מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחרי צילום רחםמעיין03/08/2014
ביום שני שעבר עברתי צילום רחם בו נצפו חסימות בשני הצדדים שנפתחו בזמן הצילום.
היום -6 ימים אחרי הצילום- הרמתי שולחן מתקפל כבד מאוד ששוקל מעל 20 קילו. הרגשתי את הכאב בצד הבטן אחר כך
האם זה שהרמתי משקל כל כך כבד יכול לגרום נזק לרחם? לחצוצרות? או לגרום לחסימה מחדש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי צילום רחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/08/2014הרמת השולחן לא יכולה לגרום שום נזק לרחם או לחצוצרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל יום ב, הזרעה ימים ג+דדנה03/08/2014
מתי לבצע בדיקת דם להריון שתוצאותיה מהימנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוביטרל יום ב, הזרעה ימים ג+ד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/08/2014ביום ג שבועיים לאחר ההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק בגודל 22 מממיכל03/08/2014
שלום רב,
היום עשיתי בדיקת אולטרא סאונד ונמצא זקיק אחד בגודל 22 מ"מ.
האם זה אומר שכבר היה ביוץ או שיש עוד סיכוי לנסות להיכנס להריון החודש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זקיק בגודל 22 ממ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/08/2014הדבר מצביע על אפשרות שאת קרובה מאוד לביוץ ואל תדחי לחודש הבא את מה שניתן לעשות החודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נהיגה ממושכת לאחר החזרהלוני03/08/2014
שלום אני קצת לא רגועה......אני לקראת החזרת עוברים בעיר מסויימת, שלאחריה אני צריכה לחזור לעירי, נהיגה של שעה בערך. האם הישיבה הסטטית בנהיגה מיד אחרי ההחזרה עלולה לפגוע בהצלחת ההריון, או שעדיף "להפעיל את הגוף" בשעה שלאחר ההחזרה? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נהיגה ממושכת לאחר החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/08/2014אין לכך כל משמעות ,את יכולה להתנהל כפי שתחפצי,אין לכך השלחה על תהליך ההשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת קפואים או טרייםלוני03/08/2014
שלום,
קראתי ששיעור הלידות המוקדמות בהחזרת קפואים גדול מזה של החזרת טריים.
האם מדובר בסיכוי גדול או זניח? ושאלה שניה....אם הסיכוי גדול,
ש מצב שלמרות שיש לי קפואים ואני רוצה למנוע סיכוי של לידה מוקדמת אבקש לעשות שוב שאיבה? האם מאשרים זאת בקופות החולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת קפואים או טריים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/08/2014הנתון בדבר שאפשרות של לידה מוקדמת יותר בעקבות הריון שמקורו מעוברים מוקפאים שגוי,ואין לו כל בסיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה...אני03/08/2014
שלום
אני בשבוע 12פלוס 5 לאחר הפרייה. בימים האחרונים יש לי כאבי בטן תחתונה בצד שמאל. היום החתה לי מעין הפרשה עכורה..אבל כמות רבה.
יש לציין שבשבוע שעבר הייתי בבדיקת שקיפות והכל תקין וגם התרבית שתן ושאר הבדיקות תקינות.
יחד עם זאת אני לחוצה מאדדדד בעיקר בשל הכאב החד צדדי וההפרשה המוזרה והרבה.
מה זה יכול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחוצה... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/08/2014לא ניתן לבצע דיאגנוזה לסיבת הכאב לפי הנתונים שאת מתארת,היוןת וקיימים מספר אפשרויות,אם כי סביר להניח שהרופא המטפל שלך היה מפנה את תשומת ליבך לאפשרות הסבירה ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ילד שלישיאני03/08/2014
בת 33, אם לשני ילדים מקסימים, הריונות הושגו באופן טבעי.
לפני כשנתיים וחצי הריון שלישי שהסתיים בגרידה, מאז לא מצליחה להרות.
לאחר הפסקת ההריון נשארתי עם רזידואה שהוסרה בהיסטרוסקופיה טיפולית, לאחר מכן ביצעתי צילום רחם שהראה שהמעברים תקינים.
בשנתיים וחצי האחרונות מנסה להשיג הריון לילד שלישי, בתחילה באופן טבעי, לאחר מכן ע"י איקקלומין, בנוסף בוצעו 4 הזרעות, ולפני כחודשיים הפריה חוץ גופית ראשונה שכשלה. ישנם 2 עוברים מוקפאים שטרם ביצענו החזרתם.
בהזרעות נצפו ריכוזי זרע נמוכים יחסית ותנועתיות שאינה תקינה. בהפריה שבוצעה לפני כחודשיים נתוני הזרע היו טובים אך בוצע מיקרומניפולציה בכל מקרה.
מטופלת אצל רופא פריון בקופה, הוא גם ביצע את ההפריה, אך מרגישה שהכל נעשה בקלות דעת מבלי באמת לבדוק לעומק את הבעיה. (מזכירה שזה טיפולים לילד שלישי, השתתפות מלאה שלי בלבד, מדובר בסכום לא מבוטל).
ברצוני לברר:
האם יש יתרון לחזור להזרעות עם טיפול הורמונלי/זריקות? (לא ניסינו את זה בשום הזרעה). אם כן, מה בדר"כ הטיפול שניתן?
האם ישנן בדיקות נוספות שאני יכולה לבצע ולא ביצעתי? יתכן ומשהו נפגע בגרידה?
איך יכול להיות שעד כה לא הושג הריון? הרי כבר הריתי 3 הריונות באופן טבעי.
מה הייתם ממליצים לי לעשות? מה הדרך הנכונה עבורי?
מרגישה מאוכזבת וחסרת אונים.
אודה לחוות דעתכם והתייחסותכם,
אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון ילד שלישי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/08/2014לאור הנתונים שהובאו בהחלט היה מקום לשקול טיפול עם זריקות להשריית ביוץ לפני המעבר להפריה חוץ גופית.בכל מקרה רבים המקרים בטיפולי הפריה שיש להם רקע דומה ולא תמיד מושג הריון בטיפול הראשון או השני ,חשוב מאוד להתמיד והתוצאה מושגת,תשומת לב מיוחדת יש ליחס לרירית הרחם שלך שעברה טראומה שלא אחת משפיעה על הפרוגנוזה הטיפולית,ויש לא מעט אפשרויות לשפר את איכות הרירית,כדי להכשירה לקליטה טובה יותר של עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ani04/08/2014ראשית, רב תודות על תשובתך.
הזכרת את נושא רירית הרחם, רוצה לציין שילדתי בניתוחים קיסריים את שני ילדיי. בנוסף לרחם המצולקת יש את הגרידה ולאחריה שארית השליה. האם יש סיכוי שהרחם נפגע? יש בדיקה נוספת מלבד הבדיקות שביצעתי על מנת לשלול זאת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר04/08/2014הייתי חוזרת על הסטרוסקופיה אבחנתית על מנת לשלול הדבקויות תוך רחמיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המפורט
ani04/08/2014בהצלחה ויישר כח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםאני03/08/2014
ביום חמישי במעקב זקיקים נמצא זקיק בגודל 13 בצד שמאל ו 11 בצד ימין ועוד קטנים. רירית 6.5 (יום 10 למחזור)
פרוגסטרון 3.1, E2- 315
היום, יום ראשון, יום 13 למחזור בצד שמאל זקיק 14+11 בצד ימין 11+10 רירית 6.5
ונוזל בכמות מועטה בדוגלס
עדיין אין תשובות של בדיקת דם
האם ייתכן שכבר היה ביוץ? אם לא אז מה זה הנוזל הזה?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
אני03/08/2014ביום השלישי למחזור נמצאה ציסטה בגודל 30*16 ס"מ, יכול להיות שהזקיק הגדול זו הציסטה שהתכווצה ונראית כמו זקיק שבייץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מעקב זקיקים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/08/2014לא סביר שהיה כבר ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אבל מה זה הנוזל הזה שנמצא?
אני04/08/2014זה יכול להפריע להשתרשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה. אבל מה זה הנוזל הזה שנמצא? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/08/2014אין לכך כל משמעות בשלב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורטלי03/08/2014
עזרתכם בבקשה ביום שישי עשיתי בטא שיצא שלילת E-2 170 פ-94
אחרי החזרה מוקפאים על בסיס טבעי יום שישי לא לקחתי תמיכה בכלל
עדיין לא קיבלתי מחזור האם הגיוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/08/2014המחזור אמור להופיע בין 3-6 ימים לאחר הפסקת התרופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בכוראלה02/08/2014
שלום, האם לאחר טיפול הפריה, הרמת הילד הבכור שהוא בן 3, יכול לגורם לאי קליטה של עובר. לצערי אני אחרי 3 טיפולי הפריה שלא הצליחו.
האם תת פעילות הבלוטה (אשר היום מאוזנת עם כדורים), יכולה לגרום לאי קליטה?
אודה לתשובתכם בהקדם,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בכור - תגובה
פרופ` דוד בידר03/08/2014שני הדברים לא קשורים לקליטה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה שלב מבצעים פיפלליאת02/08/2014
שלום,
לאור רירית דקה הציעו לי שבטיפול הנוכחי שיבצעו פיפל...הבנתי שזה צריבה של הרירית..ובכך גורם לה להתעבות...בכל מקרה ביצעו לי פרוטוקול ארוך..היום אני ביום ה - 20 לטיפול...לדעתי עוד 4 ימים (פלוס מינוס ) יעשו לי שאיבה..באיזה שלב מבצעים את הפיפל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה שלב מבצעים פיפל - תגובה
פרופ` דוד בידר03/08/2014מבצעים לפני הוסת והטיפול בתרופות...
וזה לא צריבה של הרירית אלא פעולת שאיבה, כמו שאת שותה עם קש מכוס, כך ישנה קשית שעושה פעולת שאיבה דומה, במחשבה שזה יגרום להפרשת כל מיני חומרים שיעזרו לקליטה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות טרם הפלהסיון02/08/2014
שבוע טוב
כעת בשבוע נושק ל8.ביום ראשון נאמר לי כי העובר אינו מתפתח, ביקשתי מספר ימים המתנה - אולי אעבור הפלה טבעית. מה שלא קרה, ומחר אמורה לקבל כדורי ציטוטק.
שאלתי היא: כל השבוע אני סובלת לאורך היום מעיןחולשה גופנית, ובחילות. האם ישנו סיכוי שהעובר שב להתפתח? פעם אחרונה שנבדקתי בה הייתה יום ראשון האחרון. העובר היה גודל 3 מ'מ- וככל הידוע ללא דופק.
האם ישנו סיכוי לאור הרגשות בגופי כי אולי בכל זאת ההריון תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות טרם הפלה - תגובה
פרופ` דוד בידר03/08/2014תמיד יכולה להיות טעות, פשוט יש לחזור על א טנטרה-סאונד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןדורה02/08/2014
שבוע טוב בשורות טובות לעם ישראל אמן
אני נמצאת בשבוע 11+2 הפסקתי לקחת אנדרומטין 3 פעמים ביום , ביום שישי בלילה האחייניות שלי העירו אותי משינה וקמתי בבהלה מאותו רגע החלו כאבי בטן קצת חזקים מהרגיל שהלכו וחזרו ופחתו במהלך סוף השבת וכרגע ברוך השם אין לי כאבים. שאלתי האם הכאבים כתוצאה מהבהלה? או כתוצאה מהפסקת התמיכה? יש לי שקיפות עורפית 12/8 ועד אז אין לי שום בדיקה בדיקת אולטרסאונד אחרונה היתה בתאריך14/7 שבוע 8+6 והכל היה תקין. האם זה נורמלי כי עד הכאבים הנ״ל היו כאבי בטן ממש קלים הולכים ובאים. אני קצת לחוצה הריון ראשון מהפריה בת 41. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
פרופ` דוד בידר03/08/2014כאבים כאלה ישנם בהריון ואם הם חולפים אז זה בסדר...
זה לא קשור בהפסקת התמיכה ולא בכל מיני דברים ובהריון יהיו עוד תופעות דומות ההולכות וחולפות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאיםיום אחד02/08/2014
שלום,
יש לי 9 עוברים מוקפאים.
האם מחזורי הפרשה אפשר לעשות חודש אחרי חודש?
או שיש צורך לחכות חודשיים כמו במחזורי שאיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת עוברים מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/08/2014ניתן לעשות מידי חודש בחודשו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותme02/08/2014
בת 33. פרופיל הורמונלי תקין. צילום רחם תקין. זרע תקין למעט מורפולוגיה (שהרופא רואה בה תקינה) לפי קרוגר 4-5 (לפי who 2).
מנסים כבר שנה ללא הצלחה.
עשינו 2 סביבי הזרעות עד כה. אחד רק עם מעקב זקיקים ללא טיפול; השני עם 5 איקקלומין.
אחרי הסבב עם האיקקלומין -קצת פחות משבוע אחרי עלה החום חשבתי שבגלל וירוס (היו לי כאבי גרון ונזלת) אך הוא ממשיך עד עכשיו סביב 37.2-37.5. כל חודש אחרי הביוץ עולה לי החום. אך עכשיו הוא לא יורד גם אחרי הוסת. היש קשר בין הביוץ של 2 זקיקים 22 מ"מ לבין החום?
שאלה נוספת: כמה ימים אחרי צילום רחם זה תקין שיש הפרשות חומות / דמיות?
היום אני 48 שעות אחרי והחלו גם קצת מיחושים בבטן בצד אחד.
המלצה כלשהי לגבי ההמשך?
הזרעות? למה לקחת איקקלומין אם הביוץ תקין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
2 שאלות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/08/2014בהחלט יכולה להיות עליית חום לאחר הביוץ,הפרשה דמית לאחר צילום רחם אמורה להסתיים כעבור מספר ימים,אם צילום הרחם תקין יש לעבור לטיפול בהשריית ביוץ עם גונדוטרופינים עם השבחות זרע דבר המגדיל את הסיכוי להריון פי שלוש
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)