מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סיכויי הצלחה בהפריהאבישג26/02/2014
שלום,
מה אחוזי הצלחה של בחורה בגיל 39.5 להרות במהלך סבב הפריה? צילום רחם תקין, היסטרוסקופיה תקינה, זרע קצת חלש. הפריה ראשונה נכשלה. רוצה להיות ריאלית.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין - fsh 5.8
אבישג26/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שכחתי לציין - fsh 5.8 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/02/2014סיכוייל להרות הינן בגבולות ה-16-20% למחזור טיפולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול בתחילת הריון....אורחת26/02/2014
שלום ,
האם שיעול שהתחיל בשבוע 3 וחצי ונמשך גם לשבוע 4, עשוי להזיק לעובר? בגלל כל ההתכוצויות בבטן??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול בתחילת הריון.... - תגובה
פרופ` דוד בידר26/02/2014לא יזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אמוריםשיר26/02/2014
מה אמורים לראות באולטראסאונד בשבוע 5 ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אמורים - תגובה
פרופ` דוד בידר26/02/2014שק הריון ותוכן עוברי קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרהחסוי26/02/2014
פרופסורים יקרים אחרי גרידה ivf יש ממצא ברחם 6מ״מ, מיועדת להיסטרוסקופיה ניתוחית.. הרופא אמר שאולי פוליפ או שרירן.. מה זה הדברים האלה אני ממש צריכה הסבר?והאם זה מסוכן ? ואם אעשה את הניתוח חודש הבא זה מסוכן? זה יגדל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה בבקשה
חסוי26/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה בבקשה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/02/2014מדובר בגידולים קטנים שפירים-פוליפ-ממקור רירית הרחם.
שרירן-ממקור שריר הרחם.
לאור גודלם הקטן ניתנים להסרה בקלות בעת ביצוע ההיסטרוסקופיה הניתוחית.
אין כל חשש מהמתנה חודש ,אם מדובר בפוליפ לעיתים לאחר קבלת המחזור הוא נעלם,בצעי עוד אולטרסאונד לאחר הווסת כדי לראות שהוא לא נעלם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעלמה25/02/2014
אחרי בטא חיובית והכפלות אז באיזה שבוע אמורים ללכת לרופא לבדיקה? מתי נהוג? תודה רבה לכם. תבורכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר26/02/201410 ימים אחרי בדיקת דם ראשונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיריוןליאור25/02/2014
שלום, אני בן 21 ויש לי משהו שמטריד אותי. קראתי בכמה אתרים שהשפיך הנורמטיבי הוא בצבע לבן וסמיך. הצבע שלי הוא שקוף-צהבהב ולא סמיך במיוחד. האם דבר זה יכול להעיד על משהו שלילי? ואני יודע שהתשןבה המוחלטת היא בדיקת זרע אבל אני רוצה חוות דעת. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיריון - תגובה
פרופ' שלמה משיח25/02/2014אין אםשרות לקבוע, לךי צבע הזרע, את איכותו. רצוי שצבצע בדיקת זרע במעבדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאור25/02/2014שאני אבין, אין קשר בין צבע הזרע לבין איכותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום 4 ימים מהביוץמיכל25/02/2014
שלום ,
ביום רביעי/חמישי שעבר היה ביוץ , ביצעתי א.ס ובדיקות דם .
ביום ראשון בלילה - כ- 4 ימים מהביוץ התחיל לי דימום ממש ממש חלש חום אדום בהיר .
כבר יומיים ( 48 שעות ) יש לי סימני דימום חלשים מאוד באים והולכים ובעיקר חומים אבל היה גם שתי טיפות של דימום בהיר ...
מה זה יכול להיות ? אף פעם לא היה לי דימום בין ביוץ למחזור .....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום 4 ימים מהביוץ - תגובה
פרופ' שלמה משיח25/02/2014לא צריך להתרגש. דימום כזה יכול להיות דימום של השרשת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות צמיגיות לבנותאתי25/02/2014
כבר מספר ימים שיש לי הפרשות צמיגיות מאוד מאוד ולבנות...
היום פעם אחת ההפרשה הייתה עם צבע קצת ירקרק וכל שאר הפעמים לבן...
יש לציין שהן יושבות על מגן התחתון בגוש ולא מרוחות....
מה זה יכול להיוצ?! והאם ייתכן שזה בגלל שלפני שבועיים הייתי עם שפעת וקיבלתי מלא תרופות כולל אנטיביוטיקה ובו זמנית גם לקחתי איקאקלומין???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
אתי25/02/2014שכחתי לציין שאין לי גרד,אודם או כאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות צמיגיות לבנות - תגובה
פרופ' שלמה משיח25/02/2014כן זה יכול להיות הפרשה פטריאטית עקב טיפול באנטיביוטיקה. כדאי חהיבדק אצל גינקולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון
ליאת26/02/2014שלום לך,
מניסיון ממליצה לך בכל פעם שאת לוקחת אנטיביוטיקה מכל סוג שהוא לשלב איתו פרוביוטיקה (בהפרש של שעתיים ביניהם), זה עושה פלאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשבוע 6שירה25/02/2014
אפשר כבר לראות דופק? אני משתגעת מרוב לחץץץץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשבוע 6 - תגובה
פרופ' שלמה משיח25/02/2014קרוב לודאי שכן. בשבוע 7 יש לראות דופק בודאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה שבוע אני?שירה25/02/2014
מחזור אחרון ב 13.1
תודהההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והאם כבר
שירה25/02/2014אפשר לראות דופק? אני פשוט כבר משתגעת אחרי הרבה שנים של טיפולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איזה שבוע אני? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/02/2014שבוע 6
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואפשר כבר
שירה25/02/2014לראות דופק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקותדחוף25/02/2014
שלום, לאחר מגע היה הידבקות..
1. Steptococcus gr B
Erythromycin רגיש / Penicillin רגיש / Tetracycline עמיד
תקין / לא? מה המשמעות של סטרפטוקוקוס ?
2. הידבקות, בדיקה בוצעה מתרבית שתן
ureaplasma urealyticum תוצאה חיובי
מה המשמעות ? מספיק לקחת אנטיביוטיקה ולאחר מיכן לבצע בדיקה שוב ?
יכול לגרום לבעיות פריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הידבקות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/02/2014הדבקה של סטרפטוקוק B בהריון מהווה גורם מרכזי לתחלואה ולתמותת עוברים ועל כן יש חשיבות למניעה, אבחון וטיפול במידת הצורך.
בין 10% ל- 30% מהנשים בהריון, הן נשאיות של GBS בנרתיק וברקטום. בישראל המספרים נמוכים יותר ונעים בין 2% ל- 10%.
סיבוכים של הדבקה ב- GBS במהלך ההריון-ההדבקה יכולה להיות ברחם, בתעלת הלידה-מחלה נאונטלית מחולקת למחלה מוקדמת (עד יום 7 ללידה) הכוללת 4% תמותה, ומחלה מאוחרת- בין שבוע לשלושה חודשים לאחר הלידה. התינוק עלול לסבול מספסיס, דלקת ריאות, דלקת קרום המוח, תמותה.
גורמי הסיכון להדבקה מוקדמת הם נשאות של GBS ברקטום או בנרתיק, גיל אם צעיר, לידה מוקדמת, חום במהלך הלידה, פקיעת מים ממושכת, ילוד קודם שהיה לו זיהום ב- GBS, קולוניזציה מסיבית (הימצאות נוכחות חיידקים רבים בשתן), וכן רמת נוגדנים נמוכה ל- GBS.
טיפול מונע חובה: במצבים בהם היה ילוד קודם עם GBS, או בקטריאוריה (נוכחות חיידקית בשתן) של GBS בהריון הנוכחי, יש לתת טיפול מונע אנטיביוטי לאם בתחילת הלידה או בפקיעת המים. טיפול מונע הוכח כמוריד דרסטית את השכיחות לחלות במחלה נאונטלית מוקדמת.
ללא צורך במתן טיפול מונע אנטיביוטי: לנשים שבכוונתן לעשות ניתוח קיסרי אלקטיבי, נשים עם בדיקת סקר שלילית, או תרבית נוכחית שלילית.
טיפול מונע על פי סיכונים: במקרים בהם היה חום בלידה, ירידת מים ממושכת, לידה מוקדמת או ירידת מים מוקדמת.
טיפול בעזרת התרופות פן רפא ,מוקסיפן בעבר גם ניתנה התרופה מוקסיווית
Ureaplasma species שיחדיו קרויים חיידקי מיקופלסמה של אברי המין. חיידקי האוריאופלסמה כוללים שני זנים: אוריאופלסמה אוראליטיקום Ureaplasma urealyticum ואוריאופלסמה פרבום Ureaplasma parvum.
השיטה המדוייקת ביותר לזהוי חיידקים אלו היא בבדיקת PCR. [polymerase chain reaction] ובדיקות אחרות כמו תרביות נכשלות לרוב בזיהויים.
למרות שמיקופלסמה הומיניס וזני האוראופלסמה מתגלים לעיתים קרובות בבני אדם בריאים, הם גם מסוגלים לגרום למחלות בדרכי המין והשתן.
בנשים הוכחה מעורבות של חיידקי אוראופלסמה בדלקת השופכה Female Urethral Syndrome
חיידקי אוראופלסמה יכולים לגרום לדלקת שילייה, לחדור לשק האמניוטי ולגרום לזיהום מתמיד עד לגרימת הפלה או לידה מוקדמת.
בדיקת PCR הינה מדוייקת יותר לאבחון חיידקי מיקופלסמה ואוראופלסמה וגם מאפשרת זיהוי של מספר נמוך של אורגניזמים בהיותה רגישה יותר משיטות אבחון אחרות.
טיפול
• טיפול מוצלח יהיה לאחר זהוי ודאי של החיידקים בשיטות מעבדה יעילות, וטפול ומינון בהתאם לסוג החיידקים שימצא בבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון נמוךחלי25/02/2014
ב 11.2 עברתי החזרה של עובר בן חמישה ימים (מטופלת IVF-PGD)
קיבלתי תמיכה של קרינון אחד פעם ביום.
היום 25.2, בדקתי הורמונים להלן תוצאות הבדיקה:
בטא: קטן מ 3
LH: 5.2
FSH: 5.3
E-2: 139
PROGESTERON: 18.4
בהנחה שקיבלתי עד היום תמיכה, האם אני יכולה לשער שהתמיכה לא הספיקה כיוון שהפרוגסטרון לא עלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוגסטרון נמוך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/02/2014תלוי באיזה ערכים מבוטא הפרוגסטרון,ומלבד זאת מובר בערכיםפיסיולוגים היכולים להתאים למחזור רגיל,יחד אם זאת הייתי שוקל להעלות מטעמי זהירות את הטיפול התמיכתי בפרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטופלת PGDאביבית25/02/2014
שלום בת 36 +1
היו לי 5 מוקפאים , הוקפאו ביום 1 ושרדו הפשרה (ויטיפיקציה).ביום 3 (יום הביופסיה )הגיעו רק ל 4-5 תאים.יום 4 - 7 תאים - הוחלט לא לשלוח לביופסיה בגלל שהם איטיים.
מה הסיבה לאיטיות הגדילה ?
האם הסיבה לאיטיות נובעת מההפשרה ?
אני מקבלת הורמונים ברמה מאוד גבוהה. 450 מונופור...
האם כמות ההורמונים גבוהה עלולה לגרום לעוברים לא איכותיים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מטופלת PGD - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/02/2014קצב ההתחלקות הינו אחד המדדים הקובעים את טיבו של העובר ,המותנה בין היתר בגילך ,ברזרבה השחלתית ,ברקע הגנטי שלך,באיכות הזרע,בהליך הטיפולי ,ובמעבדה,וובמקרה הנדון יכול להיות מושפע גם מהליך ההקפאה וההפשרה ,למרות שמדובר בויטריפיקציה שהינה הפחות מזיקה מבין שיטות ההקפאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הלוספרםשירלי25/02/2014
מטופלים בהפריה חוץ גופית עקב בעיית זרע,
הריון ראשון מהפריה
כרגע ניסיון להריון שני,
בעלי ביצע את הבדיקה הנ"ל מצורפות תוצאות,
מה זה אומר?
האם התוצאה לא טובה?ואם כן האם יש לזה טיפול ומהו?
בעלי בן 29
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך תוצאות
שירלי25/02/2014המשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת הלוספרם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/02/2014הבדיקה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאמודאגת25/02/2014
11 יום לאחר החזרת מוקפאים בטא 78 יומיים לאחר מכן בטא 144. האם לדעתכם הסיכוי להריון תקין אפסי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/02/2014עד כה התוצאות בהחלט סבירות ומצביעות על הריון תקין
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)