מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת הריון ביתיתשירלי20/01/2014
11 יום לאחר החזרת 2 עוברים
היום עשיתי בדיקת שתן ביתית(לא עם השתן הראשון)
יצא לי שלילי.
זה אומר שמחר בבדיקת הדם לא יכול להיות
שהתשובה תיהיה חיובית ואני בהריון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת הריון ביתית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/01/2014עדיין קיים סיכוי שהבדיקה מחר תהיה חיובית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי משביחיםערן19/01/2014
שלום,
אני מקפיא מנות זרע עבור הפריות שנעשה בעתיד, רציתי לדעת באיזה שלב עושים לזרע השבחה? האם לפני ההקפאה וגם אחרי ההפשרה לקראת ההפריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתי משביחים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/01/2014לאחר ההפשרה לקראת ההפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן תתבצע
ערן20/01/2014ואם אנחנו מביאים את הזרע הקפוא במיכל מבנק ציבורי להפריה בבנק פרטי (אסותא) אז ההשבחה תיעשה באסותא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היכן תתבצע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/01/2014כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותאורית19/01/2014
שלום,
אני לפני טיפולי הפריה ראשונה והרופא פוריות נתן לי לקחת גלולות eliane ברגע שתתחיל הווסת ואז להגיע אליו באותו שבוע. האם זה דבר מקובל ומה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גלולות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/01/2014מטרת הרוםאהיא לתזמן את המחזור שלך,פרוטוקול העושה שימוש בגלולה מקובל מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להשבחת זרעאורחת19/01/2014
שלום,
רציתי לדעת כמה מצופה בזרע לאחר ההשבחה שיהיו שם תאים בעלי מורפולוגיה תקינה?
אם המורפולוגיה התקינה היא 6 %?
זאת אומרת אני מניחה שחלק מאלו עם המורפולוגיה התקינה לא בהכרח תנועתיים בצורה המיטבית.. לכן אחוז התקינים הוא מועט יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת
אורחת19/01/2014האם לפני שמתחילים הזרעות חייבים צילום רחם? או שניתן לנסות ללא הצילום, על בסיס המחזור הטבעי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ושאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/01/2014הערכה היא שבחשבחה מוצלחת ניתן לקבל זרע עם מדדים משופרים עשרות מונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ICSIאני19/01/2014
שלום
לפי בדיקת זרע של שותף להורות עבור הפריות, יש לו זרע מצויין בכל הממדים ועם מורפולוגיה של 30% תאים תקינים עדיין יש סיכוי שבהפריה ישתמשו בשיטת ICSI עבור חלקן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ICSI - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/01/2014בהחלט מומלץ בהפריה ראשונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השבחת זרעאפרת19/01/2014
יש לי 2 שאלות שממש אודה לכם אם תענו לי מהי השערתכם:
1. אם למשל מנת זרע של 100 מליון תאים עוברת השבחה, כמה בערך נשארים אחריה? (השערה כללית כמובן)
2. בנוסף האם בהשבחת הזרע גם התאים הלא תקינים מורפולוגית מסוננים בהשבחה? (במקרה של 95% תאים לא תקינים האם הם מתמעטים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השבחת זרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/01/2014הסינון הוא פונקציה של מספר תאי הזרע,התנועתיות והמורפולוגיה.ככל שההשבחה טובה יותר היא תמצה את המיטב מכלל תאי הזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםיעל19/01/2014
שלום,
עשיתי החזרת מוקפאים ב12.1 בצהריים.
ב12.1 וב15.1 הזרקתי אוביטרל לתמיכה.
האם אוכל לעשות בדיקת הריון (ביתית או בדיקת דם) ב23.1?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/01/2014תבצעי ב24 לחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקפאיםאני19/01/2014
שלום,
האם החזרת מוקפאים על בסיס טבעי טובה יותר מהחזרה על בסיס הורמונלי?
האם זה משנה שאני אחרי הריון שנפל בשבוע 5?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקפאים - תגובה
פרופ` דוד בידר19/01/2014אותו הדבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקפאים - תגובה
פרופ` דוד בידר19/01/2014אותו הדבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבור טיפולי הפריהכרמית19/01/2014
שלום רב,
רציתי לדעת האם במידה ונקפיא מנות זרע עם התוצאות הבאות אז האיכות תרד משמעותית בהפשרה עבור הפריות? האם עדיף לעשות הכל על מנת שהמנות יהיו טריות עבור ההפריה ולא אחרי הקפאה?
לפני תהליך הקפאת המנות בוצאה הבדיקה:
נפח 3 מ"ל
נפח 165 מליון
ריכוז 55 מ"ל
תנועה 60%
מורפולוגיה תאים תקינים 5% (80 ראש)
הלוספרם עקב וריקוצל דרגה 3 שברים 15%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבור טיפולי הפריה - תגובה
פרופ` דוד בידר19/01/2014אין בעיה בזרע קפוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה?
כרמית19/01/2014אז מדוע תמיד לפני הזרעות הרופא עיקם את פרצופו והתבעס כשהזכרתי לו שהזרע קפוא? חוששת שזה פחות טוב גם להפריות לפי תגובתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
כרמית20/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה - תגובה
פרופ` דוד בידר20/01/2014אצלי כשאישה אומרת שהזרע הוא מהקפאה אני מחייך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה? - תגובה
פרופ` דוד בידר20/01/2014אז אל תזכירי לו שלט יתבעס...
בכל אופן בהפריות מבחנה זה לא משנה אם הזרע קפוא או טרי.
ואם הרופא מעקם פרצוף זה רק בשביל הרושם שהוא מבין מה הוא עושה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 6 ימים אחרי פרגנילטליה19/01/2014
לפני שבוע החזרה של בלסטוציסט .יום אחרי פרגניל 5000.
היום בדיקות דם - בטא -72.2
E2-210 PG/ML
PROGESTARON-35
מה הסיכוי שאכן מדובר בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו גם לי רופאים יקרים
טליה19/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תענו גם לי רופאים יקרים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/01/2014אין לדעת בשלב זה יתכן והביטה משקף את הזריקה שקיבלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מאמינה!!עמית19/01/2014
אחרי שנתיים של טיפולים בטא 229!!!
שאיבה ב5.1 החזרה ב7.1 והיום בטא. רופאים יקרים זה תקין??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה כיף לקרוא,יש תקווה!בהצלחה !!!
סוניה19/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל טובבב
me19/01/2014מרגש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה כיףףף
שירלי19/01/2014שיהיה לך בשעה טובה משמח לקרוא דברים כאלה!
שיהיה בעזרת השם הריון ולידה תקינים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מאמינה!! - תגובה
פרופ` דוד בידר19/01/2014כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יין בהריוןבארשבעית19/01/2014
שלום
אני בשבוע 12 הריתי בטיפולי הפריה .
היות ואני רוצה חד פעמי לשתות כוס יין עם בעלי הערב רציתי לוודא
שמותר חד פעמי.אודה לתשובה ממך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יין בהריון - תגובה
פרופ` דוד בידר19/01/2014מותר.
רק שיהיה יין טוב....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה יכול להיותשרית19/01/2014
שלום לרופאים. אני בת 37 עם FSH 8 ומחזור וסדיר שנים.לאחרונה עברתי הזרעות ללא הורמונים ורק חודש אחד האחרון לטיפולים עם גונל F ואז הפסקתי טיפולים. מאז המחזור שלי התקצר ביומיים כבר 5 חודשים. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף
שרית19/01/2014מאז ומתמיד היה 25 ימים ועכשיו ביום 22 כבר מתחיל דימום קל, זה מאוד מדאיג אותי כי אני רוצה להמשיך לנסות להיכנס להריון
מה זה יכול להיות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותאני רק שאלה19/01/2014
הי
יש לי שאלה קיבלתי מרופא הנשים שלי ליטול כדורי איקקלומין , 5 במספר.
סיימתי את הכדור החמישי ביום רביעי האחרון
הרופא אמר לי לקיים כל יומיים, לסרוגין
העניין הוא שאני שומרת נידה ומותרת רק באתמול בעצם.
האם יתכן שפספסתי את הביוץ בארבעת הימים של ההמתנה?
האם הביוץ עוד עתידי להגיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריות - תגובה
פרופ` דוד בידר19/01/2014הביוץ קורה בין יום 4 ל 10 אחרי הכדור האחרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 17-OH-PROGשירה19/01/2014
עשיתי ת'בדיקה הזו ביום רביעי 15.1.
17-OH-PROGESTERONE
ועדיין כתוב לי שהיא בעבודה.
כמה זמן לוקח לתוצאות עד שיהיו מוכנות?
אם הערך ייצא גבוה (אני עם שחלות פוליציסטיות ושיעור יתר) אז אולי זה מה שמשפיע על ההשתרשות של העוברים? אנחנו לא מוסברים, הכל תקין אצלנו.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
17-OH-PROG - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/01/2014התשובה אמורה להגיע תוך יום יומיים,האפשרות שהרקע לשיעור היתר ומראה השחלות הפוליציסטיות ממקור יותרת הכליות אפשרית כאשר רמות ההורמון הנדון גבוהות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור יקר. ובמידה והתוצאות
לילי19/01/2014גבוהות - אז זה עלול להשפיע על ההשתרשות ואולי להסביר איך עד עכשיו לא נקלטתי?? (מלבד פעם אחת, היריון כימי).
מוזר. האחות בקופ"ח אמרה לי שהתוצאה שבוע- שבועיים. מתסכל.
כל הפרופיל ההורמונלי שלי יצא תקין לחלוטין, אז יש לי מה לדאוג אם נגיד הבדיקה הזו תצא גבוהה?
תודה רבה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה פרופסור יקר. ובמידה והתוצאות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/01/2014המתיני לתשובה והתייעצי עם הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסדר, אבל זו יכולה להיות סיבה
שירה20/01/2014לחוסר קליטה? תודה רבה!!!
בסדר, אבל זו יכולה להיות סיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/01/2014אם התוצאה היא רמות גבוהות של פרוגסטרון בעת השריית הביוץ הדבר עלול לפגום בפוטנציאל השרשתית של רירית הרחם
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)