מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהשיר27/01/2013
עברתי שאיבה אבל בגלל גרוי יתר אז לא יהיה החזרה איזה באסה חבל על הזמן......... אז אני צריכה להפסיק עם הקרינון שלקחתי יום אחרי השאיבה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' שלמה משיח27/01/2013כן בהחלט. אין להתייאש-העוברים יוקפאו ויוחזרו בעתיד ללא סיכון של גרוי יתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןרויטל27/01/2013
שלום לאחר בדיקת ביוץ ביתית היהו 2 פסים ב 17-1
18-1 בודאות
מתי אפשר לבצע בדיקה לגילוי הריון??
האם זה 90 שכן בהנחה שהיה ביוץ ודאי ושהזרע תקין??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - תגובה
פרופ' שלמה משיח27/01/2013כדאי חבצע בדיקת דם כמותית (לבטא).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFנטע27/01/2013
מיום הראשון למחזור עד תאריך החזרת העוברים כמה זמן עובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF - תגובה
פרופ' שלמה משיח27/01/2013תלוי בתגובתך לטיפול ההורמונלי: בד״כ בין 10-12 יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריותטליה27/01/2013
שלום, רציתי לדעת איזה אופציות קיימות כאשר יש אשכים קטנים באולטרסאונד, ספירת זרע גבולית עד נמוכה אצל בעלי. אצלי בדיקות דם , וצילום רחם תקינים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות - תגובה
פרופ' שלמה משיח27/01/2013לא פרטת מה התוצאות של בדיקת הסרע: אם הבדיקה גרועה אז מוטב לעבור להםריה חוץ גופית ואם סבירה אז ניתן לנסות כמה מחזורים עם השבחת זרע והזרקה תוך רחמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לינאה ניגרהאינגה27/01/2013
האם יש סיבה אחרת להופעת לינאה ניגרה או רק הריון? ואם רק בהריון יכול להיות בשבועות הראשונים של ההריון? תודה מראש על המענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לינאה ניגרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/01/2013מילבד בהריון לקיחת גלולות וחשיפה לשמש יכולים לעורר את המלנוציטים האחראים יגמנטציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה ברשותך לגבי הפס
אינגה27/01/2013אני לא משתמשת בגלולות ולא נחשפתי לשמש כמעט שנה... עברתי הריון לפני 9 שנים ומאז הלידה הפס נעלם... ועכשיו שוב הופיע...... ממה נובע בעיה הורמונלית נדירה? יכול להיות קשור להיסטרוסקופיה ניתוחית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד שאלה ברשותך לגבי הפס - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/01/2013אין שום קשר בין היסטרוסקופיה ניתוחית ופיגמנטציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד שאלה ברשותך לגבי הפס - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/01/2013אין שום קשר בין היסטרוסקופיה ניתוחית ופיגמנטציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהן וIVFשרון26/01/2013
שלום רב,
אני חולת קרוהן המטופלת באימוראן כ-8 שנים.
לפני כשנה עברתי טיפול הפריה חוץ גופית, במהלכו קיבלתי קרינון (לאחר ההחזרה) שגרם לשלשולים קשים מאוד מיד עם האכילה, שנפסקו ברגע שחדלתי לנטול אותו.
לפני מספר חודשים עברתי החזרה של עוברים מוקפאים, והתופעה חזרה על עצמה במדויק, הפעם עם אנדומטרין.
רופאת הגסטרו שלי לא קושרת את השלשולים לקרוהן אלא לטיפול ההפריה. עם זאת, ברור שלא אוכל להמשיך לטיפול הבא מבלי שאבין כיצד עלי להתמודד עם הבעיה.
האם הפתרון הוא לקחת אימודיום באופן קבוע מההחזרה ועד לבדיקת הבטא? או שמא עדיף להיזון רק מאבקה דוגמת מודולן בתקופה הזו?
אשמח מאוד אם תוכלו לסייע, גם אם בהפניה לרופא בעל ניסיון בקרוהן תחת IVF שיוכל ללוות אותי בתהליך הלא פשוט הזה.
תודה רבה מראש,
שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרוהן וIVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/01/2013שלום שרון,לאחר טיפול IVF ,שאיבת זקיקים,החזרה,ישנו ריגוש יתר של האגן בעקבות הנוזלים והדימום אפילו מזערי לאחר השאיבה,הגופיפם הצהובים מתמלאים דם,וישנו גודש דם אגני,כל אלה פועלים על האגן ואבריו בינהם המעי ושלפוחית השתן וגורמים לגירוי יתר של איברים אלו ,מצב העלול לגרום לדחיפות ותכיפות יתר של השתן,ופעילות יתר של המעי,וכאשר מדובר במעי רגיש במיוחד כמו במחלת קרון ההשפעה בולטת יותר ומתבטאת בשישלשולים וכאבי בטן.
הדרך להתמודד היא נטילת תרופה ספסמלגטית למשך מספר ימים לאחר השאיבה,כולל כלכלה עוצרת הכוללת סיבים או דומיהן,באשר לתכשירי הפרוגסטרון בד״כ האפקט שלהם עוצר,אולי השימוש הוגינלי גורם אף הוא לרגישות,ניתן להשתמש בתחליפים אורלים,או בזריקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר שאיבהנועם26/01/2013
שלום לרופאים
אני יומיים אחרי שאיבה אתמול היו לי כאבים לקחת אקמול ועבר
עכשיו הכאבים שוב חזרו וגם הבטן קצת נפוחה.
מתי אני צריכה ללכת לבדוק את זה ? והאם זה תקין אם אקמול עוזר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר שאיבה - תגובה
פרופ' שלמה משיח26/01/2013אם הכאבים נסבלים וחולפים עם אקמול אז זה רגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' -כמה ימים זה אמור להימשך
נועם26/01/2013?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון מחרטל26/01/2013
הי בת 32 היום אני 12 יום אחרי החזרת שני עוברים טריים מחר אעשה בדיקת בטא שבעזרת השם תצא תקינה הלוואי הלוואי.רשמתי לכם שביום חמישי עשיתי בדיקת שתן ויצא קו חלש ורשמתם כנראה הריון,הלוואיבעה,כמו כן היה לי גירוי יתרקל.הבטן עדיין נפוחה.מהבוקר אבל יש לי כמו לחץ במפשעה לחץ לא כאב אי נוחותבקו המפשעה כיוון בטן תחתינה זה הגיוני??אנא עזרתם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת הריון מחר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/01/2013גלי ,למרות שאינני נוטה לסמוך על תסמינים,אולם העובדה שלפני יום היתה בדיקה איכותית חיובית יתכן שבכל זאת מדובר בהריון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה עם ברונכיטבמ26/01/2013
שלום,
אתמול בצהרים התחילו לי סימנים של שפעת (חום וכד') במקביל לברונכיט (שאני סוחבת כבר שבועיים). לא הסכמתי לקחת אנטיביוטיקה עד לשאיבה, אבל אני דואגת שמחר לא יסכימו לעשות לי את הפרוצדורה.
א. האם אכן יעשו בעיות בגלל הקירור?
ב. האם למרות דרישת הצום מותר לי לקחת אקמול בבוקר להוריד חום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאיבה עם ברונכיט - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/01/2013שלום ,קודם כל את יכולה לקחת אנטיביוטיקה וישנם תכשירים אנטיביוטים המותרים בהריוןועשויים להועיל במצבך,ניתן לקחת נר להורדת החום,ובאשר למצבך המרדים יצטרך לבצע הערכה על מנת שלא תסתבכי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבה עם ברונכיט
במ27/01/2013תודה לך,
הגעתי באמת עם חום וברונכיט. עשו לי אינהלציה ונתנו לי אנטיביוטיקה לוריד, אבל עשו לי את השאיבה. כל הכבוד להם. צוות מקסים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאיבה עם ברונכיט - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/01/2013בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הזרעה שאלה דחופהרחל26/01/2013
שלום,
לאחר טיפול בפיורגון, ביום שני בבוקר ביצעתי אולטרסאונד ונראו 3 זקיקים בגדלים 18, 15 ו-14. אסטרדיול 2300 ופרוגסטרון 1.7. זריקת אוביטרל באותו יום בערב, למחרת בערב הזרעה (לאחר 24 שעות). האם יתכן ושלושת הזקיקים הבשילו עד הביוץ והזרעה?
ביום ההזרעה הייתה הכתמה קלה בניגוב אשר עברה ולאחר כ - 2 יממות חזרה שוב, כלומר ביום חמישי ושישי. אני לוקחת תמיכה של קרינון. יש סיבה לדאגה? ממה יכולים לנבוע ההכתמות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר הזרעה שאלה דחופה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/01/2013שלום רחל במצבך הייתי עושה שתי הזרעות עוקבות (יום אחרי יום)שעשויות לכסות יותר טוב את טווח הביוץ של כל הזקיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיבות לקיחת התרופות בזמנים קבועיםאורטל26/01/2013
שלום רב.
לפני שלושה שבועות הוחזרו לרחמי 3 עוברים מוקפאים. בשבוע שעבר עברתי שתי
בדיקות ביתא. אחת ביום ראשון (שבועיים מההחזרה) והשניה ביום חמישי האחרון. שתיהן היו חיוביות לשמחתי.
מדי פעם יש לי הפרשות חומות ולפני זמן קצר היה לי דימום (פוסק) עם גוש בגודל של מטבע של שני שקל. רציתי לשאול מה זה יכול להיות והאם יש סיבה לפנות לבי"ח?
שאלה נוספת שרציתי לשאול: מה החשיבות של לקיחת התרופות ההורמונליות (הן בבליעה והן ואגינלי) בשעות קבועות? אני משתדלת לקחת אותן בשעות קבועות אבל לא תמיד זה מסתדר, בעיקר בסופי שבוע.. האם יכול להיות קשר בין זה לבין הדימום וההפרשות?
אודה על תגובתכם המהירה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיבות לקיחת התרופות בזמנים קבועים - תגובה
פרופ' שלמה משיח26/01/2013לא מסרת מה תוצאות בדיקות הבטא-לפי זה ניתן לקבוע אם ההריון מתפתח טוב.
אין בעיה לקחת את התרופות לאו דווקא בדיוק באותן שעות אבל בערך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט התוצאות
אורטל26/01/2013שלום פרופ' משיח.
תודה רבה על תגובתך המהירה.
לשאלתך, תוצאות הבדיקה הראשונה: 852 IU/L
תוצאות הבדיקה השניה מלפני יומיים (4 ימים לאחר מכן): 7475 IU/L
אולם הדימום שעליו דיברתי היה היום ולכן רציתי לשאול האם יתכן שמה שראיתי היה אחד משלושת העוברים שלא נקלט?
תודה מראש, אורטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות???26/01/2013
שלום,
אני בת 26 ויש לי בן זוג הרבה שנים, כבר כשלוש שנים אנו מקיימים יחסי מין ללא הגנה מסיבות רפואיות, השמירה היחידה היא ספירת ימים ( בערך) ושהוא גומר בחוץ. כרגע אנחנו לפני חתונה ורוצים להביא ילדים בקרוב האם צריכה להיות סיבה לבידיקת פוריות שכן עד עכשיו לא נכנסתי להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/01/2013שלום,לאור סיפורך הייתי ממתין 3-6 חודשים של יחסים בילתי מוגנים ואם לא תהרי כדאי שבן הזוג יבצע בדיקת זרעואת תבצעי מעקב זקיקים ובדיקת דם לפרוגסטרון ביום ה-21למחזור המעידה על ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הזרעה שאלה דחופהרחל26/01/2013
שלום,
לאחר טיפול בפיורגון, ביום שני בבוקר ביצעתי אולטרסאונד ונראו 3 זקיקים בגדלים 18, 15 ו-14. אסטרדיול 2300 ופרוגסטרון 1.7. זריקת אוביטרל באותו יום בערב, למחרת בערב הזרעה (לאחר 24 שעות). האם יתכן ושלושת הזקיקים הבשילו עד הביוץ והזרעה?
ביום ההזרעה הייתה הכתמה קלה בניגוב אשר עברה ולאחר כ - 2 יממות חזרה שוב, כלומר ביום חמישי ושישי. אני לוקחת תמיכה של קרינון. יש סיבה לדאגה? ממה יכולים לנבוע ההכתמות?
לאחר הזרעה שאלה דחופה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/01/2013רחל שלום ,יתכן והטיפול היה יעיל יותר אם היו מבוצעים שתי הזרעות בימים עוקבים יום אחרי יום,ובאופן הזה היה ניתן כיסוי הולם יותר גם לזקיקים הקטנים יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפני IVFכרמית26/01/2013
שלום, אני בת 34 ובעיצומן של בדיקות לפני תחילת תהליך IVF. התחלתי לנטול תרופה בשם צ'מפיקס להפסקת עישון. רציתי לדעת אם יש סיכון בנטילת התרופה לפני תחילת התהליך/ במהלך הריון
תודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לפני IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/01/2013כרמית שלום באשר להשפעת הצ'מפיקס על הריון ,הנקה ופריון ראוי לזכור את העובדות הבאות:
הריון:אין מידע מספיק על ההשפעה בהריון הומאני,לעומת זאת נצפו פגיעות בבעלי חיים,לכן התכשיר בשלב זה אסור בהריון.
הנקה:החומר הפעיל varenicline מופרש בחלב כך שצריך לשקול את יתרון ההנקה עבור התינוק והתועלת של לקיחת התכשיר עבור האם מול הסכנות המזעריות לעובר.
פריון:אין עבודות קליניות המצביעות על פגיעה אפשרית בפוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלה לגבי החזרת עובריםשרית26/01/2013
בהמשך לשאלתי האם צריך זריקת אוביטרל,אני לא אחרי שאיבה,יש לי עוברים מוקפאים מלפני הרבה זמן וההחזרה אמורה להתבצע ביום ראשון. אני לוקחת מדבקות אוורל ואוטורוגסטן . תודה על התיחסותכם ויום נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה לגבי החזרת עוברים - תגובה
פרופ' שלמה משיח26/01/2013אין צורך באוביטרל כי התכנון שלך הוא במחזור מלאכותי בו לא גורמים לביוץ
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)