מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הבנת תוצאות אלוטסאונד זקיקיםאור15/05/2023
שלום דוקטור, פעם ראשונה עוברת IVF. בת 34.
יום שישי לוסת, נמצאו 16 זקיקים
ימין : 17,20 , 16, 16, 16, 14, 12
שמאל : 17, 16, 15, 14, 13, 12, 12, 10, 10.
רירית תלת שכבתית ללא נוזל בדוגלס.
האם המצב תקין ביחס לימים? עוד לא לקחתי תרופות כהכנה לשאיבה, וחוששת ממצב של גירוי יתר. תודה על העזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין,השאיפה היא לזקיקים בטווח של 18-20 מ״מ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון 300 פרגובריס למשך 4 ימים ראשוניםלינוי14/05/2023
היי הביאו לי מינון של 300 פרגובריס והנתונים שלי די גבוהים מבחינת הפוריות אני דואגת שזה גבוה מידי לנתונים שלא יצור גירוי יתר smh 3.11
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערכתי היא שאם הרופא החליט על המינון שהוצע שיקוליו עמו למרות שמתקבל הרושם שהמינון הנבחר הוא עוצמתי מדי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי הווסת מתקצריםדניאל14/05/2023
בת 31 לא עברתי הריון, הימי דימום התקצרו לי מ6 ל4 ימים האם זה מעיד על בעיות בפוריות ? למה זה קורה?
לא בהכרח,בכל מקרה אם נתוני רירית הרחם והפרופיל ההורמונלי שלך תקין,נראה שאין מקום לדאגה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לטרזול האם מסדר את המחזורמאי14/05/2023
לקחתי לטרזול לפי הוראות הרופאה למשך חמישה ימים ואני אמורה לקבל עוד 4 ימים מחזור שאלתי היא האם הלטרזול יכול לסדר לי את המחזור, שוב במידה ואין היריון
הדבר אפשרי בחודש הטיפולי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים-דחוף!!!אביטל14/05/2023
לאחר הפלה נדחית. מוזמנת להחזרת עוברים ביום שלישי הקרוב. ביקשו ממני להתקשר למעבדה בשלישי בבוקר ויגידו לי אם העובר שרד הפשרה ואם להגיע.
לפני ההקפאה נאמר לי שהעוברים שלי מדורגים מצויינים.
שאלתי היא:
מהי הסבירות שעובר לא שורד הפשרה? האם קורה הרבה? והאם עובר מאותו הסבב שלא שורד הפשרה אכן מראה על כך שגם העובר השני לא ישרוד הפשרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסיכוי שעובר באיכות טובה לא ישרוד את תהליך ההפשר נמוך יחסית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתית אחרי החזרהעדן14/05/2023
שלום פרופסור,
ביום חמישי לפני 11 יום בוצעה החזרה של עוברים טריים. זריקת אוביטרל היתה לפני 14 יום. היום בבדיקה ביתית - שני פסים, האחד חלש.
האם ניתן להתייחס לבדיקת ההריון כמהימנה?
מדוע יש צורך להמתין עד יום חמישי הקרוב (14 יום ממועד ההחזרה) לביצוע בדיקות דם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה שמדובר בהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות תחילת הריוןיעל14/05/2023
שלום, אני סוף שבוע 4/תחילת 5 של הריון וקיבלתי תוצאות בדיקת דם, האם הן תקינות?
ESTRADIOL (E-2) 1491 pmol/L
PROGESTERONE 74.7 nmol/L
BHCG QUANT.PREG. 5904 IU/L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד פרטים
יעל14/05/2023בת 32, הריון שני ספונטני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא ראשונה לפני שבוע הייתה 234
יעל14/05/2023האם תקין שעלה בשבוע מ234 ל5904?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תקין אפילו גבוה-רב עוברי?
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי הורמונים לקראת ביוץדניאל14/05/2023
שלום, ביצעתי מעקב זקיקים טבעי ללא טיפול.
להלן הערכים:
E2-1222
2.5- Progesterone
LH - 113 IU
בבדיקת האולטראסונד נמצא זקיק בגודל 25 ממ.
אני רואה שהערך של ההורמון LH גבוה מערכי הייחוס.
האם היה ביוץ? האם יכול להעיד על בעיה?
נכנסתי כבר ל2 הריונות באופן טבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטים נוספים
דניאל14/05/2023יום 12 למחזור, בת 34.
במעקב זקיקים קודם ערכים נמוכים ונורמטיבים של LH* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
את צפויה לבייץ ב-24 שעות הרטבות למועד הבדיקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל הרירית הרחם לאחר פיפילצ`ופו14/05/2023
היי, נעשה לי פיפל ביום 2 לווסת, בחודש שבו אני עתידה לבצע שאיבה (הרופא ציין בפני שזה אפשרי ובסדר לעשות גם פיפל ביום 2 וגם שאיבה). במעקב זקיקים בתחילת המחזור, נצפה פס דק של נוזל ברירית. האם מדובר במצב הדלקתי הרצוי לאחר פיפל? האם כדאי לי להמשיך פרוטוקול או פשוט לחכות לסיום המחזור הנ"ל? מה זה אומר הממצא? אגב, בעבר אין בעיות ברירית, היסטרו' תקינות כולל us רחם תלת מימד, ללא נוזל בדוגלס. תודה!
למרבה הצער הדעות חלוקות לגבי ביצוע פיפל ועבודה מבוקרת היטב לא ראתה כל ערך מוסף בפרוצדורה אדרבא,בכל מקרה בנתוני רחם תקינים איני רואה בביצוע יתרון טיפולי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבב טבעי - מעקב זקיקיםאני14/05/2023
שלום,
נמצאת במהלך סבב טבעי - 10 ימים לאחר מחזור היה זקיק מוביל בגודל 15 ועוד 2 בגודל 11 ו-13. התחלתי לקחת פרגובריס 150 וצטרוטייד ולאחר ימיים יש רק שני זקיקים והם כמעט לא גדלו
(17 ו-14). האם הגיוני שהזקיק השלישי נעלם עקב נטילת צטרוטייד? ומדוע אינם גדלים בצורה מספקת - האם קצב הדיכוי גבוהה יותר מהגירוי? ניתן לעשות שאיבה בגודל כזה של הזקיקים?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להתייחסות
אני15/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים בלוטת התריסדורין13/05/2023
שלום פרופסור
אני כשנה וחצי בטיפולי ivf ללא הצלחה.
תמיד בלוטת התריס שלי עומדת על ערכים של 2.58
לפני כחודש בצעתי שוב בדיקות והפעם היא 4.45 שזו תוצאה שאף פעם לא הייתה לי.
קראתי בכמה מקומות שלא מומלץ לבצע טיפולים כשערך הבלוטה מעל 2.5. האם זה נכון? הרופא לא אמר לי כלום וממשיך כרגיל.. האם לדעתך השוני בערכים נובע מהטיפולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים
פרופ` דוד בידר14/05/2023יש עבודות המראות על הערך 2.5 כפי שציינת ויש אחרים שסבורים שאם ערכי הבלוטה תקינים ואין לך בעיה של בלוטת התריס ,אזי כל ערך בתחום בנורמה הוא בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאים יום 5Vnos13/05/2023
בהחזרת מוקפאים יום 5 (תרומת ביצית) מה עדיף פרוטוקול מחזור טבעי עם תזמון ביוץ ותמיכה או פרוטוקול לא טבעי עם אסטופרם? הביוץ סדיר אבל בגלל הטיסה להחזרה בחו"ל -הרופא בחו"ל מעדיף לא טבעי.הפרןטוקול הקודם שנתן עם אסטופרם ופרוגסטרון הרירית היתה טובה- 9.5 אבל לא ניקלטתי עם עןבר בדוק יום 5 (במחזור טבעי הרירית מגיעה אפילו ליותר- 10-12). . שוקלת גם להחזיר שני עוברים (עובר אחרון בדוק ועובר ועובר לא בדוק). חוששת מתאומים, מה דעתך כמה עוברים להחזיר והאם מחזור טבעי (מתוזמן עם אוביטרל ותמיכה)?
אם הרית בטיפול הורמונלי תחליפי והנתונים מצויינים,היזירי עובר אחד והשתמשי בטיפול תרופתי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה עלסדירות הווסתטל12/05/2023
בת 30, נטלתי גלולות ברצף 10 שנים . בבדיקת רופא נשים ללא מצא של שחלות פולציסיטיות. כעת חצי שנה ללא גלולות,האם כשמתחיל כתם קטן ניתן להחשיב אתזה תחילת ווסת או לחכות לדימום?
אני מקבלת ווסת חודש אחד אחרי 27 יום חודש אחרי 23 יום ,האם זה נחשב ווסת לא סדירה? מקלוני ביוץ לא מדייקים ולא עוזרים לי. בדיקת פרופיל הורמנלי תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ווסת אינה סדירה ולאור זאת היה כדאי לבחון את הפרופיל ההורמונלי שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההבדל בין צילום רחם לבין בדיקת "קצף" EXFoamדנה12/05/2023
דלום ד"ר האם בדיקת הבחירה היום היא צילום רחם או הבדעקה החדשה ? האם הבדיקה החדשה אבחנתית מספיק?
מבחינת הרגשיות והמיומנות של הבדיקה צילום הרחם ברנטגן הינו עדיף,האלטרנטיבה הינה ברירת מחדל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון חיובית?יעל12/05/2023
היי, החזרה בתאריך 4/5, הזרקתי ביום ההחזרה אוביטרל. היום 12/5, 9 ימים מהזריקה בדיקת הריון חיובית אך הפס השני ממש חלש. האם זה שאריות אוביטרל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר12/05/2023לא שאריות של אוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון המשך
יעל15/05/2023היי,
המשכתי עם הבדיקות הביתיות כל יום. עשיתי ב13/5 הבדיקה יצאה חיובית, 14/5 גם יצאה חיובית והיום 15/5 (12 ימים אחרי ההחזרה) הבדיקה שלילית (עשיתי כמה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)