מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בהמשך לשאלתי- בטא 15 ביום 12 להחזרהא24/07/2014
ביום ה15 היא עלתה ל70. אמנם יש עליה אבל עדיין נמוך ליום 15. מה הסיכוי שיתפתח להריון תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהמשך לשאלתי- בטא 15 ביום 12 להחזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/07/2014יש להמשיך לעקוב היות והעליה הינה בגבול התקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל הזקיק והזרעהVika24/07/2014
שלום המחזור שלי הגיע ב 13.7 (הדימום ממש יום למחרת).
היום הייתי במעקב זקיקים -גודל 16
הרופא נתן לי להזריק אוביטרל בשבת בבוקר וראשון שני הזרעות
האם התזמון נכון? אני כבר חוששת כי עברתי לא מעט הזרעות ללא הצלחה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל הזקיק והזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/07/2014זה בסדר.
הזקיק יגדל סביב 18-20 ואז נותנים אוביטרל.
הוא משער שזה יהיה בשבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הביוץ יהיה בשבת זה לא אבוד??
Vika24/07/2014למה לעשות הזרעות ראשון שני?
אפ בשבת בבוקר אני עושה אוביטרל כמו שהוא הציעה תוך כמה זמן הביוץ? זה לא 34 שעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הביוץ יהיה בשבת זה לא אבוד?? - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר24/07/2014הביוץ מתרחש כ-36 שעות לאחר האוביטרל - אם תזריקי בשבת בבוקר, הביוץ יתחיל ביום א בערב.
הזרעה ביום א ו-ב היא תזמון מצויין.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בטא אחרי החזרהאילנה24/07/2014
רופאים יקרים שלום רב,
בתאריך 3/7/14 הוחזרו 2 עוברים מוקפאים (וסת אחרונה 17/6/14)
מקבלת תמיכה של פרוגינובה 2 מ"ג 3 כדורים ביום, ונרות אוטרגסטן 200 מ"ג 3 נרות ביום.
תוצאות בדיקה מתאריך 15/7/14
בטא 34.23
אסטרדיול 328.9
פרוגסטרון 15.56
תוצאות בדיקה מתאריך 17/7/14
בטא 101
אסטרדיול 874
פרוגסטרון 51
תוצאות בדיקה מתאריך 20/7/14
בטא 392
אסטרדיול 414.5
פרוגסטרון 11.71
נאמר ע"י הרופא לעשות בדיקת בטא חוזרת רק בעוד שבועיים וגם אולטראסאונד
האם הבדיקות תקינות ולמה הפרוגסטרון והאסטרדיול ירדו משמעותית האם אין צורך להקדים את הבדיקת דם לשבוע הזה?
תודה מראש וסופ"ש נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בטא אחרי החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/07/2014בינתיים הבטא עלתה הסדר.
הבדיקות של פרוגסטרון לא ברורות.
תמשיכי עם הטיפול ומבצעי אולטרה-סאונד בעוד שבוע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה!!!!!
אילנה24/07/2014יש לי עוד שאלה קטנה:
האם לדעתך לפי ערכי הבטא ההריון תקין או שאני צריכה אולי תמיכה אחרת בגלל רמת הפרוגסטרון הנמוכה?
ושוב תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוצאות בטא אחרי החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/07/2014העליה בתחום התקין,המשיכי לפעול לפי הוראות הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתר קלחוה24/07/2014
שלום רב,
לאחר החזרת עובר עם גירוי יתר קל אשר מתבטא בעיקר בכאבים ונפיחות בבטן).
האם זה נכון שבמידה ותסמיני הגירוי חולפים ההחזרה למעשה לא צלחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי יתר קל - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר24/07/2014נכון שגירוי יתר עלול להתגבר כאשר נקלט הריון, אך אם גירוי היתר היה קל הוא בהחלט יכול לחלוף ספונטנית גם אם ההחזרה צלחה.
נחזיק אצבעות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גירוי יתר קל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/07/2014אין קשר בין התסמינים לסיכויי ההצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר מעקב זקיקים ביום השלישי למחזוראני24/07/2014
תוצאות- נצפה מצא צלול עם מחיצה עבה בגודל 30*16 מ"מ?
האם מדובר בציסטה? האם זה יכול לעכב/לבטל את הטיפול הנוכחי?
האם יש מה לעשות כדי בכל זאת להמשיך בטיפול ולא לוותר על החודש?
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שביום שני בוצעו בדיקות
אני24/07/2014דם. E2 -126
פרוגסטרון 11.4 (עם תמיכה של קרינון). ביום שלישי אחרי הפסקת התמיכה הגיע המחזור.
יש לי גם כאבים ביומיים האחרונים בצד ימין , דקירות שבאות והולכות וכשזה מגיע זה משתק אותי לכמה שניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שכחתי לציין שביום שני בוצעו בדיקות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/07/2014אם מדובר בממצא ציסטי,ניתן לנסות לאפס אותו באמצעות שימוש בגלולה למניעת הריון לפרק זמן של 10-14 ימים,ולאחר מכן לידש את הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לאחר מעקב זקיקים ביום השלישי למחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/07/2014אם מדובר בממצא ציסטי,ניתן לנסות לאפס אותו באמצעות שימוש בגלולה למניעת הריון לפרק זמן של 10-14 ימים,ולאחר מכן לידש את הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א.ס תלת מימדאני23/07/2014
שלום,
כחלק מבירורי הפלות עשיתי א.ס תלת מימד (עשיתי גם צילום רחם והיסטרו' ניתוחית- חששתי שיש לי מחיצה).
סיכום ביקור:
מנח רחם: קדמי. מבנה רחם: קשתי.
לצד השחלה ממצא צלול בקוטר 10*20 מ"מ.
רחם במרקם במבנה תקין, חלל תקין, רירית סדירה.
עומק רחם- 40 מ"מ, מבנה קשתי היורד 5 מ"מ לחלל- 10 אחוז. אינו מוגדר כמחיצה.
האם זה בסדר?
מה זה יכול להיות הממצא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א.ס תלת מימד - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר24/07/2014קרוב לוודאי קשור למבנה הקשתי של הרחם, ולא מתואר כמחיצה. נראה שהבדיקה תקינה.
בשורות טובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר- אז זה לא מוגדר
אני24/07/2014כמחיצה?
ומה זה יכול להיות הממצא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר- אז זה לא מוגדר - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר24/07/2014לדעתי מדובר בוריאציה של מבנה הרחם - מתרשמת שאין לזה משמעות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות קצת מוגדלותאורנה23/07/2014
מתי שחלות חוזרות לגודל נורמאלי ומתי אין סכנה "לשחלות מסתובבות" ? אני 4 ימים לאחר החזרה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות קצת מוגדלות - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר24/07/2014מאוד אינדיבידואלי. בד"כ לוקח לשחלות מספר ימים ואף יותר עד שהן חוזרות לגודל שלהן.
אם היו הרבה זקיקים זה יכול לקחת אף שבועות.
הסיכון לשיזור (סיבוב) קיים מספר ימים לאחר שאיבה, במיוחד אם השחלות מוגדלות. סימנים לכך כוללים בין השאר כאב חד, שהופיע פתאומית ובחילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהן חצוצרות עדינות?אור23/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מהן חצוצרות עדינות? - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר24/07/2014זהו תיאור בו משתמשים לעיתים בפיענוח של צילום רחם לתיאור חצוצרות תקינות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוחה לאחר החזרהשלומית23/07/2014
ערב טוב
ביום ראשון עברתי החזרת עוברים , ביום שני בלילה הגעתי למיון עם כאבים חזקים פיטומים שהיו 30 דקות , נשארתי להשגחה והשתחררתי הביתה . אומרים שכנראה שחלה הסתובבה וחזרה למקום בעבר היה לי גם מקרה כזה . אני עובדת בתור מטפלת קששים האים אני צריכה מנוחה בבית וכמה ימים אחרי אירוע כזה ? מה סיכוי שזה יחזור ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוחה לאחר החזרה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר24/07/2014שיזור של השחלה (סיבוב) עלול להתרחש במיוחד אם השחלות מוגדולת. היות ולוקח מספר ימים לפחות עד שחוזרות לגודל המקורי, כדאי לנוח כמה ימים ולהבדק שנית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבוהלת מאודאנונימית 112223/07/2014
שלום פרופסורים יקרים, בת 30, לאחר טיפול IVF המשלב מנופור וצטרוטייד,אוביטרל לפני שאיבה, שאיבה של 6 זקיקים, מסתבר שהזקיקים ריקים ללא ביציות. פעם ראשונה שזה קורה, בעברי 3 טיפולים, הריון בטיפול שני והפלה מאוחרת. יש לי אנדומטריומה בשחלה שממנה הוצאו הזקיקים, שחלה שניה לא מתפקדת (לאחר ניתוח). סומכת על הרופא שלי בעיניים עצומות אבל צריכה חיזוקים. האם עוד יש סיכוי לביציות בטיפולים הבאים? האם זה מרמז על כך שאצטרך תרומת ביצית?? אני ממש מפוחדת ומבוהלת מהתוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבוהלת מאוד - תגובה
פרופ` דוד בידר23/07/2014היות ולא מסרת את נתוני המעקב כמו בדיקות הדם שנעשו וכו
אז קשה לענות.
אי מציאת ביציות קורה כאשר לא הזרקת את זריקת הביוץ, או שהזריקה לא תקינה, או שהיה משהוא בתהליך הגירוי שלא היה תקין.
תפרטי את כל המעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארקוקסיהמודאגת23/07/2014
לבעלי יש דלקת בעקב שבעיקבותיה לקח שבוע ימים צפוויט 2000 מ"ג ביום (4 כדורים ביום) הדלקת לא עברה ועכשיו קיבל כדורי ארקוקסיה
אני אמורה לבייץ שבוע הבא האם הכדורים הללו (אני יודעת גם שארקוקסיה זה כדור חזק...) יחלישו את הזרע כך שתהיה בעיה להרות? האם בכלל מסוכן להרות אם הוא נוטל כדורים אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארקוקסיה - תגובה
פרופ` דוד בידר23/07/2014לא מסוכן וזה לא מסכן שום דבר ולא יפגע בזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים שאלהלוני23/07/2014
שלום,
אני לקראת IVF ראשון מתרומת זרע, והבנתי שאם מופרות ביציות רבות אז מקפיאים את היתר למחזורים האחרים. האם ההחזרות מביציות אלו יכולות להתבצע אחרי הפסקה של חודשים או שנים אם חלילה לא אצליח במחזור הראשון ואחליט לעשות הפסקה ולא להחזיר במחזוריות קרובה? אם כן, האם אז זה עולה ככסף להחזירן אחרי תקופה שהיו מוקפאות בהפסקה הזו?
שאלה שניה היא....אם "בדקה התשעים" אני מוצאת שותף להורות ומחליטה עוד בשלב של מעקב הזקיקים לקראת ה IVF להפרות את הביציות מזרעו ולא מזרע התורם זה אפשרי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר23/07/2014אפשרי להקפיא עוברים לשנים רבות וזה לא עולה כסף.
אפשר להביא בן זוג רק שצריך בדיקות דם והסכם הורות חתום אמל עו״ד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוך...ענת23/07/2014
שלום,
בתאריך 14/7 ביום 21 למחזור התחלתי לקחת פעמיים ביום סינרל, ונאמר לי להגיע שוב לבדיקת דם ואולטרסאונד ביום השלישי של המחזור להמשך טיפול... מאתמול בערב יש לי דימומים קלים אך לא ממש מחזור...איך אני אמורה לחשב את היום השלישי של המחזור? מהיום של הדימומים הקלים..או מהרגע שיתחילו דימומי המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוטוקול ארוך... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/07/2014מהרגי שיופיעה דמם מחזורי ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות לאחר החזרהחוה23/07/2014
שלום רב,
אתמול עברתי החזרה והיום החלו לי הפרשות שקופות מרובות.
האם זה אמור להעיד על משהו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות לאחר החזרה
חוה23/07/2014חשוב לי לציין כי אני נוטלת אסטרופם ונרות אנדומטרין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הפרשות לאחר החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/07/2014אין עם זה בעיה כלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בנושא-
חוה23/07/2014תודה רבה על המענה פרופ'.
שאלה נוספת, כשנכנסתי היום לשירותים להטיל שתן לפני שהספקתי לעשות זאת יצאה לי הפרשה ממש מימית.
האם זה תקין? האם זה יכול להעיד על פליטת העובר שהוכנס אתמול?
במשך היום מרבית ההפרשות היו שקופות או לבנות צהבהבות.
הייתכן שזה כתוצאה מהאסטרופם והאנדומטרין?
אני כ"כ רוצה את ההריון הזה וממש חרדה. המענה שלכם עוזר לי ולרבות אחרות מעט להרגע.
המון המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בנושא- - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר24/07/2014חוה שלום,
ההפרשות יכולות לנבוע משינויים הורמונליים. הן אינן מלוות בפליטה של העוברים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירמישהי23/07/2014
שלום רב,
אני בת 25. הריון ראשון מ IVF עקב בעיה באיכות הזרע.
בבדיקה של השקיפות עורפית קיבלתי את התוצאה 1:1300 (משוקלל).
בבדיקה של חלבון עוברי התקבלה התוצאה 1:2500 (משוקלל).
כל התוצאות בטווח הנורמה.
יש לציין שעשיתי סקירה מוקדמת + מורחבת וב"ה שתי הבדיקות תקינות לחלוטין.
האם לאור הנתונים הייתם ממליצים לעשות מי שפיר?
אני בחורה צעירה והייתי מצפה שהתוצאות של השקיפות והחלבון יהיו יותר גבוהים (שהסיכוי לתסמונת יהיו בהרבה יותר נמוכים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מי שפיר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/07/2014באופן כללי ניתן לומר שהסיכון שלך להפרעה גנטית נמוך,ביצוע בדיקת הדם ליהוי תסמונות עוד עשויה לצמצם את הסכנה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)