מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הריוןחגית15/01/2013
בגיל מתקדם:
היה כאן שירשור לגבי אישה שהרתה בגיל 45, וילדה ילד ראשון קצת אחרי גיל 46 וחצי. ההריון שלה נקלט לאחר קרוב לשנתיים של טיפולים כולל ivf. הרופאים כאן טענו שמדובר בתרומת ביצית ולא בביצית עצמית. לטענתם, הם לא נתקלו במקרה של אישה שבגיל הזה הרתה וילדה ילד בריא בגיל 46 וחצי.
הובאה כאן ידיעה שנכתבה באינטרנט, שבגיל 45 יש סיכויים בערך של אחוז עד שני אחוזים להצלחה. אחד הרופאים כתב כאן שמדובר באחוזי הצלחה ספונטניים ולא של טיפולים.
אז הנה ציטוט אחר, מדבריו של פרופסור דב פלדברג, מומחה לפריון האישה והגבר:
"מעל גיל 40 מגמת הירידה היא דרסטית, עד כדי 1%-3% למחזור טיפולי בגיל 44-45. עם זאת, ככל שגדל מספר מחזורי הטיפול בכל גיל כן גדלים שיעורי ההצלחה."
מהציטוט הנ"ל ברור שיש סיכוי של עד 3% הצלחה בגיל 45, ושככל שמנסים שוב ושוב ivf, יש יותר סיכויים להצלחה. האם לדעתכם הסטטיסטיקה הזאת שציין אותו פרופסור היא שגויה ומטעה את הציבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2013שלום,הריון בגיל 44-45 הינו בשיעור שבין 1-3% לכל מחזור טיפולי,אולם הדבר המטעה הוא שמתייחסים לשיעור ההריונות המושג,ולא לשיעור לידות ילד חיי במועד, וכאן השיעורים מצטמצמים מאוד בגלל שיעור ההפלות הטבעיות הגבוה ,ושיעור ההפלות היזומות הגבוה עקב פגמים גנטים ואחרים בעובר,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלות:
חגית15/01/2013האם אישה בעלת עודף משקל שבכל זאת נקלטה לקראת סוף גיל 45 עקב טיפולים, יכולה להפיל בחודש מתקדם, למשל בחודש שישי או שביעי עקב גילה המתקדם? האם העובדה שבשליש הראשון התינוק לא נפל מהווה אינדיקציה שהתינוק יצא חי ובריא בסוף ההריון?
מה קורה לגבי האישה הנ"ל במידה וגילו אצלה סוכרת הריונית בתחילת השליש האחרון של ההריון? האם היא עדיין מועדת להפלה?
האם אתה היית עד לפחות ליולדת אחת שילדה ילד בריא ראשון בגיל 46 וחצי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד שאלות: - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2013שלום
לשמחתי בסוף שנות השמונים ובתחילת שנות התשעים שעדיין טופלו נשים רבות בגילאים 45+ ביחידות להפריה חוץ גופית היה לי העונג להיות שותף להריון מטיפול IVF רגיל בגיל 46 שנסתיים בהצלחה ואישה ילדה ילד בריא בהיותה קרובה לגיל 47 ,באמצעות תרומת ביציות זכינו לראות הריונות עד גיל 60 עד העניין הוגבל לגיל 54 .
המצב העניינים הנוכחי עברת את תהליך ההתפתחות וההשתרשות הראשונית כולל הטרימסטר הראשון,ואני מתאר לעצמי שביצעתגם בדיקת מי שפיר וסקירה מוקדמת שאישרו הריון תקין,כעת את מצויה בשלב יותר מתקדם של הריון,בהיותך אישה מבוגרת יותר ובעלת עעודף משקל אציין בפנייך מספר סיכונים(באנגלית) מתוך סימפוזיון שנתתי בנושא ולהלן הסיכונים בהריון עם עודף משקל:שיעור גבוה יותר של הפלות,שיעור גבוה יותר של יתר לחץ דם טוקסמיה סיבוכי הריון ,ניתוחים קיסרים ,תחלואה מוגברת לאם ולעובר,תחלואה מוגברת של ילודים פגים בקרב נשים שמנות.באשר לסכרת בהריון ניתן לאזן אותה היטב ,ולפי הצורך אפילו לתת אינסולין.
מאחר ועשית את מרבית הדרך אני הייתי ממליץ שההריון שלך ינוהל במסגרת יחידה להריונות ברי סיכון .סה"כ שיעורי ההפלות בהריונות מעל גיל 45 ביןאם ספונטניות או יזומות עקב הפרעות גנטיות או אחרות עלול להעפיל אפילו על המספרים שציינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל לא
חגית16/01/2013מדובר בהריון שלי אלא של חברה.
היא עשתה סקירת מערכות, אבל היא לא עשתה בדיקת מי שפיר מחשש להפלה ועקב הידיעה שאותה בדיקה איננה מדוייקת. היא לא יודעת אם לעובר יש תסמונת דאון.
היא בעלת עודף משקל, ובתחילת השליש האחרון של ההריון נודע לה שיש לה סכרת הריון, ובכל זאת היא ממשיכה את חייה כרגיל: הולכת, עולה מספר קומות במדרגות, זה לא מסוכן קצת עקב גילה המתקדם? אין צורך בשמירת הריון חלקית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
חגית16/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אבל לא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/01/2013שלום,בנסיבות המקרה אין צורך בהתנהלות חריגה בגלל שמדובר בהריון בגיל מבוגר,ובאשר לסכרת המעקב וההחיות חייבות לבוא מכיוונו של הרופא המטפל,בהתחשב בגילה היה צורך ברור לבצע בדיקת מי שפיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על
חגית16/01/2013התגובה.
אבל בבדיקת מי שפיר יש בממוצע הפלה אחת על כל מאתיים הריונות.
חוץ מזה בגיל שלה, למרות גילה המתקדם, אחוז העוברים שיוצאים עם תסמונת דאון זה פחות מעשר אחוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא שמעה
חגית16/01/2013שאם בסקירת מערכות לא רואים משהו חריג, זה סימן שלא צריך לדאוג לגבי תסמונת דאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
חגית17/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2013אם ההנחה הייתה נכונה,הרי שסקירת המערכות היתה מחליפה את בדיקת מי השפיר ומייתרת אותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מדברייך
חגית17/01/2013אפשר להניח שגם הסקירה המוקדמת לא מהווה אינדיקציה לגבי תסמונת דאון או בעיות אחרות בעובר.
אם אישה בגיל 45 או 46 לוקחת תרומת ביצית, האם גם היא צריכה לעבור בדיקת מי שפיר לגילוי תסמונת דאון? הרי אצלה הביצית היא ממש צעירה, אבל הרחם אצלה מבוגר, ואולי הרחם המבוגר יכול לגרום לבעיה אצל העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אז מדברייך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2013שלום,אכן את הנחיצות לבדיקת מי שפיר קובע גיל האישה שממנה נלקחו.באשר לסקירת המערכות המוקדמת-לדאבוני בדיקה זו אינה חזות הכל,והעדר ממצאים סונוגרפים מחשידים אינה ערובה להעדר תסמונת דאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אז מדברייך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2013שלום,אכן את הנחיצות לבדיקת מי שפיר קובע גיל האישה שממנה נלקחו.באשר לסקירת המערכות המוקדמת-לדאבוני בדיקה זו אינה חזות הכל,והעדר ממצאים סונוגרפים מחשידים אינה ערובה להעדר תסמונת דאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה
חגית15/01/2013נכון שהריון ראשון שהושג בגיל 45 , ושהלידה צפויה בגיל 46, יש בו סיכויים של כ- 50%עד 60% להפלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה - תגובה
פרופ` דוד בידר17/01/2013לא נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה
חגית17/01/2013לא נכון? שיש 60% הפלות בהריון ראשון בגיל 45 שהגיע עקב ivf רגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
חגית20/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה - תגובה
פרופ` דוד בידר20/01/2013אין בכלל הריונות בהפריה בגיל 45.
אם היו הריונות אז איו דבר כזה שיש 60% הפלות.
בכל גיל שיש הריונות אין אחוז כזה של הפלות.
אם בגיל צעיר אחוז ההפלות הן 10% ובגיל 40 למשל זה 20-25% אז אם היינו מצליחים בהפריה לגרום לבריונות בגיל 45 אז אחוז הפלות היה סביב ה35-40%.
היות ואין סטטיסטיקה של הריונות בהפריה בגיל 45 אי אפשר בכלל לכתוב שיש 60% הפלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
חגית20/01/2013פרופסור יעקב אשכנזי כתב בשירשור כאן, שאכן בגיל 45 יש הריונות מ-ivf בשיעור של בין אחוז אחד לשלושה אחוזים. הוא גם כתב ששיעור ההפלות מאד גבוה בגיל 45, ולכן אחוז הלידות של ילד בריא בגיל הזה הוא ממש נמוך, פחות מאחוז הצלחת השגת הריון. הוא גם סיפר שהוא זוכר מקרה ישן של אישה שבזכות ivf רגיל בגיל 46, היא נכנסה להריון ראשון וילדה ילד בריא לקראת גיל 47.
האם הסטטיסטיקה לגבי הריון שני בטיפולים גיל 45 היא שונה? אין הבדל בגיל הזה בין הריון ראשון להריון שני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
חגית21/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל - תגובה
פרופ` דוד בידר21/01/2013אני לא יודע מאיפוה יש לו את הסטיסטיקה.
אולי זה קיים בספרות או היכן שהוא עבד.
אצלנו לו היו לידות בגילים כאלה בIVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברור תוצאות אגן קטןק.ב15/01/2013
שלום רב,
אני בת 35, בחודש 10/12 הפסקתי לקחת גלולות שנטלתי במשך 14 שנה
מאז הדמם החודשי חלש ונמשך כיומיים (מה שלא היה אופייני לדמם החודשי לפני שהתחלתי לשתות גלולות)
טרם נקלטתי לכן הופנתי לבדיקה "אגן קטן בגישה הוגינאלית"
המחזור האחרון שלי היה ב30/12/12 והבדיקה בוצעה אתמול 14/01/13
להלן התוצאות:
רחם/ דוגלס
מנח הרחם: קדמי
גודל הרחם(מ"מ) : 53X28X
רקמת רחם: תקין
רירית הרחם בעובי 5 מ"מ
תיאור הרירית: סדירה; הד קו אמצע
דוגלס: מעט נוזל
שחלה ימנית
הודגמה
בגודל: (מ"מ) 26X17Xמ"מ
מבנה: מבנה וגודל תקינים ; מספר זקיקים קטנים
שחלה שמאלית
הודגמה
בגודל: (מ"מ) 28X20X מ"מ
אבחנות פעולה: א.ס אגן קטן גניקולוגיה US
האם בדיקה תקינה?
היות ולדעתי כבר הייתי אמורה לבייץ ייתכן ועובי הרירית דקה מידי ?
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברור תוצאות אגן קטן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2013שלום,אם טרם התרחש הביוץ הנתונים הם תקינים ,אם התרחש כבר הביוץ רירית הרחם שלך בעובי תת אופטימלי-השלמת הנתונים בבדיקת דם לE2 ו-פרוגסטרון תצביע על שלב המחזור בו את מצויה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור תוצאות אגן קטן- המשך
ק.ב15/01/2013הרופא הפנה אותי גם לבדיקת "פרופיל הורמונלי" שעלי לגשת ביום שלישי- חמישי של המחזור הבא
מה משמעות בדיקה זו ?
האם ניתן לטפל בעיבוי הרירית / עידוד ביוץ ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ברור תוצאות אגן קטן- המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2013שלום
פרופיל הורמונלי הינה בדיקה של מדדי ההורמונים המשקפים את האיזון ההורמונלי של הבלוטות ההורמונליות שלך ,ובעיקר את הרזרבה השחלתית שלך,באשר לעיבוי רירית הרחם ישנו מיגוון אפשרויות שאפשר לשקול ,אולם הדברים תלויים בשלב זה בשיקוליו של הרופא המטפל ,וסוג הטיפול שיבחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור תוצאות אגן קטן - המשך
ק.ב28/01/2013שלום רב,
האם בדיקה זו יכלה לזהות שחלות פוליציסטיות או הפרעה ביוצית אחרת,
תודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ברור תוצאות אגן קטן - המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/01/2013סונר של האגן הקטן סוקר גם את השחלות ויכול לזהות שחלות בעלות מראה מורפולוגי המתאים לשחלות פוליציסטיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור בדיקה אגן קטן- המשך
ק.ב28/01/2013תודה על תשובתך
האם לפי תוצאות הבדיקה שלהלן ניתן לזהות שחלות פוליציסטיות
רחם/ דוגלס
מנח הרחם: קדמי
גודל הרחם(מ"מ) : 53X28X
רקמת רחם: תקין
רירית הרחם בעובי 5 מ"מ
תיאור הרירית: סדירה; הד קו אמצע
דוגלס: מעט נוזל
שחלה ימנית
הודגמה
בגודל: (מ"מ) 26X17Xמ"מ
שחלה שמאלית
הודגמה
בגודל: (מ"מ) 28X20X מ"מ
מבנה: מבנה וגודל תקינים ; מספר זקיקים קטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ברור בדיקה אגן קטן- המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/01/2013הממצאים מתאימים לאגן תקין ושחלות ורחם תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלהקרן15/01/2013
בוקר טוב, ד"ר,
אני אחרי 2 הפלות רצופות( די צפופות) חיכיתי מחזור אחרי ההפלה השניה והלכתי לרופא ונמצאה אצלי ציסטה של 5 ס"מ בשחלה( מעולם לא הייתה לי ציסטה-לפני 3 שבועות עשיתי US ביקורת(אחרי הציטוטק) והיו אצלי זקיקים ב2 השחלות- באחת זקיק בגודל 17 ובשניה זקיק בגודל 19 ולא היו ציסטות) הציסטה צמחה בשחלה עם הזקיק הקטן.
2 השחלות היו תקינות לפני 3 שבועות.
ממה זה נגרם? זה מסוכן? אני לא מקבלת טיפול הורמונאלי(ומעולם לא קיבלתי)
האם אני יכולה להכנס להריון החודש עם ציסטה בשחלה או עדיף לחכות?
יש לי כאבים, אבל קלים....
תודה רבה והמשך יום נעים ( שכחתי לשאול את הרופא כי הייתי קצת בלחץ)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציסטה בשחלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2013שלום קרן ,בשלב זה יש לעקוב אחרי התפתחות הציסטה שכנראה נובעת משיבוש בתפקוד ההורמונלי ,והעניין עשוי להסתדר ,בכל מקרה בעת הופעת המחזור אם עדיין הציסטה תמצא יש לתת מעגל טיפול בגלולות למניעת הריון על מנת לדכא את פעילות הציסטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז עדיף לא להכנס להריון החודש?
קרן15/01/2013או שזה לא יפריע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושכחתי: תודה!
קרן15/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אז עדיף לא להכנס להריון החודש? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/01/2013אם בכל זאת יתרחש הריון ,לא תהייה כל בעייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריוןלהיות אמא14/01/2013
בשל טוב
טיפול ivf אוביטרל בתאריך 17 לנובמבר שאיבה ב19 לנובמבר החזרה ב21 לנובמבר , בדיקת בטא ראשונה ב3 לדצמבר ערך שיצא 81 אחרי 3 ימים יתא ערך של 260 ופרוגסטרון יצא 375.5 אחרי 3 ימים יצא בטא 670, אחרי ארבעה ימים יצא בטא 2750 האם ערך הפרוגסטרון תקין ? והאם ניתן בשלב הזה לדעת באיזה שבוע אני לפי ערכי הבטא, הרופא המטפל הזמין אותי עוד שבועיים לבדיקת אולטראסאונד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הריון - תגובה
פרופ' שלמה משיח15/01/2013בדיקות הבטא והפרוגסטרון מצוינות כך שניתן להניח שההריון מתקדם כשורה. גיל ההריון מחושה משבועיים לפני תאריך השאיבה. בשבוע 7 רצוי לבצע א.ס. לראות עובר ודופק. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSHהילה14/01/2013
שלום,
האם הFSH משתנה ממחזור למחזור או במהלכו?
עשיתי בדיקה ביום 3 למחזור והתוצאה גבוהה למדי 18.70.
האם נתון זה יחסום בפניי התחלת טיפולי IVF והאם יש טעם בהזרעה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FSH - תגובה
פרופ' שלמה משיח15/01/2013fsh גבוה ביום 3 למחזור מעיד על רזרבה שחלתית ירודה. עם זאת אין להסתפק בבדיקה אחת וכדאי לחזור עליה. כמו כן מומלץ לבצע גם בדיקת amh המעידה טוב יותר על הרזרבה השחלתית. בכל מקרה הייתי ממליץ לך לפנות לטיפול בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון חוץ גופי או כימיאורח14/01/2013
למה אחרי החזרת עוברים וגם אחרי הזרעה היה לי הריון כימי או מחוץ לרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון חוץ גופי או כימי - תגובה
פרופ' שלמה משיח15/01/2013הריון כימי נובע מכך שהעובר לא היה מספיק טוב להתפתחות. אין בהריון כימי סימן לכשלון, ייתכן ולהפך: בסטטיסטיקה שלי אצל מי שהיה הריון כימי-קרוב לודאי שיהיה גם הריון תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליצסטיותליאת14/01/2013
ד"ר שלום,
בת 31 מאובחנת עם שחלות פוליציסטיות, עפי הפרופיל ההורמונאלי האחרון זה שנוי במחלוקת:FSH 6 LH 3.4 טטוסטרון 1.7
המחזור לא סדיר אך הוא מגיע בין 38 יום ל 50 יום. לפי המעקב זקיקים שוצע ב3 חודשים האחרונים נראה כי שחלה ימין מנסה לבייץ ולא מצליחה הזקיק שמגיע לגודל של בין 10ל 16 מ"מ נעלם ואז בשחלה שמאל גדל זקיק שמגיע לידי ביוץ, האסטרדיול עולה יורד בהתאמה ואחרכ הפרוגרסטרון , רירית רחם טובה של 9 ומעלה.
האם יכול להיות דבר כזה ששחלה מנסה לבייץ ולא מצליחה והשחלה השנייה "תופסת" פיקוד? ממה זה נובע? איך כדאי להתקדם מכאן על מנת להשיג הריון? אנחנו מנסים חצי שנה הזרע של בעלי תקין
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליצסטיות - תגובה
פרופ' שלמה משיח14/01/2013התאור שאת נותנת הוא ציורי אולם לא פיסיולוגי. עליך לפנות למומחה פוריות כדי שיאבחן אם יש הפרעה בביוץ ואם כן-יתן טיפול מתאים. בד״כ טיפול בכדורי איקאכלומין או בזריקות גונדוטרופינים מתקן את הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי החזרהתמר14/01/2013
האם הפרשה דמית אחרי החזרה היא בוודאות לא מהרחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי החזרה
סיוון14/01/2013היות ואנחנו דתיים השאלה חשובה לנו מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום אחרי החזרה - תגובה
פרופ' שלמה משיח15/01/2013אין ודאות אבל הסבירות גבוהה שהדימום מקורו בנגיעה של קטטר ההחזרה ברירית הצואר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לרופאיםדנה14/01/2013
אני בסבב טבעי החודש להזרעה.
היום בשעה 22.00 אמורה להזריק אוביטרל.
מחר יום שלישי הזרעה והזרעה נוספת ביום רביעי בבוקר.
הרופא לא דיבר איתי על תמיכה לאחר הזרעה ואני שכחתי לשאול.
האם מקובל לתת תמיכה בהזרעות? מה חשיבות התמיכה בהזרעות או שאין חשיבות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה לרופאים - תגובה
פרופ' שלמה משיח14/01/2013בהזרעות אין צורך בתמיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני14/01/2013
בת 35 נמצאת בטיפולים כבר קרוב ל4 שנים - אי פיריון בלתי מוסבר
תמיד היה לי מחזור סדיר (27-31 יום) - גם לפני התחלת הטיפולים וגם בהפסקות בין הטיפולים. בכל טיפול נשאבות בממוצע 10 ביציות FSH בפעם האחרונה שנבדק היה 8.7
לאחרונה אני שמה לב בין טיפולים שהמחזורים שלי מתארכים - אני כבר לא מבייצת ביום ה 14-18 אלא מאוחר יותר - ביום ה 25 למחזור ולעתים אף יותר מאוחר. ערכי ההורמונים שלי בזמן שאמור להיות ביוץ מאוד נמוכים (למשל היום יום 10 למחזור פרוגסטרון 0.9, אסטרדיול קטן מ-100). בעוד שבעבר הערכים היו גבוהים יותר.
מה יכולה להיות הסיבה לכך? אולי על ירידה בפוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי בכל זאת תשובה?
שואלת14/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
פרופ' שלמה משיח15/01/2013היות ואת מביצת מאוחר לכן גם האסטרדיאול וגם הפרוגסטרון עולים מאוחר. כדי לבדוק אם הרזרבה השחלתית תקינה כדא לבצע בדיקת ההורמון: AMH
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק היריון ללא עובר.דנה14/01/2013
שלום לכם,
ב19.12 החזירו לי 3 עוברים, בדיקת בטא:340,860,5525
היום הלכתי לעשות אולטראסאונד רואים שק היריון ללא עובר,הטכנאית אומרת שאני נמצאת בשבוע 5 וזאת הסיבה,ואני חישבתי מקבלת המחזור לפי ההחזרה ולכן חשבתי
שאני בשבוע 7, האם היא צודקת אני פשוט בלחץ,היא אמרה לי לחזור בעוד שבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שק היריון ללא עובר. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2013סיגל שלום,מועד ההריון שלך מחושב לפי מועד ההחזרה +שבועיים -היינוהיום את בשבוע 5+4 ימים לכן בצעי עוד אולטרסאונד בעוד שבוע כדי לצפות בעובר +שק חלמון + דופק עוברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר' אשכנזי.
דנה14/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאשירה14/01/2013
שלום . יש אדם בעבודה שלי שכל היום צועק וכשהוא פונה אליי הוא גורם לי מעין מתח בגוף. העבודה היא בשיתוף פעולה איתו ככה שהוא חלק מהעבודה שלי. לאור הנסיון הקודם שלי שעברתי הפלה האם דבר זה יכול לפגוע ? אשמח שתרגיעו אותי רופאים יקרים ובנוסף האם מקלחות עם מים חמים זה בסדר? תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2013שלום שיר ,אין בעיה עם מיקלחת עם מיים חמים,מתח נפשי בעת ניסיונות לכניסה להריון אינו רצוי ,עלייך להעלות בפני אותו גורם בעבודה את המצוקה שלך ולנסות להגיע איתו להבנה למצבך,לא ניתן לעמוד את ההשפעה המצטברת של מתחים נפשיים על תוצאות הכניסה להריון והשמירה עליו ,בכל מקרה ההשפעה השלילית מוכרת וידועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין וקבלת מחזורזוהר14/01/2013
שלום... מאחר ולא הייתה החזרה והקפאתי את העוברים הורו לי להפסיק את האנדומטרין, מתי צפויה להגיע הוסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנדומטרין וקבלת מחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2013שלום,המחזור צפוי כ-14 יום מיום הזרקת האוביטרל,ובמידה ומדובר במחזור יפול בטיפול הורמונלי תחליפי המחזור עשוי להופיע תוך 3-6 ימים מהפסקת נרות הפרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! רק מה הכוונה ב..
זוהר14/01/2013טיפול הורמונלי חליפי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא בטוחה אם הבנתי נכון
זוהר14/01/2013הייתי אמורה לעבור החזרה אתמול אבל בגלל גירוי יתר דחינו את זה , והפסקתי פשוט לקחת את התרופות שכללו את הנרות הנ"ל..אני לא מקבלת שום תרופה אחרת במקום. ואת האוביטרל עשיתי בדיוק לפני שבוע, זה כאילו כמו מחזור רגיל, מחזור כשבועיים לאחר הביוץ(למרות שהביוץ יזום)??
סליחה על האורך ותודה רבה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני לא בטוחה אם הבנתי נכון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2013מאחר ועברת טיפול להשראת ביוץ הוסת תגיע כ-12-14 יום ממועד השאיבה של הביציות ללא קשר ללקיחת הנרות או לא ,ובכלל אם לא הייתה החזרה מדוע את צריכה לקחת נירות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי..תודה רבה..
זוהר15/01/2013יום אחרי השאיבה התחלתי לקחת נרות ועוד איזה כדורים כי הייתה אמורה להיות החזרה יומיים-שלושה אחרי, ובסוף ברגע האחרון באותו יום הוחלט לדחות את ההחזרה ולהקפיא מה שאפשר בגלל חשש לגירוי יתר.. ואז באותו יום פשוט הפסקתי עם הנרות כי לא היה צורך..
תודה רבה על המענה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאים-דחוף בבקשה.גל14/01/2013
שלום רב,
נושא :עוברים מוקפאים -
עברתי שאיבת בציות ומתוכם הצליחו להפרות 3 עוברים - מכיוון שהפרוגרסטרון היה גבוה הרופא שלי המליץ לחכות עד המחזור הבא ולעשות ההחזרה על ביוץ עצמוני.
אתמול עשיתי בדיקת דם והתוצאה:
EST-960
PRO-4
LH-25
עשיתי בדיקת אולטרסאונד אצל הרופא והוא אמר שאני מבייצת - אבל קבע לי את ההחזרה ליום חמישי - השאלה שלי האם זה לא מאוחר האם יום חמישי זה בסדר? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת עוברים מוקפאים-דחוף בבקשה. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2013סיגל שלום
אכן עליית ה-LH שלך אתמול מצביעה על אפשרות שהביוץ שלך עומד להתרחש תוך 24 שעות,מועד ההחזרה מתואם עם יום ההקפאה של העוברים(כנראה שהעוברים שלך הוקפאו ביום 3 להתפתחותם) ולכן נקבע שההפשרה וההחזרה צריכים להתבצע ביום ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאדנית14/01/2013
האם מקלחות חמות לא יכולות להזיק? ואם העבודה שלי היא קצת תחת לחץ האם זה לא מזיק? לפני שנה וחצי היה הריון שבוע והוא נפל ביום שטיילתי כל היום? האם טיול יום שלם אכן יכול להזיק?
בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2013שיר שלום
ההנחיה בהריון להתנהל באופן שיגרתי ורגיל,אולם בכל מקרה יש להימנע מפעילות עודפת ,ופעילות ספורטיבית אירובית,באשר למצב הנפשי כדאי להקל והוריד מתחים בזמן ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)