מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שני ביוצים במועדים שוניםמעיין10/05/2023
שלום רב,
הייתי באולטרסאונד מעקב זקיקים ונאמר לי שהיה לי ביוץ משחלת שמאל.
לאחר כשבוע הייתי בעוד אולטראסאונד (לנושא אחר) והרופא אמר שהוא רואה שהיה גם ביוץ מאוחר יותר בשחלת ימין (שלא נצפה בעת מעקב הזקיקים). מה יכולה להיות הסיבה לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני ביוצים
פרופ` דוד בידר10/05/2023אין דבר כזה שני ביוצים.
שני הבודקים לא יכולים לקבוע כלום בלי בדיקות גם מקבילות, כך שכל מה שהם חשבו זה קשקוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר11/05/2023בלי בדיקות דם מקבילות לאולטרה סאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי זוית רחם לאחר קיסרימעיין10/05/2023
שלום רב,
ילדתי קיסרי לפני שנתיים. הסרת הידבקויות ברחם לפני חצי שנה. לא מצליחה להיכנס להריון מאז.
הייתי באולטרסאונד והרופא אמר שנראה שהרחם שלי ״שינה זווית״ לאחר הניתוח הקיסרי ואולי יהיה צורך בהזרעות כדי להיכנס להריון. מה הכוונה ״שינה זווית״? האם זה מצריך צילום רחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי
פרופ` דוד בידר11/05/2023אם הרופא שלך לא הסביר לך מה הכוונה אז אני גם לא יודע. ה זה אומר.
אין דבר כזה שהרחם שינה זוית.זה קישקוש
עקב הדבקויות שהוסרו הרי שמדובר בבעיה מכאנית ולכן הייתי מבצע צילום אחם לראות שיש מעבר בחצוצרות לפני כל טיפול אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני תחושת כובד יומיים לאחר החזרהדינה10/05/2023
האם יומיים וחצי,לאחר החזרת עובר יום 3 טרי תחושת כובד ונפיחות בבטן התחתונה מעידה על השתרשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני.
פרופ` דוד בידר11/05/2023לא. לא מרגישים השתרשות.
התופעות הן עקב הגירוי השחלתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא בהריון IVF עם פונדקאיתליאור10/05/2023
אני ובעלי נמצאים בתהליך פונדקאות בפעם הראשונה,
החזרת 2 עוברים לפונדקאית בוצעו ב 26.4 (לפני 14 יום)
בדיקות בטא בוצעו:
5.5 (9 ימים לאחר החזרה) - 194 בטא
9.5 (12 יום לאחר החזרה) - 494 בטא
במרפאה אמרו כי ערך הבטא נמוך ממה שהם מצפים בבדיקה השניה, למרות העליה.
אני יודעת כי אין וודאות במספרים ולא ניתן להוציא וודאות מהנתונים אבל אשמח לחידוד האפשרויות במתרחש,
כמה החוסר בעלייה משמעותי ומסמן רעות?
האם עדיין יש סיכוי להריון תאומים תקין?
האם סיכוי כי אין הריון כלל?
האם הציפייה להכפלה הינה בכל יומיים מרגע ההחזרה או מיום 10?
בדיקה נוספת נקבעה למחר, ה 11.5
האם הציפייה היא לראות הכפלה מלאה? כלומר 988 בטא?
אם הערך יהיה נמוך מכך מה המשמעות?
תודה על כל עזרה לבירור האפשרויות שעומדות להתרחש
ופיזור אי הוודאות מעט
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי
פרופ` דוד בידר10/05/2023ההכפלות הן כל יומיים.
זה לא הריון תאומים ולפי הבדיקות ההכפלה לא טובה,ההריון לא מתפתח טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין אחרי החזרהאמא לשניים09/05/2023
שלום רב,
אני שישה ימים אחרי החזרה. האם יחסי מין בשלב זה הם בגדר הסביר או שזה עלול לגרום לסיכון בהשתרשות הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים
פרופ` דוד בידר10/05/2023העובר כבר השתרש או שלא ,ואין מניעה מיחסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין אחרי החזרהאמא לשניים09/05/2023
שלום רב,
אני שישה ימים אחרי החזרה. האם יחסי מין בשלב זה הם בגדר הסביר או שזה עלול לגרום לסיכון בהשתרשות הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סביר,אין בעיה,אדרבא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרדיול e-2 - הזרעהלב09/05/2023
היי אני בהליך הזרעה...פעם שלישית
מזריקה גונל , בבדיקת דם הורמון - האסטרדיול שלי 2583 pmol זה לא גבוה מדי?
והאם זה הגיוני שעובי הרירית ירדה מ- 12 ל- 9.6* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.אם מספר הזקיקים הגדולים מ15 מ״מ אינו יותר מ3-4 אין בעיה פרט לסיכון להיריון רב עוברי ,השינוי ברירית אינו בעייתי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמנלידנה09/05/2023
האם הפרופיל תקין? בת 36.5, מנסה להרות לראשונה מתרומת זרע. אחרי 3 הזרעות טבעיות (רק אוביטרל)
איך יתכן ההבדלים בין הבדיקות?
עשיתי פעמיים- פעם ראשונה בדצמבר 2022 (יום 3 למחזור, היה ביוץ ביום 11 באותו חודש ולכן חזרתי על הדיקה החודש שוב)
התוצאות בדצמבר:
TSH - 1.49
prolactin- 153
LH - 3.9
FSH - 9.7
E2 - 202
Progesteron - 3.2
oh 17 - 4.42
DHEA -5.5
התוצאות מאתמול, יום 4 למחזור
TSH - 1.33
prolactin- 153
LH - 4.2
FSH - 6.6
E2 - 265
Progesteron - 2.8
oh 17 - 4.42
DHEA -5.5
נראה שהפרוגרסטרון והידרוקסי פרוגסטרון גבוהים
וגם האסטרדיול די גבולי, לא?
אשמח לשמוע מה דעתכם לגבי המשך טיפול
רופא אחד לא התייחס למשמעות והפרופיל נראה לו טוב, הרופאה השניה נראתה קצת יותר מוטרדת מזה ושלחה אותי לHbA1C (יצא 5.3)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ` דוד בידר09/05/2023מה. קשר לבדיקת HbA1cלבדיקת הפרופיל?
סך הכל הפרופיל בסדר
כדאי לעבור להפריה חוץ גופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה שלילית אחרי החזרהזיו09/05/2023
ב27/04 החזירו לי 2 עוברים טריים מביציות שנשאבו ב25/04 (נשאבו רק 2 ואין לי קפואים).
אני על תמיכה של אנדומטרין, אסטרופם ודופסטון.
היה קצת אחרי ההחזרה כאב חזק בצד שמאל ובכללי מרגישה התכווצויות שבאות והולכות, כאבי ראש, כאבי גב תחתון (שבשגרה אין לי) וחולשה כללית (כל דבר שאני עושה מעייף אותי מאוד). בשבת ראיתי כתם ורוד עדין מאוד שנצפה רק בניגוב פעם אחת (ולא התפתח). היה יום אחד שהייתי בו עצבנית מאוד. עדיין לא התקבלה וסת וברוך השם אין דימומים מעבר למה שראיתי בניגוב. את הביטא אני אמורה לעשות ב11 אז עשיתי הבוקר בדיקת הריון ביתית בשביל להגיע מוכנה יותר רגשית לתוצאות הביטא והיא יצאה שלילית לצערי :(
כמובן שממשיכה עם התמיכה אבל כבר מבינה שהסבב הזה אבוד לצערי הרב :( וכנראה נצטרך להתחיל מהתחלה כי אין קפואים. תופעות הלוואי מקשות עלי ואני נאלצת לקחת ימי מחלה. האם זה ככה תמיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` דוד בידר10/05/2023הריון הוא שלילי לכן לא צריך תמיכה.
כל אישה מגיבה אחרת טיפולים ולא תמיד זה כפי שאת מתארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי קרינוןשני09/05/2023
היי שלום רב!
1. אם השאיבה בוצעה ב3.5 מתי אוכל לבצע בדיקת הריון? 2. הקרינון כל הזמן יוצא בהפרשות נוזליות וגם בגושים. האם זה אןמר שהוא לא נספג טוב? לוקחת פעמיים קרינון בוקר וערב ו3 פעמים דופסטון. תודה רבה! שיהיה חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
14 יום ממועד השאיבה,12 יום ממועד ההחזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא הכפלה - איך מחשבים , בטא כפול מה?שרית08/05/2023
שלום
איך מחשבים הכפלה של בטא?
כל 48 שעות או כל 72 שעות?
ומהי הכפלה פי 1.5 או פי 2
אני רוצה להבין איך לחשב, מכפילה עצמה זה כפול 2?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאשר מבצעים בטא פעם ראשונה
פרופ` דוד בידר09/05/2023כאשר מבצעים בטא פעם ראשונה חוזרים על הבדיקה אירי יומיים והבטא צריכה להיות, לפחות פי 2 מהבדיקה הראשונה.
למשל בטא 120 אחרי יומיים צריכה להיות לפחות 240 אך בהריון תקין וטוב זה יהיה יותר למשל 300…* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות וערכי פרוגסטרוןלוטם08/05/2023
שלום
אני בת 41 ונוטלת לטרוזול למרות שמבייצת ומכוונת להזרעה
ביצעתי שתי בדיקות דם ומעקב זקיקים יום אחרי יום בגלל ציסטות ממצאים לא ברורים להלן התוצאות של בדיקת דם אתמול
אסטרדיול 281
פרוגסטרון 2.1
Lh 9.2
הבדיקות של היום
אסטרדיול 379
פרוגסטרון 1.2
Lh 8.8
במעקב זקיקים יום מספר 14
שחלה ימנית:
נצפו מספר זקיקים קטנים
ממצא היפואקוגני. צלול: 20 מ"מ. שארית? זקיק?
שחלה שמאלית:
הערות לזקיקים: נצפו מספר זקיקים קטנים
+ מבנה היפואקוגני צלול צמוד לשחלה. ידוע
מה דעתך? האם יש פה ממצא לא תקין? אולי משהו שקשור לציסטות? מדוע הירידה בפרוגסטרון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרוגסטרון בסדר ולא חשוב שירד
פרופ` דוד בידר08/05/2023הפרוגסטרון בסדר ולא חשוב שירד.
את לא כל כך מגיבה לטיפול בכדורים ואני חושב שבגילך צריך לגרות השחלות על ידי זריקות של הורמונים.
הציסטה מחוץ לשחלה והיא ידועה ,ולא מהווה בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא ראשונהדנה08/05/2023
בדיקת בטא ראשונה:
בטא 386
פרוגסטרון 17.07
אסטרדיול 408.1
נראה תקין? פרוגסטרון לא נמוך מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדעקה
פרופ` דוד בידר08/05/2023בשלב זה נראה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי ספיגת קרינוןשני08/05/2023
היי שלום רב!
1. אם השאיבה בוצעה ב3.5 מתי אוכל לבצע בדיקת הריון? 2. הקרינון כל הזמן יוצא בהפרשות נוזליות וגם בגושים. האם זה אןמר שהוא לא נספג טוב? לוקחת פעמיים קרינון בוקר וערב ו3 פעמים דופסטון. תודה רבה! שיהיה חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שולחת שוב
שני08/05/2023היי שולחת שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ראי תשובתי להלן,אין בעיה עם הפרשת הקרינון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 5+4 שק הריון ושק חלמון ללא קוטב עובריאלה08/05/2023
שלום
אני היום שבוע חמש +4 בבעקור אמל ברופא עקב הכתמות חומות
נצפה שק הריוו ושק חלמון אל ללא קוטב עוברי
האם זה תקין לשלב הזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדיין סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)