מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהגלית17/01/2013
ד"ר / פרופ' שלום
חודשיים וחצי לאחר לידה ראשונה עשיתי בדיקת US וגינאלית . אציין כי היו לי 60 יום דימום לאחר לידה שהיתה בניתוח קיסרי.
רקמת רחם: תקין
רירית רחם 9.2 מ"מ
חלל רחם : עם נוזל בכמות מועטה
דוגלס: נוזל בכמות מועטה
שחלה שמאלית:
בתוכה נמצה מבנה ציסטי עם מחיצות דקות בתוכו.
1. מה המשמעות של נוזל בחלל הרחם והאם זה חולף עם הווסת? אציין כי עוד לא קיבלתי ווסת.
2. הציסטה נוצרה עקב הזרקת פיוריגון לפני ההריון האם זה אמור להתמוסס עם הווסת ואם במידה ולא זה יכול להוות בעייה להיכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2013ליאת הנוזל בחלל הרחם ,הוא תוצאה של הדימום ,באשר לציסטה והמאפיינים שלה עלייך לפנות לרופא המטפל לצורך המעקב וההכוונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אשכנזי
גלית18/01/2013פרופ' אשכנזי שלום
האם נוזל בחלל הרחם אמור להעלם עם הווסת לאחר לידה?
האם ציסטה בשחלה שמאלית עלולה להוות בעייה להיכנס להריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2013שלום כנראה שכל הבעיות יפתרו במחזור הקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי פרוגסטרוןגיגי17/01/2013
שלום,
7 ימים אחרי החזרת 3 עוברים יפים, תמיכה של אנדומטרין 2 ביום ופרוגינובה 2 ביום ערך הפרוגסטרון הינו 18.
מה זה אומר? האם זה נמוך? מה הערך המינימלי לפרוגסטרון בדם אחרי החזרה?
יש לציין שאמרו לי להמשיך עם אותו מינון של תמיכה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה פוסחים עליי ולא עונים לי???????
גיגי17/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למה פוסחים עליי ולא עונים לי??????? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין שום תגובה....
גיגי18/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין שום תגובה.... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2013שלום חגית ,אין כל בעיה עם ערך הפרוגסטרון,גם המלצתי היא להמשיך באותו המינון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי פרוגסטרון - תגובה
פרופ' שלמה משיח18/01/2013אני הייתי מעלה לך את המינון ל-4 אנדומטרין וואם הפרוגסטרון בדם לא יעלה-שוקל להוסיף גם זריקות פרוגסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי פרוגסטרון אחרי החזרת עובריםגיגי17/01/2013
שלום,
7 ימים אחרי החזרת 3 עוברים יפים, תמיכה של אנדומטרין 2 ביום ופרוגינובה 2 ביום ערך הפרוגסטרון הינו 18.
מה זה אומר? האם זה נמוך? מה הערך המינימלי לפרוגסטרון בדם אחרי החזרה?
יש לציין שאמרו לי להמשיך עם אותו מינון של תמיכה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכי פרוגסטרון אחרי החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2013חגית ,אני מסכים עם הקביעה של הרופאים שלך,המשיכי באותו הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטיסקטית הצלחות IVFשקד17/01/2013
הי, אני בת 32 ורציתי לדעת אם לפני שנתיים נקלט לי IVF ראשון האם הסיכוי שכעת שאני לאחר החזרה זה יקרה גדול.?כלומר טיפול ראשון?
ובכלל מה ממוצע המחזורים שבהם יש הצלחה?והאם ההצלחה מחושבת לפי סטטיסטיקיה שמחושבת רק על כמות שאיבות או שמא גם החזרות מוקפאים נכללת בה?
אבהיר את מה ששואלת:
אם נניח הממוצע להצלחה הוא 5 הפריות, האם מדובר על חמישה חודשים בהם גם יש חודש של שאיבה והחזרת טריים וגם חודשים בהם רק החזרת מוקפאים?
ושאלה נוספת- האם עושים טיפולים חודש אחר חודש?איך זה עובד?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סטטיסקטית הצלחות IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2013שיעור ההצלחה מחושבים ל-מחזור IVF,ממספר החזרות העוברים,שיעור לידות חיי ביחס למחזורי ההפרייה.התחשיב לעוברים מוקפאים מחושב בנפרד.באשר לגילך שיעור ההצלחה המקובל למחזור IVF הינו 30-40% למחזור טיפול,ובייחס לעוברים מוקפאים שיעורי ההצלחה בגילך מגיעים ל-20% למחזור טיפולי.
ראוי לציין שהאחוזים אינם מצטברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתר שחלתישקד17/01/2013
הי, בת 32, יש לי ילד בריא תודה לאל מIVF ראשון שנקלט אולם בתחילת ההריון דאז לפני שנתיים היה לי גירוי יתר שהחל שבוע לאחר ההחזרה ואכן נקלטו תאומים ואז אחד דולל בגלל מום שלא נדע.
היום, אני שלושה ימים לאחר החזרת שני עוברים יפים, לאחר שהיו לי 13 ביציות, שוב טיפול ראשון לילד שני, ואני מרגישה כאבי בטן , בטן נפוחה ובחילות ואותם סימנים של גירוייתר שמתחיל רק שהפעם הוא מאוד מוקדם כבר מיומיים אחרי או שלושה אחרי ההחזרה.
אמרו לי בזמנו שגירוי מנבא הריון, ובהריון הקודם אכן זה היה ככ...
אם הגירוי מתחיל בשלב זה 3 ימים אחרי, זה גם מנבא טובות או אין קשר וזה מוקדם לנבא בשלב זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גירוי יתר שחלתי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2013שלי גירוי יתר שחלתי מוקדם הוא פונקציה של הנתונים שלך,ההיסטוריה הרפואית שלך,נטייתך,רמות ההורמונים ,ומספר הזקיקים בעת מתן האוביטרל וכו...
בכל מקרה המלצתי לפנות לרופא לצורך הערכה סונוגרפית ומעבדתית של התפתחות אפשרית של התסמונת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה ימים לוקח לאוביטרל להיעלם מהגוףסימה17/01/2013
שלום
הזרקתי אוביטרל לפני שאיבה ביום שלישי 8.1 ב 2:30 בלילה (כלומרבמעבר בין יום שלישי ליום רביעי)
--
--כמה ימים לוקח לאוביטרל לצאת מהגוף? במשקל גוף נורמלי
--האם קצב הירידה של האוביטרל נעשית חצי ממה שהיה ביום הקודם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמה ימים לוקח לאוביטרל להיעלם מהגוף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2013סימה שלום,על מנת לא למצוא שרידי פעילות של HCG לאחר מתן אוביטרל צריכים לחלוף 6-7 ימים,כך שבפועל לא צריכה להיות כעת עדות לפעילות האוביטרל אצלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קראתי ש10ימים לוקח לאוביטרל להתנקות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2013סימה שלום,הפארמקודינמיקה שאת מציינת מעניינת ,ואפילו נכונה בחלקה,יחד עם זאת היא תלויה גם במשתנים נוספים-משקל מצב הנוזליםן בגוף,שתייה מרובה ,המצב ההמודינמי בעקבות הטיפול ההורמונלי ,תפקוד הכליות ועוד-מכאן ,וכמובן רגישות בדיקת ההריון המבוצעת-אי לכך הייתי סומך לצורך קביעה אמינה על מקור ההריון על הנתונים שמסרתי מקודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי הנקהשירה17/01/2013
שלום רב,
מה עושים מהיום שהפסקתי להניק אני מדממת (מחזור לפי הרופא נשים) כבר 3 חודשים! הרופא אמר הכל תקין. אבל לא נשארה לי טיפת דם בגוף.
מה לעשות??? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום אחרי הנקה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2013אור שלום,בבנקה גורמת לדיכוי רירית הרחם עקב השדר מעגל הורמונלי מחזורי ולכן הדמם,כדאי לתת כדורי אסטרוגן על מנת לעבות את הרירית ולהפסיק את הדימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרויטל17/01/2013
אנחנו עובדים על כניסה להריון
בעלי לא חש בטוב עקב דלקת שקדים וקיבל אנטיביוטיקה ממשפחת הפנצלין
שנקראת פן רפא
האם ישנה בעיה עם זה ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2013שחום,אין כל בעיה עם נטילת רפאפן ואיכות הזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר17/01/2013אין בעיה.
רק שלבעלך מגיע חופשת מחלה והוא יכול להעדר מהעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההעזרה
רויטל17/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי לעובריםא.17/01/2013
מה הסיכוי לעוברים מוקפאים בדרגה 2-3 לתת הריון תקין? האם זה אפשרי?אני בת 31
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכוי לעוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2013שלום,הקפאת עוברים נעשית רק בצנאי שהעובר עומד בטנדרט איכות עובר רצויה ,אי לכך בהתחשב גם בגילך,הערכתי שסיכוייך הינם כ-16-20% להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאים דחוף בבקשהגל17/01/2013
שלום רב,
היום יש לי החזרת עוברים מוקפאים - השאלה שלי: אני שבועיים לוקחת נרות בשביל טחורים- היום כנראה אחרי ההחזרה הרופא יתן לי תמיכה כנראה בנרות האם אני צריכה להפסיק את הנרות שאני לוקחת נגד הטחורים? או שזה לא ישפיע גם הנרות האלו וגם הנרות של התמיכה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים מוקפאים דחוף בבקשה - תגובה
פרופ` דוד בידר17/01/2013לא ישפיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 8 לחץ בבטן התחתונה וכאבי גבטליה17/01/2013
לא כאב של וסת1האם זה טבעי??????? אציין שאחרי שנחתי זה עבר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
טליה17/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2013לחצים מהסוג הזה אופיניים להריון צעיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הגיע הביוץ???שי17/01/2013
קיבלתי תשובות לבדיקות E2-11,585
פרוגסטרון 2.6
4 זקיקים בימין 17-21
9 זקיקים בשמאל 14-22
רירית 9 מ"מ
מה אומרות התוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הגיע הביוץ??? - תגובה
פרופ` דוד בידר17/01/2013את בשיא הגירוי השחלתי וזה בדרך כלל תוצאות של טיפולי הפריה.
בשלב זה יש צורך בשאיבת ביציות יומיים אחרי הבדיקות האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותסיון17/01/2013
בוקר טוב,
יש לי ילד בן שנתיים. נקלטתי כבר להיריון שלצערי לא צלח, כעת אני מנסה טיפולי הפריה עם זריקות.
יש לי שאלה: לאחר קיום יחסי מין עם בעלי כל הזרע אמור להשאר בתוכי (אני מרימה רגליים לפחות שעה), היות ואני זוכרת כי בהיריון הראשון לאחר קיום יחסים עם בעלי, הזרע לא יצא.
האם זו הבעיה שאני לא נקלטת?
תודה סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2013סיוון ,תספיק שכיבה של 15-30 דקות לאחר הייחסים ,וגם אם חלק מהזרע דולף המטרה הייעודית מושגת,בכל מקרה אם את לא נכנסת בכל זאת להריון רצוי להיוועץ ברופא פריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילמיכל16/01/2013
ביצעתי לפני שבוע החזרת שני עוברים בתום פרוטוקול ארוך שהתחיל ביום ה-21 למחזור הקודם בדיכוי עם דקפפטיל 0.1 בהזרקה יומית עד השאיבה.
רציתי לדעת, במידה ואין הריון בעקבות החזרת העוברים, האם הווסת אמורה להגיע כרגיל או שהדיכוי של הדקא יכול עדיין להשפיע ולעכב את הווסת הנוכחית במידה וכמובן לא ייקלט הריון? ואם כן, כמה זמן בערך נמשך הדיכוי ? המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דקפפטיל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/01/2013הוסת תופיע כרגיל אם לא יהייה הריון,ובפועל הדיכוי יפסק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןדנית16/01/2013
עקב כך דהייתי במתח רב שעשה לי כאבי בטן חזקים מחשש להפלה שמתי כמות של 4 נרות במקום שלוש. אם עדיין ב'ה לא חל נזק האם זה יהיה בסדר להמדיך רק עם 3 נרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנדומטרין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/01/2013שיר שלום,3אוארבע נרות מבצעים את אותה העבודה,לקיחת נר עודפת לא מסוכנת כלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)