מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפרשות חומותז.25/12/2012
בוקר טוב, אני באמצע שבוע 8 לאחר הפריה. בעקבות דימום,מטופלת בשני נרות פרוגסטרון ביום למשך חודש. הדימום אמנם פסק אחרי יומיים, אבל מאז כל הזמן יש לי הפרשות חומות(גם בניגוב)ותחושה של רטיבות. הבדיקה אתמול הייתה לשמחתי תקינה.האם זו תופעה ידועה? האם זה יימשך עוד הרבה זמן? או שאולי פשוט להתעלם בגלל שהבדיקות ממשיכות להיות תקינות?
בנוסף-האם מותר לקחת תרופה לצינון בהריון, מעבר לאקמול?
תודה רבה ויום נעים, ז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרשות חומות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/12/2012שלום ,לעיתים ישנו אירוע דימומי בהריון החולף מעצמו,מאחר והבדיקה שעברת תקינה והרופא לא מצא כל בעייה ,אינני רואה סיבה לדאגה ,ובשלב זה ניתן להתעלם מהתופעהעד שתעלם לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון פסיבישואלת25/12/2012
האם שהייה של שעתיים בחדר סגור בו אנשים מעשנים
יכול לפגוע בהשתרשות לאחר החזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עישון פסיבי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/12/2012קרן שלום ,נזקי העישון הפסיבי נגרמים לאחר חשיפה ממושכת ועלולים לפגוע בכל שלב של ההליך הפריוני כולל ההשתרשות ,אולם חשיפה קצרת מועד חסרת חשיבות במובן הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכתמות בביוץנועה24/12/2012
שלום אני בת 28 מנסה להכנס להריון שנה וחצי בטיפולי הזרעות החודש לקחתי הפסקה.
לפי החישוב שלי יום רביעי אמור להיות לי הביוץ היום בבוקר ראיתי הכתמות קלות שנמשכו לאורך כל היום
זה אומר שאני צריכה לקיים יחסים היום? יכול להיות שהביוץ כבר התרחש ופספסתי?
אני רוצה לציין שצילום והיסטרוסקופיה תקינים
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכתמות בביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/12/2012נועה שלום,אם אכן קיים סיכוי שאת בביוץ כדאי לקיים יחסים,ואם את לא בביוץ לא יגרם כל נזק מקיום יחסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםשרון24/12/2012
שלום לרופאים
בבדיקה מעקב ביום מחזור 8
התגלו 2 ציסטות גבול 23 ממ בכל צד
בצד שמאל היא מופיעה כבר כמה מחזורים רצופים
אני כרגע בהפסקה כבר 10 חודשים מ Ivf
נשלחתי לאולטראסאונד אגן קטן + דופלר
ולבדיקת דם שהתוצאות:
C125 - 10.2 u/ml
CEA - 1.5 ng/ml
האם זה תקין??
האם יש לזה קשר לרזרבה שחלתית נמוכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת דם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/12/2012שלום ,בדיקות הדם שלך תקינות,באשר לרזרבה השחלתית ,אין מספיק נתונים לקבוע אם מדובר ברזרבה שחלתית נמוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקנקיה מבושלת למחצהציקי24/12/2012
שלום, אני בשבוע 5 ומתוך הרגל אכלתי בחוץ נקנקיה מבושלת למחצה עם רוטב איולי... לא שמתי לב... ועכשיו אני בסרט... קראתי על חיידק הליסטריה ואני מאוד מפחדת.
האם יש סיכוי להידבקות? אם אקיא - זה יעזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נקנקיה מבושלת למחצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/12/2012ציקי שלום
ליסטריוזיס היא מחלה הנגרמת ע" החיידק ליסטריה מונוציטוגנס (Listeria Monocytogenes) היכולה לעבור גם באמצעות מזון מזוהם ,החיידק אינו תוקף בדרך כלל אנשים בריאים,כשליש מהאוכלוסייה הם נשאים של החיידק ההיארעות של המחלה בעולם היא נמוכה ביותר ועומדת על 5-2 מקרים למיליון איש ,מרבית מקרי המחלה מופיעים בעונת הקיץ,בנסיבות אלו סביר להניח שהסיכוי שנדבקת נמוך ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום!הבטא תקינה אך יש לי התכצויות בשרונה24/12/2012
טבור מזה יכול להיות? הבטא הראשונה תקינה ביום חמישי בטא שניה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שרונה24/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שלום!הבטא תקינה אך יש לי התכצויות ב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/12/2012אודליה שלום,מדובר קרוב לודאי מהקרנה של כאב לאזור הטבור מאזור האגן,בכל מקרה מה שחשוב הוא שהביטה הראשונה תקינה ובתקווה שהביטה ביום חמישי תעלה לפי הציפיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהאני24/12/2012
האם יש בעיה לאחר החזרת עוברים לעלות מדרגות (כ- 20 מדרגות) ולרדת באותו יום של ההחזרה ובימים שני שלישי........להחזרה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/12/2012שלום,אין כל בעיה עם עליית המדרגות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מתרחשת השרשה?שירלי24/12/2012
כמה זמן אחרי החזרת עוברים (בתהליך של IVF) מתרחשת ההשרשה? במידה והיא מצליחה כמובן.
קראתי במקום אחד שזה 48-72 שעות אחרי ההחזרה ובמקום אחר שזה 5-7 ימים.
?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתי מתרחשת השרשה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/12/2012מועד ההשרשה
ההשרשה מתרחשת בשלב בו העוברים מגיעים לשלב הקרוי בלסטוציסט ומשילים את המעטפת שלהם,בד"כ 5-6 ימים לאחר שאיבת הביציות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןשירלי24/12/2012
שלום רב,
ביום ראשון ה 16 לחודש שאבו לי ביציות וביום רביעי ה 18 לחודש החזירו לי שני עוברים.
מיום שישי ה 21 לחודש יש לי כאבי בטן.
אלו לא כאבי בטן של מחזור אלא דומים לקילקול קיבה והבטן נפוחה מאוד. כמו כן יש לי צרבות.
חשבתי אולי יש לי וירוס בטן או אולי משהו שאכלתי - אבל זה כבר 4 ימים ולא עובר..
יש מצב שזו תגובה לא טובה לפרוגסטרון שלוקחת פעמיים ביום?
זה בטח מוקדם מדי כדי להיות סימפטום של הריון... לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי בטן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/12/2012שני שלום ,קרוב לודאי שמדובר בתגובה שחלתית והורמונלית לאחר השאיבה,ואולי הסנונית הראשונה המבשרת הריון -ימים יגידו,יחד עם זאת אם תהייה החמרה במצבך עלייך לפנות לביקורת רפואית לשלול גירוי יתר שחלתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוניםנטע24/12/2012
בת 37 לאחר ארבע הזרעות כושלות מתורם הוחלט לעבור להפרייה. התחלתי פרוטוקול ארוך עם דקפפטיל, לאחר תשעה ימי הזרקה קיבלתי ווסת, תוצאות ביום השני הן אסטרדיול 151 פרוגסטרון 3.5 ו-fsh 8.6, התחלתי בהזרקת גונאל 450 למשך ארבעה ימים, במקביל בשל תופעות לוואי לא פשוטות ירדתי לחצי מזרק של דקאפפטיל. רציתי לשאול האם חצי המינון יכול להוות בעייה בדיכוי הביוץ העצמוני? או שזה בסדר? אגב, במהלך ההזרעות המינון היחיד שהוביל לשניים-שלושה זקיקין מובילים היה גונאל 274, תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיספסתם אותי
נטע25/12/2012תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינונים - תגובה
פרופ` דוד בידר25/12/2012חצי מינון דקפפטיל זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מינונים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/12/2012סיוון שלום ,הגישה הטיפולית הזו נעשית קרוב לודאי עקב העובדה שהתגובה השחלתית שלך פושרת ולפיכך הרופא שלך מאזן בין הגירוי לדיכוי כדי להשיג את מטרתו,כל הסיכויים שהדבר יעלה בידו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות אחרי החזרת עובריםא.ק.24/12/2012
לרופאים שלום.
בתאריך 11/12/12 (יום שלישי) עברתי שאיבה וב- 13/12/12 הוחזרו 3 עוברים. מקבלת אנדומטרין 3 - נר אחד 3 פעמים ביום. מיום שלישי ה- 18/12/12 בערך התחילו לי יחד עם הפרשות שאריות של הכדור גם הפרשות חומות בהירות בכמות מועטה ונמשך עד היום (מחר בדיקת בטא). ממה זה נובע? בנוסף בערך ממועד השאיבה ועד שלשום היה לי גודש בחזה והחזה ממש כאב - היום כמעט הכל עבר - מה ההסבר לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרשות חומות אחרי החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/12/2012שלום,יתכן והנרות גרמו לגירוי מקומי של צואר הרחם ,יתכן ותחושת הירידה של הגודש בחזה יהנה סובייקטיבית או מבשרת קבלת מחזור קרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך - מה עוד ניתן לעשות?
א.ק.25/12/2012לצערי קיבלתי תשובת בטא שלילית. אני בת 31, פוליציסטית, בעברי הריון כימי לפני 4 שנים והריון אקטופי אחרי טיפול באיקקלומין והזרעה - לפני 3 שנים שלאחריו עברתי צילום רחם שפרט למעבר מינימלי בחצוצרה בה היה ההריון האקטופי - הכל תקין. עברתי היסטרוסקופיה - נפתחו הדבקויות שהיו בצוואר הרחם ופרט לכך הכל תקין, עברתי בירור קרישיות - Beta 2 glycoprotein חיובי (אם כי די גבולי) בעקבות כך מקבלת קלקסן מיום החזרת עוברים. קריוטיפ שלי ושל בעלי תקין, זרע - תקין. עברתי עד עכשיו 4 החזרות טריים (האחרונה מביניהם ביחידה אחרת) ו-3 קפואים - שום דבר לא נקלט - הכל בפרוטוקול קצר. עצתכם - אילו עוד בדיקות ניתן לעשות על מנת לבדוק מדוע העוברים לא משתרשים? מרגישה מיואשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
א.ק.25/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך - מה עוד ניתן לעשות? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/12/2012שלום,יש לשקול ביצוע צילום רחם חוזר,היות ואם במשך הזמן החצוצרה הבעייתית נחסמה ונגרם הידרוסלפינגס הדבר מפחית ב-50% את ההיקלטות להיריון מ-IVF
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלשות משמעותית בבחילות הריוןעינב2924/12/2012
שלום,
אני בשבוע 7 לאחר IVF ראשון.
לפני כשבוע עשיתי US וראו דופק.
במשך שבועיים סבלתי מאוד מבחילות לאורך כל היום ולפני יומיים פחתו הבחילות באופן משמעותי מבלי שעשיתי משהו מיוחד. אני עדיין לא יכולה לשתות או לאכול הרבה דברים אך כבר לא מרגישה את הבחילות באותה עצמה שהיו (ישנה בחילה קלה מאוד שמלווה אותי לאורך כמעט כל היום).
האם זה יכול להעיד על בעיה בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החלשות משמעותית בבחילות הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/12/2012שלום עינב,טבעם של בחילות בהריון להחלש,במידה וקיבלת טיפול הורמונלי תמיכתי והפסקת אותו את מרגישה הקלה מסויימת בתסמינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עדיין עם תמיכה הורמונאלית
עינב2924/12/2012ממשיכה ללא שינוי עד סוף שבוע 8.
תודה על התשובה המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכוי המערכת- פרווטקול ארוכשקד24/12/2012
הי, אני בפרוטוקול ארוך לאחר 10 ימים של דקפפטיל 0.1 כל יום 10 ימים כאמור. היום בדיקת דם הראתה כי אין זקיקים בשחלות, רירית 6 ממ, יש נוזל כמות בינונית, בדיקות הדם מראות כי אסטרגיול 393 ופרוגסטרוןו 77. האם ההורמונים לא היו אמורים להיות ברמה מינימלאית?כמו כן יש לי עדיים הפרשת חומות כאלו בניגוב.
מה זה אומר שמצד אחד בתמונת אולטרסאונד אין זקיקים והרירית דקה וההורמונים לא ירדו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דיכוי המערכת- פרווטקול ארוכ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/12/2012שלום,יש להמשיך בדיכוי ההורמונלי(דקפפטיל) עד לקבלת ערכים נמוכים יותר של אסטרוגן ,ופרוגסטרון-קרוב לודאי שהמטרה תושג תוך מספר ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפלרונית24/12/2012
בוקר טוב,
מתי המועד הרצוי לעשות בדיקת פיפל?
וסת אחרונה ב-12.12.12 מתי כדאי לעשות?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפל - תגובה
פרופ` דוד בידר24/12/2012רצוי לעשות פעמיים לפני הוסת שבה מחליטים על הטיפול.
אם את מתכננת להתחיל בוסת הבאה תעשי אחרי 14 יום ו 21 מהוסת של 12.12* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
רונית24/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלחת חמה אחרי החזרהשיר24/12/2012
שלום רב.
האם מותר ב 12 ימים של אחרי ההחזרה של העוברים
להתקלח במים חמים?
לא רותחים אבל חמים. אפשר?
תודה לכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מקלחת חמה אחרי החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/12/2012שלום שיר ,אין כל בעיה עם מקלחת חמה לאחר החזרת עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)