מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפני הזרעהשחר14/01/2014
שלום לרופאים :)
אני בעלת שחלות פוליציסטיות, מטופלת כחצי שנה לאחר 3 הזרעות.
אני מטופלת בהזרקת פיורגון 10 ימים 75 יחידות, ויומיים הזרקת 100 יחידות (ונותרו עוד יומיים לעוד 100 יחידות).
אני לקראת הזרעה, אך שמתי לב למשהו מוזר...
היום אני ביום מחזור 14.
בUS זקיקי נצפו:
שחלה ימנית: 15,14 מ"מ + קטנים,
שחלה שמאלית: 15,12,10 + קטנים.
רירית 6 מ"מ.
אסטרדיול: 215.
לפני יומיים (12.1) נצפו:
שחלה ימנית: 16,15,11מ"מ.
שחלה שמאלית: 14,13 מ"מ.
רירית 6.5 מ"מ.
אסטרדיול 50.
איך ייתכן שהזקיקים נהיו קטנים יותר? האם זה פוגע בסיכויים להצלחת הטיפול?
האם הנתונים הקיימים תקינים?
ועוד שאלה קטנה..אם הכל תקין ייתכן הריון מרובה עוברים?
תודה על העזרה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפני הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2014בשלב זה הכול תקין יש להמשיך בטיפול ואפילו לשקול להעלות את המינון כדי להגיע לזקיקים מובילים טרום ביוציים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצרהדנה14/01/2014
שלום,
האם כאשר עוברים הפריה עם זרע תקין ועם מורפולוגיה 5% האם בוושאות ישתמשו גם בשיטת icsi?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצרה - תגובה
פרופ` דוד בידר15/01/2014לא חייבים ICSI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשה- הפלהחסוי14/01/2014
שלום,
יום שני שעבר עברתי גרידה מחוסר דופק בשבוע 7. הריון מIVF
לקחתי אנטיביוטיקה 5 ימים ועכשיו אני בתמיכה של פרוגילוטון.
יש לי עדיין דימום ממש ממש ממש חלש.
האם זה הגיוני? מתי זה אמור להיפסק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה- הפלה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/01/2014זה הגיוני וזה לאט לאט יפסק, כל אחת זה אינדיבידואלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמירי14/01/2014
יש לי דימומים שבוע אחרי הזרעה ועד לקבלת
הוסת
יש לציין שאני ללא וסת בכלל אני בת 32 מגיל 26
אחרי הפסקת הגלולות הפסיקה הוסת
יש לי ילדים כולם דרך טיפולי הזרעות ומתן הורמונים
יש לציין שפרופיל הורמונלי תקין
וגם צילום רחם
שנעשה לפני ההריונות
הרופא לא מבין למה ישנו דימום שבוע אחרי ההזרעה יש לציין
שאם אני בהפסקה מטיפולים אין שום דמם
זה קורה רק שבוע אחרי ההזרעה
הרופא טוען שזה לא נראה כאי ספיקה של הגופיף הצהוב
כי כאשר נותן לי קרינון לתמיכה אז אחרי 11יום
שאריות קרינון יוצאות בצבע ורדרד
מה לדעתכם יכולה להיות הסיבה?
האם יש עוד בדיקות לעשות כדי להבין מה קורה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אפשר לשאול
אני14/01/2014תוך כמה הזרעות נכנת להריון?? הבנתי שיש לך ילדים?
האם יש לך שחלות פוליצסטיות ולען אין מחזוריים טבעים??
אני מנסה להבין כי גם אני בסירה הזאת
תודה על המידע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעונה לאני
מירי14/01/2014אני כנראה פוליציסטית ככה אומר הרופא
בתאומים הצלחתי אחרי כשנה
בקטן הצלחתי בפעם הראשונה
זה מאוד תלוי עכשיו זה ממש לא הולך:-(:-(:-(
אין לי מחזורים בכלל אף אחד לא יודע מה הסיבה כי הכל תקין
אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
אני15/01/2014לא הבנתי כמה הזרעות עשית עד שנכנסת להריון התאומים ??
אני פשות מחפשת אינדיקציה וקצת תקווה לדעת שההזרעות הם לא כוסות רוח למת
לי יש 2 ילדים ונכנסתי להריון מהר מאוד עכשיו כבר שנה בלי מחזורים (פוליצסטית)
3 הזרעות עם גונאל אף נכשלו ברביעית הריון כימי בגלל זה אני בלחץ המליצו לי לעבר ל IVF* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
אני15/01/2014לא הבנתי כמה הזרעות עשית עד שנכנסת להריון התאומים ??
אני פשות מחפשת אינדיקציה וקצת תקווה לדעת שההזרעות הם לא כוסות רוח למת
לי יש 2 ילדים ונכנסתי להריון מהר מאוד עכשיו כבר שנה בלי מחזורים (פוליצסטית)
3 הזרעות עם גונאל אף נכשלו ברביעית הריון כימי בגלל זה אני בלחץ המליצו לי לעבר ל IVF* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שלום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2014ניתן לבצע היסטרוסקופיה,למרות שהערכתי היא שמדובר באי ספיקה של הגופיף הצהוב ואולי כדאי להתחיל בתמיכה משולבת של אסטרוגן ,ופרוגסטרון למחרת ההזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד משהו
מירי14/01/2014איזה כדורים הםגם על בסיס פרוגסטרון וגם על בסיס אסטרוגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה ועוד משהו - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2014לדאבוני אין תכשיר הורמונלי המשמש כתמיכה המורכב מאסטרוגן ופרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשואלת שוב
מירי15/01/2014אז למה הצכוונת כשאמרת שצריך לשלב
גם אסטרוגן וגם פרוגסטרון
אז צריך 2סוגים של תמיכה ?
קרינון ועוד משהו?
איזה הורמונחם ניתן לשלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שואלת שוב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2014מלבד תכשירי הפרוגסטרון ,ניתן להוסיף אסטרוגן-למשל אסטרופם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותאני רק שאלה14/01/2014
אהלן
רופא הנשים שלי נתן לי כדור איקקלומין להתחיל ביום ה-5 של הוסת (כמות של 5 כדורים) וכדור נוסף ששמו פרוגינובה שאותו עלי לנטול ביום החמישי של הוסת למשך 12 יום.
האם הרופא נתן לי את מכסת הכדורים שנותנים כי על הקופסאות כתוב שאת האיקקלומין יש לנטול 10 ימים ואת הפרו כ-12 יום ויותר.
האם הטיפול יעיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2014ההוראות שקיבלת מהרופא נכונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיורוגוןרוני14/01/2014
היי, אני הזרקתי פיורוגון בעבר, בפעם האחרונה אחרי ההזרקה הרגשתי קצת הרדמות ברגל, דפיקות לב חזקות וקוצר נשימה, האם יתכן שזה בגלל התרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פיורוגון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2014לא סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב תאריך מחזורדניאלה14/01/2014
שלום רב,
אני לאחר תשובת בטא ראשונה חיובית.
מחזור - 15.12.13 שאיבה 29.12.13 החזרת 3 בלסטוציטים ב- 3.1.14.
בטא בתאריך 12.1 179 יח'
ראיתי בתשובות קודמות שחישוב תאריך המחזור הוא שבועיים קודם לתאריך ההחזרה ולא השאיבה אבל לכל אחת מוחזרים עוברים בני גיל שונה - אשמח לדעת :
1. איך זה שמחושב התאריך מההחזרה אם לי הוחזרו בלסטוציטים שמשתרשים מיד ויש עוברים בני יומיים שמוחזרים ולוקח להם ימים להשתרש?
2.אשמח לדעת בנוסף מה נחשב תאריך המחזור שלי.
תודה רבה על העבודה הנפלאה והתשובות המהירות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חישוב תאריך מחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2014את מצויה היום בשבוע 4 +חמישה ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהשגת ויאגרהשני13/01/2014
שלום רב ,
קיבלתי ויאגרה לעיבוי הרירית, בתי המרקחת מסרבים לתת לי בטענה שזה מיועד לגברים..
מה זה התופעה הזאת?????????????
רציתי לדעת כיצד הינכם נוהגים עם מטופלכם האם אתם נותנים על שם האישה את הויאגרה או על שם הגבר?
איך ויאפה ניתן לרכוש את זה על שמי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בהשגת ויאגרה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/01/2014הרוקח צודק , זה בשביל גברים.
את יכולה להגיד לו שזה לבעלך....
בכל אופן כדי לתת תרופה יש לרשום בעלון למי ולמה זה מיועד.
אין בעלון המצורף שום התויה למתן התרופה לנשים ולכן זה לא חוקי לתת אותו לך כדי שתרחיב אותו מכל סיבה שהיא
מה עוד שזה לא טיפול מקובל בעולם....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרהדנה13/01/2014
שלום,
לאחר החזרת 2 עוברים היום. שאלותיי:
1. האם יש צורך במנוחה לאחר ההחזרה?
2. קראתי שיש סיכוי של 16% שעוברים לאחר החזרה יפלו לנרתיק, האם נכון?
3. האם ניתן להתקלח במים חמים (לא אמבטיה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2014אין צורך במנוחה מיוחדת לאחר החזרת העוברים,ניתן להתקלח במיים חמים,לעיתים תיתכן פליטת עוברים בשיעור נמוך בהרבה מהמצויין וזאת בתנאי שנעשית החזרה מבוקרת אולטרסאונד,ובתנאים אופטימלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף COQ10ציפי13/01/2014
אני נושקת לגיל 40 ונמצאת בטיפולי IVF. לאחרונה קיבלתי המלצה להתחיל לקחת COQ10 (לאיכות הביציות). קניתי את היוביקווינול ורציתי לדעת מה המינון הרצוי. שמעתי שבנות נוטלות 600 מ"ג ביום.
האם זה לא מינון גבוה מידי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוסף COQ10 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2014איני מאמין ביכולתו של התכשיר לחולל שינו בקשר לאיכות העוברים ,למרות שקואנזים Q-10 הוא חומר דמוי ויטמין חשוב הנדרש לתפקוד תקין של איברים רבים, ולתגובות כימיות בגוף. כמו כן הוא מסייע לספק אנרגיה לתאים. לקואנזים Q-10 ישנה כנראה גם פעילות נוגדת חימצון.מינון מקובל הוא mg/kg/day 2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוסף COQ10 - תגובה
פרופ` דוד בידר14/01/2014שום דבר לא עוזר ל״שיפור ביציות״!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר
מירי14/01/2014אני חלילה לא באה ללמד אותך איך להתנהג
אבל במצב שלנו קצת קשה לקבל כזאת קשיחות וציניות
בתשובות אם אתה חושב משהו יש דרך יותר עדינה
כי במצב שלנו אנחנו רוצות לעשות הכל כדי להצליח ולפעמים
מעבר לכך ומחפשות כל דבר שיעזור ולפעמים אולי זה לא
עוזר פיסית אבל הנפש יותר רגועה ואולי זה גם דבר חשוב
אז אם אתה מתנגד לאיזה משהו
תגיד את זה בצורה יותר עדינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מירי14/01/2014זה ממש לא נאמר בקטע רע
אתה עושה עבודת קודש ובאמת תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר אומר בסה"כ את האמת
טלי14/01/2014לא הבנתי מתגובתו שהוא צינית או קשוחה
אני משערת שאכן לבנות קשה פתאום לקבל מין "בומבה" כזאת ישירות.
אבל הוא לא בא לעטוף את תשובותיו בדרך עקיפה.
פשוט זו דרכו - ישירות ואמת, שמתבססת על ניסיון ומקצועיות.
אני לא הסניגורית שלו
ואני באמת מבינה אותך שקשה לנו לקבל תשובות כאלו, אבל עדיף לקבל תשובה כנה מאשר תשובה שתיתן לנו לחיות באשליה אחרת
בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה רבה..מחזיקה לך אצבעות ושנה פורייה מאוד מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירי את צריכה להכיר את פרופ' בידר
דנה15/01/2014הוא מיוחד נכון הוא כותב את האמת את צריכה לקבל את הכל ברוח טובה או שאל תפני אליו !!!אין כמו פרופ' בידר נקודה!ויתרה מכך מה הוא כתב לך שאין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירי היקרה!!
שרה15/01/2014אינני מכירה את פרופ' בידר ואני בטוחה שהערתך היא לא אישית כלפיו אלא כלפי התיחסות לשאלות מסוג זה.
את צריכה לצאת מנקודת הנחה כי מדובר בפורום מקצועי ולא חברתי. בו את מקבלת תשובות קונקרטיות ומעשיות.
בטוחני שאם היית נוטלת תכשיר כלשהו "לשיפור ביציות" ולאחר מס' חודשים/שנים/כדו' היית רואה כי חלילה אין כל שינוי, היית אומרת, "חבל שהרופא לא אמר לי את האמת מלכתחילה, סתם חייתי באשליה ופיתחתי ציפיות"
הרופא, כרופא, ממלא תפקידו מתוך למידה, ידע, ונסיון רב בשנים.
בפורום חברתי תוכלי לקבל תגובות רכות, תומכות, ומסבירות יותר.
אם הרופא ייאלץ לרפד את תשובותיו, נמצא את עצמינו בפורום של תמיכה במטופלות.
ואתן לך דוגמא פשוטה: מישהי מעלה תוצאות בטא, הרופא עונה לה: שלילי. קצר ולעניין. ולפעמים אם נחה דעתו, הוא מוסיף "לצערי".
אבל גם אם לא יוסיף מילים, הפונה יודעת כי ציפתה לתשובה מקצועית נטו.
מקווה שעזרתי לך מעט לשנות את הזווית על הרופאים...
מאחלת לך מכל ליבי, שתגיע הביצית הטובה ותביא לך את האושר המיוחל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנות יקרות
מירי15/01/2014ברור ומצויין שפרופ בידר אומר ישירות את מה שהוא
חושב וברור שלא רוצה לחיות באשליות רק אמרתי
שקצת קשה לפעמים לקבל ישירות כזאת כמו שאחת הבנות
אמרה כמו בומבה
זה רק מה שהתכוונתי
אני לא מכירה את פרופ בידר אבל בטוחה שהוא רופא מצויין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין כמו פרופסור בידר!
שירה15/01/2014וכן, צריך להגיד את האמת! והוא אומר את האמת בלי לייפות אותה! ככה בדיוק צריך! מה אנחנו צריכות - אשליות??? לא! צריכות את האמת - כדי שבקרוב מאד כולנו נהיה אמהות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובות ל2 הרופאים הנכבדים
אבי08/11/2015ראיתם איזו תשובה לאותו עניין נתן פרופ' אבן ואיזו ציניות מהשני שעוד לא למד כי דרך ארץ קדמה לתורה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר09/11/2015אני לא התכוונתי להיות ציני או משהוא כזה, פשוט אם היה איזה משהוא ל״שיפור״ ביציות אזי בטח כולנו היינו משתמשים.
בשלב זה אנחנו לא יודעים , ואני חושב שאישית, בשלב זה, קשה לחדש רקמות בגוף האדם.
זה כאילו לקחת כדורים ל ״שיפור״ שריר הלב או איברים אחרים בגוף.
לצערי בשלב זה, הביציות שיש לך הן אלה שיהיו ואי אפשר לעשות בהם מה שאת כותבת כ״שיפור״, פשוט אין דבר כזה כיום.
אולי בעתיד יהיה משהוא ,וכל הניסיונות הם עדיין במחקר.
כאשר נוכל לעזור בשיפור הסיכויים על ידי גרימת גידול ביצית משופרת, נעשה זאת.
בינתיים יש להסתפק במה שיש ושלא יבטיח לכן אף אחד שהוא יכול לעשות משהוא שייטיב עם הביציות שלכן.
מי שהצליחה בעקבות מתן תרופות כלשהן לשפר איכות ביציות אז אני מאחל לה בהצלחה מירבית.
מה שכותב פרופסור אשכנזי נמצא במחקרים שונים ונקווה שהעתיד יאיר לנו פנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר היקר כמה מילים טובות
ניקה09/11/2015מאוד אוהבת את הכנות שלך והישירות וכן לפעמים האמת כואבת מאוד עדיף
לקבל את האמת מאשר לעבור סתם טיפולים לשווא והלוואי רוב הרופאים היו ישירים כמוך
זה מאוד חסר בארצנו הקטנטונת לצערי הרב
התשובות שלך מאוד קצרות ומקצועיות וכך צריך להיות
לכן אומר לך תודה רבה על עבודת קודש ישר כוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש משהו שיכול לעזור באיכות הביציות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/11/2015
בדיקה חדשנית המצויה בשימוש כיום, מאפשרת בחינה של הביציות שנשאבו מגוף האישה, לצורך ביצוע הפריה חוץ גופית. הביציות נבחנות תחת מיקרוסקופ, המסייע לזהות מספר פקטורים הקשורים לאיכות הביצית המתקבלת - ובהם המבנה של הרקמה העוטפת את הביצית, דרגת הבשלות של הביצית, מבנה המעטפת של הביצית, גמישות הביצית, מבנה הביצית ועוד. עם הזמן, ניתן לזהות עוד ועוד פקטורים הקשורים לביצית ואשר לא ניתן היה לזהותם בעבר, כגון המרקם הגנטי של הביצית, מצב גופיפי האנרגיה של הביצית, מידע לגבי הפעילות המטבולית של הביצית ועוד. כל אלה מסייעים לבחור את הביציות האיכותיות יותר לשימוש בעת ההפריה, פעולה המשפרת מאד את סיכויי ההצלחה של תהליכי ההפריה.
לצד אלה, ישנן גם שיטות חדשניות לזיהוי גופיפי האנרגיה בביצית, נתון המאפשר ניבוי כושרה הפריוני של הביצית. זיהוי זה מאפשר גם טיפול מתאים: כיום ישנן טכנולוגיות חדישות המאפשרות הזרקת גופיפי אנרגיה לביציות שבהן שיעור גופיפים אלה נמוך, פעולה המשפרת בצורה משמעותית את סיכויי הצלחת ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך נקראת הבדיקה
אור11/11/2015והיכן ניתן לבצע אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איך נקראת הבדיקה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/11/2015Cytoplasmatic transfer-העברת ציטופלסמה הינה טכנולוגיית עזר של הרבייה(ART), טכניקה שבה ציטופלסמה מביצת מתרומה מוזרקת לתוך ביצית עם חסר במיטוכונדריות וכתוצאה מכך לאחר ההפריה בזרע הייעודי מתקבל עובר חיוני יותר עם פוטנציאל השתרשות משופר,שמקור ה-DNA הגרעיני האחראי לתורשה הינו של האישה המטופלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון לאחר אוביטרלשירלי13/01/2014
שלום
ב5/1 זריקת אוביטרל ב5:00 ב6/1 שאיבה
וב9/1 החזרה.
מתי אוכל לבצע בדיקת היריון ביתית?
מתי האוביטרל צתנקה מהגוף??
מתי לבצע בדיקת דם??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון לאחר אוביטרל - תגובה
פרופ` דוד בידר14/01/201412 יום לאחר החזרה.
האוביטרל נעלם תוך 4-5 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי בדיקה ביתית
שירלי14/01/2014אין אפרות לראות הריון בבדיקה ביתית לפני ה12 יום??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי בדיקה ביתית - תגובה
פרופ` דוד בידר14/01/2014אפשר , תנסי 11 יום לאחר החזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקפאיםאורלי13/01/2014
ד"ר שלום,
באילו מקרים / מה השיקולים שהרופא מעוניין שלקראת ההחזרה, עוברים שהוקפאו ביום 2 יופשרו ויגודלו במעבדה יום נוסף ויוחזרו ביום 3 במקום להחזירם ביום 2 ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקפאים - תגובה
פרופ' שלמה משיח13/01/2014כאשר יש בהקפאה (באותה מבחנה) יותר עוברים ממה שהוא רוצה להחזיר: המתנה ליום נוסף או אפילו ליום חמש- תאפשר סלקציה של העוברים היותר טובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטוסטרוןנטע13/01/2014
מדובר בגבר בן 37 הנוטל זריקות טסטוסטרון מזה 5 שנים כל שבוע באופן קבוע. אב לשני ילדים, רוצה להפסיק הזריקות. נטל הזריקות עקב מחסור בהורמון הנ״ל. האם הדבר יזיק לבריאותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טסטוסטרון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/01/2014יש להניח שנטילת הטסטוסטרון נובעת מחסר בולט,ולקיחתו הרציפה מאפשרת תפקוד תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנושא הורמון גברי
נטע14/01/2014תודה על תשובתך, יש להניח שהפסקת הזרקת טסטוסטרון תיפגע בתי פקוד המיני! מישהו אמר לי שיש סיכוי שהעצמות יחלשו עקב מחסור בהורמון הנ״ל! אדוני הפרופסור, לך בודאי יש תשובה יותר מקצועית ואמינה. תודה על תשובתך.
שאלה בנושא הורמון גברי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2014תפקיד טסטוסטרון מרכזי בהתפתחות אברי הרבייה הגבריים דוגמת האשכים ובלוטת הערמונית כבר בעובר. טסטוסטרון הוא בעל חשיבות מרכזית בהתפתחות סימני המין המשניים הגבריים: שׂיעור הפנים והחזה, עיבוי הקול, העלאת מסת השרירים, עיבוי העצם, יצירת תאי זרע והדחף המיני. בתחום ההתנהגותי, רמות גבוהות של הורמון זה מובילות לאגרסיביות ותחרותיות, ואילו רמות נמוכות עלולות לגרום לירידה במצב הרוח, דיכאון, עייפות ופגיעה בזיכרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תורםרווית13/01/2014
שלום, האם רוב הסיכויים שמנת זרע של תורם מבנק הזרע יהיה מבחינה מורפולוגית מעל 10%?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה
רווית13/01/2014הכוונה 10% תאי זרע תקינים מורפולוגית
הכוונה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/01/2014אם הזרע נבדק בצורה מחמירה(קרוגר)אז ניתן להסתפק גם בערך נמוך יותר לפי מדדי ארגון הבריאות העולמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהwho1999
רווית14/01/2014הענין הוא תורם מבנק הזרע מורפולוגיה בבדיקה של who1999? 10% מורפולוגיה נחשב תורם איכותי?
who1999 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2014בדיקת הזרע מצויה גם במדד המורפולוגיה בתחום התקין ויותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת סרקלא"זדנה13/01/2014
אני בשבוע 36 בהריון IVF
מחר אני אמורה להסיר את התפר:
1. עד כמה הההסרה כואבת?(אני עם צוואר קרוע)
2.כמה זמן זה לוקח?
3. מתוכנן לי ניותח קיסרי אלקטיבי בעוד שבועיים ,האם אני אלד לפני בעקבות הסרת התפר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הורדת סרקלא"ז - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/01/2014הורדת התפר יוצרת אי נוחות מסויימת אולם אינה כרוכה בכאב חריג,ניתן להסיר את התפר גם במועד הניתוח בזמן ההרדמה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)