מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תכנית חדשהשירלי21/01/2014
שלום
12 אחרי החזרת 2 עוברים.(זריקות פיוריגון+דקפפטיל+2 אוביטרל)
היום בבוקר קיבלתי ווסת...
יש לי מוקפאים שהתכנית היא בדרכ אסטרדיול+אסטרופם
עשיתי אולטרסאונד היום רירית 6.6 ללא ציסטות,
האם אפשר להתחיל טיפול למוקפאים החודש?.או שיש
צורך להמתין חודש על מנת להתנקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכנית חדשה - תגובה
פרופ` דוד בידר21/01/2014אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשיר21/01/2014
האם הפרופיל ההורמנלי יכול ליהיות מושפע מדיאטה?? או שזה הנתונים וזה מה יש??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובה
שירה21/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אודה לתשובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/01/2014הפרופיל ההורמונלי אינו נתון לשינויים בעקבות דיאטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני שקיםדניאלה21/01/2014
שלום רב,
אתמול באולטרסאונד ראשון בשבוע בשבוע 5 ויומיים נראו 2 שקים האחד בגודל 6 מ"מ והשני 4.4 מ"מ.
ברור לי שצריך להמשיך לעקוב אני רק רוצה לדעת מנסיון האם זה מראה שאחד השקים יספג ולא יתפתח.
ממש חשוב לי הניסיון כשברור לי שהתשובה תהיה בדופק.
תודה ויום נעים
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שקים - תגובה
פרופ` דוד בידר21/01/2014זה לא אומר שאחד השקים יספג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםme20/01/2014
אני אמורה לעשות צילום רחם וממש חוששת .אם יש פה נשים שעברו תצילום ויכולות לשתף בתחושות?אשמח גם לדיעה מקצועית ממנהלי הפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי- אני עשיתי וזה לא כזה נורא
דנה20/01/2014כמו שמתארים. בסולם מ 1-10 הייתי מדרגת 5. קחי כדור נגד כאבים בכל מקרה.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם
me20/01/2014מודה לך מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צילום רחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/01/2014אין מקום לחשש מצילום רחם,הבדיקה אינה כואבת היא כרוכה בתחושת לחץ ,אולם בשום פנים לא כואבת ואינה מצריכה אנלגטיקה או כל דבר אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה זה עזר לי
me20/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה אבל לא מסכימה
מנסה21/01/2014ה מאוד אינדיבידואלי, יש בנות שלא חדות כמעט דבר למעט חוסר נוחות ויש כאלה שסובלות מכאבים. היתרון שזה חולף מהר. כן הייתי לוקחת נוגד כאבים לפני כן. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון
קרן21/01/2014היי, אני פחדתי ממש לקראת הצילום רחם שעברתי אחרי שנסעתי עם חברה שעברה את זה גם, אז יש לי ניסיון גם מזה. חברה שלי אמרה שגם היא הרגישה בדיוק כמוני. הבדיקה היא באמת 5 דקות ומה שכאב זה השימוש במרחיב ברגע הראשון ששמים אותו ומרחיבים את המקום, זה החלק הכואב בבדיקה.
אחרי שהוא כבר במקום החדירו נוזל לרחם שחוץ מהרגשה של זרם עדין ביותר עובר שם ללא כל כאב בערך לחצי דקה. וזהו, שם זה מסתיים. לי הבדיקה יצאה תקינה, פיזור מיידי מלא וגם לחברה שלי. ייתכן שיש בנות שאצלן משהו חסום אז כואב יותר אבל זו כבר בעיה אחרת.
שתינו לקחנו כארבעים דקות לפני הבדיקה 2 כדורי אופטלגין וקחי איתך פד נוח מהבית כי יש דימום קליל ליומיים שלושה ונעלם.
המון בהצלחה. קחי את זה בקלות.. זה שווה את זה לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך אגב
קרן21/01/2014דרך אגב.. חודש אחרי חברה שלי נקלטה להריון.. אני לא ניסיתי אחריו.. ממליצה לנסות בחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם
אורית21/01/2014היי,
תקחי לפני כדור נגד כאבים.
לגבי מידת הכאב אני מסכימה עם קרן, זה תלוי בכל אחת, לאו דווקא בסף הכאב אלא במצב שלה.
במידה ואין לך הדבקויות/חסימות זה לא כואב, אם יש קצת, יש אי נוחות קטנה ואם יש הרבה אז עשוי לכאוב יותר.
מה שטוב בבדיקה שהיא לא רק אבחנתית, אלא תוך כדי מנסים גם לפתוח חסימות ע"י הזרקה בלחץ של הדיו (זה לא מאוד כואב, אלא אי נוחות כמו כאבי מחזור).
הבן שלי נולד מייד לאחר צילום הרחם.
אין מה לפחד :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר צילום
שיר21/01/2014אצלי היה ביוץ בערך שנה של מעקבים רק בצד שמאל ומיד אחרי הצילום רחם שעשיתי החל ביוץ גם בצד ימין.. לא יודעת מה זה אומר, אולי הייתה הדבקות קטנטנה בצד ימין וזה השתחרר עם הצילום. בהזרקת החומר לא הרגשתי כלום לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכואב
רחל-לי21/01/2014אני לא רוצה להלחיץ אבל הייתי שמחה אם מראש היו אומרים לי לקראת מה אני הולכת.
לי אישית מאאאאד כאב אבל זה אינדיבידואלי.
ממליצה לך לקחת אופטלגין נוזלי לפני זה מאד מקל.
שיהיה בהצלחה ואל תלכי לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם תודה מתוקות
me21/01/2014תודה על ההתייחסות .זה מעודד גם שב"ה אולי אכנס להריון תודהההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת שונהשרון20/01/2014
עברתי הזרעה לפני כ 8 ימים אני 9 או 8 ימים אחרי ביוץ. היום הייתי אצל הקוסמטיקאית והיא ניקתה לי פנים עם מי פנים מאוד חריפים הריח היה חזק ושרף לי בגרון ביקשתי ממנה להפסיק. האם זה יכול לפגוע בסיכויי ההשתרשות או מומים לעובר. הבנתי שיש חומרים שאסור להשתמש בהריון ואין לי מושג מה היה במי פנים האלו ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החשש שלי הוא בעיקר אם
שרון20/01/2014במי פנים היה רטינול או ויטמין A שהבנתי שאסור...
מה קורה משימוש חד פעמי? יכול לגרום להפלה במידה ויש הריון? אם (הלוואי) והייתה השתרשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה קצת שונה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/01/2014למרות שקשה להאמין שבמי פנים יהיה חומר טוקסי לעוברים,כדאי לברר את הרכב החומר ולהציג את השאלה לפרופ׳ אור נוי-יחידה לטרטולוגיה הדסה ירושליים כשרות לציבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- nkaאני20/01/2014
שלום,
האם אתם בודקים נוגדנים של nk בנוכחות השימוטו?
האם יש קשר בין זה להפלות ואי פריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
nka - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/01/2014תאי NK היקפיים גבוהים קשורים עם מחלות אוטואימוניות מערכתיות רבות כולל השימוטו, כמ כן ניתן למצוא אותם בנשים עם בעיות פוריות לא מוסברת.
תאי NK מייצרים ציטוקינים TH1 כולל TNF-אלפא גאמא אינטרפרומטר. ציטוקינים אלה הם בדרך כלל במלחמה המכוונת כנגד ווירוסי ותאי סרטן. עליה שלהם בשלב המוקדם של הריון, יחד עם הוציטוקינים שלהם יכולה לשבש את הצמיחה והתפתחות של העובר.
תאי NK הם סוג אחד של הלימפוציטים - תאי מערכת החיסון - בדרך כלל במחזור הדם.
רירית הרחם המכילה תאים חיסוניים דומה לתאי NK בדרכים רבות, אני יודע שהם נקראים תאי NK רחם.
אבל יש שני הבדלים עיקריים:
• תאי NK ברחם לא נמצאים בדם. הם מתרחשים רק ברירית הרחם בשלבים מוקדם של הריון, בעוד העובר השתלה עצמו שם והשליה מתפתחת. לכן חלק מהרופאים ומדענים מאוד בספק אם כל מידע משמעותי על תאי NK רחם ניתן להשיג דגימת דם.
• אין ראיות לכך שתאי NK הרחם הם שליה הרסנית והתקפה או תאים עובריים.
תאי NK ברחם נמצאים במספרים גדולים בקיר הרחם בהשתלה ובחודשים הראשונים של הריון. נראה שהם יעזרו השליה לחבור לכלי הדם שלך וכן הגדרת קו אספקה ??בריאה לעובר. עם זאת, מדענים לא יודעים בדיוק איך הם עושים את זה. (כי בעכברים חסרי תאי NK ברחם, הוא התפתחות לא תקינה של השליה וצעיר הם קטנים יותר מהרגיל.)
מרפאות מסוימות מציעות בדיקות דם כדי למדוד את רמת תאי NK בדם שלך ואיך הם ביעילות להרוג תאי פולש. אבל בדיקות דם אלה רק למדוד תאי NK בדם ולא ניתן למדוד או תאי NK רחם בדיקה. אין ראיות מוצקות לכך את המספר והפעילות של תאי NK בדם אומר משהו על מספרם ופעילותם של תאי NK ברחם שלך.
אז בדיקות אלה, וכל טיפול המבוסס עליהם, נמצאים בימים הראשונים שלהם ויש הוכחות מדעיות מעט מאוד כדי להראות שהם יעילים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו אתה מקסים! תודה על
אני20/01/2014התשובה המפורטת, ובכלל תודה ולך לשאר הרופאים על כל הזמן שאתם מקדישים כאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופםאני20/01/2014
שלום רב,
לקראת החזרת מוקפאים, התחלתי ליטול אסטרופם- היום היום החמישי.
מתלבטת אם להפסיק וללכת על טבעי. אפשרי?
או להמשיך?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם - תגובה
פרופ' שחר קול20/01/2014בשלב זה - להמשיך.
מאוחר מידי לשנות לטבעי.
דרך אגב, טבעי זו לא מילה נרדפת לבריא או מוצלח...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
אני20/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירוראני20/01/2014
ביום חמישי עשיתי החזרה של 2 עוברים טריים .. מהיום בערך התחילה להיות לי אי נוחות בבטן.. כמו כאב מחזור כאילו שעוד מעט מגיע.. האם זה מעיד שזהו? הלך הכל? אני ממש במצב רוח רע!! כי הטיפול הזה מבחינת הכל ממש תקתק מצויין!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בירור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/01/2014כאמור אין קשר בין תסמינים קלינים כאלו או אחרים לבין הסיכוי שלך להרות או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשולמית20/01/2014
שלום לכולם, אני מטופלת חודש שני באיקקלומין בעקבות שחלות פולציסטיות. חודש קודם נצפה במעקב זקיקים זקיק אחד מוביל שלפי בדיקות הדם בייץ, אך לא הצלחנו להיכנס להריון. החודש שוב לקחתי איקקלומין כדור ליום וביום חמישי האחרון נצפו 2 זקיקים אחד בגודל 15 והשני בגודל 20. נחתנה לי הנחיה לקיים יחסים ביום שישי ושבת ולחזור ביום ראשון למעקב. במעקב יום ראשון הטכנאית רשמה בדף כי ישנה ממצא שנחשד כציסטה בגודל 27-28 ומעט נוזל, והפנתה אותי לאחות לבדיקת דם. בצהריים כשהתקשרתי לקבל הנחיות האחות אמרה לי שעדיין לא ביימתי ועליי להזריק אוביטרל ולקיים יחסים בימים שני ושלישי. שאלתי את האחות למה להזריק אם לא נצפו זקיקים רק ציסטה והיא אמרה שייתכן וזה טעות ויכול להיות שבאולטראסונד זה לא נראה כמו זקיק, בקיצור תשובתה לא הייתה מובנת לי. ממש קשה לי עם המצב וחוסר הוודאות, האם החודש הזה כבר מיותר? האם יש סיכוי שהציסטה באמת זקיק? לאן נעלמו שני הזקיקים שכל כך שמחתי לראות? והאם יתכן שנתנו לי להזריק אוביטרל סתם? מצטערת על החפירה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/01/2014לטעמי הייתי נמנע מהזרקת אוביטרל שצריך היה להינתן ביום ו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיבהשירלי20/01/2014
שלום
בת 24 אמא לילדה בת 3 מטיפול ראשון של ivf.
התחלתי שוב טיפולים ב5/2013 עד עכשיו 3
החזרות של מוקפאים+טיפול ivf חדש החודש הוחזרו 2 עוברים יפים מאוד.
אני לא נקלטת חשוב לציין שביצעתי היסטרוסקופיה בחודש
שעבר שיצאה תקינה לגמרי.
מה יכולה להיות הסיבה שאני לא נקלטת?
האם יש צורך בעוד איזה בדיקה?
מה ממוצע הטיפולים עד שההריון נקלט?
אני מאוד מודאגת כי כמו שציינתי בהריון הראשון נקלטתי
בטיפול הראשון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה הסיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/01/2014מתקבל הרושם שהרופא שלך ביצע את הבירור הנדרש,אין ברירה צריך להתאזר בסבלנות לעיתים נדרשים מספר טיפולים עד לקליטת העובר הנבחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקאני רק שאלה20/01/2014
בוקר טוב\
אני בת 30 לאחר כשנתיים נסיונות של כניסה להריון
הרופא נתן לי כדורי איקקלומים חמישה כדורים
העניין הוא שלא ביקש שאגיע לבדיקת זקיקים , דם או אולטרסאונד כלשהו
ללא מעקב האם העניין תקין?
אם חס וללילה שי לי שחלות פולצי
כששאלתי אם יזמן אותי למעקב , ענה שהחודש פשוט אקח ואם לא יקלט אז נראה בהמשך (בחודש הבא)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זקיק - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/01/2014בעת מתן תכשירים להשריית ביוץ נדרש מעקב כדי לתזמן היטב את הביוץ לצורך ההכוונה לי יחסים או הזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- WHOתומר20/01/2014
שלום רופאים יקרים,
בבדיקת זרע לפני שנתיים רשום בסוף תוצאות הבדיקה : WHO GOLD BOOK 1999 האם זו בדיקה המחמירה לפי קרוגר?
בדיקה שעשיתי לאחרונה בסופרם רשום According to WHO ויודע שזו לפי קרוגר המחמירה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
WHO - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/01/2014מדובר ברשימת מאמרים וספרים המהווים את הבסיס לקביעת הערך המורפולוגי המינימלי התקין(בגישה מחמירה לפי קרוגר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זו המחמירה?
תומר20/01/2014אז האם הבדיקה של WHOO GOLD BOOK היא המחמירה של קרוגר של מעל 4% תאים תקינים מורפולוגית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אז זו המחמירה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/01/2014בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלט' ראשון - לחוצה !!!!גלי20/01/2014
שלום,
נשלחתי לבצע US ע"י רופאת פוריות. שבוע 5+4 (פיוריגון מינון נמוך+אוביטרל+אנדומטרין)
להלן הממצאים : שק הריון ממוצע 7 מ"מ מתאים לשבוע 5+0 ,גבולות סדירים, הילה אקוגנית, רושם של שק חלמון.
- מעל שק הריון נצפא מבנה היפואקוגני צלול 4*5 מ"מ.
הטכנאית שאלה אותי אם היה יותר מזקיקי אחד- התשובה היו זקיקים אבל לא רק אחד מעל 10 כשהזרקתי את האוביטרל.
על מה יכול להעיד הממצא הנוסף? קראתי שיתכן כי שק ההריון לא מחובר במלואו לרחם היתכן?
מה שהכי חשוב לי לדעת האם יתכן בממצא שיכול לסכן לי את ההריון?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אלט' ראשון - לחוצה !!!! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/01/2014הממצא יכול להיות הריון תאומים או המטומה ,הדרש המשך מעקב בעוד מספר ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרערונן20/01/2014
שלום.
נאמר לי שבדיקת הזרע תקינה ואכן הנפח, הריכוז, התנועה טובים אך רציתי לדעת לגבי פרמטרים מסויים, לקצת הבנה. רשום בתוצאות Morphology Normal 5% ובנוסף Borderline 10%, האם זה שמופיע גם Borderline זה עוזר במשהו? מה זה אומר ה Borderline לפי תוצאות אלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקת זרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/01/2014הבדיקה תקינה והגדרת המורפולוגיה הגבוליתborderline היא פרמטר נוסף הייחודי למעבדת תה״ש אינני בטוח אם מדובר בחוסר בטחון של הבודקת להגדיר זאת כזרע תקין לחלוטין,או מהנסיון להיות אובייקטיבי ומדויק באון יוצא מהכלל-יש הרואים בקבוצה זו כתאים נורמלים מצטרפים לאלו עם המורפולוגיה התקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה דעתך בבקשה
רונן20/01/2014ומה דעתך האישית בנושא? אשמח לשמוע, האם אוכל לראות זאת כ 6%+10% תקינים? הבדיקה בוצעה בסופרם
ומה דעתך בבקשה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/01/2014אכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתכן?
רונן21/01/2014תודה רבה לך ד"ר , בבקשה אודה לך על דעתך על שתי השאלות הבאות בהמשך:
1. האם לדעתך במידה ותא זרע (לפי התוצאות מסופרם) עם מורפולוגיה של borderline שיפרה ביצית הוא יכול ליצור עובר תקין שיתפתח כמו של תא זרע עם מורפולוגיה Mormal?
2. ייתכן ויש סיכוי שיש לי אפילו 16% תאים תקינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הייתכן? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/01/2014תוצאות הבדיקה נגרעות משיטה פחות מחמירה משיטת קרוגר והפירוש הוא שבאשר לנורמלים הרי שמדובר בבדיקה המוקפדת של קרוגר,ובאשר לתאי הזרע הגבולייםborderline הרי שמדובר בתת קבוצה נוספת המדורגת כמעט תקינים לחלוטין .
כל המסקנות נגזרות איפוא מההתייחסות לפי קרוגר,אם כי לתאי הזרע הגבוליים בודאי יש ערך מוסף בפוטנציאל הפריוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יהיה בהמשךרוני20/01/2014
שלום,
אני לפני טיפולי הפריה ראשונה והרופא פוריות נתן לי לקחת גלולות eliane ברגע שתתחיל הווסת ואז להגיע אליו באותו שבוע. מה להשערתך יהיה בהמשך? עוד לא קיבלתי את כל האינפורמציה ואודה אם תסביר מה האפשרויות שיכולות להיות בסיום הגלולות ולכמה זמן בדרך כלל לוקחים אותם עבור הפריה? האם יילקחו 14 יום או 21 יום אם לוקחים אותם מיום הראשון לדימום הווסת? מתי מתחילים לעשות זריקות הורמונים בערך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה יהיה בהמשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/01/2014כל השאלות שהעלית נתונים לשיקולו של הרופא המטפל שלך שיתזמן את תחילת הטיפול לפי רצונו ותפיסתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי לקחת דחוף בבקשה
רוני20/01/2014נאמר לי להתחיל אותם כשתתחיל הווסת והיום החלו הכתמות אדומות, האם להתחיל היום לדעתך? או לחכות למחר לדימום מאסיבי?
מתי לקחת דחוף בבקשה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/01/2014לחכות למחר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)