מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקיקיםחסוי24/02/2014
שלום לכל הרופאים.
לפני מחזור IVF נוסף מזריקה 100 של פוריגון כבר מחר שבוע בדיוק .
הייתי בבדיקה ביום ראשון הרופא אמר לי שהזקיקים עדיין קטנים ונתן לי להמשיך עד יום רביעי להזריק .
יש לי כאבי בטן תחתונה משני הצדדים מה כדאי לעשות והאם זה תקין שיש כאבי בטן?
חשוב לציין שלפני 3 שנים בוצע שאיבה של 21 ביציות. אולי זה קשור לזה שיש לי גם עכשיו הרבה זקיקים שהם גדלים ולכן יש את הכאבים.
תודה רבה רבה וערב נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זקיקים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/02/2014חזקה על הרופא שלך שהוא מודע לרקע שלך ,ולכן את מטופלת במינון נמוך יחסית,יחד עם זאת כדאי שתעדכני את הרופא המטפל בייחס לתחושותייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי בעקבות אנדומטריןמורן24/02/2014
שלום רב,
אני 12 יום לאחר החזרת מוקפאים עם תמיכה של 3 אנדומטרין ו-3 אסטרופם ביום. אתמול 11 יום לאחר ההחזרה בטא 78 ומחר בדיקה חוזרת לווידוא הכפלה.
כתוצאה מנרות האנדומטרין והפרשות מרובות כתוצאה מהם הופיע לי גירוי מרשים מאוד בגניטליה. הגירוי מאוד מציק לי ומפריע לי ביום יום למרות שאני מקפידה על החלפה תכופה של מגני תחתון/פדים. כיצד ניתן לטפל בגירוי זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי בעקבות אנדומטרין - תגובה
פרופ` דוד בידר24/02/2014תמרחי דרמקומבין 15 גר׳ משחה פעם בבוקר ופעם בערב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני24/02/2014
היי,
המצב הוא כזה:
בחודש יוני האחרון הפסקתי גלולות לאחר שלקחתי כ-9 שנים. אני בת 32 והחלטנו להכנס להירון מאז.
אחרי כמה חודשים של נסיונות גילתי שאולי שימוש בג'ל הורס את הסיכויים. אז הפסקנו. בערך מחודש נובמבר.
עשיתי בדיקת פרופיל הורמונלי והכל תקין. גם א.ס וגינלי.
בן זוגי השבוע צריך לעשות בדיקת זרע.(בן 32)
השאלה שלי היא ממתי יש לגשת לרופא פוריות? האם זמן הנסיון בשימוש בג'ל נחשב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/02/2014אחרי תוצאות בדיקת הזרע נוכל להשיב לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלשרונה24/02/2014
שלום,
שאיבה ב 16.2, החזרה ב 19.2, חצי אוביטרל ב 21.2 יום שישי האחרון.
מתי לדעתכם ניתן לעשות בדיקת הריון בהתחשב שהיתה חצי מנת אוביטרל בלבד? (אני יודעת שכשזה מזרק שלם זה בערך מעל 10 ימים אמין, מה קורה בחצי מנה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל - תגובה
פרופ` דוד בידר24/02/2014זה לא משנה מנה או חצי מנה , אחרי 4 ימים הרמה יורדת בדם, ואם עושים את הבדיקה 12 יום לאחר החזרה אין עדות יותר לאוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל - תגובה
פרופ` דוד בידר24/02/2014זה לא משנה מנה או חצי מנה , אחרי 4 ימים הרמה יורדת בדם, ואם עושים את הבדיקה 12 יום לאחר החזרה אין עדות יותר לאוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים גבוהיםשרה24/02/2014
מה נחשב לערכים גבוהים של E2?
הגובה נבדק גם ביחס לכמות הזקיקים?
אם אני "מייצרת" בממוצע 15+ זקיקים, אז לפני שאיבה ערכים של 15000 נחשבים לתקין?
מה נחשב לגבוה ברמה שיצריך דקה פפטיל ולא אוביטרל? בהתחשב בכמות של 15 זקיקים. ומה נחשב לעומת זאת תקין לגמרי ללא חשש לגירוי יתר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שאלהשירה24/02/2014
עד לבדיקת דופק אני אשתגע...
רציתי לדעת - מאיפה העובר מקבל חמצן? הוא נושם שם ברחם? חחחחח אני מפחדת עליו ודואגת לו :) אחרי כל כך הרבה שנים של טיפולים.......
תודה רבה לכם על הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/02/2014כל אספקת המזון והחמצן מסופקת לו ע"י השיליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל אני רק בשבוע 6
שירה24/02/2014כבר יש שיליה?
ועד שיש שיליה - אז מאיפה הוא מקבל את החמצן?
תודה פרופסור אשכנזי היקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אבל אני רק בשבוע 6 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/02/2014גם בשלב זה ישנם תאי טרופובלסט המהווים את השליה הראשונית שדרכה מאליה מגיע דם אמהי רבוי בחמצן העובר לרקמות העובר הנמצאות בהתהוות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חלש מאוד עם פרוליגוטוןמודאגת24/02/2014
עברתי גרידה בשבוע 9 באוגוסט ומאז מנסה להרות, בתחילת החודש הזה עברתי הסטרוסקופיה ניתוחית היו הדבקויות עדינות בשני הצדדים והרירית הייתה לא טובה.
את ההסטרוסקופיה הניתוחית עברתי ביום ה 14 למחזור ונאמר לי מאותו יום של הניתוחית להתחיל ליטול פרוגילוטון, מיום חמישי שעבר החל לי דימום ממש חלש בניגוב בלבד ועד היום זה ככה ... אני עדיין נוטלת את הפרוגילוטון נאמר לי עד שאני מסיימת את כל החפיסה שזה יהיה ביום רביעי. האם בגלל הכדורים המחזור כל כך חלש? יכול להיות שהם מונעים מהוות להתגבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחזור חלש מאוד עם פרוליגוטון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/02/2014אם את מדממת יתכן ומדובר במחזור,עלייך להפסיק את נטילת הפרוגילוטון לחכות שבוע ולהתחיל במעגל פרוגילוטון חדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור - נראה לי שלא הבנת אותי - אנ
מודאגת24/02/2014אנא ענה לי...
נאמר לי להמשיך עם הפרוגילוטון גם אם אקבל מחזור עד לסיום החפיסה, אני מסיימת אותה רק ביום רביעי ...
הייתכן כי המחזור כל כך חלש עכשיו (רק בניגוב) בגלל הכדורים? האם כשאסיים את החפיסה הוא יתחזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור - נראה לי שלא הבנת אותי - אנ - תגובה
פרופ` דוד בידר24/02/2014תגמרי את הקופסה ביום רביעי.
הדימום החלש הוא תוצאה של התרופה.
בגמר הכדורים צריך להופיע דימום יותר חזק שזה יחשב הוסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטורסקופיהתמר24/02/2014
יש לי היום בשעה 2 בצהריים היסטורסקופיה אבחנתית מפחדת מאוד יש למישהו משהו מרגיע?????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי לך שאין לך סיבה ללחץ
לילי24/02/2014זה לא כואב
המון המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עניתי לך שאין לך סיבה ללחץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/02/2014פעולה קלה ופשוטה הכרוכה באי נוחות קלה יחסית-אל חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשיר24/02/2014
שבוע 6 ברוך השם.
קמתי בבוקר עם כאבי ראש חזקים. מה לעשות? יש מה לדאוג או שזה נורמלי? תודה רבה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/02/2014תופעה שכיחה בהריון,אולם אם הכאבים יגברו ולא יפסקו תדרש ביקורת רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרענונו24/02/2014
שלום
האם תוצאות הבדיקה תקינות מה המשמעות של פתלוגית ראש ?. האם יש אפשרות להריון ספונטני ?.האם FSH 7.5 לא גבוה בגיל 28.?פרופיל הרמונלי תקין צילום רחם תקין.
Seminal Plasma Analysis
Volume: 1.7 [ml] ( 4.5 > Volume > 1.5 ml )
pH : 7.6 (7.2-8.0)
Semen Analysis
Concentration: 28 million /ml ( > 20 million /ml )
Total Count: 47.6 million( > 40 million per Ejaculate )
Motility: (Within 30' - 60' ) 44 % ( > 40%)
Total Motile Count: 20.9 million
Motile Progressivity : Rapid 31% Slow 8% Non Progressive 5% Immotile 56%
Morphology: (Kruger strict criteria )
Normal Forms: 16 % ( >14% )
Abnormal Forms:84% - (<86%) Head 41% Mid Piece 14% Tail 10% Multiple abnormalities 19 %
Agglutination: ?? None Type: ?? Not Specified ?? Head to Head ?? Tail to Tail
Vitality : - % live ( > 75%)
White Blood Cells: - [million /ml ] ( < 1.0 million /ml )
Other Round Cells: - [million /ml ]
Semen Classification:
?? Normal* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/02/2014הבדיקה בגבול התקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל
אני24/02/2014מה עם אפשרות הריון ספונטני האם קיימת?
במצב זרע זה האם יש צורך בבדיקת הולספרם?
בת 28 Fsh 7.5 האם לא גבוהה מדיי ?
יתר ערכי הפרופיל תקינים צילום רחם תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה אבל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/02/2014בהחלט קיים סיכוי להריון ספונטני,ובשלב זה הייתי נותן לטבע לעשות את שלו לפחות לפרק זמן של 6 חודשים,כמובן בתנאי שאצלך הכול תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך להודעה על כאבי הגרוןאורחת23/02/2014
(שבוע 3 +5) עשיתי היום בטא, עוד אין תשובה.
היום הרגישות בשדיים ירדה משמעותית והם רכים יותר.
האם זה מבשר רעות?
כפי שאתה שם לב, אני ממש לחוצה, הריון ראשון..
תודה רבה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהמשך להודעה על כאבי הגרון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/02/2014לא הייתי מייחס חשיבות יתר לתסמינים שונים ,מה שכדאי לבצע מעקב באולטרסאונד כדי לזהות בשלב זה שק הריון תוך רחמי ושק חלמון,ובשלב מאוחר יותר בעוד שבוע דופק עוברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מחר נכנסת לשבוע 4, בשבוע הזה
אורחת24/02/2014יהיה אפשר לזהות שק הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני מחר נכנסת לשבוע 4, בשבוע הזה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/02/2014כן,אם מדובר בהרין בשבוע 5+3 כפי שציינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסא.23/02/2014
שלום,
כחלק מבירור בעקבות הפלות חוזרות עשיתי בדיקות דם לבדיקת תפקוד בלוטת התריס.
היום התקבלו תוצאות הבדיקות הבאות:
T4- 1.16 ng/dl
T3 - 123.74 ng/dl
אמנם התוצאות נמצאות בתוך הטווח התקין, אך האם הן מתאימות למצב של טרום הריון?
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בלוטת התריס - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/02/2014מתקבל הרושם שערכי ההורמונים הטירואידלים שלך תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנטישאלה23/02/2014
שלום, כשיש רזרבה שחלתית בגיל צעיר, איזו בדיקה משויכת לנושא
X שביר או קריוטיפ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גנטי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/02/2014יש לשלול תסמונת X שביר במצבים של ירידה דרסטית ברזרבה השחתית בגיל צעיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהחסוי23/02/2014
ערב טוב לרופאים.
רציתי לשאול האם יש הבדל בין התמיכות ?
כיון שלפני 3 שנים לקחתי זריקות גסטון - כמו כן הבנתי שעכשיו מאד קשה להשיג אותם,
למוקפאים נתנו לי כבר אנדומיטרן בנרות ואני חוששת לתוצאה בגלל שזה לא אותה התמיכה .
תודה רבה וערב נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תמיכה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/02/2014אל דאגה בסוף היום כולם מגיעים לרמה אפקטיבית של פרוגסטרון בדם ,ומבחינה זו כל התכשירים ממלאים את ייעודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש בהיריוןדנה23/02/2014
האם מותר לבצע טיפול שורש בהיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול שורש בהיריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/02/2014בהחלט מותר ורצוי כולל הרדמה ואנטיביוטיקה לפי הצורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)