מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דימום אחרי הנקהשירה17/01/2013
שלום רב,
מה עושים מהיום שהפסקתי להניק אני מדממת (מחזור לפי הרופא נשים) כבר 3 חודשים! הרופא אמר הכל תקין. אבל לא נשארה לי טיפת דם בגוף.
מה לעשות??? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום אחרי הנקה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2013אור שלום,בבנקה גורמת לדיכוי רירית הרחם עקב השדר מעגל הורמונלי מחזורי ולכן הדמם,כדאי לתת כדורי אסטרוגן על מנת לעבות את הרירית ולהפסיק את הדימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרויטל17/01/2013
אנחנו עובדים על כניסה להריון
בעלי לא חש בטוב עקב דלקת שקדים וקיבל אנטיביוטיקה ממשפחת הפנצלין
שנקראת פן רפא
האם ישנה בעיה עם זה ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2013שחום,אין כל בעיה עם נטילת רפאפן ואיכות הזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר17/01/2013אין בעיה.
רק שלבעלך מגיע חופשת מחלה והוא יכול להעדר מהעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההעזרה
רויטל17/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי לעובריםא.17/01/2013
מה הסיכוי לעוברים מוקפאים בדרגה 2-3 לתת הריון תקין? האם זה אפשרי?אני בת 31
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכוי לעוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2013שלום,הקפאת עוברים נעשית רק בצנאי שהעובר עומד בטנדרט איכות עובר רצויה ,אי לכך בהתחשב גם בגילך,הערכתי שסיכוייך הינם כ-16-20% להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאים דחוף בבקשהגל17/01/2013
שלום רב,
היום יש לי החזרת עוברים מוקפאים - השאלה שלי: אני שבועיים לוקחת נרות בשביל טחורים- היום כנראה אחרי ההחזרה הרופא יתן לי תמיכה כנראה בנרות האם אני צריכה להפסיק את הנרות שאני לוקחת נגד הטחורים? או שזה לא ישפיע גם הנרות האלו וגם הנרות של התמיכה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים מוקפאים דחוף בבקשה - תגובה
פרופ` דוד בידר17/01/2013לא ישפיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 8 לחץ בבטן התחתונה וכאבי גבטליה17/01/2013
לא כאב של וסת1האם זה טבעי??????? אציין שאחרי שנחתי זה עבר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
טליה17/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2013לחצים מהסוג הזה אופיניים להריון צעיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הגיע הביוץ???שי17/01/2013
קיבלתי תשובות לבדיקות E2-11,585
פרוגסטרון 2.6
4 זקיקים בימין 17-21
9 זקיקים בשמאל 14-22
רירית 9 מ"מ
מה אומרות התוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הגיע הביוץ??? - תגובה
פרופ` דוד בידר17/01/2013את בשיא הגירוי השחלתי וזה בדרך כלל תוצאות של טיפולי הפריה.
בשלב זה יש צורך בשאיבת ביציות יומיים אחרי הבדיקות האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותסיון17/01/2013
בוקר טוב,
יש לי ילד בן שנתיים. נקלטתי כבר להיריון שלצערי לא צלח, כעת אני מנסה טיפולי הפריה עם זריקות.
יש לי שאלה: לאחר קיום יחסי מין עם בעלי כל הזרע אמור להשאר בתוכי (אני מרימה רגליים לפחות שעה), היות ואני זוכרת כי בהיריון הראשון לאחר קיום יחסים עם בעלי, הזרע לא יצא.
האם זו הבעיה שאני לא נקלטת?
תודה סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2013סיוון ,תספיק שכיבה של 15-30 דקות לאחר הייחסים ,וגם אם חלק מהזרע דולף המטרה הייעודית מושגת,בכל מקרה אם את לא נכנסת בכל זאת להריון רצוי להיוועץ ברופא פריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילמיכל16/01/2013
ביצעתי לפני שבוע החזרת שני עוברים בתום פרוטוקול ארוך שהתחיל ביום ה-21 למחזור הקודם בדיכוי עם דקפפטיל 0.1 בהזרקה יומית עד השאיבה.
רציתי לדעת, במידה ואין הריון בעקבות החזרת העוברים, האם הווסת אמורה להגיע כרגיל או שהדיכוי של הדקא יכול עדיין להשפיע ולעכב את הווסת הנוכחית במידה וכמובן לא ייקלט הריון? ואם כן, כמה זמן בערך נמשך הדיכוי ? המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דקפפטיל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/01/2013הוסת תופיע כרגיל אם לא יהייה הריון,ובפועל הדיכוי יפסק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןדנית16/01/2013
עקב כך דהייתי במתח רב שעשה לי כאבי בטן חזקים מחשש להפלה שמתי כמות של 4 נרות במקום שלוש. אם עדיין ב'ה לא חל נזק האם זה יהיה בסדר להמדיך רק עם 3 נרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנדומטרין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/01/2013שיר שלום,3אוארבע נרות מבצעים את אותה העבודה,לקיחת נר עודפת לא מסוכנת כלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה אבחנתיתדנה16/01/2013
ערב טוב דוקטור,
עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית בעקבות 2 הפלות(יצאה תקינה)
קראתי על הסיבוכים בניהם גרוד יתר של רירית הרחם או נקב(אני משערת שנקב כואב אז זה לא המקרה שלי)- יש דרך לדעת שזה לא קרה לי? (קרתי עליהם בעלון של הרופא רק אחרי הפעולה)
לגרוד יתר יש סימפטומים מידיים? אני אמורה להרגיש כאב אם זה קרה?
וזיהום? מה אני אמורה להרגיש? כאבים?חום?בעוד כמה זמן?
היו קצת כאבים( כמו כאבי מחזור) בסוף הבדיקה קצת דם וזהו.
אני לחוצה ממה שקראתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היסטרוסקופיה אבחנתית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2013שלום,הסיכוי לפציעת רירית הרחם,אולניקוב הרחם קטנים ביותר,ובמידה ואירוע כזה היה קורה היית מדווחת על כך ע״י הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לבדיקת התפתחות העוברדנה16/01/2013
שלום רב,
ביום א' שעבר (6.1) עשיתי תהליך החזרת עובר לרחם
אני מעוניינת לעשות את בדיקת הדם מחר (יום ה', ה-17.1) מאחר וביום שישי אין אפשרות לעשות בדיקות.
מחר יהיה היום ה 12 מיום ההחזרה עצמו
אודה לתושבתך המהירה
הימים הללו קשים מנשוא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת דם לבדיקת התפתחות העובר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2013את יכולה לבצע את הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםשקד16/01/2013
הי בת 32, אני יומיים לאחר החזרת שני עוברים יפים תודה לאל. היו לי 13 ביציות והופרו 7.
יש לי מאתמול יום אחרי ההחזרה כאלו גלים בבטן תחתונה, זה אומר משהו?זה הגיוני בשלב זה?
מתי בעצם העוברים אם משתרשים ונקלט הריון בע"ה נקלטים?
אנא עזרו לי לחרדות, והאם הגלים האלו יכולים להיות מהקרינון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר16/01/2013התחושות האלה לא אומרות כלום ויכולות להיות מסיבות שונות כגון : שאיבה, החזרה תרופות כו׳.
ההשרשה היא כיומיים- שלושה אחרי ההחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשבוע 7+4ימיםהאם הליכה יכולה להזיקטליה16/01/2013
לעובר ??????אני הולכת די הרבה בעבודה זה עלול להזיק? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
טלי16/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשבוע 7+4ימיםהאם הליכה יכולה להזיק - תגובה
פרופ` דוד בידר16/01/2013לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף עזרהרויטל16/01/2013
שלום
אני ביום ה 18 למחזור לאחר 3 איקוקלומין ביום לא עשיתי מעקב זקיקים כי הרופא שלי בחו"ל
מאוד חשוב לי לא לפספס את הביות אז עשיתי בדיקות דם
והתוצאות
אסטרוגן-900
פרוגסטרון 2.92
מה זה אומר בבקשה דחוף תשובה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף עזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר16/01/2013את עדיין לא בייצת אך מאוד חשוב לדעת גודל זקיקים.
אם את יכולה אז תעשי מחר אולטרה-סאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי "התנהגות" הבטא אחרי החזרהסימה16/01/2013
שלום,
אחרי החזרת העוברים האחרונה נקלטתי להריון, הבטא הכפילה, אך בשלב מסוים עצרה, והחלה לרדת במיוחד כשקיבלתי מחזור.
--
אני רוצה לציין שנלקח אוביטרל לפני השאיבה
אחרי ההחזרה הנ"ל עשיתי בדיקות דם לבטא יומיומיות (מסקרנות), ואכן שאריות האוביטרל ירדו עד ל- 3 שבעה ימים אחרי ההחזרה,
ואז ביום השמיני להחזרה הבטא העצמונית עלתה ל- 11, והתחילה להכפיל את עצמה עד ל- 300 .
---
השאלה שלי היא אם הבטא העצמונית שנובעת מקליטת העובר, יכולה להופיע לפני היום השמיני להחזרה?
לפי מיטב הבנתי ומקריאה של מאמרים, העובר בן שני התאים שמוכנס לרחם ביום ההחזרה, אמור להכפיל את עצמו ורק ביום השמיני הוא הופך לבלסטוציסט ורק אז הוא משתרש ברחם ומתחיל להפריש את הבטא..., כלומר ההשתרשות היא זו שגורמת להפרשת הבטא, האם ההשתרשות יכולה גם לקרות לפני היום השמיני להחזרה? האם קורה שבטא עצמונית של עובר שהשתרש תופיעה לפני היום השמיני להחזרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי "התנהגות" הבטא אחרי החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/01/2013סימה שלום,ההשתרשות מתרחשת כ6-7 ימים לאחר השאיבה ועד להתמקצעות תאי הטרופובלסט שמקורם בבלסוציסט לתאים מפרישי הורמון ביטה -HCG נדרשים עוד יומיים שלושה,כך שהסבירות לאיתור עקבות נמוכים ביותר של ביטה ממקור העובר המשתרש הינה החל מיום 8-9 מהשאיבה(6-7 ) להחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כוללים בספירה את יום השאיבה?
סימה16/01/2013שאלה ראשונה:
של 8-9 ימים מיום השאיבה - יום השאיבה ניספר כיום הראשון - כלומר האם בתוך 8-9 ימים שהזכרת נכלל גם יום השאיבה? או שמתחילים לספור ביום שאחרי השאיבה?
--
שאלה שנייה:
היא לגבי הספירה מיום ההחזרה (כתבת 6-7 ימים )- האם סופרים גם את יום ההחזרה עצמו, או שמתחילים את הספירה מהיום שאחרי ההחזרה?
--
שאלה שלישית:
אם אחרי 8-9 ימים לשאיבה אין סימני בטא האם צריך להספיד את ההריון או שהיא פתאום יכולה להופיע גם 12 יום אחרי השאיבה ? והאם האיחור בהופעת הבטא מראה על תקינות. או אי תקינות ההריון?
--
שאלה רביעית:
תוך כמה ימים מתנקה הגוף משאריות האוביטרל שהוזרק לפני השאיבה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם כוללים בספירה את יום השאיבה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/01/2013בספירה לא כוללים את יום השאיבה או יום ההחזרה לצורך העיניין,כדי להימנע מספקולציות וטעויות כדאי כפי שמומלץ לבצע את הבדיקה 12יום מההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)