מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בייצית שלא נצפה בה שלה ה1PN - החלטהאוגו09/06/2013
עלי לקחת החלטה דחופה וחשובה נורא - "מחכה" לי עובר במעבדה שלא נצפה בו שלב הPN2, ואינני יודעת אם "להחזיר" אותו.... הוא בן 3 ימים. ידוע לי שאם יש פגם כרומוזומלי ניתן יהיה לאתר אותו בבדיקת מי שפיר וכמובן שאם העובר פגום - ייתכן מאוד שגם לא ישתרש. ייתכן גם שהשלב הקדים ולכן לא ראו אותו במעבדה.... ואז הכל בסדר. לא יודעת מה לעשות? האם להחזיר או שכדאי להקפיא ולהשתמש רק בעת הצורך אם בכלל? האם בכלל מקפיאים עובר כזה? האם יצאו "ילדים מוצלחים" מעובר "כזה"? חשוב לי להדגיש שאני בת 44.5 ומוטיב הלחץ הכלכלי והמימוני ושלא לדבר על מוטיב איכות הביציות משפיע כאן גם כן כפרמטר מאוד משמעותי בפונקציה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - צריכה להחזיר תשובה דחופה
אוגו09/06/2013הלפ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - צריכה להחזיר תשובה דחופה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/06/2013הייתי שוקל בחיוב להחזיר את העובר מתוך הנחה שמנגנוני ההתמינות הטבעיים יעשו את הבחירה הנכונה וגם אם משהו התפספס יש להניח שבכל מקרה בהתחשב בגילך תעשי בדיקת מי שפיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפל והזרעהשירי09/06/2013
הסבב הנוכחי הוא הזרעה עם הורמונים.
1.האם נהוג לפני הזרעה לבצע פיפל או שפיפל מבצעים לפני שאיבות בלבד?
2. באיזה יום למחזור מבצעים את הפיפל?
3. האם אפשרי לבצע פיפל ביום ההזרעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פיפל והזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/06/20131.בטיפולי הזרעה לא מבצעים פיפל
2.פיפל נעשה לפני קבלת המחזור(כשבוע לפני)
3.בשופ פנים אין לבצע פיפל ביום ההזרעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא שלי עשה לי פיפל
שירה09/06/2013שבוע וחצי /שבועיים לפני מחזור.
זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הרופא שלי עשה לי פיפל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/06/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרהמיכל09/06/2013
בת 30 2 הריונות ספונטנים כבר שנה שלא הולך pcod מאז ומתמיד פרופיל הורמונלי +צילום רחם+בדיקת זרע -הכול תקין יש חוסר ביוץ התחלתי איקוקלומין חצי שנה חלק לא היתה תגובה של השחלה חלק מהפעמים כן גרם לביוץ אך לא הושג הריון
הוחלט לעבור לגונאל אף כרגע מחזור אחרון 20.5 מהיום הרביעי הוזרקו כמות 50 *7 ימים
בדיקות דם-אין תגובה העלו לי את המינון 75*7ימים אותה תוצאה
העלו את המינון מיום ה' האחרון ל 112- לא נעשו עדיין בדיקות דם אולטרסאונד לא נעשה כלל בטענה שההורמונים נמוכים מה אני עושה כרגע למה כלום לא מביא אותי לביוץ ??
האם זה בסדר לא לעשות אולטרסואנד ?? איך מתקדמת הלאה כבר ביום ה 20 למחזור עדין עם הזריקות לא מאוחר מידיי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בבקשה עזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/06/2013הטיפול בהשראת ביוץ עם גונדוטרופינים(גונל) באישה עם שחלות פולציסטיות ניתן במה שקררוי chronic low dose והמינון מועלה באופן הדרגתי ובזהירות תוך מעקב אחרי התגובה האינדיווידואלית,עד להשגת תגובה הולמת שהמטרה היא זקיק דומיננתי בודד- mono folliculare ovulation המגיע לבשלות-לכן לפי האופן שאת מטופלת נראה שהרופא שלך נוהג בדרך הנכונה והבטוחה עד להגעה למינון התגובתי הרצוי ,המשיכי בטיפול ללא חשש את מטופלת היטב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה
מיכל09/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דחוף!!רותם09/06/2013
בוקר טוב,
אודה לתשובתכם בהקדם האפשרי,
במחזור האחרון היה לי הריון כימי עד שבוע 4 קיבלתי ווסת, היום זה היום ה 12 למחזור ולאחר מעקב זקיקים ו US רוצים לבצע לי הזרעה אך מצאו כי הרירית לא סדירה (בדיקה ביום חמישי הייתה 7 מ"מ ולא סדירה) ייתכן בעקבות ההריון הכימי האחרון שהיה, האם במצב כזה כדאי לדחות את ההזרעה לחודש הבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה- דילגתם עליי
רותם09/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בבקשה- דילגתם עליי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בבקשה- דילגתם עליי - תגובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בבקשה- דילגתם עליי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/06/2013הייתי בהחלט מברר את המשדמעות של רירית לא סדירה לפני כל ביצוע של פרוצדורה אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה!
רותם09/06/2013תודה,
בבקשה ענו לשאלותיי,
1. מהן האפשרויות לברור? איזה בדיקות מבצעים על מנת להבין את אי הסדירות?
2. למי עליי לפנות?
3. בכל המעקבים במשך מספר חודשים הרירית הייתה סדירה ובעובי מצויין להזרעות אך לאחר ההריון הכימי הקצר שהסתיים עם קבלת מחזור לפני שבוע וחצי, מאז הרירית אינה סדירה, האם ייתכן שהיא תחזור לעצמה לבד אחרי המחזור הבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם בנוסף
רותם09/06/2013בנוסף היום בדיקות דם:
E2 316
Progestrone 0.65
רירית 10
הטכנאית אמרה רירית לא סדירה אבל בכל זאת הזמינו אותי להזרעה מחר והיום בערב אוביטרל
בבקשה האם מומלץ להמתין עם כל זה עקב הרירית הלא סדירה? פוחדת שתהיה הפריה ואז בלגאן בגלל הרירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקות דם בנוסף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/06/2013כאמור רירית לא סדירה לאחר הפלה מצריכה בירור אולם חזקה על הרופא שדלך שהוא יודע מה הוא עושה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערקנטלי09/06/2013
היי...אצלנו משתמשים בערק כתרופת סבתא לכאבים בגוף...האם מריחת ערק
(משקה אלכוהולי) חיצונית על הבטן יכולה לגרום לנזק לעובר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערק - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/06/2013למרות שאיני מבין את ההגיון בשימוש בערק נגד כאבים-אינני רואה כיצד מריחת ערק על הבטן יכולה לגרום נזק לעובר מאחר וגם אם יש ספיגה מסויימת של האלכוהול דרך העור,הביטוי שלו בדם היולדת והשפעתו האפשרית על העובר אפסית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות fshטלי @09/06/2013
מה עושים במקרה של fsh גבוה, היה 30 / 27
מדובר בבת 27 וחצי
שנה וחצי מנסה להרות
בקופת החולים נאמר שהביציות מבוגרות ומעט
בינתיים רק עוקבים אחרי המחזור , ביוץ , לא נעשה שום טיפול רלוונטי
תודה רבה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוריות fsh - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/06/2013בתנאים אלו הייתי ממליץ לפנות לטיפול הפריה בהקדם כדי להפיק את המירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע טוב לרופאים החמודיםשיר08/06/2013
ותודה שאתם עוזרים לנו בהתנדבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע טוב לרופאים החמודים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/06/2013בכף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה מיד אחרי תוצאות בטאשי08/06/2013
עשיתי בטא ביום העשירי וביום ה12 והיתה ב״ה הכפלה יפה. מחר מתוכנן לנו טיול מהעבודה לבולגריה האם מותר לטוס בשלב זה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה מיד אחרי תוצאות בטא - תגובה
פרופ` דוד בידר09/06/2013בעקרון כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופםאלונה08/06/2013
בת 35,מחזור סדיר.amh תקין. לפני כשנה התחלתי תהליך של הזרעה מתורם,
עקב ביוץ מוקדם ביום ה10-12 רופא פיריון נתן לי להתחיל
כדורים בשם אסטרופם מהיום הראשון למחזור.
מסיבות שונות לבסוף לא התחלתי את התהליך וכיום יש לי חבר
שאלתי,האם גם בתהליך טבעי יש לי צורך בכדורים?
האם לפנות יש צורך ברופא פוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטרופם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/06/2013אלונה שלום ,בשלב ראשון הייתי ממליץ לנסות בדרך הטבעית ,ולהתדל לקיים יחסים לקראת אותםפ הימים שאת צפויה לבייץ באופן טבעי,ואין צורך לקחת אסטרופם אלא אם את שומרת נידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקסמטזוןגלית08/06/2013
מה מטרת לקיחת דקסמטזון והאם הוא באמת חיוני ותורם להצלחת קליטת העוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דקסמטזון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/06/2013מרבית העבודות המדעיות אינם רואות ערך מוסף בלקיחת דקסמטזון בטיפולי ההפריה,פרט אולי במצב של הנצה יזומה של העובר בה נחשף העובר בפני המערכת החיסונית של האישה ובמצב זה הסטרואידים עשויים למתן תהליך דחיה של העובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני החזרת עובריםגלית08/06/2013
שלום רב, לפני כחודשיים לערך קיבלתי דקאפפטיל 3.75 לאיפוס ההורמונים. התחלתי טיפול אך הוא הופסק בשל טעות בחישוב התאריכים של הרופא. לאחר הפסקה של חודש התחלתי שוב לקחת בתאריך 30/5 אסטרופם ופרוגינובה פעמיים ביום ודקסמטזון פעם ביום. בתאריך 6/6 ביצעתי סדיקות דם ואולטראסאונד ולהלן התוצאות: E2 2558, פרוגסטרון קטן מ- 0.8, LH קטן מ- 0.5, רירית 5.5 מ"מ. האם התוצאות תקינות לשלב זה. החזרת העוברים מתוכננת לתחילת שבוע הבא. תודה
לפני החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/06/2013עדיין רירית ברחם אינה מעובה באופן משביע רצון לקראת החזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון וגינאלי או זריקותפזית08/06/2013
שלום
אני לקראת סבב נוסף.
בפעם הקודמת לקחתי קרינון פעמיים ביום (בוקר ולפני השינה).. לאחר כמה ימים כבר התחלתי להרגיש אי נוחות בגלל הצטברות והתקשות של החומר שלא נספג.
הרגשה מאד לא נעימה כאילו ממשהו תקוע (וסליחה על התאור).
עכשיו אני מתלבטת אם לא עדיף זריקות.
מבחינת הכאב, זה לא מאד מפריע לי אלא אם כן מדובר בכאב יוצא דופן ששונה מהזריקות הרגילות.
כמובן שיש גם את התלות באדם נוסף שיזריק כי הבנתי שמזריקים בטוסיק.
מצד שני, אי הנוחות שבהחדרה וגינלית...וגם עכשיו בקיץ בריכה/ים...נראה לי קצת בעייתי.
אשמח לשמוע דעות, המלצות וכו'
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוגסטרון וגינאלי או זריקות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/06/2013עדיין מבחינה פרקטית עדיף לקחת את נרות הפרוגסטרון או את הג׳ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי רירת לפני החזרת עובריםשני08/06/2013
בעוד כפחות משבוע צריכים להוציא לי עוברים מהקפאה לביופסיה ובינתיים אני מעבה את הרירית עם כדורי אסתרופם 4 בבוקר ו- 4 בערב (שניים דרך הפה ושניים דרך הנרתיק).
הרירית שלי היום היא 6.8 בלבד.
רציתי לדעת מהו עובי הרירית האידיאלי והאם יש לי סיכוי להגיע לעובי שכזה בפחות משבוע עם הטיפול הנוכחי.
ואם אין סיכויי בשבוע, אז כמה זמן זה יכול לקחת?
שנית רציתי לשאול האם כדאי לי להתעקש להוציא את העוברים לביופסיה בכל מקרה ולהקפיאם בשנית - האם זה פוגע באיכות שלההם או מסכן אותם בצורה כלשהי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיבוי רירית לפני החזרה
שני08/06/2013בהמשך לשאלתי הקודמת רציתי לדעת האם יש תרופה יותר מומלצת מאסטרופם לעיבוי רירית. כפי שציינתי יש לי רירית 6.8 והחזרה פחות משבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עובי רירת לפני החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/06/2013המטרה להגיע לרירית בעובי 7-8 מ״מ לפחות,הראה שיש סיכוי שתגיעי לטווח הרצוי בפרק הזמן שנותר,רצוי להחזיר את הכמות האופטימלית של העוברים שיופשרו,כל מניפולציה עם העוברים חושפת אותם לפגיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות העוברלהיות אמא08/06/2013
שבוע 26+4 , משבוע 16 התחלתי להרגיש תזוזות , בשבועיים האחרונים הכל ניהיה יותר מובן גם מי ששם את היד מרגיש , כל כך הרבה תזוזות שכבר פחדתי שזה יותר מידי, מאתמול בערב אני חשה ירידה בתנועות והבוקר אני לא חדה בשום תנועה אכלתי משהו מתוק והשכבתי על צד שמאל ואין כלום! בנוסף אני חשה.במעין בתכווצויות עדינות.בבטן
באם יש מקום לדאגה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות העובר - תגובה
פרופ` דוד בידר09/06/2013צריכה לעשות אולטר-סאונד.
נקווה שהכל בסדר ואי אפשר לענות על שאלה האם יש מקום לדאגה או לא .
תמיד כשאנחנו שולחים לבדיקה או עושים הדמיה , המטרה היא לראות האם הכל בסדר או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cmvטל08/06/2013
הי אני בהריון שבוע 23 תאומים מהפריה תודה לאל הכל תקין. עם זאת אין לי נוגדנים לסי אמ וי והילד שלי היה חולה שבוע שעבר בוירוס הקאות ומאתמול שוב חום. כמה שאלןת כי אני ממש מפוחדת. 1. האם עוד רלוונטי בשבוע זה ומה המשמעות חלילה אם נדבקים? 2. מתי אוכל לעשןת בדיקת נוגדנים שתהיה מהימנה עבורי? האחרונה ביצעתי לפני שבוע ויצא תודה לאל תקין. (ונכון שאומרים שכיש סימנים אם חלילה זה סי אמ וי אז סה בא אחרי חודש זהוירוס בגופ כלומר אם היומלו סימנים לפני שבוע ועכשיו הבדיקה שעשיתי לפני שבוע תופסת ?)3 . האם בכל מקרה שלילד יש חס ושלום אלצזה בני הבית ללא נוגדנים ידבקו או שמא הגיינה מונעת זאת?כי אני ממש מתנהלת באי שפיות לנושא ההיגיינה וממש מקשה על עצמי מהפחד ועוש כל מה שצריכ ויותר ואני מתה מפחד.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cmv - תגובה
פרופ` דוד בידר09/06/2013השבוע כבר מתקדם, ועצם העובדה שיצאה בדיקה תקינה לנוגדנים צריך להרגיע אותך.
זה לא קשור להגיונה אלא הומרוס עובר בדרכי אויר.
פשוט יש לחזור על הבדיקה בעוד 3 שבעות ולדעתי זה יהיה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)