מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת דם -שאלה.טליה17/01/2013
ערב טוב אני בת 37 +1 מנסה להרות מזה כשנתיים ללא הצלחה. התחלתי בירור עברתי בדיקת דם ביום 8 למחזור התוצאות הן:
PROLACTIN-199.
LH-4.7
FSH-5.7
ESTRADIOL-179
TESTOSTERONE-קטן מ-1.5.
Progesterone-קטן מ-0.8.
מה המשמעות של הבדיקות ? האם הם תקינות?תודה רבה מראש והמשך ערב טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם -שאלה. - תגובה
פרופ' שלמה משיח17/01/2013זה פרופיל הורמונלי תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב גיל הריוןבהריון17/01/2013
שלום רב,
אני בהיריון ivf בשבוע 34
עד כה חישבו גיל ההריון שלי ונתנו תאריך משוער לפי תאריך המחזור .. קראתי בפורום בשאלות הנפוצות שחישוב גיל ההריון בטיפולי הפריה שונה.. האם זה נכון? ואם כן בכמה ימים יש הפרש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חישוב גיל הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2013חישוב גיל ההריון בטיפול IVF הינו ממועד ההחזרה+שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה- אני מטופלת ivf
סימה18/01/2013תאריך ההחזרה שלי 12.1.
איזה תאריך אני מכניסה למחשבון ההריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה- אני מטופלת ivf - תגובה
פרופ' שלמה משיח18/01/2013תאריך ״וסת אחרון״ שהוא 14-16 יום לפני ההחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת דקפפטילליאת17/01/2013
ערב טוב,
אני מזריקה דקפטטיל מזה חמישה ימים והייתי אמורה לקבל מחזור. האם בעקבות הזרקת הדקפטטיל לא יהיה לי מחזור?
תודה, ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השפעת דקפפטיל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2013אם מתן הדקפפטיל הוחל כ-7ימים לאחר הביוץ המשוער הרי שהמשך לקיחת הדקפפטיל תביא לקבלת המחזור עם המשך לקיחת הדקפפטיל והמחזור יופיע בקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת הדקפפטיל- שאלה נוספת
ליאת18/01/2013תודה פרופסור על תשובתך לשאלתי הקודמת.
שאלה נוספת: בביוץ האחרון אכן קיימתי יחסים, כרגע עדיין לא קבלתי מחזור אולי בעקבות השפעת הדקפפטיל או אולי בגלל שנכנסתי להריון (המחזור אצלי הוא כמו שעון שווצרי.) האם בדיקת הריון ביתית הינה אמינה במצב שלוקחים דקפפטיל? ואז לבדוק ובמידה וחיובי להפסיק עם הדקפפטיל? או האם עדיף להמשיך לקחת את הדקפפטיל עד בדיקת הדם שיש לי בעוד שישה ימים כחלק מהתהליך של טיפול ה- IVF. מהי המלצתך?
תודה, ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השפעת הדקפפטיל- שאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2013לא יזיק לבצע בדיקת הריון ביתית או בדיקת דם,ולו בגלל העובדה שקיימת יחסים במועד הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםאיילת17/01/2013
שלום,
יש לי שחלות פוליציסטיות ואני לקראת טיפול IVF שני, של החזרת עוברים מוקפאים.
החודש (בחודש בין הטיפולים), ביצעתי בדיקות ביוץ (ערכה ביתית) החל מהיום ה11 למחזור, (אני כבר ביום ה28), ונראה היה שלא היה ביוץ החודש, למרות שהיו לי כאבי ביוץ במשך יומיים.
רציתי לשאול, אם בחודש הבא לא יהיה ביוץ, האם הדבר עלול למנוע או לעכב החזרה של העוברים?
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2013איילת שלום,מאחר ובמקרים של שחלות פוליציסטיות לעיתים קרובות הביוץ לא סדיר ולעיתים לאמתקיים,הייתי ממליץ לבצע את החזרת העוברים המוקפאים עם טיפול הורמונלי תחליפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
איילת18/01/2013ראשית, תודה על התשובה.
הרופא אמר שהחזרת העוברים תלווה בנטילת פרוגינובה (מקווה שכתבתי נכון), 3 פעמים ביום מהיום השלישי למחזור, ובאנדומטרין (3 פעמים ביום) לאחר ההחזרה.
האם זה מספיק גם במקרה שאין ביוץ?
כי הבנתי שהפרוגינובה אלו טבליות של הורמון (נגזרת של אסטרוגן) המסייע בהכנת הרירית.
תודה רבה,
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2013הטיפול המוצא מקובל ויעיל,כמובן שיש לבחון את השפעתו על רירית הרחם,הסיכוי להשפעה טובה מצויין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היתכן שלקיחת גונדרופינים, ללא דיכוימירב17/01/2013
כלל, יכול להניב אותה תוצאה של גידול זקיק 1.. 2.. במבוגרת (אחרי גיל 42)? ללא דקפפטיל, ללא ציטרוטייד, ולא גרם לשום ביוץ מוקדם.
2) האם הוספת דיכוי משנה בכלל בגילאים מתקדמים? או לא יועיל, לא יזיק. היינו, לא ישפיע על תוצאת מס' הזקיקים שיופיעו אם בכלל.
או שפשוט הולכים לפי "כך נהוג בפרוטוקול"....
3) האם לקיחת גונדרופין עם LH, נלקח בחשבון לאור נתונים? או גם בבחינת לא יועיל לא יזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היתכן שלקיחת גונדרופינים, ללא דיכוי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2013שלום מירב .מטרת מתן הטיפול המשולב עם מדכאים הוא לאפשרת את צמיחת הזקיקים הקיימים עד לגודל אופטימלי ,מבלי שתתרחש לוטאיניזציה מוקדמת -עלייה מוקדמת בהורמון ה-LH האופיינית לתגובה ירודה וגיל מתקדם,באופן הזה ניתן להגיע למקסימום ביציות בשלות בתנאים הקיימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים ומינוןדקלה17/01/2013
שלום,
אני לפני IVF ראשון היום יום 7 מהמחזור היום מזריקה פעם חמישים פיורגון 75
במעקב זקיקים היום יש לי 2 זקיקים 14,13 ועוד כמה זקיקים קטנים מ10
היום במרפאה אמרו לי שיעלו לי את המינון של פיורגון...
אבל שהאחות התקשרה היא אמרה לי שהוחלט להמשיך עם 75.
ולהגיע ביום ראשון.
אני דיי מודאגת ת'אמת אני מקווה שיהיו לי מלא זקיקים וחושבת ש75 זה נמוך מדיי
לפני כמה חודשים שעשיתי הזרעה נתנו לי גונאל 75 ואחרי 5 ימים היו לי 15 זקיקים והטיפולל בוטל.
האם יש עוד סיכוי שיגדלו עוד ביציות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעקב זקיקים ומינון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2013דקלה שלום ,המשיכי בהמלצת הרופאים שלך,בהתחשב בעברך בהחלט מדובר במינון ראוי כדי למנוע אפשרות של גירוי יתר שחלתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש עוד סיכוי למחזור הטיפול הזה?
דקלה18/01/2013תודה פרופסור,
האם יש סיכוי יהיו לי יותר מ8 ביציות בטיפול הזה?
נתנו לי היום גם צטרוטייד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש עוד סיכוי למחזור הטיפול הזה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2013סיכוי סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור של יומיים בהזרקת אורגלוטרןדנית17/01/2013
שלום,
התחלתי לקחת זריקות אורגלוטרן ביום השמיני למחזור - באיחור של יומיים. אני במחזור ראשון של IVF. הפרוטוקול שבחר הרופא שלי הוא פיוריגון 225 מהיום השלישי למחזור ואורגלוטרן 0.25 מיליגרם מהיום השישי (נבחר לאור קיום ציסטה בשחלה). בדיקות הדם שלי היום (יום 8 למחזור) הן:
LH:4.6
progesterone:3.4
E2:9746
אני בד"כ מבייצת מאוחר (יום 19-20).
אודה על עזרה לגבי הבנת משמעות האיחור ונתוני בדיקות הדם. האם זה מחזור IVF אבוד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
דנית18/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איחור של יומיים בהזרקת אורגלוטרן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2013דנית שלום ,נתוני בדיקת הדם שלך תקינים ,ואינם מעידים שהחל הליך ביוצי,כמובן שישנה חשיבות לגודל הזקיקים שלך לקביעת מועד הזרקת האוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור של יומיים בהזרקת אורגלוטרן - תגובה
פרופ' שלמה משיח18/01/2013מי קבע שקבלת את האורגלוטראן מאוחר? עפ״ר, האורגלוטראן מתחיל מספר ימים אחרי הגונל, כאשר כבר יש תגובה שחלתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור של יומיים בהזרקת אורגלוטרן - תגובה
פרופ' שלמה משיח18/01/2013מי קבע שקבלת את האורגלוטראן מאוחר? עפ״ר, האורגלוטראן מתחיל מספר ימים אחרי הגונל, כאשר כבר יש תגובה שחלתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צטרוטייד - עזרהשלי17/01/2013
שלום התחלתי טיפול IVF ראשון
אני מזריקה פיורגון 75 והיום אמרו לו להזריק צטרוטייד
לא אמרו לי מתי אם לפני או אחרי ואם בצד השני של הבטן
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צטרוטייד - עזרה - תגובה
פרופ' שלמה משיח17/01/2013לא משנה אם לפני או אחרי. עדיף להזריק בצד השני של הבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?ב17/01/2013
עשיתי בדיקת הריון לאחר החזרה של 2 עטברים ונאמר לי חיובי 90 ביום שישי אמו לי להגיע שנית.. לכמה זה צריך להגיע כדי שיהיה תקין..?ואיך אני יודעת אם 2 העוברים ניקלטו או רק אחד...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון? - תגובה
פרופ' שלמה משיח17/01/2013התוצאה טובה. ביום ששי זה צריך להיות מוכפל. לפי ה טא כניראה שאין תאומים אבל סופית ניתן לקבוע רק בא. ס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגלית17/01/2013
ד"ר / פרופ' שלום
חודשיים וחצי לאחר לידה ראשונה עשיתי בדיקת US וגינאלית . אציין כי היו לי 60 יום דימום לאחר לידה שהיתה בניתוח קיסרי.
רקמת רחם: תקין
רירית רחם 9.2 מ"מ
חלל רחם : עם נוזל בכמות מועטה
דוגלס: נוזל בכמות מועטה
שחלה שמאלית:
בתוכה נמצה מבנה ציסטי עם מחיצות דקות בתוכו.
1. מה המשמעות של נוזל בחלל הרחם והאם זה חולף עם הווסת? אציין כי עוד לא קיבלתי ווסת.
2. הציסטה נוצרה עקב הזרקת פיוריגון לפני ההריון האם זה אמור להתמוסס עם הווסת ואם במידה ולא זה יכול להוות בעייה להיכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2013ליאת הנוזל בחלל הרחם ,הוא תוצאה של הדימום ,באשר לציסטה והמאפיינים שלה עלייך לפנות לרופא המטפל לצורך המעקב וההכוונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אשכנזי
גלית18/01/2013פרופ' אשכנזי שלום
האם נוזל בחלל הרחם אמור להעלם עם הווסת לאחר לידה?
האם ציסטה בשחלה שמאלית עלולה להוות בעייה להיכנס להריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2013שלום כנראה שכל הבעיות יפתרו במחזור הקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי פרוגסטרוןגיגי17/01/2013
שלום,
7 ימים אחרי החזרת 3 עוברים יפים, תמיכה של אנדומטרין 2 ביום ופרוגינובה 2 ביום ערך הפרוגסטרון הינו 18.
מה זה אומר? האם זה נמוך? מה הערך המינימלי לפרוגסטרון בדם אחרי החזרה?
יש לציין שאמרו לי להמשיך עם אותו מינון של תמיכה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה פוסחים עליי ולא עונים לי???????
גיגי17/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למה פוסחים עליי ולא עונים לי??????? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין שום תגובה....
גיגי18/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין שום תגובה.... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2013שלום חגית ,אין כל בעיה עם ערך הפרוגסטרון,גם המלצתי היא להמשיך באותו המינון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי פרוגסטרון - תגובה
פרופ' שלמה משיח18/01/2013אני הייתי מעלה לך את המינון ל-4 אנדומטרין וואם הפרוגסטרון בדם לא יעלה-שוקל להוסיף גם זריקות פרוגסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי פרוגסטרון אחרי החזרת עובריםגיגי17/01/2013
שלום,
7 ימים אחרי החזרת 3 עוברים יפים, תמיכה של אנדומטרין 2 ביום ופרוגינובה 2 ביום ערך הפרוגסטרון הינו 18.
מה זה אומר? האם זה נמוך? מה הערך המינימלי לפרוגסטרון בדם אחרי החזרה?
יש לציין שאמרו לי להמשיך עם אותו מינון של תמיכה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכי פרוגסטרון אחרי החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2013חגית ,אני מסכים עם הקביעה של הרופאים שלך,המשיכי באותו הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטיסקטית הצלחות IVFשקד17/01/2013
הי, אני בת 32 ורציתי לדעת אם לפני שנתיים נקלט לי IVF ראשון האם הסיכוי שכעת שאני לאחר החזרה זה יקרה גדול.?כלומר טיפול ראשון?
ובכלל מה ממוצע המחזורים שבהם יש הצלחה?והאם ההצלחה מחושבת לפי סטטיסטיקיה שמחושבת רק על כמות שאיבות או שמא גם החזרות מוקפאים נכללת בה?
אבהיר את מה ששואלת:
אם נניח הממוצע להצלחה הוא 5 הפריות, האם מדובר על חמישה חודשים בהם גם יש חודש של שאיבה והחזרת טריים וגם חודשים בהם רק החזרת מוקפאים?
ושאלה נוספת- האם עושים טיפולים חודש אחר חודש?איך זה עובד?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סטטיסקטית הצלחות IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2013שיעור ההצלחה מחושבים ל-מחזור IVF,ממספר החזרות העוברים,שיעור לידות חיי ביחס למחזורי ההפרייה.התחשיב לעוברים מוקפאים מחושב בנפרד.באשר לגילך שיעור ההצלחה המקובל למחזור IVF הינו 30-40% למחזור טיפול,ובייחס לעוברים מוקפאים שיעורי ההצלחה בגילך מגיעים ל-20% למחזור טיפולי.
ראוי לציין שהאחוזים אינם מצטברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתר שחלתישקד17/01/2013
הי, בת 32, יש לי ילד בריא תודה לאל מIVF ראשון שנקלט אולם בתחילת ההריון דאז לפני שנתיים היה לי גירוי יתר שהחל שבוע לאחר ההחזרה ואכן נקלטו תאומים ואז אחד דולל בגלל מום שלא נדע.
היום, אני שלושה ימים לאחר החזרת שני עוברים יפים, לאחר שהיו לי 13 ביציות, שוב טיפול ראשון לילד שני, ואני מרגישה כאבי בטן , בטן נפוחה ובחילות ואותם סימנים של גירוייתר שמתחיל רק שהפעם הוא מאוד מוקדם כבר מיומיים אחרי או שלושה אחרי ההחזרה.
אמרו לי בזמנו שגירוי מנבא הריון, ובהריון הקודם אכן זה היה ככ...
אם הגירוי מתחיל בשלב זה 3 ימים אחרי, זה גם מנבא טובות או אין קשר וזה מוקדם לנבא בשלב זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גירוי יתר שחלתי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2013שלי גירוי יתר שחלתי מוקדם הוא פונקציה של הנתונים שלך,ההיסטוריה הרפואית שלך,נטייתך,רמות ההורמונים ,ומספר הזקיקים בעת מתן האוביטרל וכו...
בכל מקרה המלצתי לפנות לרופא לצורך הערכה סונוגרפית ומעבדתית של התפתחות אפשרית של התסמונת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה ימים לוקח לאוביטרל להיעלם מהגוףסימה17/01/2013
שלום
הזרקתי אוביטרל לפני שאיבה ביום שלישי 8.1 ב 2:30 בלילה (כלומרבמעבר בין יום שלישי ליום רביעי)
--
--כמה ימים לוקח לאוביטרל לצאת מהגוף? במשקל גוף נורמלי
--האם קצב הירידה של האוביטרל נעשית חצי ממה שהיה ביום הקודם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמה ימים לוקח לאוביטרל להיעלם מהגוף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2013סימה שלום,על מנת לא למצוא שרידי פעילות של HCG לאחר מתן אוביטרל צריכים לחלוף 6-7 ימים,כך שבפועל לא צריכה להיות כעת עדות לפעילות האוביטרל אצלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קראתי ש10ימים לוקח לאוביטרל להתנקות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2013סימה שלום,הפארמקודינמיקה שאת מציינת מעניינת ,ואפילו נכונה בחלקה,יחד עם זאת היא תלויה גם במשתנים נוספים-משקל מצב הנוזליםן בגוף,שתייה מרובה ,המצב ההמודינמי בעקבות הטיפול ההורמונלי ,תפקוד הכליות ועוד-מכאן ,וכמובן רגישות בדיקת ההריון המבוצעת-אי לכך הייתי סומך לצורך קביעה אמינה על מקור ההריון על הנתונים שמסרתי מקודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)