מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפרשות לבנות לפני מחזורחסוי27/02/2014
קיבלתי ב15.1 יום אחרי הזרקתי זריקות דקפפטיל למשל 16 ימים ועוד יומיים של גונאל ואז הפסקתי תטיפול כי היה לי דלקת במעי הדק והייתי חייבת להפסיק תטיפול :-) עכשיו הכול בסדר ברוך השם קיימתי יחסים עם בעלי ומאז עדיין לא קיבלתי מחזור עד היום הזה שהייתי אמורה לקבל אם מחשביםאת הימים שדיכאתי תביוץ...עבר הרבה זמן מאז..אני מרגישה בחילות לפעמים ופעם ראשונה שהרחתי חביתה והיה לי בחילה רצינית..יש לי גם הפרשות לבנות כאלה קטנות. .מה אתם אומרים יש סיכוי שאני בהיריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרשות לבנות לפני מחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/02/2014האפשרות הזו קיימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור
חסוי03/03/2014עשיתי בדיקת הריון ביתית היום ב-5 וחצי בבוקר יצא שלילי אני לא מבינה מה זה עבר 48 ימים.אתה חושב שזה עדיין מוקדם לדעת כל פי מה שסיפרתי לך בתגובתי הראשונה? אני מרגישה כאבים בבטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דוקטור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/03/2014הצעתי היא להמתין עוד מספר ימים לקבלת המחזור ,אם לא יופיע יש לבצע בדיקת אולטרסאונד ובדיקת דם ל-E2 ופרוגסטרון כי למקם את מצבך במעגל ההורמונלי ולתת לך הנחיות בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , התקשרתי למרפאה בבלינסון
חסוי03/03/2014ששמה אני מטופלת אמרו לי שיכול להיות שבגלל שהזרקתי דקפפטיל המחזור יכול לאחד עד 3 חודשים , כי יכול להיות שעדיין יש כמות של הורמונים בגוף , או לחילופין באמת יש הריון ועד זה לא התגלה , ימים יגידו נקווה לבשוקות טובות בע"ה לכאן או לכאן כי אנחנו רוצים להתחיל טיפול כמה שיותר מהר אם אכן המחזור יגיע בימים הקרובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה , התקשרתי למרפאה בבלינסון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/03/2014חזקה על המחלקה שיציעו לך בהתאם לנסיבות את הפתרון הראוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים וגירוישרה27/02/2014
IVF, בת 30. בעיית זרע חמורה.. גירויי יתר כמעט בכל פרוטוקול. מלבד במתן דקה פפטיל.
התחלתי פרוטוקול קצר, 4 ימי פיוריגון 100. תגובה חזקה. ריבוי זקיקים וE2 גבוה יחסית (500PG). הורידו ל75. כרגע, אחרי יומיים נוספים של 75 פיוריגון, זקיקים בכמות גדולה.. 20+. רבים בגודל 14 ושני מובילים בגודל 17. ואני מאמינה שה E2 מנסיוני, היום סביב 7,000 PMOL. +
שאלותי:
1. האם הורדת המינון פוגעת באיכות הביציות?
2. מה סוברים רוב הרופאים לגבי מתן דקא כמבייץ?
3. מה הטווח הרצוי בשלב כזה לערכי ההורמונים?
4. מהו היחס בין PG ל PMOL?
5. האם יש מצב לOHSS עם דקא? או שזה מונע לגמרי?
6. האם פיתוח OHSS יומיים אחרי החזרה הוא המצב הקלאסי או שונה מהרגיל?
תודה מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הורמונים וגירוי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/02/2014מאחר ויש לך מעל 20 זקיקים והערכים ההורמונלים עשויים להיות גבוהים,טוב עשה הרופא שמיתן את הטיפול והוריד את המינון,בכל מקרה רצוי במצב זה להשרות ביוץ עם דקפפטיל (בתנאי שמדובר בפרוטוקול עם אנטגוניסטים כמו צטרוטיד),איכות הביציות שתתקבל מצויינת,ובמידה ותבוצע החזרה יהיה צורך בתמיכה הורמונלית מסיבית במיוחד,לעיתים ניתן לשקול הקפאת הביציות והחזרתם במחזור נפרד לאחר הטיפול הנוכחי.
יחס פיקומול/פיקוגרם מצריך חלוקה ל3.4* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבשיר27/02/2014
האם בשבוע 5+ אפשר חס וחלילה להבחין בשק ריק? חס וחלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום רב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/02/2014בשבוע 5 מבחינים בשק הריון,לגבי ה+ חשוב כמה +
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע 5+3
שיר28/02/2014תודה פרופסור אשכנזי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריהמיטל27/02/2014
שלום,
אני אחרי הפריה שלא והחזרת 2 עוברים איכותיים מאוד ביום 4 לשאיבה , אך לצערי לא נקלטתי. אני בת 36.
אציין שיום אחרי ההחזרה (יום 5 לשאיבה) כשישנתי התעוררתי מכאב גב תחתון חזק מאוד, תיישבתי ולא הצלחתי לשכב הכאב שהתגבר בתנוחת שכיבה.
האם יש סיכוי שהכאב היוצא דופן הזה נבע מפליטת העוברים? אודה לתשובה משוערת בנושא. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפריה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/02/2014לא סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקותשלי27/02/2014
שלום, האם לאישה הידבקות ב Ureaplasma urealyticum - חיובי
אני צריכה להתחיל טיפול לשאיבת בציות לצורך הקפאה.
הבנתי שצריך לבדוק חצוצרות, יש לבדוק לפני / אחרי שאיבה ?
במידה ויש בעיה בחצוצרות זה לא פוגם בהליך השאיבה / באיכות הביציות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הדבקות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/02/2014ניתן לתת טיפול אנטיביוטי מתאים ולבצע הליך של הקפאת הביציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסתגל26/02/2014
שלום, בת 37 ווסת לא סדירה
1. האם קיים טיפול שלא יפסק הווסת ?
2. כשמחזירים ביציות מוקפאות חייב שיהיה ווסת ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ווסת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/02/2014במידה ולאחר החזרת מוקפאים לא נכנסים להריון הוסת בהחלט תופיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגל26/02/2014
שלום, בפרופיל הורמונלי ע"פ איזה בדיקות דם יודעים האם יש ביוץ טבעי ?
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/02/2014בדיקת פרוגסטרון הנעשית 7 ימים לאחר הביוץ המשוער(יום 21 אצל אישה המקבלת מחזור כל28 ימים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי היסטרוסקופיה אבחנתיתא.26/02/2014
שלום,
עברתי היום היסטרוסקופיה אבחנתית אחרי שעברתי גרידה לפני כחודשיים.
ההיסטרוסקופיה התבצעה באמצעות החדרת גז.
מאז יש לי דימום לא מאסיבי, אבל גם לא חד-פעמי וגם קצת כאבי בטן.
האם הדימום מעיד על בעייתיות כלשהי?
אציין שעברתי לפני 8 חודשים היסטרוסקופיה אבחנתית אצל אותו רופא ובאותו אופן ואז לא היה דימום.
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם צריך לקחת אנטיביוטיקה?
א.27/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם צריך לקחת אנטיביוטיקה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/02/2014דימום אחרי היסטרוסקופיה דיאגנוסטית אפשרי,בכל מקרה הייתי ממליץ על נטילת אנטיביוטיקה ,במיוחד שמדובר על מצב לאחר גרידה עם חשד לשרידי הריון,לא בהכרח מדובר בבעיה כלשהי בכל מקרה כדאי לעדכן את הרופא ולבצע ביקורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת EMGאורחת26/02/2014
שלום,
האם מותר לעשות בהריון בדיקת EMG - שכוללת העברת זרמים חשמליים, בידיים וברגליים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת EMG - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/02/2014בדיקת EMG בודקת את תגובת השרירים בעקבות גירוי עצבי. בהעדר כל קרינה לא צפוי כל נזק לעובר. בכל מקרה,יש להיוועץ ברופא המטפל לפני ביצוע הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחלית טיפול IVFאורנה26/02/2014
שלום לכולם
אני ב5/11- עברתי לידה בשבוע 23 ולצערי איבדתי את התאומים , ב- 2/2 עשיתי בדיקת TSH ותוצאה היתה 12.75 אתמול חזרתי על הבדיקה אחרי שהגדילו לי מינון של אלטרוקסין ו- TSH 2.5 . האם אפשר להתחיל במחזור של מרץ טיפולים או לחכות עוד קצת ? כמה זמן המתנה אחרע לידה ? ואולי לחכות עוד חודש בגלל בולטת הטריס.
תודה וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחלית טיפול IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/02/2014ברגע שרמת ה-TSH ירדה מתחת ל2.5 ניתן להתחיל טיפול במחזור הקרוב בתנאי שנעשה הבירור המתאים לרקע של ההפלה שהתרחשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחילת טיפול IVF - המשך
אורנה27/02/2014ההפלה היתה בגלל חידק ליסטריה , קיבלתי טיפול אנטיביוטי . האם זה בסדר ? 3 חודשים אחרי לידה.
תחילת טיפול IVF - המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/02/2014בתנאי כמובן שכל בתרביות והבדיקות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הזרעה...אני בלחץ רציני...סוניה26/02/2014
היי
ביום שני בחצות הזרקתי אוביטרל 250.
היום(רביעי) הזרעה ראשונה וחשובה ומחר הזרעה שניה- וכנראה פחות חשובה, כי ב-9 בבוקר יעברו כ- 57 שעות מהזרקת האוביטרל...
לשאלתי:
בהזרעה היום ב 11:15 בבוקר, הרופאה החדירה מכשיר (די הכאיב לי) והכניסה את הצינורית עם הזרע, לאחר מכן הכניסה את השאריות שנותרו במבחנה...כשהוציאה את המכשיר הרגשתי שנוזלים חמימים ניגרים החוצה...ואז הרופאה אמרה: " ההזרעה הייתה מוצלחת והזרעונים הוחדרו באופן חלק בלי בעיות הישר לקירבת החצוצרות".
לאחר שכיבה כשקמתי, הרופאה אמרה: "הסתכלי מה קרה כשקמת...יצאו נוזלים" וראיתי את הכתם על הנייר שעל המיטה- כתם די גדול.
אני מרגישה שהרופאה הרגישה שמשהו לא הצליח לה ולכן אמרה את הדברים...
אני בטוחה ב- 100% ששום דבר לא יצא כשקמתי, אלא לפני!!!
מעולם לא היה לי כזה דבר!!
לשאלותיי:
1. האם הלכה ההזרעה של היום והחודש הזה בפרט???
2. אילו נוזלים אחרים יכלו לצאת אחרי הפעולה??
אני במתח ולא מצליחה לחשוב על שום דבר אחר...
תודה על תשובה מהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי הזרעה...אני בלחץ רציני... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/02/2014בנרתיק יש הפרשות מצטברות נוזליות לקראת הביוץ,בנוסף חלק מתוכן ההזרעה יכול להיפלט גם לאחר שהוחדר לאחם,לכן אין להספיד את המחזור הנוכחי,וכדאי לתת אמון ברופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העידוד והתשובה המקצועית!!!
סוניה27/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה שבוע הריון תאומיםחני26/02/2014
שלום לאחר טיפולי ivf שאיבה 15/1 החזרת 2 עוברים 17/1 נצפו 2 שקי הריון ושני עוברים נפרדים עם דופק באיזה שבוע אני מתי צריכה לבצע שקיפות עורפית באיזה תאריך בערך ועוד שאלה האם הגיוני שאני עייפה כל היום עדיין עם טיפול פרוגינובה פעמיים ביום ואנדומטרין 2 בבוקר ו2 בערב . הועברתי למחלקה בסיכון גבוה ובדיקה רק 9/3 אשמח לתשובות תודה רבה
שאלה חשובה שבוע הריון תאומים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/02/2014יש לבצע את השקיפות העורפית בעוד שלושה שבועות(הינך כרגע בשבוע 8)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר טיפולחלי26/02/2014
בטא שלילית ביום שני, היום התחיל מחזור והופיעו שני גושים גדולים בצבע לבן נראה שזה הקרינון, האם הוא לא נספג כהלכה במהלך השימוש?? האם זו תופעה מסוכנת??
מחזור לאחר טיפול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/02/2014אל חשש הכול בגדר הסביר והתקין בשלב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף !!! אנטיביוטיקה לפני ivfטלי26/02/2014
לפני יומיים התחלתי להזריק לפני טיפול ivf שיהיה בע״ה בסופשבוע הבא בערך . בעלי חטף פתאום דלקת שקדים (למרות שהורידו לו אותם כשהיה ילד) והוא קיבל אנטיביוטיקה ל 10 ימים ! האם זה יכול לפגוע באיכות הזרע ובתהליך ההפריה ?? הוא עוד לא התחיל (מחכה לאישור ממני !!! חחח) . אודה על תשובה מהירה !!! תודה !!
דחוף !!! אנטיביוטיקה לפני ivf - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/02/2014הסיכוי שהטיפול בדלקת הנוכחית יפגע מהותית בזרע קטן ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריוןאורחת26/02/2014
מאיזה שבוע ניתן יהיה לראות שק הריון?
שק הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/02/2014שבוע 5
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)