מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאיבת ביציות עם ברונכיטיסשגית22/02/2014
שלום רב, ביום שני אני אמורה לעבור שאיבת ביציות בהרדמה מלאה. אני מחלימה משפעת שהתחילה לפני שבוע וכרגע יש לי ברונכיטיס.(שיעול מלווה בליחה צהובה). רופא המשפחה המליץ להגדיל את מינון משאף הסרטייד ל 4 פעמים ביום וכך עשיתי (אני אסמטית). אני חוששת לעבור את תהליך השאיבה כשמצבי הבריאותי לא במיטבו. אשמח לחוות דעתך. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאיבת ביציות עם ברונכיטיס - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/02/2014אינני רואה בעיה מיוחדת במיוחד שההרדמה הינה קצרה וללא אינטובציה,עלייך לעתכן את הרופא המרדים כדי להכין אותך בצורה הראויה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- USרויטל22/02/2014
שלום, בתולה לפני טיפול שאיבת ביציות.
עד כה בדיקת US בטני מעקב זקיקים, תוצאה :
נצפו זקיקים אחדים
קיים קושי תכני לספור באופן מדויק בשל מגבלת הבדיקה האבדומינלית, ולא ראו את גודל הזקיקים.
אם אני דורשת מעקב זקיקים מדוייק,
במקרה הנוכחי ממשיכים פרוטוקול מעקב זקיקים US בטני או שחובה לפתוח קרום בתולין לבצע מעקב US וגינלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
US - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/02/2014ניתן להמשיך בבדיקות האולטרסאונד האבדומינליות,ובדיקות הדם ,יש לשקול פתיחת קרום הבתולין בהקדם ,אולי בלית ברירה -בעת ביצוע שאיבת הביציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנצהאורלי22/02/2014
פרופ' שלום
בהפריה שעשיתי התקבלו עוברים טובים, מוקפאים, ששרדו הפשרות וחלקם גם גידול נוסף באינקובטור. בכל זאת לא נקלטתי. לאור גילי, ( 39) האם כדאי לנסות פעולה של הנצה? גם אם המעבדה לא ציינה בעיה בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/02/2014אם איכות העוברים טובה ,אין מקום בשלב זה לנסות הנצה לפני החזרת העוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציותחסוי22/02/2014
שלום לרופאים.
בפעם האחרונה בוצע שאיבה של 21 ביציות והיה לי גירוי שחלתי , אני נמצאת לפני מחזור טיפולים חדש והתחלתי זריקות אך השאלה האם כדאי לנסות לבקש שיוציאו או יביאו לכמות פחות של הביציות כדי שלא יקרה שוב גירוי .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביציות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/02/2014ללא כל ספק התגובה הקודמת שלך הינה נר לרגליו של הרופא המטפל אשר יבחר בפרוטוקול מתאים וראוי בנסיבות המקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובריםחסוי22/02/2014
ערב טוב לכל הרופאים.
בת 32 הפריה ראשונה לפני שלוש שנים מ 2 עוברים טריים ותוצאה ילד מקסים.
לאחר מכן בוצע ניסיון להרות שוב עם עוברים מוקפאים 3 פעמים כל פעם עם 2 עוברים אך ללא הצלחה.
הפעם אנחנו עושים שוב מחזור חדש עם עוברים טריים והשאלה כמה כדאי הפעם להחזיר עוברים כדי שיהיה סיכוי טוב להרות .
תודה על התשובה ושבוע מקסים לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/02/2014עדיין כדאי להחזיר רק שני עוברים אם איכות העוברים הטריים תהיה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציות חלשותבת 3822/02/2014
היי, אני בת 36, הביציות שלי חלשות, מה הסיכוי להיכנס להריון? אני אחרי שלוש הפריות, אף פעם לא הייתי בהריון, 10 ימים בערך, לאחר השתלת עוברים אני מקבלת וסת, כלומר יומיים לפני הבדיקת דם. האם יש סיכוי מתי שהוא להיכנס להריון? אודה לכם מאוד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביציות חלשות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/02/2014ללא ספק יש לך סיכוי טוב להרות,בתנאי שיוסקו המסקנות האבחנתית והטיפוליות לאר כשלון הטיפולים-העובדה שהינך בת 36 והתקבלו עברים במהלך הטיפולים שלך מבשרת טובות ואופטימיות בייחס לסיכוייך להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
בת 3822/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות- תשובות אשמח לעזרהשוקו22/02/2014
אשמח לשמוע חוו"ד ...
הרופא המטפל יהיה רק בשני
עשיתי בדיקות לפני הזרעה - מה התוצאה אומרת?
תקין? עדיף לקחת הורמונים?
Estradiol (E2) - 155
FSH - 11.4
LH - Luteinizing Hormone - 15
Progesterone - 2.8
Prolactin - 551
Testosterone Total - 1.5 nmol/L -קטן מ
תודה רבה על העזרה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך בדיקות
שוקו22/02/2014רחם/דוגלס
מנח הרחם: קדמי
גודל הרחם מ"מ( ):32 X 47
רירית הרחם :
בעובי:3.8 ,מ"מ
תיאור הרירית:סדירה
דוגלס :
ללא נוזל
שחלה ימנית
הודגמה
בגודל )מ"מ:( 20 X 25
מבנה:מספר זקיקים קטנים
נצפו כ12 זקיקים קטנים מ10 מ"מ
שחלה שמאלית
הודגמה
בגודל )מ"מ:( 19 X 22
מבנה:מספר זקיקים קטנים
נצפו כ10 זקיקים קטנים מ10 מ"מ
מה זה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה- ממש סקרנית מה זה אומר כמות
***23/02/2014מה זה אומר כמות הזקיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה- ממש סקרנית מה זה אומר כמות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/02/2014באופן כללי הבדיקות תקינות ,מצד אחד בדיקת ה-FSH מצביעה על רזרבה שחלתית גבולית,ומצד שני מצב הספירה של הזקיקים האנטרלים מצביע על רזרבה טובה,לכן מסקנתי שהכול תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
***23/02/2014מה זה רזרבה שחלתית ?
כמה אמור להיות זקיקים ...?
מהכמות הזו ניתן להקלט להריון ? מה זה אומר עובי רירית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/02/2014רזרבה שחלתית מצביעה על כמות הזקיקים שנותרה בשחלה בשלב זה של חייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט וטיפולי IVFאא22/02/2014
שלום רב,
אני בת 39, מתעמלת בארוח קבוע כבר כמה שנים (3 פעמים בשבוע פילטיס מכשירים ברמת מדריכים), 2-3 פעמים בשבוע צעידה משולבת ריצה ל6-7 ק"מ.
בשבוע הבא אני מתחילה בפעם הראשונה זריקות כהכנה לIVF . (התוכנית הותאמה להיותי סובלת מאנדומטריוזיס , ככה שהוחלט שאתחיל עם דדקפפטיל, אח"כ גונל F, מוננפור ולבסוף אובטרל).
האם אפשר להמשיך בפעילות ספורטיבית כרגיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ספורט וטיפולי IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/02/2014בעת הטיפול יש להגביל את הפעילות הספורטיבית לפעילות שאינה אירובית קופצנית או אינטנסיבית מדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי איקסימיקה22/02/2014
האם בשיטת המיקרומניפולציה (איקסי) יש יותר סיכוי להווצרות עוברים ממין זכר או שאין קשר
שאלה לגבי איקסי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/02/2014אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה בודקים יחד עם הבטא?אורחת22/02/2014
שלום,
רציתי לדעת אילו הורמונים או ערכים נוספים צריכים להיבדק כשבודקים בטא לראשונה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה בודקים יחד עם הבטא? - תגובה
פרופ' שלמה משיח22/02/2014אפשר לבדוק גם רמת הE2 ןהפרוגסטרון כדי להעריך אם התמיכה מספקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה בודקים יחד עם הבטא? - תגובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/02/2014אפשר ,אולם מיותר,הטיפול ההורמונלי התחליפי הינו די ויותר במצבים אלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום- שאלה בבקשה: איך בודקיםאני21/02/2014
את ספיקת הגופיף הצהוב?
זה נבדק אחרי החזרה ובהריון לפי הפרוגסטרון? או שבדרך אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום- שאלה בבקשה: איך בודקים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/02/2014ספיקת הגופיף הצהוב נמדדת הן לפי משך התקופה הלוטאלית שלאחר הביוץ-מעל 10 יום,ולפי רמות הפרוגסטרון במספר מועדים חאחר הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור אלרגיה בתחילת הריוןאורחת21/02/2014
שלום,
האם מותר ליטול כדור נגד אלרגיה אריוס בתחילת הריון?
אני עוד לפני האיחור ויצאה לי תשובה חיובית בבדיקה ביתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדור אלרגיה בתחילת הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/02/2014תרופה זו שייכת לקבוצת התרופות האנטיהיסטמיניות,ובטחון התרופה של משרד הבריאות אין התווית נגד לשימוש בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pgd?אני21/02/2014
שלום,
האם ניתן לעשות pgd להפלות חוזרות?
ללא בדיקת קריוטיפ לפני?
כנראה שנעשה- אבל זה בטח ייקח הרבה זמן לעשות אותה ולקבל תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
pgd? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/02/2014ניתן לבצע PGD ,במקרים של הפלות חוזרות,אולם בכל מקרה רצוי לבצע בדיקת קריוטיפ לפני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין ובדיקת הריוןאורחת21/02/2014
שלום,
רציתי לדעת האם נרות אנדומטרין משפיעים על תוצאות של בדיקת הריון?
אני 10 ימים אחרי הביוץ ועשיתי בדיקה ביתית רגישה.. יצא פס כהה ופס בדיקה חלש.
האם זה יכול להיות בשל השפעת הנרות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
עמית21/02/2014לא. אין לו השפעה
מזל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אנדומטרין ובדיקת הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/02/2014הנרות אינן משפיעות על התוצאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
אורחת21/02/2014עד מתי כדי להשתמש בנרות? עד איזה שבוע?
תודה ושאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/02/20147-8 להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפירמירי21/02/2014
שלום לרופא,
אני בת 40.5. אחרי אין ספור טיפולי IVF - ברוך השם בהיריון שבוע 18+.
הרופא הפנה לדיקור מי שפיר. אני נורא פוחדת ומודאגת שחס וחלילה ייפגע בעובר.
לפי הנתונים הבאים האם גם אתה היית ממליץ לעשות דיקור?
תסמונת דאון -
הסיכון לפי גילך בלבד: 1:100
הסיכון בשילוב תוצאות הבדיקות מהשליש הראשון והשני: 1:670
הסיכון לפי גילך בשילוב תוצאות בדיקת שקיפות עורפית ובדיקה ביוכימית: 1:1200
שקיפות עורפית: 1.3 מ"מ.
אני נורא מודאגת ולא ישנה בלילות. אין בדיקת דם שיכולה להחליף את הדיקור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דיקור מי שפיר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/02/2014יתכן שבנסיבות המקרה ניתן לשקול ביצוע בדיקת NIFTI לזיהוי תסמונות אצל העובר
NIFTY היא הבדיקה הבודקת על ידי ריצוף מסיבי את כל הגנום של העובר, כולל כרומוזומי המין, ולכן יכולה לזהות תסמונות רבות (עד כה זוהו 20 תסמונות, כולל כמובן תסמונת דאון ועוד). בכל המחקרים הקליניים נמצא 100% Sensitivity עבור התסמונות הנפוצות (תסמונת דאון, טריזומיה 18 וטריזומיה 13). דיוק הבדיקה עבור התסמונות הנדירות נחקר אך טרם נקבע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)