מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערכי הורמונים לקראת ביוץדניאל14/05/2023
שלום, ביצעתי מעקב זקיקים טבעי ללא טיפול.
להלן הערכים:
E2-1222
2.5- Progesterone
LH - 113 IU
בבדיקת האולטראסונד נמצא זקיק בגודל 25 ממ.
אני רואה שהערך של ההורמון LH גבוה מערכי הייחוס.
האם היה ביוץ? האם יכול להעיד על בעיה?
נכנסתי כבר ל2 הריונות באופן טבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטים נוספים
דניאל14/05/2023יום 12 למחזור, בת 34.
במעקב זקיקים קודם ערכים נמוכים ונורמטיבים של LH* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
את צפויה לבייץ ב-24 שעות הרטבות למועד הבדיקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל הרירית הרחם לאחר פיפילצ`ופו14/05/2023
היי, נעשה לי פיפל ביום 2 לווסת, בחודש שבו אני עתידה לבצע שאיבה (הרופא ציין בפני שזה אפשרי ובסדר לעשות גם פיפל ביום 2 וגם שאיבה). במעקב זקיקים בתחילת המחזור, נצפה פס דק של נוזל ברירית. האם מדובר במצב הדלקתי הרצוי לאחר פיפל? האם כדאי לי להמשיך פרוטוקול או פשוט לחכות לסיום המחזור הנ"ל? מה זה אומר הממצא? אגב, בעבר אין בעיות ברירית, היסטרו' תקינות כולל us רחם תלת מימד, ללא נוזל בדוגלס. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למרבה הצער הדעות חלוקות לגבי ביצוע פיפל ועבודה מבוקרת היטב לא ראתה כל ערך מוסף בפרוצדורה אדרבא,בכל מקרה בנתוני רחם תקינים איני רואה בביצוע יתרון טיפולי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבב טבעי - מעקב זקיקיםאני14/05/2023
שלום,
נמצאת במהלך סבב טבעי - 10 ימים לאחר מחזור היה זקיק מוביל בגודל 15 ועוד 2 בגודל 11 ו-13. התחלתי לקחת פרגובריס 150 וצטרוטייד ולאחר ימיים יש רק שני זקיקים והם כמעט לא גדלו
(17 ו-14). האם הגיוני שהזקיק השלישי נעלם עקב נטילת צטרוטייד? ומדוע אינם גדלים בצורה מספקת - האם קצב הדיכוי גבוהה יותר מהגירוי? ניתן לעשות שאיבה בגודל כזה של הזקיקים?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להתייחסות
אני15/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים בלוטת התריסדורין13/05/2023
שלום פרופסור
אני כשנה וחצי בטיפולי ivf ללא הצלחה.
תמיד בלוטת התריס שלי עומדת על ערכים של 2.58
לפני כחודש בצעתי שוב בדיקות והפעם היא 4.45 שזו תוצאה שאף פעם לא הייתה לי.
קראתי בכמה מקומות שלא מומלץ לבצע טיפולים כשערך הבלוטה מעל 2.5. האם זה נכון? הרופא לא אמר לי כלום וממשיך כרגיל.. האם לדעתך השוני בערכים נובע מהטיפולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים
פרופ` דוד בידר14/05/2023יש עבודות המראות על הערך 2.5 כפי שציינת ויש אחרים שסבורים שאם ערכי הבלוטה תקינים ואין לך בעיה של בלוטת התריס ,אזי כל ערך בתחום בנורמה הוא בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאים יום 5Vnos13/05/2023
בהחזרת מוקפאים יום 5 (תרומת ביצית) מה עדיף פרוטוקול מחזור טבעי עם תזמון ביוץ ותמיכה או פרוטוקול לא טבעי עם אסטופרם? הביוץ סדיר אבל בגלל הטיסה להחזרה בחו"ל -הרופא בחו"ל מעדיף לא טבעי.הפרןטוקול הקודם שנתן עם אסטופרם ופרוגסטרון הרירית היתה טובה- 9.5 אבל לא ניקלטתי עם עןבר בדוק יום 5 (במחזור טבעי הרירית מגיעה אפילו ליותר- 10-12). . שוקלת גם להחזיר שני עוברים (עובר אחרון בדוק ועובר ועובר לא בדוק). חוששת מתאומים, מה דעתך כמה עוברים להחזיר והאם מחזור טבעי (מתוזמן עם אוביטרל ותמיכה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם הרית בטיפול הורמונלי תחליפי והנתונים מצויינים,היזירי עובר אחד והשתמשי בטיפול תרופתי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה עלסדירות הווסתטל12/05/2023
בת 30, נטלתי גלולות ברצף 10 שנים . בבדיקת רופא נשים ללא מצא של שחלות פולציסיטיות. כעת חצי שנה ללא גלולות,האם כשמתחיל כתם קטן ניתן להחשיב אתזה תחילת ווסת או לחכות לדימום?
אני מקבלת ווסת חודש אחד אחרי 27 יום חודש אחרי 23 יום ,האם זה נחשב ווסת לא סדירה? מקלוני ביוץ לא מדייקים ולא עוזרים לי. בדיקת פרופיל הורמנלי תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ווסת אינה סדירה ולאור זאת היה כדאי לבחון את הפרופיל ההורמונלי שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההבדל בין צילום רחם לבין בדיקת "קצף" EXFoamדנה12/05/2023
דלום ד"ר האם בדיקת הבחירה היום היא צילום רחם או הבדעקה החדשה ? האם הבדיקה החדשה אבחנתית מספיק?
מבחינת הרגשיות והמיומנות של הבדיקה צילום הרחם ברנטגן הינו עדיף,האלטרנטיבה הינה ברירת מחדל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון חיובית?יעל12/05/2023
היי, החזרה בתאריך 4/5, הזרקתי ביום ההחזרה אוביטרל. היום 12/5, 9 ימים מהזריקה בדיקת הריון חיובית אך הפס השני ממש חלש. האם זה שאריות אוביטרל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר12/05/2023לא שאריות של אוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון המשך
יעל15/05/2023היי,
המשכתי עם הבדיקות הביתיות כל יום. עשיתי ב13/5 הבדיקה יצאה חיובית, 14/5 גם יצאה חיובית והיום 15/5 (12 ימים אחרי ההחזרה) הבדיקה שלילית (עשיתי כמה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צטרוטייד והזרעהדוש11/05/2023
האם צטרוטייד הורס את הסבב כשמדובר בהזרעה בגלל שפוגע בגופיף צהוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרוטיד
פרופ` דוד בידר12/05/2023אם קיבלת אוביטרל אז לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתר שחלתידוש11/05/2023
היה לי גירוי יתר שחלתי יותר נכון כמעט 20זקיקים גדולים ועוד כמה שלא רשמו הפסקת להזריק משהו ורק צטרוטייד ל5ימים כעבור יומיים עם סיום הצטרוטייד הגיע מחזור אבל עשיתי מעקב וזקיקים שם עדיין בבדיקות דם האסטריודול ירד פוסטרגון ירד ופשוט ירד ממש נמוכים לא היה ביוץ אבל יש זקיקים ומחזור איך קיבלתי מחזור כשיש 20זקיקים או יותר בגודל 18ו20
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ` דוד בידר12/05/2023כש פרוגסטרון יורד אין תמיכה של ההורמון בכלי בדם של אירית הרחם ואז מופיע דימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדיר ומוזר עם גונאלדוש11/05/2023
מה הסיבה שאני מקבלת מחזור כל פעם שאני מפסיקה את הגונאל אחרי 5ימים ככה יש מחזור גם אם יש ביוץ וגם אם אין בת 32פוליציסטית הוא כבר מגיע בחודש פעמיים בגלל הזריקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ` דוד בידר12/05/2023זה לא צריך לקרות. היות ואין נתונים אז קשה לומר לך מה קורה בדיוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רואים זקיק ביום ה14לילך11/05/2023
אתמול הרגשתי כאבים בבטן התחתונה, והיום היינו אצל הרופא למעקב זקיקים ולא ראה זקיק (יום ה14).
עדיין יש אפשרות להיכנס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
לילך12/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם בייצת זה מכבר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק שלא נראה אחרי 14 יוםסיגל11/05/2023
היי, ביום ה12 היה זקיק 15 מ״מ והיום יום ה14 לא נראה זקיק.מה זה אומר? האם פספסנו את הביוץ או שיש עוד סיכוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיק
פרופ` דוד בידר12/05/2023כן, כנראה ביוץ מוקדם.
היה צורך במקביל לעקוב אחרי הורמונים בדם.
זה קורה לרוב בגיל מבוגר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה אומר שאין סיכוי החודש?
סיגל12/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכוי תלוי לא רק בזה אלא במכלול הגורם לאי הצלחה להרות.בת כמה את?
פרופ` דוד בידר12/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בת 27
סיגל12/05/202327
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקה הורמונליתליאת אהרוני11/05/2023
הבת 39, הגעתי היום למעקב זקיקים לקראת הזרעה עם תורם זרע, הרופא לא ראה עדיין ביוץ ושלח אותי לבדיקת דם אשמח למענה על התוצאות:
ESTRADIOL (E-2) 295 pmol/L
LH 5.30 IU/L
FSH 7.20 IU/L
PROGESTERONE <2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח
פרופ` דוד בידר11/05/2023את עדיין בשלבים הראשונים דל תהליכי הביוץ.
לחזור על אותן בדיקות בעוד 5 ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי אסטריודול גבוהים במחזוראפרת11/05/2023
שלום רב,
אני בת 44. עקב מחזורים לא סדירים ביצעתי בדיקת פרופיל הורמונלי, זו הפעם השלישית בטווח של כמה חודשים. בפעמיים הקודמות הבדיקה לא בוצעה בזמן וסת וערכי ה- fsh היו גבוהים ועמדו על 48 ו- 43, כאשר האסטריודול היה תקין בפעם הראשונה וסביב 300 בפעם השניה.
היום ביצעתי את הבדיקה כשאני ביום השני למחזור.
FSH יצא 8.6
ואילו האסטריודול יצא גבוה - 736.
על מה מעידים הממצאים האחרונים?
מה הפרוש של fsh תקין ואבטריוגול גבוה בזמן מחזור?
האם זה מעיד על רזרבה שחלתית נמוכה ולמעשה תחילת גיל המעבר?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי
פרופ` דוד בידר11/05/2023זה לא אומר הרבה היות וערכים כאילו מופיעים לאורך המחזור החודדי, וזה לא מקדם אותך לשום מטרה, עצם בדיקות של הורמונים
מה המטרה שאת כל פעם מבצעת הבדיקות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיבה היא מחזור לא סדיר
אפרת11/05/2023תודה.
הסיבה היא מחזורים לא סדירים בשנה + האחרונה.
בשל היסטוריה משפחתית של סרטן השד, הרופאה מתעקשת על בדיקות מקיפות לשלול סוגי סרטן גניקולוגיים. (us שביצעתי יצא תקין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
אפרת11/05/2023הבהרה - סרטן במשפחה - לא אצלי! אצל אמא ודודה
לא נשאית של הגן ע"פ בדיקה גנטית.
היסטוריה שלי תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)