מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לקראת הזרעהדנה16/01/2014
החל מהיום ה 3 לוסת המליץ הרופא להזריק 50 גונל למשך ארבעה ימים. ( קיבלתי אתמול ומתחילה להזריק ממחר עד יום ב כולל). ביום ג אעשה בדיקת דם+אולטרסאונד זקיקים.
האם זה לא מוקדם מידי להזריק ביום ה 3 לוסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
דנה17/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לקראת הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2014לא זה בהחלט בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםאני16/01/2014
שלום רב,
נקלטתי להריון שנפל בשבוע 5. הבטא התאפסה ביום ראשון ולמעשה לא קיבלתי עדיין מחזור (היו דימומים אבל כנראה שבגלל ההריון שנפל).
האם ניתן להתחיל בסבב של החזרת מוקפאים כשהבדיקות דם מהיום יצאו:
אסטרדיול 85.3
פרוגסטרון 1.32
lh 12.34
האם ה-lh תקין? לא קצת גבוה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2014ניתן להתחיל בטיפול בתנאי שהביטה שלילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2014ניתן להתחיל בטיפול בתנאי שהביטה שלילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקפאיםלילך16/01/2014
שלום,
הבנתי שיש 2 צורות הקפאה לעוברים : שיטה איטית ושיטה מהירה - ורטיפיקציה(חדשה יותר וטובה יותר). האם שיטת הורטיפיקציה טובה יותר ?
למה תמיד מקפיאים לי בשיטה הישנה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2014שתי השיטות טובות ,ובאשר לשיטצת ההקפאה עלייך לדון עליה עם הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה והחזרהלוני16/01/2014
שלום,
אני לקראת תהליך של שאיבת ביציות והקפאת ביציות עוברים מתרומת זרע לצורך שימור פריון, ולאחר מכן מתכננת להחזיר עוברים להבאת ילד ראשון. השאלה שלי היא איך אני מחשבת לידה משוערת במקרים כאלה, האם גם מיום קבלת המחזור לקראת השאיבה ? בעצם כמו החישוב בכל תהליך תוך רחמי?
שאלה שניה, האם בתהליך של שאיבה והקפאת עוברים יש הפריות שאינן ראויות להקפאה אך ראויות להחזרה, או שכל הפריה שלא ראויה להקפאה אינה ראויה גם להחזרה?
תודה מראש וברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאיבה והחזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2014חישבו גיל ההיון יהיה ממועד ההחזרה +שבועיים
לא כל עובר ראוי להקפאה ,אולם ניתן להחזירו בתהליך הטרי אם כי סיכוייו להשתשרש קטנים יותר מעובר בעל איכות מורפולוגית טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לוודא שהבנתי אותך
לוני17/01/2014ראשית תודה על תגובותיך,לגבי חישוב הלידה המשוערת במקרה של שאיבה והחזרה, אתה מתכוון שאני צריכה לכתוב במחשבון את התאריך אחרי שהוספתי שבועיים למועד ההחזרה? למשל אם מחזירים לי ב15 לפברואר אז להזין 31 בפברואר במחשבון לחישוב לידה משוערת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך לוודא שהבנתי אותך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2014בהתייחס לדוגמא שלך ההריון מחושב מה-1 לפברואר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיפעת16/01/2014
שלום,
רוצה לשאול לגבי החזרת עוברים לאחר שאיבה-
החזירו לי היום 2 עוברים טריים מתוך 7 שהופרו,
הרופא אמר לי שהוא ממשיך לגדל את יתר העוברים ואם אחד מהם יתפתח לבלצוסיט הוא יחזיר גם אותו.
שאלתי היא אם אף אחד מהעוברים לא תיפתח לבלצוסיט אז מה יעלה בגורלם של העוברים הללו, האם עדיין ניתן יהיה להקפיאם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר17/01/2014לא ניתן להקפיא עוברים שלא התפתחו לבלסטוציסט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בנוגע לזקיקיםדנה16/01/2014
שלום,
אני עברתי טיפול באמצעות איקקלומין כדור ליום למשך 5 ימים (טיפול ראשון עבורי) ואתמול באולטראסאונד, יום 15 למחזור נצפו הזקיקים הבאים: 19,19,18,17 ו-14
בערב על פי המלצת הרופא המטפל הזרקתי אוביטרל ונאמר לי שעליי לקיים יחסים לאחר 22 שעות וכן 40 שעות.
כעת, אני מעט חוששת מהריון מרובה עוברים היות וישנם 4 זקיקים מובילים. האם כולם ישחררו ביצית שהינה זמינה להפרייה? האם במצב של 4 זקיקים מובילים מומלץ להמשיך בטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה דחופה בנוגע לזקיקים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2014הסיכוי להריון מרובה עוברים קיים אולם הוא קטן,ולכן במטרה להרות בהקדם האפשרי יש לקחת את הסיכון המחושב הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהענת16/01/2014
שלום,
אני אחרי טיפול IVF שהצליח...נמצאת בשבוע 8 נצפה דופק..היום ביקור ראשון אצל רופא מעקב הריון...הבדיקה הבאה שנקבעה לי היא רק לשקיפות עורפית בעוד חודש..האם תקין שחודש ימים לא יעשו לי שום בדיקה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' שלמה משיח16/01/2014תקין בהחלט אבל אם את מודאגת במיוחד אפשרי לבצע א.ס. נוסף בעוד שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד מתי לקחת אנדומטרין ואסטרופםשיר16/01/2014
שלום לרופאים ,
אני בהריון בשבוע 11+4 לאחר הפריה IVF ונאמר לי ע"י הרופא במרפאה לקחת אנדומטרין ואסטרופם עד שבוע 12
האם אני יכולה להפסיק כעת מכיוון שהאנדומטרין נגמר ועלי לקנות חבילה חדשה
תודה והמשך יום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה כדי לקבל תשובה
שיר16/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד מתי לקחת אנדומטרין ואסטרופם - תגובה
פרופ` דוד בידר17/01/2014יכולה להפסיק!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויאגרה וויטמין Eשני16/01/2014
שלום רב,
אני לוקחת ויאגרה 25 מ"ג 4 פעמים ביום ביחד עם קרטיה. האם ניתן להוסיף גם ויטמין E? כמה מ"ג?
האם את ויטמין ה- E והקרטיה (או אחד מהם) ניתן לקחת כל הזמן על בסיס קבוע או שרק במחזור טיפול או בסמוך להחזרת מוקפאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויאגרה וויטמין E - תגובה
פרופ' שלמה משיח16/01/2014אני מבין שמדובר בנסיונות לשפור רירית הרחם. ניתן לקחת גם ויגרה וגם ויטמין אי (3 כדורים ליום) וגם אספירין. כדי לקוות להטבה, כדאי לקחת את כולם לפחות חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה מ"ג כל כדור של ויטמין אי?
שני16/01/2014אתה מתכוון שרק ויטמין אי וקרטיה לפחות חודש נכון? ויאגרה לקחת רק לפני ההחזרה כמה ימים לפני הביוץ או האוביטרל?
כמה מ"ג כל כדור של ויטמין אי? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2014את כל התרופות רצוי לקחת החל מתחילת הטיפול עד למתן האוביטרל,המינון של ויטמין E הינו 200 mg פעמיים ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבלת קצת...
שני18/01/2014ראשית אני רוצה להודות לך על התשובות והזמן וסליחה אם אני משגעת פשוט חייבת שזה יצליח ורוצה לעשות הכל כמו שצריך...
בתשובתך הקודמת רשמת לי 3 כדורים של ויטמין אי אחר כך רשמת לי כל כדור 200 מג פעמיים ביום.. לפי איזה תשובה ללכת?
החזרת מוקפאים מתוכננת לאמצע אפריל ( בהנחה שתחילת אפריל אקבל ווסת) ממתי אתה ממליץ לי להתחיל לקחת את כל הכדורים??
האם ויטמין אי וקרטיה אני יכולה לקחת מעכשיו ועד ההחזרה כחודשיים בערך .. וויאגרה חודש לפני נגיד מאמצע מרץ.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התוצאה תקינה?שירה16/01/2014
PROLACTIN 262.3 mIU/L
האם התוצאה תקינה?
נערכה ביום 3 למחזור והייתי ערה 3 שעות
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התוצאה תקינה? - תגובה
פרופ` דוד בידר17/01/2014כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםשירה16/01/2014
מה זה הבדיקה
17 הידרוקסי־פרוגסטרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובתכם רופאים יקרים
שיר17/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת דם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2014זסהו הורמון הנוצר בשרשרת יצירת הפרוגסטרון וכמקור לאנדרוגנים(הורמון מין זכרי ממקור יותרת הכילהי -במצב שיש פגם באינזים יכול להיווצר עודף של ה-17 הידרוקסי פרוגסטרון- מצב הנובע מהפרעה גנטית שנקראת (congenital adrenal hyperplasia (CAH העלולה להביא ליצירה מוגברת של אנדרוגנים ולגרום לשיעור יתר וממצאים הדומים לשחלות פוליציסטיות למרות שלא מדובר באותו מצב והפתרון הטיפולי שונה בתכלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיורגון 150טלי16/01/2014
מטופלת בזקירות פיורגון 150
כבר היום ה-20 של המחזור ויש לי זקיק 18 ובבדיקות דם יורד מיום ליום
היום E-2 320
שלשום E2 450
לפני חמישה ימים E-2 240
מה זה אומר ?
חשוב לציין שאני עם המינון הזה כבר 3 חודשים זה החודש ה3
ועברתי 2 הזרעות עם הפיורגון
עזרתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פיורגון 150 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2014יתכן שהיה מקום להגביר את המינון,כמו כן יש לבדוק את הרזרבה השחלתית שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגשת להיבדק?אריאלה16/01/2014
אני בשבוע 7 (+4 ).
בתחילת השבוע הרופא ראה שני שקי הריון. באחד דופק 160 ובשני לא נצפה דופק. היא אמר שכנראה ייספג וזה לא אמור להיות כרוך בדימום.
היום בבוקר התעוררתי עם כאב קטן בבטן ואז החל דימום קל (בעיקר בניגוב) למשך כדקה שתיים ואז נעלם (בניגוב יצאו טיפה חלקיקים חומים וזהו).
יש לי ביקורת בעוד שבוע וחצי.
האם יש צורך וכדאי ללכת להיבדק היום או שאפשר לחכות לביקורת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לגשת להיבדק? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2014אם הדמם יגבר או חא יפסק רצויה ביקורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון כימיאני16/01/2014
היה לי הריון כימי עד לבטא 70 עדיןן לא היה אולטרסאונד כלל
ואז הבטא התחילה לרדת הבנתי שז הפלה טיבעית , האם הגוף עבר את כל שלבי ההפריה במצב זה או שלא
אני מתכוונת הפרית הביצית ע"י הזרע+חלוקת התאים+השתרשות העובר ברחם
היתה כבר שליה ועובר או שחלק מהתבליך קרה ונעצר לפתע מנסה להבין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון כימי - תגובה
פרופ` דוד בידר17/01/2014הייתה השתרשות התחלתית ומיד זה נעצר-זה נקרא הפלה כימית,כלומר יש הריון רק בבדיקת דם אך העובר שהשתרש הפסיק מיד את התפתחותו מסיבות שונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- fshשיר16/01/2014
שלום. האם זה בסדר
FSH 4* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר fsh - תגובה
פרופ` דוד בידר16/01/2014כן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)