מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רופא לא ביקש הכפלותמור05/05/2023
הי
החזרה של 2 עוברים יום 3 בתאריך 19.4
בטא ב3.5 225
פרוסטגן גבוה
הרופא לא ביקש הכפלות וקבע דופק ב17.5
תקין
או להתעקש על הכפלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא
פרופ` דוד בידר05/05/2023ללכת לפי המלצת הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבערב התחילו כאבים בצד שמאל
מור06/05/2023בערב התחילו כאבים בצד שמאל ממש קשים
הגענו למיון נצפה שק ריק ממש קטן
ביצעו בטא
הבטא כרגע 43 ירדה מ225
כרגע אשפזו אותי
זה כבר פעם שניה בחודשים שיצבע הריון כימי למה זה קורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיבות לאי התפתחות היריון קשורות
פרופ` דוד בידר06/05/2023הסיבות לאי התפתחות הריון קשורות בגורמים השונים.
חסרים פרטים רבים כדי שנוכל לענות על השאלה
הדבר דורש בדיקת רחם, בדיקות דם ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט הפריות ביחס לכמות ביציות שנשאבוליטל05/05/2023
שלום,
מה עושים במעבדה עם ביציות שלא הופרו לאחר 24 שעות מהשאיבה? האם ממשיכים במעקב לימים נוספים שבמהלכם כן יכולים להיות הפריות נוספות?
או שאין סיכוי להפריה מאוחרת, מעבר ל24 שעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לעיתים ניתן חבצע למחרת הליך הפריה אקטיבית שקרוי (ICSI) למחרת כאשר אינה מזוהה הפריה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרוג עוברים וסיכוי השתרשותמורן05/05/2023
שלום , האם עוברים ( כ 72 שעות לאחר שאיבה) יום 3 בדרוגים A8 ו A6 בעלי סיכוי נמוך יותר מבחינת השרשה מעוברים בדרוג A10 ו A12?
בעבר הצלחתי להגיע לדרוג 10/12 A והפעם בהחזרה הם A8 ו A6 וקצת דואגת שאיכותם פחותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערכתי שמדובר באותה איכות ההבדל הוא שעת הבדיקה לאחר ההפריה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת לטרזול 4 ימיםחני05/05/2023
שלום רב אני בסבב שלישי של לטרזול פעמים ביום.
כרגע אני בחול וקיבלתי מחזור ביום שבת
הרופא אמר לי להתחיל לקחת 2 כדורים 5 ימים ב3.5.
לקחתי 2 כדורים ושמתי לב שיש לי רק 8 כדורים
האם זה תקין לקחת רק 4 ימים? האם כדאי לקחת ביום הרביעי רק כדור אחד ולאחריו ביום החמישי גם כדור אחד
אני חוזרת לארץ בראשון האם סבירשאקח 4 ימים ואעשה הפסקה של יום אחד ואקח את החמישי ביום ראשון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפתרון שלך בהחלט סביר,ולא נראה שתהיה בעיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ טבעי וביתיגילה04/05/2023
שלום,
ביום רביעי בשעה 20 גיליתי פס חזק בבדיקת ביוץ ביתי. יום חמישי בשעה 10 היה פס חלש.
הבן זוג חוזר רק בשישי צהריים. האם יש עוד סיכוי להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביצית שהתבייצה עשויה לשרוד עוד כ-36 שעות המצויות בטווח ההפריה האפשרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקה חוזרת של אוביטרליובל חגבי04/05/2023
בעלי הזריק לי אוביטרל, כשהוציא את המחט לא הופיע 0 אלא קו. ככל הנראה לא לחץ עד הסוף.
הכניס שוב, לחץ והוציא והופיע 0. ירד דם כמו בבדיקת דם.
אחרי זה ראיתי בהוראות שאסור לנסות להזריק שוב אם לא הוםיע 0 בפעם הראשונה.
מדוע? זה יכול להזיק לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא יזיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת זרע מחו"ל - ספירת זרע נמוכה בעת הפרייהמיה04/05/2023
היי, הבוקר עשיתי שאיבה לצורך ivf (זרע מבנק הזרע), נשאבו 6 ביציות והתקשרו להגיד שבאופן חריג לזרע תורם איכות הזרע מאוד נמוכה ולכן ינסו להפרות במיקרומניפולציה.
מנת זרע אחרת "עבדה" כשורה, בת זוגתי נקלטה בהזרעה ראשונה...בהריון בשבוע 32.
(זרע מחו"ל- אוחסן בבנק x - הועבר במיכל חנקן לבנק y - והופשר היום).
איך זה הגיוני? רעיון איפה בתהליך איכות הזרע יכלה להשתבש?
מהם החסרונות של מיקרומניפולציה לעומת IVF?
האם כדאי לבדוק משהו לעומק אצל העובר שברחם? האם העובדה שספירת הזרע במנה נוספת לא תקינה, עלולה לעורר בעיות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה שהשינוי היחיד שחולל את התוצאה העגומה הנה איכות הזרע של התורם שמשום מה חא שמרה על איכותה,פתרון הצפוי בנסיבות אלו הנה הפריה אקטיבית באמצעות הידרת הזרע ישירות לביצית באמצעות מחט מיוחדת,ההנחה היא שיתכן והליך זה כרוך בעליה מסויימת בשיעור ההפרעות הגנטיות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון נמוך לאחר החזרהאני04/05/2023
פרוגסטרון נמוך לאחר החזרה, והכפלות בטא תקינות. האם יש הבדל בין מצב בו לאחר החזרה פרוגסטרון הולך ויורד אבל בשבוע 5 עדיין לא ירד למתחת 25, ובין מצב בו הפרוגסטרון נשאר יציב על סביב ה 30 כבר מהתחלה? מי משני המצבים האלו מנבא יותר הריון לא תקין/לא תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין חכך כל חשיבות פרוגנוסטית-ערך זה בטווח הפיסיולוגי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון בשבוע 5יעל03/05/2023
שלום , לאחר טיפול שלישי בלטרוזול נקלטתי להריון (עקב שחלות פוליציסטיות והיעדר ביוץ), נמצאת בשבוע 5 בטא 6333 ופרוגסטרון 16 .
שאלתי היא האם הפרוגסטרון לא נמוך מידי ? האם זה יכול להעיד על הפלה מתקרבת?
באולטרסאונד נצפה שק הריון. תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בגבול התקין התחתון ,ניתן לשקול תמיכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל אחרי החזרהקרין רביב03/05/2023
שלום,
אני בת 34 עשיתי היום החזרה והרופאה אמרה לי להזריק יום כן יום לא דפקטטיל עד לתוצאות של הבטא, סה״כ 7 זריקות.
זה פעם ראשונה שאני מקבלת כאלה הנחיות אחרי החזרה.
חשוב לי להוסיף שאני חולת אנדומטריוזס
האם זה הגיוני וסביר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדאי לשאול את הרופאה שלך על מטרת הטיפול הייעודי שהציעה לך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בטא גבוהה - 12 יום לאחר החזרת בלסטוציסטטל03/05/2023
אנחנו בהליך פונדקאות. הוחזר עובר קפוא יום 5...
לאחר 12 יום - הבטא 923...האם הבטא הזו נורמלית וסבירה ליום זה אם מדובר בעובר יחיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר04/05/2023אומנם הבטא מעט גבוהה אך זה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי 14 יום - הבטא 2700 - האם מעלה סיכון למומים בעובר?
טל05/05/2023הבטא קפצה מ-923 ביום 12 (לאחר החזרת עובר קפוא יום 5)
ל-2700 בערך ביום 14. קפיצה של פי 3 וערכי הבטא נותרו גבוהים.
בהנחה שבסוף יתברר שמדובר בעובר אחד, האם בטא כזו מעלה את ההסתברות לתסמונת דאון או מומים אחרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תקין בהחלט
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להבין יותר...
טל06/05/2023הנתונים הם שוב:
עובר קפוא יום 5.
12 יום לאחר החזרה - בטא 973
14 יום לאחר החזרה - בטא 2700
בדקתי במסד נתונים של בטאות שלאחריהן היו הריונות קלינים -
הערך הראשון הוא פי 2 מהחציון ליום 12
הערך השני היא פי 3 מהחציון ליום 14 וגם נמצא באחוזון ה-95% (בערך)
אין לי דרך לאמת את מהימנות מסד הנתונים.
גם אם זה "תקין" - האם זה לא מגביר את ההסתברות למומים גנטים בעובר? האם אין קורלציה בין בטא גבוהה בשלב זה לבין מומים גנטים בעובר? או שאולי הבטא הנ"ל היא עדיין לא מספיק גבוהה בשביל לעורר דאגה?
אשמח לקבל תשובה שתאפשר לי להבין את מצבי.
כבר הייתה הפלה בשבוע 9 ולכן הדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בשלב זה הכול תקין,חזקה על הרופא שלך שיבצע את הבדיקות הראויות לאיתור בעיות גנטיות ו ואחרות בהיריון,בשלב זה לא הייתי מתנבא על סמך ערכי הביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משל נטילת לטרזול - דחוףחני03/05/2023
שלום רב אני בסבב שלישי של לטרזול 3 פעמים ביום.
כרגע אני בחול וקיבלתי מחזור
הרופא אמר לי להתחיל לקחת 2 כדורים 5 ימיפ מאתמול.
לקחתי 2 כדורים ושמתי לב שיש לי רק 8 כדורים
האם זה תקין לקחת רק 4 ימים? האם כדאי לקחת ביום הרביעי רק כדור אחד ולאחריו ביום החמישי גם כדור אחד
אני חוזרת לארץ בראשון האם סבירשאקח 4 ימים ואעשה הפסקה של יום אחד ואקח את החמישי ביום ראשון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תנהלי לפי ההצעה שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבחור גמר אבל לא היה נוזלגילה03/05/2023
אנחנו מנסים להכנס להריון חצי שנה. פעם ראשונה אתמול שהוא גמר ולא היה לי נוזל לא בנרתיק ולא בתחתונים. האם הוא זייף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל
פרופ` דוד בידר04/05/2023קשה לדעת ומה שאני ממליץ, בשלב ראשון, בדיקת זרע ולפי זה להמשיך….
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות אסורות לG.6.P.dמוטי כהן02/05/2023
רוקסו,אנטיביוטיקה אסורה ל G.6.P.D
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוקסו
פרופ` דוד בידר03/05/2023מותר לקחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב עליית בטא לאחר החזרת עובר טרי בן יומיים בicsiגיא02/05/2023
שלום רב,
לאחר החזרה של עובר טרי בתאריך ה13/4 נעשתה בדיקת בטא ביום ה14 להחזרה, ה27/4 תוצאה:378 , בדיקה שניה לאחר 3 ימים ב30/4 תוצאה:828. בדיקה שלישית לאחר יומיים ב2/5 תוצאה: 1319
נשמח לדעת האם קצב העליה תקין.
האם כדאי לחזור שוב על בדיקת בטא? ומתי כדאי לעשות את האולטרסאונד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקצב פחות טוב ותחזרי על הבדיקה
פרופ` דוד בידר03/05/2023הקצב פחות טוב ותחזרי על הבדיקה.
אולטרה סאונד כשבועיים אחרי בדיקת הדם הראשונה להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת בטא נוספת בהפרש 3 ימים
גיא05/05/2023תוצאה 1468
מתי כדאי לעשות אולטרסאונד? האם להמשיך בתמיכה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)