מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פער במשקל בין תאומיםלולה 2602/02/2014
לום
אני בהריון תיאומים ivf..icsi..
בשבוע 22+0 לפני יומיים הייתי באולטראסאונד ואמרו לי שששני העוברים בסדר וכמות מים תקינה וצוואר רחם 46 מ"מ.. אבל מה שמדאיג אותי זה הפער במשקל בין שני העוברים.. הבן שוקל 500גרם והבת שוקלת 430.. האם פער זה יגדל בהמשך.. מה עושים?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פער במשקל בין תאומים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/02/2014הפער הנוכחי הוא בגבול סטיית התקן המותרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי גרידהחסוי02/02/2014
שלום אני חודשיים אחרי גרידה ivf שבוע 8, קיבלתי מחזור דימום קל ללא כאבים , האם יכול להיות שהגרידה שיבשה את הווסת? אינני מרגישה כלום ברחם שמגדיר כאבי מחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחזור אחרי גרידה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/02/2014הופעת המחזור לאחר הפלה וגרידה אמורה להיות תוך 4-5 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםלילך02/02/2014
שלום,
בת 24 אמא לילדה בת 3 מטיפול ivf ראשון
כרגע אני אחרי:3 החזרות של מוקפאים+טיפול ivf והחזרה שכולם כשלו.
כרגע התחלתי טיפול נוסף להחזרת מוקפים הטיפול:
2 אסטרופם מהיום ה3 של המחזור+נר אסטרדיול
תוצאות מיום שישי 31/1/2014:
אסטרדיול:11,459
פרוגסטרון:1.2
רירית:6 מ"מ
תוצאות מהיום:
רירית 6 מ"מ אין עדיין תשובות של הדם.
האם זה הגיוני שההורמונים כל כך גבוהים והרירית כל כך דקה?
מה יכולה להיות הסיבה שהרירית לא מתעבה?
עשיתי היסטרוסקופיה והכל תקין..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/02/2014הרירית אינה עומדת בציפיות לצורך החזרת מוקפאים ,יתכן שבהמשך התגובה תשתפר ,במידה ולא רופאיך ינקוט בכל האמצעים המוכרים לשיור רירית הרחם לפני נסיון ההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי אכילת סלק כתוספת
גלית02/02/2014אומרים שאפשר בנוסף לתמיכות לשלב אכילת סלק אדום, במידה ומשלבים האם לדעתך יש סיכון מסויים בכך? כלומר האם אכילת סלק יכולה גם להזיק מבחינת זרימת דם ברחם אולי בשלהב מסויים? שאלה שנשמעת קצת מטופשת אבל באמת אשמח לתשובה . פשוט כשאני אכולת לקראת הביוץ זה מעבה לי את הרירית לפחות ב 2 מ"מ כשאני ללא תמיכה וזה אחרי מספר מעקבים שעשיתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה לגבי אכילת סלק כתוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/02/2014לא ידוע לי על נזק אפשרי מסלק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה סלק את אוכלת ביום?
שני03/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים?
שירלי02/02/2014הבנתי מהרופא שההורמונים מאוד גבוהים ואין משהו נוסף
שיעשה את הרירית עבה יותר...
נקבעה לי החזרה ליום רביעי...
האם ישנם אמצעים נוספים לעיבוי הרירית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה עושים? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/02/2014לקיחת אספירין וויטמין E
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאכלי סלק אדום
תמר03/02/2014תשתפי אותם טוב ותשתי גם מי הסלק עוזר לעיבוי הרירית בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום עם קרינוןאריאלה02/02/2014
שלום אני בשבוע 10+ ובערך פעם או פעמיים בשבוע יש לי דימום מזערי מאד, שמופיע תמיד רק לאחר שאני מחדירה את הקרינון. אני בד"כ מוציאה את המוליך כשהוא מלוכלך בטיפה דם טרי ואז אחרי שני ניגובים זה נעלם...
לפעמים אני חושבת שאם לא הקרינון בכלל לא הייתי יודעת על קיום הדימום.
רציתי לדעת האם יכול להיות שבעצם ההחדרה של הקרינון אני פוצעת שם משהו וזה המקור לדימום ואם לא - אז מה יכול להיות המקור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום עם קרינון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/02/2014האפשרות הזו נראית בהחלט סבירה ,ומדוע בכלל להמשיך בטיפול תומך בשבוע כל כך מתקדם של הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההביצה והתרנגולת
אריאלה02/02/2014הרופא אמר להמשיך עד שיהיה שבוע בלי דימום אבל זה לא קורה. ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההביצה והתרנגולת - תגובה
פרופ` דוד בידר02/02/2014הקרינון בשבועות אלא מיותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פערים בין תגובות בפורומים לשאלתימיקי01/02/2014
שלום פרופ אשכנזי,
ראשית, חשוב לי שתדע שאני מעריכה את תשובותיך וסבלנותך. בכל אופן כששאלתי אותך לגבי סיכויים ללידת תאומים בהזרעה ראשונה עם לווי הורמנלי של 150 מונופור ליום לאישה בריאה בת 39, כמוני, כתבת שקיים סיכוי של 10% ושכמו כל דבר בחיים צריך לקחת סיכון מחושב. זה גם מה שאמר לי יועץ פריון במכבי. לעומת זאת אני מצטטת לך תגובה של פרופ זיידמן שהפתיע אותי וכתב "עליך בהחלט לקחת בחשבון את הסיכון לתאומים, כ- 20-30%.
יש כעת מגיפה של "תאומים" בקרב אימהות חד הוריות שמטופלות עם תרומת זרע, בגלל הנטייה לתת להן תרופות להגברת פוריות, למרות שלמעשה הן בכלל לא סובלות מאי פריון.
עלות הזרע מתרומה נשכחת כאשר מחשבים את עלות הטיטולים והמזון של תאומים"...
תסכים איתי שיש פערים גדולים ומשמעותיים בתגובה של פרופ זיידמן, והרי מי אם לא אתם, המומחים לפריון, תעזרו לי לגבש החלטה, אבל משום מה זה יותר מבלבל.....אני אובדת עצות.....יש מצב שפרופ זיידמן קצת נסחף? חחחחח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פערים בין תגובות בפורומים לשאלתי - תגובה
פרופ` דוד בידר02/02/2014עניין הצלחה של הריון וכן הריון תאומים זה עניין של גיל.
אני חושב שמספר כמו 20-30% בגילך הוא מוגזם.
בגיל צעיר כאשר מספר הזקיקים גדול יור הסיכוי המקובל לתאומים הוא 20%. ולכן אני בעמדת פרופ. אשכנזי שהסיכויים בגילך הם 10%!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאומים גם ברכה
בטי05/02/2014תחשבי שבדרך כלל נשים שפונות לבנק הזרע הם כבר בגיל יחסית מתקדם בלי ילדים ובטח מעל 35 אפילו 39-40 כך שאם נולדים תאומים בריאים זו ברכה, יש סיכוי שאם יצא אחד ולא תאומים יקח להן זמן עד הילד הבא בעיקר כי הן חד הוריות והזמן רץ.... אז לפעמים אם יוצאים בריאים אז לעבור את הכל הקושי במכה אחת.. גם טוב.. נראה לי :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת ביציותNaya01/02/2014
שלום לכם
יש לי שאלה לגבי שאיבת ביציות.
אני מעוניינת לעבור אותה בלי הרדמה, אני בדרך כלל יכולה לסבול כאבים.
האם אפשר לעבור את השאיבה בלי הרדמה עם מס' ביציות גדול יחסית -15 בערך- ??
עוד משהו, לפני ביצוע השאיבה, מזריקים לווריד חומר שקצת שורף :$ אפשר לדעת מה זה החומר הזה?
ממתינה לתשובתכם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאיבת ביציות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/02/2014ניתן לבצע את השאיבה גם עם אל חוש מקומי ,החומר הצורב הינו חומר ההרדמה דיפריוון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצטרף לשאלה
מנסה02/02/2014איך מתבצע האלחוש המקומי ? לאן מזריקים את החומר המאלחש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אצטרף לשאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/02/2014הזרקת החומר באזור הנרתיק שלצידי מואר הרחם -באיזור חדירת המחט לשאיבת הביציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבב החזרת עוברים מוקפאיםגלי01/02/2014
שלום לכם רופאים יקרים
התחלתי לפני כשבוע סבב ראשון (לאחר IVF ראשון ללא החזרה) להחזרת עוברים מוקפאים, כרגע לוקחת אסטרופם 2 מ"ג 3 פעמים ביום. נאמר לי להיות מוכנה גם עם אנדומטרין (שיהיה לי בבית לקראת ההחזרה) ושאין צורך באוביטרל.
אשמח להבין אז כיצד מבוצעת ההחזרה ומדוע אין צורך באוביטרל? האם לא יוצרים תנאי ביוץ? הם מחזירים סתם כך את העוברים? מתי יודעים שהתנאים הם אופטימלים לכך?
תודה מראש
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבב החזרת עוברים מוקפאים - תגובה
פרופ` דוד בידר02/02/2014כאשר עושים מחזור תחליפי, במקום המחזור הטבעי ,או מחזור שבו גורמים לגירוי השחלות על ידי הורמונים ,לא צריך לגרום לביוץ.
הרחם הקולט עוברים מוכן על ידי אותם הורמונים שמופרשים על ידי הזקיק.
ואז נותנים אסטרוגן עד לגדילה טובה של הרירית וברגע שמוסיפים פרוגסטרון זה מדמה בדיוק תהליך ביוצי והרחם מוכן לקליטה כמו במחזור שהיה ביוץ של ביצית מהזקיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיהאורלי01/02/2014
ד"ר שלום
אני עם היסטוריה של פעמיים דלקות באגן עקב כלמידיה בעברי (לפני כמה שנים). אמורה לעבור בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית. האם כדאי לקחת לפני כן אניטיביוטיקה למניעת זיהומים? לפני הצילום רחם בזמנו הומלץ לי לקחת בגלל היסטוריה זו.
כמו כן-
אם כן, איזו אנטי'? והאם היא יכולה להיות בעייתית במידה וטיפול החזרת מוקפאים אמור להיות ממש שבוע לאחר מכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה - תגובה
פרופ` דוד בידר02/02/2014אם צילום הרחם שלך תקין את לא צריכה היסטרוסקופיה.
אך אם בכל זאת הוחלט לעשות, לא נהוג לתת אנטיביוטיקה ולכן מבצע הפעולה צריך להחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פיפלרום01/02/2014
שלום רב,
ביום רביעי הבא אני עומדת לעבור פיפל.
האם אין צורך לבצע בדיקת דם להריון לפני הבדיקה לוודא שאין סיכוי להריון?
האם בדיקת הריון ביתית מספיקה?
ושאלה נוספת האם פיפל חד פעמי יכול לעזור לקליטה גם בחודשים הבאים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פיפל - תגובה
פרופ` דוד בידר02/02/2014זוהי באמת שאלה טובה אך מבצעי הפיפל עושים זאת אחרי כשלונות ומניחים שאין הריון.
השאלה היא לא האם זה עוזר במחזורים הבאים אלא האם זה עוזר בכלל.
אני לא חסיד של השיטה, אך יש רופאים שמאמינים שזה עוזר רק למחזור הטיפולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובתך מהפורום השכןאני01/02/2014
זו השאלה המקורית:
בשבוע 6+3 CRL היה 3.15 (כלומר מתאים לשבוע 6+0. פער של 3 ימים).
היום שבוע 7+2, CRL היה 7.2 (מתאים לשבוע 6+4. פער של 5 ימים).
דופק מצוין נצפה בשתי הבדיקות.
מה דעתכם? מה משמעות הפער? האם פערים כאלו נפוצים (כשמדובר בהזרעה עם אוביטרל בה אנו יודעים בדיוק מתי היתה הפריה..)? האם יש סיבה לדאגה? האם מצריך מעקב מיוחד?
תשובתך:
נושא בהחלט מצריך המשך מעקב כדי להעריך את מצב ההריון
מבקשת להרחיב היות ולא קיבלתי תשובה לשאלה (ברור שאמשיך מעקב...):
האם אתם רואים פערים כאלו לעתים קרובות? האם יש פער מסוים של עד מס' ימים כלשהו שנחשב בטווח התקין? האם מרבית הסיכויים שבנתונים הללו ההריון תקין או שלא? בבקשה נסה להרחיב מעט, אני מאוד מודאגת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהמשך לתשובתך מהפורום השכן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/02/2014הפערים יכולים לתקן את עצמם ,ומה שמעודד בשלב זה שהדופק תקין ,יחד עם זאת הנתונים דורשים המשך מעקב כדי לשלול אפשרויות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לתגובה בדחיפותב01/02/2014
אם אני אמורה להתחיל טיפול תרופתי הורמונלי להקפאת ביציות ביום השני לוסת ולא עשיתי בכלל לאחר שראיתי את תחילת הוסת אולטרסאונד ובדיקות דם לפני ההזרקה אסטרדיול 2 ופרוגרסטרון. האם למרות שראיתי ממש וסת מלאה ואדומה רצוי לא להתחיל את הטיפול של ההזרקה אלא לדחוה את מועד הטיפול לוסת הבאה כלומר האם יש חשיבות שיהיו תוצאות הבדיקות הנ"ל בטרם ההזרקה?
אודה לך אם תענה לי בדחיפות. מה היית עושה או מייעץ במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לתגובה בדחיפות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/02/2014בדיקת אולטרסאונד מספיקה לאשר שאת מתחילה בתנאים הבסיסים הרצויים לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאהב01/02/2014
כשעושים טיפול להקפאת ביצביות האם ניתן מיד לאחר השאיבה לעשות את מחזור הטיפול השני כבר בוסת הסמוכה שלאחר מכן או שיש להמתין ואם כן כמה זמן ומדוע?
והאם מחזור טיפול לאחר מחזור טיפול לא פוגע באיכות הביציות בהתחשב בכמות ההורמונים והפעילות הניתוחית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקפאה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/02/2014המלצת משרד הבריאות הינה להמתין לפחות 45 יום בין טיפול לטיפול,כדי להימנע מסיבוכים ,יחד עם זאת אם תנאי הסף לטיפו חוזר הינם תקינים אין מניעה מטיפול חוזר,אין בכך משום פגיעה באיכות הטיפול או באיכות הביציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החוק החדש- הגבלהאני31/01/2014
שלום,
האם החוק של הגבלת הטיפולים ל-8 אושר?
האם זה נספר מעכשיו? או שזה כולל שאיבה שעשיתי והחזרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החוק החדש- הגבלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/02/2014ההוראה נכנסה לפועל אולם יש מקום לשיקולים וחוות דעת של הצוות על מנת לא להגביל את הטיפולים במידה וקיימים סיכויים סבירים להצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיזה גיל זה תקף?
אנונימית01/02/2014אשמח לדעת מאיזה גיל זה נכנס לתוקף ? וממתי מתחילים לספור... אני אחרי 2 טיפולי ivf שלא צלחו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיזה גיל זה תקף? - תגובה
פרופ` דוד בידר02/02/2014זה לא חוק אלא תקנה שבה משרד הבריאות קובע שיש אחרי 8 שאיבות בגיל צעיר, עד 40, לעצור ולקבל המלצות לגבי ההמשך.
ויש הגבלות לגילים אחרי 40 וכו שאומרות יש לעצור ולראות מה הלאה.
אני חושב שהתקנות יעזרו לטיפול במטופלות שלנו וזה טוב שיקבלו חוות דעת מסכמת ממספר מומחים וביניהם יהיה גם הרופא המטפל.
הדבר יחסוך טיפולים מיותר וזמן יקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' אשכנזי-לתגובתך בדחיפותיעל31/01/2014
בתהליך של הקפאת ביציות כאשר נותנים פרוטוקול קצר ומנחים את המטופלת להתחיל את הטיפול התרופתי ההורמונלי ביום השני לוסת.
האם זה מחייב לפני תחילת הטיפול שהמטופלת תעשה בדיקת e2 ופרוגרסטרון לפני תחילת הטיפול כדי לוודא שאכן מדובר בוסת? או שזה לא מחייב לעשות את הבדיקות הנ"ל לפני תחילת הטיפול אלא המטופלת כשהיא רואה שהיא שמקבלת וסת היא מתחילה את הטיפול התרופתי ביום השני לוסת?
כיצד אתה ועמיתך נוהגים נהוג במקרה כזה? האם מחייב לעשות את בדיקות הדם e2 ופרוגרסטרון לפני תחילת הטיפול התרופתי (גונל f וכו') או שזה לא מחייב לעשות את בדיקות הדם הנ"ל לפני תחילת הטיפול התרופתי? וזה לא פוגם כלל בטיפול אם לא עושים את בדיקות הדם הנ"ל לפני תחילת הטיפול התרופתי וזה וזה בסדר שהמטופלת מתחילה את הטיפול כאשר היא רואה כשמתחיל הוסת ללא צורך בבדיקות דם קודמות כמפורט לעיל?
אודה לתשובתך המפורטת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפרופ' אשכנזי-לתגובתך בדחיפות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/02/2014כאמור ,כאשר מכירים את כל התנאים ההורמונלים הבסיסים של המטופלת ,ניתן להתחיל את הטיפול כאשר מבצעים אולטרסאונד בסיסי בתחילת הטיפול המוודה שהטיפול הוחל בתנאים אופטימלים(העדר ציסטות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לתגובתכם בדחיפותיעל31/01/2014
בתהליך של הקפאת ביציות כאשר נותנים פרוטוקול קצר ומנחים את המטופלת להתחיל את הטיפול התרופתי ההורמונלי ביום השני לוסת.
האם זה מחייב לפני תחילת הטיפול שהמטופלת תעשה בדיקת e2 ופרוגרסטרון לפני תחילת הטיפול כדי לוודא שאכן מדובר בוסת? או שזה לא מחייב לעשות את הבדיקות הנ"ל לפני תחילת הטיפול אלא המטופלת כשהיא רואה שהיא שמקבלת וסת היא מתחילה את הטיפול התרופתי ביום השני לוסת?
כיצד אתה ועמיתך נוהגים נהוג במקרה כזה? האם מחייב לעשות את בדיקות הדם e2 ופרוגרסטרון לפני תחילת הטיפול התרופתי (גונל f וכו') או שזה לא מחייב לעשות את בדיקות הדם הנ"ל לפני תחילת הטיפול התרופתי? וזה לא פוגם כלל בטיפול אם לא עושים את בדיקות הדם הנ"ל לפני תחילת הטיפול התרופתי וזה וזה בסדר שהמטופלת מתחילה את הטיפול כאשר היא רואה כשמתחיל הוסת ללא צורך בבדיקות דם קודמות כמפורט לעיל?
אודה לתשובתך המפורטת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לתגובתכם בדחיפות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/02/2014בדיקת האולטרסאונד הראשונית מספיקה על מנת להיות בטוחים שמתחילים את הטיפול בתנאיחם נאותים
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)