מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטאנטע26/01/2013
עד איזה ערך של הבטא היא ממשיכה להכפיל את עצמה כל יומיים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא - תגובה
פרופ' שלמה משיח26/01/2013אין חובה להכפיל. גם עליה של 50% מספקת. אני הייתי מפסיק לעקוב אחרי הבטא כשהיא מגיעה ל-2000-3000
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך קצר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/01/2013שלום התגובה נראית תקינה לחלוטין,לבצע בדיקת אולטרסאונד לקראת סוף שבוע שישי ונתן לזהות דופק עוברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FIBRINOGEN 449אתי26/01/2013
זו התוצאה שקיבלתי שחורגת מטווח הנורמה?
אני נוטלת כדורי פרוגילוטון....
האם התוצאה בסדר????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
FIBRINOGEN 449 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/01/2013שלום ,ערך הפיברינוגן שלך הוא על הגבול העליון של הנורמה ,איני רואה בכך חריגה בולטת,יש להתייחס לשאר תפקודי הקרישה ,בכל מקרה איני רואה בעייה בלקיחת פרוגילוטון אם מדובר רק בנתון זה של תפקודי הקרישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל שאר הבדיקות לגבי קרישה בנורמה
אתי26/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כל שאר הבדיקות לגבי קרישה בנורמה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/01/2013להערכתי אין כל בעיה בלקיחת פרוגילוטון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםשרית25/01/2013
שלום,אני לפני החזרת עוברים ביום ראשון הקרוב. אשמח אם מישהו יעזור לי ויאמר האם אני צריכה לקחת זריקת "אוביטרל" , תודה וסופ"ש נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים - תגובה
פרופ' שלמה משיח26/01/2013אם את אחרי שאיבה החודש וקבלת אוביטרל לפני השאיבה, הרי שאין כל צורך בזריקת אוביטרל נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני שאיבהשיר25/01/2013
שלום היום במעקב של הזקיקים היו שתיי זקיקים בגדלים של 26 וגם 30
וואי מה זה אומר??
אני דואגת. תענו לי תודה רבה
9* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני שאיבה - תגובה
פרופ` דוד בידר26/01/2013את אחרי ביוץ, כנראה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונאלFלירי25/01/2013
שלום ד"ר
מחר אני אמורה להתחיל להזריק בפעם הראשונה גונאל F.
דא עקא שאני חליתי - דלקת בקנה הנשימה ונוטלת אנטיביוטיקה בשם מוקסיויט פורטה.
האם זה עלול לחבל בסיכויי ההצלחה להיריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גונאלF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/01/2013לירי שלום,לא הדלקת ולא האנטיביוטיקה מוקסיפן פורטה עלולים לפגוע בסיכוייך להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מיד לאחר הזרעהמיכל25/01/2013
שלום ,
היום ביצעתי הזרעה .
תוך כדי ההזרעה הרופא אמר לי שייתכן דימום ובאמת הרגשתי כאב קל שלא הרגשתי בהזרעות קודמות .
כנראה שנוצרה פציעה כלשהיא .
עכשיו יש לי דימום קל בניגוב .
האם ייתכן שאכן פצע את רירית הרחם ?
האם לא בעייתי ?
גם ככה יש לי רירית דקה ואני חוששת שזה יקטין את סיכויי ההיקלטות .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום מיד לאחר הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/01/2013מיכל שלום,לעיתים בעת ביצוע ההזרעה הקטטר יכול לגרום לפציעה קלה של רירית צואר הרחם המעורר דמם קל אין עם כך בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה לאחר שאיבהע.25/01/2013
שלום, ברצוני לדעת אם אפשר לנסוע לחו"ל שבועיים לאחר החזרת הבציות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרה לאחר שאיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/01/2013שלום אין כל בעיה עם נסיעה לחול גם ביום ההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בנרתיקציקי25/01/2013
שלום, אני בשבוע 9 פלוס 4 בהריון ראשון לאחר הפריה (icsi). הרופא שלי אמר לי שיש לי פטריה בנרתיק אבל לא נתן לי טיפול בינתיים. כיוון שמאז שהוא אמר לי שיש לי את הפטריה התחיל לשרוף לי בנרתיק... שמעתי שניתן לקחת פרוביוטיק פמינה אקספרט כדי לטפל ולמנוע... אכן קניתי את הכדורים אבל אני מפחדת לקחת... האם ניתן לקחת? הרופא שלי בחול ואני לא יכולה לשאול אותו... תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בנרתיק - תגובה
פרופ` דוד בידר25/01/2013אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מותר לבצע אולטרסאונד ואגינלי
בטסי26/02/2013למעקב הריון כאשר יש חשד לפטריה ואגינלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מותר לבצע אולטרסאונד ואגינלי - תגובה
פרופ` דוד בידר26/02/2013מותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
בטסי26/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא מכם ענו לי על בטאטל25/01/2013
בהמשך לשאלתי קדם אנא ענו לי אני ככ מאושרת ורוצה לדעת שאין כבר השפעת אוביטרל בבקשה והאם זה הגיוני??אנא עשו לי את השבת...התאריכים במייל הקודם תודה על הכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנא מכם ענו לי על בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/01/2013כנראה שאת בהריון הייתי מצפה לראות כיצד יתפתחו העניינים ולעליית הביטה ,המתיני לתוצאות ביום א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא אחרי עשרה ימים-חשוב ליטל25/01/2013
כמה בטא אמורה להיות בערכ לאישה אחרי 10 ימים מהחזרה בהנחה ובודקת זאת ונקלט בעזרת השם?בערכ כמה?אני רוצה לדעת כדי להשוןת תודה(וכמה זה לתאומים במצב כזה?)תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא אחרי עשרה ימים-חשוב לי - תגובה
פרופ' שלמה משיח25/01/201310 ימים לאחר ההחזרה הבטא המקסימלית יכלה להיות 10-30
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ משיח בהמשך לבטא אנא ענו לי
טל25/01/2013רשמתי את השאלה היות והשאיבה בוצעה ב11.1 וקבלתי אוביטרל יממה וחצי לפני כן כלומר בין ה9-10 העוברים שניים הוחזרו ב14-1 כלןמר אתמול ה 24 זה היה 13 יום אחרי שאיבה ו10 ימים אחרי החזרה ובדיקת שתן יצאה פס חלש,זה הריון נכון?ואם רשמתם קודם שבשתן מגלים מעל בטא 50 לערכ אזי זה כנראה נקלטו השניים? בעזרתהשם??אין כבר השפעה של אוביטרל עדיין נכון ולכן התוצאה חיובית??תודה אני הכ שמחה אם כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרופ משיח בהמשך לבטא אנא ענו לי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/01/2013כנראה שאת בהריון הייתי מצפה לראות כיצד יתפתחו העניינים ולעליית הביטה ,המתיני לתוצאות ביום א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר שאיבה ראשונהנועם25/01/2013
שלום.
ביצעתי אתמול שאיבה ונאמר לי שנשאבו 9 זקיקים
היום בבוקר התקשרו ואמרו שיש 2 ביציות שהופרו
האם יש סיכוי שיופרו עוד היום או מחר?
אני רוצה לציין שאני בת 28 ואנחנו מהלא מוסברים
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר שאיבה ראשונה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/01/2013שלום נועם,קודם כל יתכנו הפריות נוספות,אולם גם בהעדר הפריות נוספות שתי עוברים מקנים סיכוי טוב להרות בגילך,יחד עם זאת שיעור ההפריה הנמוך צריך להיבחן בפרספקטיבה של האי פריון שלך על רקע בלתי מוסבר,ולעורר שאלות לגבי איכויות סמויות של הזrע או הביציות,כך שאם ידרש טיפול נוסף ניתן יהייה להתייחס ואולי לתקן את שיעורי ההפריה בטיפול הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
נועם25/01/2013שלום ד"ר תודה על התשובה.
ביצענו בדיקת זרע לבעלי לפני תחילת הטיפולים והבדיקה הייתה טובה, הוא בן 28. ביצעתי 4 הזרעות לפני ה-IVF. פעמיים מתוכן הזרע היה טוב, פעם אחת מצויין ופעם אחת הוא היה יחסית חלש לפעמים הקודמות. אך לרוב הראה תוצאות טובות.
איך ניתן לבדוק את איכות הביציות?
והאם 2 הפריות זה נתון נמוך יחסית?
אודה לתשובתך.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה ומוסיפה פרטים
נועם25/01/2013עשיתי פרופיל הורמונלי שיצא תקין כמו גם צילום רחם, היסטרוסקופיה וקלופוסקופיה שיצאו תקינים.
אני כן סובלת מהכתמות לפני המחזור ולכן עשיתי את כל הבדיקות אך הן יצאו תקינות כך שאין להכתמות האלה הסבר כרגע.
חודש שעבר סבלתי מההכתמות האלה שלושה שבועות (שבועיים לפני המחזור, אח"כ מחזור של יומיים שהיה חזק ולאחר מכן שוב הכתמות).
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרהקרן25/01/2013
לאחר החזרה, עצירות מהתמיכה בוודאי, האם מותר לשתות "פגלקס" זה אבקה שמערבבים במים. האם לא יפגע בכלום?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/01/2013אינני יודע מה הרכב האבקה ,אולם אם היא מורכבת מחומרים טבעיים איני רואה הוראת נגד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה והחזרהיעלי25/01/2013
ב 10.1 - עברתי שאיבה
ב 13.1 - עברתי החזרה של 2 עוברים (5 + 9 תאים) בשיטת איקסי.
תמיכה 2 פרוגינובה + 2 קרינון ליום
1. באיזה תאריך אפשר לעשות בטא ?
2.במידה ויש הריון האם התמיכה הזאת לא מסכנת את העובר?
3.איך מחשבים ווסת אחרונה (יש לציין שעברתי טיפול ארוך עם גלולות )?
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאיבה והחזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/01/2013שלום,את בדיקת הביטה להריון את יכולה לבצע היום,צריכה להמשיך בתמיכה ההורמונלית ולבצע בדיקה חוזרת עוד יומיים,לצורך העיניין ה-ו.א שלך יחשב ה-30/12/12
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יעלי27/01/2013היום עשיתי בטא (14 יום אחרי החזרה) - יצא 50.
האחות אמרה לי לעשות שוב ביום שלישי כי זה מעט נמוך.
יש לי מה לדאוג? יכול להתפתח מזה הריון תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/01/2013הערך של הביטה בגבול התקין,בהחלט יש סיכוי להריון תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאמיכל25/01/2013
שלום,
עד איזה שבוע/ערך הבטא אכן אמורה להמשיך להכפיל את עצמה כל יומיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/01/2013בעיקר בשבוע הראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומיםז.25/01/2013
בוקר טוב, אני בתחילת שבוע 13 אחרי הפריה,בשבוע שעבר עשיתי בדיקת שקיפות שלשמחתי יצאה תקינה. עד שבוע 12 טופלתי בנרות תמיכה בשל דימומים (היו פעמיים)ובעיקר כתמים חומים שנגרמו בעקבות הפרדות קרומים. הייתי במעקב צמוד של אולטרסאונד ומנוחה בהתאם לצורך.אתמול הכתמים החומים חזרו, גם בניגוב. האם לייחס לזה משמעות או לא להיות מודאגת כי הבדיקות תקינות? תודה רבה ושבת שלום, ז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתמים חומים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/01/2013שלום,מתקבל הרושם שהכתמים החומים מבטאים שרידי הפרשה דמית מאירועים קודמים הפרשה זו מוצאת את דרכה מהרחם לצואר ויוצאת דרך הנרתיק ,מאחר ואין דמם אקטיבי ,הסיכוי להפלה קטן ביותר,לכן תנוחי וקרוב לודאי שהתופעות יחלפו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתמים חומים-המשך
ז.25/01/2013קודם כל, תודה על התגובה המהירה והמרגיעה. האמת ששאלתי שוב על הכתמים, כי בגלל שהם כמעט נעלמו, הייתי קצת מופתעת שהם חזרו שוב וזה מה שהדאיג אותי.האם זוהי תופעה שיכולה ללוות אותי לאורך כל ההריון?תודה רבה ושבת שלום, ז.
כתמים חומים-המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/01/2013שלום שוב,להערכתי ההכתמה תעלם אם מקורה ברחם,אם המקור הוא מצואר הרחם (דלקת,ארוזיו) תיתכן הכתמה גם במהלך ההריון,אולם מצב זה לא משפיע על ההריון
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)