מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפני החזרת 2 עוברים -שאלותמיקי08/05/2023
שלום פרופ',
בת 42. לקראת החזרת 2 מוקפאים יום 3 ויום 5 בעוד יומיים, יש לי שאלות:
1. יש לי ביום יום נזלת אלרגית לאבק, אאזונפילים גבוה 10, אבל עכשיו בעונת המעבר זה אפילו יותר מחריף.
האם האלרגיה והמערכת חיסונית שנלחמת באלרגיה יכולה להפריע להשתרשות או להכנס להריון?
2. בבדיקת קרישיות יצאתי הומוזיגוטית לMTHFR והומוציסטאין בטווח 5 מיקרו/ל, נאמר לי לקחת 5 מג חומצה פולית במקום 400 מיקרוגרם , חברה קראה שעודף חומצה פולית יכול לגרום לאוטיזם?
תודה רבה,
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.לא נראה שהתגובה האלרגית הספיציפית שלך משליחה על ההליך ההשתרשותי2.זהו הטיפול הייעודי המומלץ בנתונים הגנטים שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב בדיקה תוצאה כרוניתכלנית07/05/2023
כבר שניםםם באופן קבוע מתקבלת אצלי אותה תוצאה בבדיקה זו בזמן המחזור
האם זה מעיד על משהו מסויים? מצרפת קובץ ברשותכם
אותה תוצאה בזמן מחזור שנים שנים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקה מיותרת וחסרת משמעות
פרופ` דוד בידר07/05/2023הבדיקה מיותרת וחסרת משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם שלילית 21 יום לאחר קיום יחסים.07/05/2023
שלום,
בדיקת דם שלילית להיריון לאחר 21 יום ממגע ודאית ?
אפשר להתחיל טיפול לשאיבה והחזרה ? (תורם זרע)
אוכל להיות בטוחה שהיריון מתורם ולא מקיום יחסים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר
פרופ` דוד בידר07/05/2023אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לדעתך בבקשה
.08/05/2023תודה
האם אוכל להיות בטוחה שהיריון שיהיה מתורם הזרע ולא מקיום יחסים שהיו לפני 21 יום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר08/05/2023כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק מוודא שהבנתי אותך נכון
.08/05/2023כתבת כן שהריון יהיה מהטיפול מתורם הזרע ולא מיחסים לפני 21 יום נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יהיה היריון מקיום יחסים
פרופ` דוד בידר09/05/2023כן.
לא יהיה הריון מקיום יחסים היות ובטיפול לא יתכן מצב כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה
.09/05/2023פרופ' יקר תודה רבה,
חשבתי שתשובתך קשורה בכך שעברו 21 יום והבטא שלילית ולכן יכולה להתחיל בטיפול ולהיות רגועה שהריון מתורם הזרע.. האם זה נכון?
כי כתבת שבטיפול לא ייתכן, אשמח לדעת בבקשה למה בעצם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה אשמח למענהאני07/05/2023
בבקשה יש לי שתי שאלות
1. האם מותר לשלב DHEA עם Q10 ?
2. האם שניהם נחשבים הורמונים בכלל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדובר בתוספות מזון ה-DHEA מצוי בשרשרת הייצור של הורמון הטסטוסטרון ביותרת השחלה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההDhea
אני07/05/2023השילוב שלהם יכול לסרטן לדעתך או שזה לא הורמון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכולה לקחת את שניהם
פרופ` דוד בידר07/05/2023יכולה לקחת שניהם,אילו תוספות מזון ולא הורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת החזרה על בסיס חצי טבעיהאופטימית07/05/2023
שלום פרופ
ראשית תודה על המענה וכל הפרום הזה שאינו ברור מאליו.
בת 34 עם חצוצרות סתומות עברתי IVF אחד שלא צלח וכעת מנסים להחזיר מוקפא על בסיס חצי טבעי .
פעמיים אחרונות "פספסתי" הסבב - פעם אחת פספסתי את הביוץ ופעם אחרונה לא הייתה תגובה לטיפול ההורמונלי.
היום הייתי בבדיקה לקראת החזרה והטכנאית באולט ראתה משהו שנראה כמו גפיף צהוב ועוד מס' זקיקיקים.רירית 4.7 כנראה היה ביוץ...לדעתכם גם החודש הזה אבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים ששכחתי
האופטימית07/05/2023שכחתי לציין ערך prog 44nmol\l
estradiol 184* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לאור הנתונים שדיווחת לא ברור הסטטוס שלך,בכל מקרה לא ברור ההליך החצי טבעי להחזרת מוקפאים ?
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבפשטות
האופטימית08/05/2023אשאל בפשטות - לאור העובדה כי פעמיים כבר פיספסתי את סבב ההחזרה של המוקפא, אשמח להבין איזה ערכים אמורים להתקבל בבידקות דם ואולטרהסאונד כדי שאהיה מוכנה להחזרת מוקפא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר פומיניק והיריוןהילה07/05/2023
שלום רב,
אני בת 35, אם לארבעה, הקטן בן ארבע וחצי.
יש לי רקע של מיגרנות עם אאורה ולכן משתמשת רק באמצעי מניעה מותרים כמו סרזט או פומיניק. לאור זאת, כבר כ-11 שנה שאני ללא מחזור- הפסקתי את הגלולות כל פעם שרציתי להיכנס להיריון וזה תמיד קרה נורא מהר. לפני ה-11 שנה האלו- המחזור שלי לא היה סדיר כל כך.
לידה אחרונה- כאמור לפני ארבע וחצי שנים. מאז- לוקחת פומיניק ללא הפסקה.
לפני כשלושה חודשים הפסקתי לנטול פומיניק כדי להיכנס להיריון שוב. לאחר הפסקת הגלולות ביום 15.2.23, לקח 40 יום עד שקיבלתי מחזור, ב-26.3.23. אציין שהמחזור היה כבד מאוד. לאחריו בדקתי עם בדיקות של "תשובה כנה" מועדי ביוץ- ואני לא בטוחה לגמרי אם היה לי בכלל ביוץ או לא..
היום כבר ה-7.5.23, 43 יום לאחר המחזור האחרון, ועדיין לא קיבלתי מחזור שני.. עשיתי מספר בדיקות הריון של "תשובה כנה" (אחד שמגלה היריון ארבעה ימים לפני איחור, וכמה "רגילים", האחרון נעשה לפני יומיים)- וכולם שליליים.
האם נשמע הגיוני?
כמה זמן ייתכן שייקח עד שאקבל שוב מחזור?
האם ייתכן שמעכשיו ככה יהיה לי כל חודש?
האם ייתכן שיהיה לי ביוץ ואכנס להיריון לפני קבלת מחזור שני?
תודה רבה רבה ויום מקסים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט יתכן שההתרפסות שלך אחרי תקופה כל כך ארוחה עשויה לקחת יותר מחודש,בכל מקרה כדאי חבצע פרופיל הורמונלי ביום ה-3-5 למחזור לבדוק את מצבך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל 3 שבועות אחרי הריון כימימרי06/05/2023
שלום וברכה
אני בת 27 עם שחלות פוליציסטיות
ב13.04 בטא היה 20 ופרוגסטרון נמוך ככה שחשבתי שזה הריון כימי ו16.04 הבטא היה נמוך מ5 .
מיום חמישי 04.05 (כ 3 שבועות אחרי ההריון כימי)התחיל לי כתמים אדומים כהים והמשיך לדימום ממש קל שמידי פעם אני רואה כתמים קצת צמיגיים
מה זה יכול להיות הדימום?
לפי מה שהבנתי שמחזור אחרי הריון כימי מגיע 4-6 שבועות אחרי שהבטא מתאפסת
תודה רבה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתכן שמדובר בשיבוש בהופעת המחזור והליך ההתאפסות מתעכב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת ביציות וזריקותדוש06/05/2023
הי החודש סוף סוף יש זקיקים אבל יצא שזה הרבה וזה יהיה גירוי יתר שחלתי עם יהיה ביוץ אף אחד לא רוצה לעשות לי שאיבה התחלתי את הטיפולים בחברון ואני לא רוצה להמשיך שם אני רוצה בארץ דיברתי עם שני רופאים והם לא רוצים בגלל אגו יותר נכון למה כי לא התחלתי אצלהם למה שאני יפסיד 20זקיקים טובים
האם צטרוטייד יוריד זקיקים ואז יהיה אפשרי להכנס להריון עם יחסים והאם יש רופא נורמלי שיסכים לעשות שאיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין פה בעיה של אגו
פרופ` דוד בידר06/05/2023אין פה בעיה של אגו. לעבור לארץ לשאיבה הוא בעייתי היות ובתי החוחים הפרטיים מגבילים פעולות ועל כל רופא להודיע על תחילת טיפול כך שגם אם רוםאים יסכימו בתי החולים לא יאפשרו.
למה אי אםשר לשאוב? אם נותנים לביוץ דקפפטיל 0.1 לא תהיה שום בעיה לשאוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרישיות ושתןחן05/05/2023
הי, אני בטיפולי פוריות, עברתי עד כה מס סבבים, ללא הריונות/הפלות ללא דימומים חריגים או הסטוריה משפחתית של קרישיות. רזה לא, מעשנת, ציסטה עכורה כ 2 סמ בשחלה חשודה כאנדומטריומה (בפועל לא סובלת/ לא משפיע על היומיום)
לקראת ייעוץ עם רופא אחר. הוא נתן לי מגוון בדיקות ובהן גם אלו הנוגעות לקרישיות למרות שכאמור אין לי רקע קודם (סט בדיקות שנותן מראש לכל המטופלות)
יצויין כי במשך שנים נטלתי גלולות, אפילו רצוף, ללא מחזור.
להן התשובות שקיבלתי:
Anti cardiolipin igg <1.6
Anti cardiolipin igM 18.3
A.b2 glycoprotei igG <1.4
A.b2 glycoprotei igM 20.4 (הגבול העליון בטווח 20)
בדיקות pt, ptt, inr טרם ביצעתי כי זה נעשה במוקד מיוחד.
האם התוצאות לעיל תקינות?
האם יש טעם/צורך לעשות את בדיקות הקרשיות הנוספות?
האם יש משהו חיצוני שיכול להשפיע/להטות את התוצאה אם בגלל תרופות או אחר? נוטלת תוספים קיו 10 יוביקווינול, אומגה 3 ממקור צמחי מרווה מרושתת (3 טבליות ביום) מולטי ויטמין פרנטל להריון, ותוסף של אצות, כלורלה ומורינגב
בנוסף, בקובץ מצב בדיקות שתן. עשיתי גם תרבית - אין צמיחה.
אשמח לעזרה בפענוח ומיקוד למה עלי לשים לב/לחזור. יצויין כי זה לא שתן ראשון של בוקר ונעשה בזמן של הפרשות (בתחושה שלי היה שתן מוזר בקושי יצא למרות שאין לי דלקת והיה לו צבע לא אופייני). האם התוספים הנל שציינתי יכולעם לשפיע על בדיקת השתן?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה קרישיות לכל אחת היא די מיותרת
פרופ` דוד בידר05/05/2023בדיקה קרישיות לכל אחת היא די מיותרת ונעשית כאשר יש סיפור משפחתי או הפלות.
בכל אופן את הדבר החשוב ביותר לא ציינת וזה גילך.
מיותר לכשות עוד בדיקות והבדיקות עד כה , של קרישיות הן תקינות.
כל התוספות שאת לוקחת לא תורמות לכלום.
כדי להבין מה קורה איתך צריך יותר נתונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובר יום 5 שהוגדר קומפשחר05/05/2023
היי,
אני בת 31, ברקע יש לי ילד מהריון ספונטני, הייתי בהריון נוסף בעקבות חסימה בחצוצרה שהצליח אחרי טיפול הפריה אחד בו הוחזר עובר יום חמש שנגמר בשבוע 16 עקב מום. לא היו מוקפאים ואחרי ארבעה חודשים מהגרידה עברתי שאיבה והוחזר עובר יום חמש שהוגדר כ- קומפ (יום 3 הוגדר 9 בי). מה הסיכוי הצלחה של עובר כזה? האם היה נכון להחזיר אותו בכלל? אני לחוצה נורא ומחכה כל כך להריון חדש ותקין. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקב גילך וסיפור העבר הסיכויים טובים
פרופ` דוד בידר05/05/2023עקב גילך וסיפור העבר הסיכויים טובים.
סיכויים הם תמיד יחסית לגיל שלך והריונות העבר והן בסביבות 35% בערך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרה - המשך
שחר05/05/2023קודם כל תודה פרופסור על המענה המהיר!
אני אשמח אם תוכל להסביר לי אז מה המשמעות של עובר שמוגדר כ- קומפ? ומה ההבדל למשל מעובר שמדורג a? כי למעשה בטיפול הראשון שעשיתי שהצליח הוחזר לי עובר שהיה מדורג a וגם אז דיברו איתי על כ-30% סיכויים להצלחה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שוב
שחר07/05/2023אשמח אם תוכלי לענות לי.. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקומפקטי הוא תיאור של עובר
פרופ` דוד בידר07/05/2023קומפקטי הוא תיאור של עובר שמתקדם משמונה תאים ליותר ולכן קשה לראות מספר תאים ויש טשטוש הגבולות, זה לא קשור לדרוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך החזרה
שחר08/05/2023תודה על ההסבר, אבל אני עדיין לא מצליחה להבין אם הסיכוי של עובר כזה הוא נמוך יותר להשתרש מעובר שקיבל דירוג a או b?
או שפשוט בגלל הטשטוש גבולות שכתבת לא ניתן לדרג אבל זה לא בהכרח אומר משהו על הסיכוי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרוג
פרופ` דוד בידר08/05/2023הדרוג כבר ניתן לו ו קומפקטי לא קשור לדרוג אחא להתקדמות התפתחות העובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה מטלטלת באוטובוס בתחילת הריוןדנה05/05/2023
שלום,
אני בתחילת הריון שבוע 8 נצפה עובר עם דופק. נסעתי היום באוטובוס נסיעה ארוכה בת כשעה וחצי שבה האוטובוס עלה על במפרים וחלק מהכביש היה גם משובש והרגשתי את הטלטלולים באוטובוס. האם זה מסכן את ההריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה
פרופ` דוד בידר05/05/2023בהריון זה לא יפגע אך לאוטובוס כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית רחם שלא מתעבהאנונימית05/05/2023
שלום רב
אני מאובחנת עם כשל שחלתי מגיל 35 הצלחתי לעבור שימור פוריות ולהקפיא עוברים אך טרם נעשתה החזרה עקב רירית רחם שלא מתעבה מגיע עד 4.9. גם בזמן סבבי השימור לא הצליחה לעבור את ה5 וגם תחת טיפול באסטרופם. עברתי השבוע היסטרוסקופיה אשר הייתה תקינה מלבד רירית רחם אשר נצפתה דקה ואטרופי האם יש סיכוי שאצליח להחזיק היריון או שמיציתי הכול ועליי לפנות לפונדקאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם לא עברת פעולות חודרות לחלל הרחם
פרופ` דוד בידר05/05/2023אם לא עברת פעולות חודרות לחלל הרחם אז גם רירית נמוכה תיתן הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתגובה
אנונימית05/05/2023לא עברתי שום פעולה חודרנית לרחם, לא הפלות/ הריונות בעבר. בשביל החזרת עובר צריך רירית של 6-7 מ״מ מה שאני הבנתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמקרה כזה יש להחזיר לרירית שמתפתחת במקביל
פרופ` דוד בידר06/05/2023במקרה כזה יש להחזיר לרירית שמתפתחת במקביל לבדיקת רמות אסטרוגן בדם ,ולהחזיר על הרירית המקסימלית שאת מגיעה אליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה לאחר הפלהאביטל05/05/2023
בת 39. לאחר החזרת עובר יום 3 ולאחר שתי בדיקות בטא חיוביות שעלו יפה. בבדיקת US היה שק הריון, שק חלמון וקוטב עוברי אך בין שבוע 6-8 לא היה דופק. טופלתי בשני סבבי ציטוטק. בפעם הראשונה קיבלתי 4 כדורים וגינאלי ובסבב השני לאחר שבוע ניתנו לי עוד 2 כדורים PO כיוון שנותרה שארית. לאחר המנה השנייה בוצעו מס' US לוודא שהרחם אכן התרוקן. בכל הבדיקות נאמר לי כי הרחם נקי אך ביה"ח בו אני עוברת את טיפולי ה ivf הפנו אותי בנוסף גם להיסטרוסקופיה אבחנתית. כששאלתי שם את הרופא אמר לי שזה רק כדי לוודא שכל התוכן ההריוני יצא כי לא ניתן לסמוך על ה us במאה אחוז.
ב 30/4 קיבלתי את המחזור הראשון לאחר ההפלה ואז הרופא ביקש שאתחיל לקחת כדורי אסטרופם ×3 כי אני רוצה לעשות כעת החזרה על בסיס מחזור טבעי. ביום ראשון הקרוב ה 7/5 יש לי את ההסטרוסקופיה.
שאלותיי הן:
1. האם אכן מקובל לבצע הסטרוסקופיה לאחר הפלה ראשונה רק כדי לוודא שהרחם אכן התרוקן? האם באמת לא מספיק להסתפק רק ב us?
2. האם כדורי האסטרופם שאני לוקחת לא יפריעו לבדיקה?
אשמח לתשובתכם בהקדם.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.בהחלט סביר 3.לא יפריע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה לאחר הפלהאביטל05/05/2023
בת 39. לאחר החזרת עובר יום 3 ולאחר שתי בדיקות בטא חיוביות שעלו יפה. בבדיקת US היה שק הריון, שק חלמון וקוטב עוברי אך בין שבוע 6-8 לא היה דופק. טופלתי בשני סבבי ציטוטק. בפעם הראשונה קיבלתי 4 כדורים וגינאלי ובסבב השני לאחר שבוע ניתנו לי עוד 2 כדורים PO כיוון שנותרה שארית. לאחר המנה השנייה בוצעו מס' US לוודא שהרחם אכן התרוקן. בכל הבדיקות נאמר לי כי הרחם נקי אך ביה"ח בו אני עוברת את טיפולי ה ivf הפנו אותי בנוסף גם להיסטרוסקופיה אבחנתית. כששאלתי שם את הרופא אמר לי שזה רק כדי לוודא שכל התוכן ההריוני יצא כי לא ניתן לסמוך על ה us במאה אחוז.
ב 30/4 קיבלתי את המחזור הראשון לאחר ההפלה ואז הרופא ביקש שאתחיל לקחת כדורי אסטרופם ×3 כי אני רוצה לעשות כעת החזרה על בסיס מחזור טבעי. ביום ראשון הקרוב ה 7/5 יש לי את ההסטרוסקופיה.
שאלותיי הן:
1. האם אכן מקובל לבצע הסטרוסקופיה לאחר הפלה ראשונה רק כדי לוודא שהרחם אכן התרוקן? האם באמת לא מספיק להסתפק רק ב us?
2. האם כדורי האסטרופם שאני לוקחת לא יפריעו לבדיקה?
אשמח לתשובתכם בהקדם.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הצדקה להיסטרוסקופיה
פרופ` דוד בידר05/05/2023בהחלט אין הצדקה להיסטרוסקופיה אם האולטרה סאונד במהלך ההכנה מראה רירית יפה.
לא נהוג בזמן טיפול לעדות פעולה חודרנית שיכולה לגרום לדימום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יההיבכודדטדטדטגטגטסיעל05/05/2023
נהכנחההיביבב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה זה?
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)