחלות מוגדלות, ועלולות להסתובב. ההריון לא נהרס אם הביצית הופרתה ספונטנית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם לפני שאיבה?בת 3827/07/2014
קבלתי החודש באיחור של שבועיים מחזור, המחזור היה הפעם 3 ימים בלבד, בדרך כלל אצלי זה 5 ימים,
כרגע אני בטיפול של לפני שאיבה, האם לפני שאיבת ביציות לוקחים אסטרופם? ועוד מתחילת המחזור של היום הראשון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטרופם לפני שאיבה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/07/2014בד"כ פרוטוקולי הטיפול אינם כוללים נטילת אסטרופם בשלב השריית הביוץ למטרת הפריה חוץ גופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות לאחר החזרהחוה27/07/2014
שלום,
אני כ- 5 ימים לאחר החזרה.
נוטלפת אסטרופם ואנדומטרין פעמיים ביום.
כבר מספר ימים שבמהלך היום יש לי הפרשות צהבהבות ולעתים לבנות ואני רואה שרידים של האנדומטרין בתוכן.
האם זה סביר? האם זה מעיד על משהו?
יש לי עוד שבוע עד בדיקת הביטא והזמן כאילו עצר מלכת...
אתם עוזרים לי המון בפורום עם מענה לשאלותיי וכמו כן לשאלות של בנות אחרות במצבי.
תודה לכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות לאחר החזרה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר27/07/2014יכולות להיות הפרשות בתקופה זו ובתוכן גםשרידים של אנדומטרין. זה אינו מעיד על שום דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גב כאב אמצע עד עליוןדנה27/07/2014
שלום, אני בשבוע 20 בהריון תאומים ויש לי כאבי גב מהאמצע עד העליון וגם שכמות. אני יודעת שכאבי גב תחתון שכיחים בהריון. מה לגבי כאבי גב אמצע עד עליון? למה זה קורה? מה ניתן לעשות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גב כאב אמצע עד עליון - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר27/07/2014במקרה כזה עליך לפנות להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)