מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפני הפריהלילך09/02/2014
ריקוצלה דרגה 2 בצד ימין, בדיקת הלוספרם 13%
נפח 3.5
סה"כ 210 מליון
ריכוז 60 מליון
תנועה 60%
מורפולוגיה תאים תקינים 5%
במידה וכל השאר, גם אצל האישה תקין,
האם ממצאים כאלה עבור הפריה חוץ גופית יכולים לגרום להריונות שלא יתפתחו כראוי, כגון הריונות כימיים, הפלות, עוברים פחות איכותיים? (עקב המורפולוגיה עם התאים התקינים הנמוך 5%)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני הפריה - תגובה
פרופ` דוד בידר09/02/2014הזרע של בן זוגך תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה עושים הפרייה אם הכל תקין???
חנית09/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה עושים הפרייה אם הכל תקין??? - תגובה
פרופ` דוד בידר10/02/2014הפריה עושים לפי כללים מסוימים.
אם זוג שהכל אצלו תקין לא מצליח להרות בתקופה של 7-12 חודש מתחילים בטיפולים הורמונליים והזרעות, ואם לא הולך עוברים להפריה.
אם אצלך נעשה אחרת זה לא מה שמקובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכייםנטע09/02/2014
שלום רב,
אני אמורה להתחיל טיפולי פוריות, ivf, בסוף החודש.
השאלה שלי היא כזאת- אני סובלת מדלקות בחניכיים מזה זמן רב. אני מתחילה השבוע לטפל בזה, יכול להיות שאיאלץ לעבור ניתוח בחניכיים ובעקבות זה לקחת משכך כאבים ואנטיביוטיקה במשך שבועיים. כשבוע לפני תחילת טיפולי הפוריות.
האם זה לא מסוכן? האם הייתם ממליצים לדחות את תחילת הטיפול או שאין בעיה.
האם זה לא מסוכן להיכנס להיריון כשיש דלקוצ חניכיים/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת חניכיים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/02/2014לא דלקת החניכיים ולא נטילת האנטיביוטיקה מסוכנות לטיפול או להריון ,אולם לאור האופציות הטיפוליות והנתוחיות במקרה הנדון הייתי שוקל לדחות את הטיפול בחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לדעת לגבי פרופסור שבח פרידלרטל09/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

אשמח לדעת לגבי פרופסור שבח פרידלר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/02/2014רופא מעולה ומנוסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי היסטרוסקופיהמיכל08/02/2014
שלום רב,
לאחר הפלה טבעית בשבוע 6, עברתי בתחילת השבוע היסטרוסקופיה ניתוחית שבה לפי הכתוב הוצאו ממצאים ורירית פוליפיאדית.
לאחר ההליך דיממתי כיום ונפסק.
אתמול קיבלתי את המחזור (למעשה מחזור ראשון מאז ההפלה) התחושות זהות למחזורים קודמים אגם הדימום דליל יחסית.
רציתי לדעת האם זה תקין? האם בעקבות ההיסטוסקופיה?
האם מומלץ לקחת משהו לעיבוי הרירית לחודש הבא (שבו אני אמורה לחזור לטיפולי ivf) או שמידה ואינני סובלת מבעיית רירית דקה (מגיעה כל פעם לעובי 12-13) אין צורך לקחת דבר ובמחזור הבא הכל ישוב לקדמותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחזור אחרי היסטרוסקופיה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/02/2014אין צורך לקחת כלום ,הדברים יסתדרו מעצמם עד לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי פריון בלתי מוסבררויטל08/02/2014
שלום,
אני בת 34 אם לילד אחד כמעט בן 3, הריון טבעי, מחזור איקוקלומין שני לאחר כמעט שנה של נסיונות..
כעת כבר שנה וחצי מנסים להכנס להריון שני ללא הצלחה. פרופיל הורמונלי ובדיקת זרע תקינים לחלוטין (עדכניים). מחזורים סדירים. החודש התחלתי בזריקות הורמונליות במינון נמוך ללא הזרעה ונצפו 2 זקיקים מובילים... השאלה שלי היא במידה והנסיון יכשל החודש, האם לבצע צילום רחם? האם יש סיכוי לסתימה בחצוצרות וכד' לאחר הריון ולידה תקינים וללא עבר של ניתוחים? או האם כדי להמשיך עוד מחזורי גונל? הזרעה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי פריון בלתי מוסבר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/02/2014המלצתי לשלב טיפולים בגונל +הזרעות תוך רחמיות לאחר השבחת הזרע,לבצע צילום רחם לקראת הטיפול הבא או אחד אחריו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרהשירלי08/02/2014
שלום ביום רביעי עברתי החזרה של
3 עוברים מוקפאים.
באותו יום התבשרתי שלאבי יש גידול סרטני ובכיתי המון....
רציתי לדעת האם הבכי ביום ההחזרה ולמחרת
יכול לפגוע ביכולת ההשתרשרות?
יש לי לחצים בבטן נתחתונה האם מעיד על משהו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/02/2014הסיכוי שהטיפול הושפע מההתרחשות הרגשית שעברת הינו קטן ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידראור08/02/2014
שלום
לצערי הייתי צריכה לעשות הזרעה אך בגלל שהייתה לי טיסה דחופה
הקשורה בעבודה הייתי צריכה לעשות הזרעה ואוביטרל באותו היום(עשיתי אותם יחד)
האם יש סיכוי שזה יעבוד ויצליח?
בכמה זה מוריד את הסיכוי להרות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר09/02/2014אם תהליכי הביוץ הם כאלה שהביוץ יהיה אחרי אוביטרל, כלומר בין 36-40 שעות, אזי הסיכויים קיימים אך הם פחות טובים.
הזרע יכול להיות עדיין במערכת הנשית עד לביוץ אך כמובן עדיף לעשות הזרעה במועד מתאים יותר.
באופן כללי יש עדויות להימצאות זרע באברי הרביה הנשיים בין יומיים לשלושה אחרי קיום יחסים.
כמובן שזה גם תלוי באיכות הזרע בהזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריון תאומיםשילת08/02/2014
שבוע טוב.
בת 38 לקראת הריון ראשון תחת הזרעה ראשונה, מלווה בגונל f 75 יח'.רציתי לדעת אם ניתן בדרך כלשהיא להגביר את סיכויי להריון תאומים.מפאת גילי המתקדם וגילו של בן זוגי.אציין כי ביום ה8 למחזור לאחר 3 ימי זריקות נצפו 3 זקיקים-16,10,10.
האם קיים טיפול כלשהו שיבטיח סיכויים גדולים יותר מ10 % שמבטיחה ההזרעה?מטופלת אצל רופא פרטי ,האם מקובל לבקש בקשה כאשר מטפלת פרטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להריון תאומים - תגובה
פרופ` דוד בידר09/02/2014קודם כל תמיד יש סיכויים לתאומים כאשר יש זקיקים רבים מדי בגודל מעל 16 מ״מ.
כמובן שעקב גילך הסיכויים יותר קטנים.
יש לציין שתאומים זה סיבוך של הטיפול ואנחנו לא מעונינים בהריון מרובה עוברים.
הריון כזה עלול להסתיים מוקדם מהצפוי ואז הילודים יסבלו מבעיות שונות.
אני לא ממליץ לך לשאוף לכך ועדיף הריון עם עובר אחד ובריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לבנות ולרופאים מבולבלתליאת08/02/2014
שלום לכולם ושבוע טוב
מבולבלת ורוצה להבין פעם 1 ולתמיד
לי יש שחלות פולצצטיות , בדרך כלל אין לי ווסת סדיר רק אחרי כדורים שאני לוקחת ואז הוא מגיע או אחרי טיפול
שאלתי היא : בדר"כ לפני המחזור מופיע מין הפרשה כזו על התחתון או בניגוב אם זה נחשב יום 1 של ווסת
או , שרק אחרי שאני רואה ממש זרימה די חזקה של ווסת וזה נחשב ליום 1 של המחזור
בהמון המון תודה מראש ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לבנות ולרופאים מבולבלת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/02/2014הדמם המהותי הראשון נחשב כמחזור הוסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידהחסויה08/02/2014
שלום לכל הרופאים המדהימים! לפני כשבוע גיסתי אושפזה בביה״ח עקב דימום קל בשבוע 15 בדיקות אולטרסאונד נצפו התאומים במצב תקין לחלוטין ולאחר בדיקות דם נצפה כי יש לי ״קנדידה בנרתיק״ וקיבלה טיפול בכדורים שאותם לא הקפידה לקחת כי היא לא מצליחה לבלוע אז היא מרסקת אותם... היום לצערי שק אחד איבד את מי השפיר ולא נצפה דופק באחד מהעוברים, הרופאים סבורים כי צריך לתת לזה לצאת באופן טבעי ו80% כי ברכע הפליטה של השק הוא ימשוך גם את העובר השני שלעט עתה נמצא במצב תקין... ולאחר הפליטה יבצעו גרידה.. אם יש דרך לשמר את העובר השני?? נמצא בשר נפרד וכרגע הכל תקין?? מסה הקנדידה בנרתיק ומה ניתן לעשות כדי למנוע אותה בהריון הבא??? מתי יהיה ניתן לחזור לנסות הרות?? אודה לעזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קנדידה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/02/2014לדאבוני הפרוגנוזה עבור העובר השני עגומה,ובכלל מאחר ומדובר בשבוע כל כך מוקדם של ההריון אין מקום לקחת סיכונים מיותרים ,ולטעמי יש להביא לסיום ההריון הנוכחי בכל מקרה.אין כל בעיה לטפל בכל דלקת בנרתיק לקראת ההריון הבא,כמו כן הייתי מבצע צילום רחם על מנת לשלול אי ספיקה של צואר הרחם כרקע אפשרי לירידת המיים המוקדמת,כדי לשקול תפירת צואר בהריון הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחופה בבקשה ממכם!!!
חסויה10/02/2014העובר שיצאו לו המי שפיר נמצא ממש ביציאה למטה אך העובר השני שנמצא בשק נפרד נמצא למעלה במצב מעולה דופק ותנועות ומי שפיר בדיוק כפי שאמורים להיות לשבוע זה. רציתי לדעת אם יש איזשהו סיכויי כלשהו שהעובר התקין ישרוד או אם יש דרך לגרום להישרדותו???!!!?? האם יש מומחה כלשהו שניתן לפנות אליו אפילו בפרטי על מנת שיעזור לנו או ביהח שיסייע לנו... המוגלובין של גיסתי ירד ל7.7 והיא מקבלת מנת דם במהלך היום... אודה לתשובתכם המהירה אנחנו עובדי עצות!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עזרה דחופה בבקשה ממכם!!! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/02/2014ההמלצה במצב זה בשבוע 16 להריון היא לסיים את ההריון בהקדם כדי לא להסתכן בזיהום של הרחם מצב העלול לסכן כניסה עתידית להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריונות כימייםאורית08/02/2014
שלום,
האם ייתכנו הריונות כימיים חוזרים בשבוע 4 עקב אי ספיקה של הגופיף הצהוב? אמרו לי שבגלל שיש לי הכתמות 4 ימים לפני הווסת. בהריון הכימי האחרון בבדיקת דם היה בטא 50 ופרוגסטרון 12.לאחר המקרים הללו הוצע לי לקחת קרינון ומאז לא היו הכתמות קודמות לווסת והיא הגיע מיד בזמנה. בקיצור שאלתי היא האם מצב כזה כפי שתארתי יכול לגרום להריונות כימיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריונות כימיים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/02/2014אי ספיקה של הגופיף הצהוב יכולה להיות סיבה להפלות כימיות חוזרות בהחלו טיפול תומך בפרוגסטרון עשוי לפתור את הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית 5 mgדנה08/02/2014
שלום רב,
מה עושים במקרה ושכחתי לקחת אתמול חומצה פולית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חומצה פולית 5 mg - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/02/2014המשיכי כרגיל לא קרה כלום ,כל התוספת מיועדת למלא את המחסנים שלך ולא נגרם שום חסר מיידי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקויותשרון08/02/2014
ביום חמישי עברתי הסטוקרפיה ניתוחית פתח אחד של החצוצרה היו מעט הדבקויות ובשני הפתח היה סגור בהדבקויות (ככל הנראה עקב גרידה שעברתי לפני כחצי שנה). בהסטוקרפיה הסירו את ההדבקויות בשני הצדדים.
האם ההדבקויות יכולות לחזור לבד עוד לפני שאצליח להכנס להרחון או שהן עשויות לחזור רק אחרי לידה? האם ההדבקויות יכולות להיווצר גם אחרי פעולה כמו הסטרוקרפיה כמו שהן נוצרו לי אחרי הגרידה?
ושאלה נוספת - אני עכשיו יומיים אחרי הפעולה והתאמצתי מאוד מאוד בשירותים - האם זה מסוכן או יכולליצור איזה לחץ על הרחם או החצוצרות אחרי שעברתי פעולה כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקויות - תגובה
פרופ' שלמה משיח08/02/2014חשוב ךדעת מה היתה חומרת ההידבקויות. הידבקויות זה צלקת ברירית שנוצרת עפ"ר אחרי לידה או הפלה, בפרט כאשר נשארת שארית שליה. הטיפול הוא היסטרוסקופיה. ההידבקויות עלולות לחזור גם אחרי שבוצע ניתוח וכדאי לעקוב אחרי עובי הרירית ואיכותה.
באשר ללחץ בשרותים, אין הוא מזיק בענין ההידבקויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר' אבל עדיין לא הבנתי - אנא ה
שרון08/02/2014הסבר...
ההידבקויות היו בצד אחד עדינות ובצד השני כיסו את פתח החצוצרה למיטב ידיעתי . הרירית לא טובה ולכן קיבלתי הורמון פרוגילוטון שהבנתי שאמור לעזור. אני לחוצה מאוד שההדבקויות לא יחזרו ושהרירית תהיה בסדר. אני רוצה לציין כי יש לי 2 ילדים ובשלושת ההריונות לא הייתה לי כל בעיה להיכנס להריון, הבעיות החלו אחרי הגרידה שעברתי לפני חצי שנה.
ושאלה נוספת בבקשה - האם מכה בבטן יומיים אחרי הפעולה יכולה לגרום לנזק כלשהו? בני בן ה 9 השתולל וקפץ ונפל לי על הבטן התחתונה ואני דואגת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה ובדיקה אבחנתיתמתייעצת08/02/2014
שלום רב
יש לי כמה שאלות מאוד ממוקדות - אודה על מענה עבורן על מנת שאדע לאיזה כיוון לפנות כרגע בהקדם.
בת 37.5. FSH 20. לפני שנתיים - 6.60. בשנתיים האלה מיומה שידועה כבר חמש שנים התחילה להכאיב יותר ויותר עד למצב כמו של נמק ומתגברים כשזרימת הדם גדולה יותר למשל במחזור או בפעילות גופנית.. לא נעשה שום בירור לגבי המיומה או מצב הרחם מלבד א.סאונד רגיל שבו נכתס שהשרירן רחוק מחחלל הרחם אוצוואר הרחם ואינו אמור להפריע כלל להריון.
לא ניסיתי להיכנס עדיין להריון, ביצעתי בדיקות דם רק לדעת איפה עומדת.. מאחר והרזרבה השחלתית שלי נפגעה מאוד בשנתיים האלה כאמור יש לי תחושה שבגלל ההידרדרות הרבה של הFSH במקביל לכאבים החזקים מהמיומה בשנתיים האלה - שיש קשר בין השניים. אין לי סמיני מנופאוזה, מחסזורים סדירים ורציפים. הבנתי שמיומה עלולה לפגוע באספקת דם לשחלה למשל - לעניין הFSH הגבוה. או שיש נזקים אחרים שעלולים להיגרם.
לכן:
1. איזו בדיקה מהבאות תאושש או תפריך נזק לשחלה מכיוון ה מ י ו מ ה בלבד - היסטרוסקופיה, צילום רחם, או א.סאונד דופלר? מה בודק נזקים לשחלה ברמת זרימת הדם או כל נזק שהמיומה עלולה לגרום ולהשפיע על הFSH?
2. האם פגיעה בשחלה היא הפיכה במקרה כזה, כלומר, הסרת מיומה עלולה לעזור?
3. אני שוקלת כבר מיידית לקחת אספירין עצמאית שבועיים שלושה ולראות אם משפיע על זרימת הדם במקום והקלה על הכאבים (ככל שהדם יותר מדולל המעבר חלק יותר גם תחת לחץ מכיוון המיומה)- מחשבה סבירה?
4. איזו בדיקה בנוסף שוללת אנדומטריוזיס ודלקת באגן או הידבקויות?
5. אחרונה חביבה - קראתי שיש כאלה שעברוניתוח ברחם להסרת שרירן והתגובה השחלתית הפכה שלילית יותר דווקא בגלל הניתוח - זה שכיח או נדיר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיומה ובדיקה אבחנתית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/02/2014בראש ובראשונה כדי להגדיר היטב את מצב הרזרבה השחלתית שלך הייתי מבצע גם בדיקת AMH העשויה לתת מידע רלבנטי מדוייק,בכל מקרה המצב אינו רברסיבילי ,ולא ניתן אם הנזק שנגרם הינו בגלל השרירן והשפעתו על זרימת הדם,ניתן לבדוק את זרימת הדם בעורק השחלה אולם למידע לא יהיה ערך טיפולי או אבחנתי רב,אין מניעה מלקיחת אספירין,אולם לא ניתן לשקם את הרזרבה השחלתית.
האמצעים לזהות אנדומטריוזיס הינם בין היתר הקליניקה ,הממצאים הסונוגרפים,בדיקת הדם ל-CA-125,ולבסוף לפרוסקופיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. אם הנזק
ש08/02/2014נגרם מהמיומה אז כדאי להוציא אותה ואם אל ממנה - חבל הלסתבך בניתוח מיותר. לשם כך כן כדאי לבצע בדיקה של זרימת דם בעורק השחלה - מה שציינת קודם?
תודה דוקטור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה. אם הנזק - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/02/2014השיקול להוצאת המיומה או לא אינו בהכרח קשור לספיקת הדם של עורק השחלה,ומותנה בעיקר רק בהפרעה האפשרית להשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הריון מאוחרתאורית07/02/2014
שלום רב,
אני בשבוע 23 (עובר מתאים לשבוע 19) ובשל פיגור iugr חמור נאלצת לעבור ביום ראשון הקרוב הפסקת הריון מאוחרת (באסף הרופא).
מחר אני הולכת להכנסת למינריה להרחבת צוואר הרחם.
בשל העובדה שאתה רופא שאני סומכת עליו מאוד, רציתי לדעת 2 דברים:
1. האם הכנסת הלמינריה כואבת? (אקח קודם לכן טיפות אופטלגין וכדור הרגעה, אני בלחץ גדול ביותר).
2. מתי אפשר להמשיך בתהליך הכניסה להריון? אני בת 40 הכניסה להריון היא מטיפולי ivf.
אודה על תשובה מהירה.
תודה ושבת שלום,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפסקת הריון מאוחרת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/02/2014הכנסת הלמינריה אינה כואבת ,אולם בהחלט יוצרת אי נוחות ולחץ,ניתן לנסות להרות לאחר הופעת המחזור הראשון כ-5-6 שבועות לאחר ההפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)