מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מינוניםנטע24/12/2012
בת 37 לאחר ארבע הזרעות כושלות מתורם הוחלט לעבור להפרייה. התחלתי פרוטוקול ארוך עם דקפפטיל, לאחר תשעה ימי הזרקה קיבלתי ווסת, תוצאות ביום השני הן אסטרדיול 151 פרוגסטרון 3.5 ו-fsh 8.6, התחלתי בהזרקת גונאל 450 למשך ארבעה ימים, במקביל בשל תופעות לוואי לא פשוטות ירדתי לחצי מזרק של דקאפפטיל. רציתי לשאול האם חצי המינון יכול להוות בעייה בדיכוי הביוץ העצמוני? או שזה בסדר? אגב, במהלך ההזרעות המינון היחיד שהוביל לשניים-שלושה זקיקין מובילים היה גונאל 274, תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיספסתם אותי
נטע25/12/2012תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינונים - תגובה
פרופ` דוד בידר25/12/2012חצי מינון דקפפטיל זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מינונים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/12/2012סיוון שלום ,הגישה הטיפולית הזו נעשית קרוב לודאי עקב העובדה שהתגובה השחלתית שלך פושרת ולפיכך הרופא שלך מאזן בין הגירוי לדיכוי כדי להשיג את מטרתו,כל הסיכויים שהדבר יעלה בידו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות אחרי החזרת עובריםא.ק.24/12/2012
לרופאים שלום.
בתאריך 11/12/12 (יום שלישי) עברתי שאיבה וב- 13/12/12 הוחזרו 3 עוברים. מקבלת אנדומטרין 3 - נר אחד 3 פעמים ביום. מיום שלישי ה- 18/12/12 בערך התחילו לי יחד עם הפרשות שאריות של הכדור גם הפרשות חומות בהירות בכמות מועטה ונמשך עד היום (מחר בדיקת בטא). ממה זה נובע? בנוסף בערך ממועד השאיבה ועד שלשום היה לי גודש בחזה והחזה ממש כאב - היום כמעט הכל עבר - מה ההסבר לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרשות חומות אחרי החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/12/2012שלום,יתכן והנרות גרמו לגירוי מקומי של צואר הרחם ,יתכן ותחושת הירידה של הגודש בחזה יהנה סובייקטיבית או מבשרת קבלת מחזור קרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך - מה עוד ניתן לעשות?
א.ק.25/12/2012לצערי קיבלתי תשובת בטא שלילית. אני בת 31, פוליציסטית, בעברי הריון כימי לפני 4 שנים והריון אקטופי אחרי טיפול באיקקלומין והזרעה - לפני 3 שנים שלאחריו עברתי צילום רחם שפרט למעבר מינימלי בחצוצרה בה היה ההריון האקטופי - הכל תקין. עברתי היסטרוסקופיה - נפתחו הדבקויות שהיו בצוואר הרחם ופרט לכך הכל תקין, עברתי בירור קרישיות - Beta 2 glycoprotein חיובי (אם כי די גבולי) בעקבות כך מקבלת קלקסן מיום החזרת עוברים. קריוטיפ שלי ושל בעלי תקין, זרע - תקין. עברתי עד עכשיו 4 החזרות טריים (האחרונה מביניהם ביחידה אחרת) ו-3 קפואים - שום דבר לא נקלט - הכל בפרוטוקול קצר. עצתכם - אילו עוד בדיקות ניתן לעשות על מנת לבדוק מדוע העוברים לא משתרשים? מרגישה מיואשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
א.ק.25/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך - מה עוד ניתן לעשות? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/12/2012שלום,יש לשקול ביצוע צילום רחם חוזר,היות ואם במשך הזמן החצוצרה הבעייתית נחסמה ונגרם הידרוסלפינגס הדבר מפחית ב-50% את ההיקלטות להיריון מ-IVF
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלשות משמעותית בבחילות הריוןעינב2924/12/2012
שלום,
אני בשבוע 7 לאחר IVF ראשון.
לפני כשבוע עשיתי US וראו דופק.
במשך שבועיים סבלתי מאוד מבחילות לאורך כל היום ולפני יומיים פחתו הבחילות באופן משמעותי מבלי שעשיתי משהו מיוחד. אני עדיין לא יכולה לשתות או לאכול הרבה דברים אך כבר לא מרגישה את הבחילות באותה עצמה שהיו (ישנה בחילה קלה מאוד שמלווה אותי לאורך כמעט כל היום).
האם זה יכול להעיד על בעיה בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החלשות משמעותית בבחילות הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/12/2012שלום עינב,טבעם של בחילות בהריון להחלש,במידה וקיבלת טיפול הורמונלי תמיכתי והפסקת אותו את מרגישה הקלה מסויימת בתסמינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עדיין עם תמיכה הורמונאלית
עינב2924/12/2012ממשיכה ללא שינוי עד סוף שבוע 8.
תודה על התשובה המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכוי המערכת- פרווטקול ארוכשקד24/12/2012
הי, אני בפרוטוקול ארוך לאחר 10 ימים של דקפפטיל 0.1 כל יום 10 ימים כאמור. היום בדיקת דם הראתה כי אין זקיקים בשחלות, רירית 6 ממ, יש נוזל כמות בינונית, בדיקות הדם מראות כי אסטרגיול 393 ופרוגסטרוןו 77. האם ההורמונים לא היו אמורים להיות ברמה מינימלאית?כמו כן יש לי עדיים הפרשת חומות כאלו בניגוב.
מה זה אומר שמצד אחד בתמונת אולטרסאונד אין זקיקים והרירית דקה וההורמונים לא ירדו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דיכוי המערכת- פרווטקול ארוכ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/12/2012שלום,יש להמשיך בדיכוי ההורמונלי(דקפפטיל) עד לקבלת ערכים נמוכים יותר של אסטרוגן ,ופרוגסטרון-קרוב לודאי שהמטרה תושג תוך מספר ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפלרונית24/12/2012
בוקר טוב,
מתי המועד הרצוי לעשות בדיקת פיפל?
וסת אחרונה ב-12.12.12 מתי כדאי לעשות?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפל - תגובה
פרופ` דוד בידר24/12/2012רצוי לעשות פעמיים לפני הוסת שבה מחליטים על הטיפול.
אם את מתכננת להתחיל בוסת הבאה תעשי אחרי 14 יום ו 21 מהוסת של 12.12* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
רונית24/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלחת חמה אחרי החזרהשיר24/12/2012
שלום רב.
האם מותר ב 12 ימים של אחרי ההחזרה של העוברים
להתקלח במים חמים?
לא רותחים אבל חמים. אפשר?
תודה לכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מקלחת חמה אחרי החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/12/2012שלום שיר ,אין כל בעיה עם מקלחת חמה לאחר החזרת עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמועה או אמת?ענבל24/12/2012
שמעתי שעדיף ללדת בחודש שביעי או תשיעי אבל לא שמיני, האם זה נכון? ( אולי משהו עם התפתחות הריאות?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שמועה או אמת? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/12/2012לי שלום
השמועה היא סתם אגדה אורבנית,עדיףללדת בגיל הריון מתקדם יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמועה או אמת? - תגובה
פרופ` דוד בידר24/12/2012יש שמועה כזאת ולכן עדיף ללדת בחודש תשיעי וגם שמיני עדיף על שביעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםיעל24/12/2012
האם במהלך הריון אפשר לאכול סרדינים מקופסת שימורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ` דוד בידר24/12/2012אז איך רצית לאכול סרדינים?
אפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שלום - תגובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/12/2012שלום,מאכלי ים כמו סרדינים הינם מזינים ביותר מכילים ויטמינים,מינרלים,אומגה-3'S ופרוטאינים ,מאחר וכמות הכספית בסרדינים הינה נמוכה ניתן לאכול אותם בהריון בכמות מוגבלת,היות וישנה חשיבות באיזון צריכת מזון ממקורות שונים בזמן ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ אשכנזי
ענבל24/12/2012תודה על התגובה
וכן רציתי לדעת בגלל הכספית......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ בידר
ענבל24/12/2012בתור אחת שעברה הרבה הזרעות והפריות ושיש לה AMH מאוד נמוך ו FSH שעולה ויורד, ולבעלי יש וריקוצל..... אז עד שנכנסתי להריון( ובעבר גם היו הפלות) אני יעשה כל מה שצריך כדיי לשמור על ההריון ננוכחי וגם אם זה אומר לשאול שאלות קצת מטופשות. הוודאות עדיף על האי וודאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר24/12/2012כתבתי שאפשר וניסיתי לרומם את רוחך.
לאחר שהשגת הריון כה יקר כדאי גם קצת לחייך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאותי הצחקת פרופסור בידר
שירה24/12/2012כי הבנתי שאתה רוצה לעודד ולהעלות חיוך!!!! זה חשוב מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה היה בצחוק
מודאגת24/12/2012אני שנים כאן (לצערי)
לפרופ' בידר יש גם הומור
ומה רע בלצחוק?
העיקר הוא גם צחק וגם ענה על התשובה
היישר כח!!
מה היינו עושים בלעדי הרופאים המדהימים כאן!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר, או יש טעם, לעבור ממוגרפיהשלי24/12/2012
במירווח הזמן שבין טיפול ivf ל-ivf, ולהגביר הסיכון לגוף ע"י הקרינה, בנוסף להורמונים, בהפסקות? לאשה בת 43. שגם כך לא מגדלת הרבה זקיקים.
או להמתין לסוף הטיפולים? (כ-2-3). כי ברגע שמתחילים ממוגרפיה, צריך להתמיד כל שנה!! ואף פעם לא התחלתי, דווקא מחשש לקרינה.
יש מניעה לעבור זאת במהלך טיפולים?
האם הפניית רופא לבדיקה זו מתיישנת כשמתחילה שנה קלנדרית חדשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם אפשר, או יש טעם, לעבור ממוגרפיה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/12/2012שלום שלי ,את הממוגרפיה יש לבצע לפי הוראות הרופא ללא קשר לשנה הקלנדרית,ואין בעיה לבצעה בין הטיפולים ,באשר לקרינה היא מכוונת לאזור השדיים ואינה בעייתית לאזור השחלות,והאגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל והארכת מחזורחיה24/12/2012
שלום, אני מטופלת בדקפפטיל כבר השבוע השלישי, המחזור שלי נגמר כבר לפני קלושה ימים ועדיין יש דימומים אך חלשים במהלך היום, פעם פעמיים ביום. זה תקני? מתי הם. אמורים להיפסק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דקפפטיל והארכת מחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/12/2012שלום חיה ,לאחר הדיכוי הממושך ע"H הדקפפטיל הדמם יפסק מייד לאחר התחלת הגונדוטרופינים (הזריקות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עוד שאלה קטנה
חיה24/12/2012יש מצב שהדמם יפסק לפני תחילת השימוש בפיוריגון? (אני שואלת מטעמי שמירת טהרה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה, עוד שאלה קטנה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/12/2012חיה ,אפשרות זו גם קיימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתויקי23/12/2012
לפני 5 שבועות עברתי הליך גרידה בשבוע 10 (דופק העובר פסק), בת 43 לאחר הפריה ראשונה. במעקב אולטרסאונד אצל הרופא אחרי שבועיים מהגרידה הוא אמר שהוא רואה דם ברחם ורקמת הריון,
אני לא דיממתי כלל לאחר הגרידה. הרופא רוצה להמתין שיעברו 6 שבועות מהגרידה כדי להחליט מה לעשות.
1. האם זה אומר שאצטרך לעבור גרידה נוספת ושלא אקבל מחזור אחרי 6 שבועות, רציתי לחזור לטיפולי הפוריות (יש לי 3 עוברים מוקפאים) ?
2. האם אני צריכה כבר לחזור לטיפול של מומחה הפוריות וליידע אותו בכל, למרות שלא קיבלתי מחזור ולמרות שיש עדיין רקמת הריון ברחם (כרגע נמצאת במעקב של הגניקולוג שלי) ?
3. האם זה יעכב את המשך הטיפולים שלי ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
פרופ' שלמה משיח23/12/2012חשד לשארית ברחם דורש פעולה בהקדם. היות ועברו 5 שבועות מההפלה, הייתי מציע לפנות למומחה פוריות שיש לו גם מיומנות בהיסטרוסקופיה: אם אומנם יש שארית יש לסלקה בהקדם, רצוי בצורה עדינה ובאמצעות היסטרוסקופיה ולא בגריה. פעילות נכונה תמנע סכנה של היתדבקויות בחלל הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אנדומטריןmaya23/12/2012
שלום
היום עברתי החזרת עובר לרחם, הם החזירו לי רק עובר אחד כי לפי דעתם אני עדיין צעירה -בת 25- , האם הסיכוי הוא עדיין טוב כדי להיכנס להריון עם החזרת עובר אחד? למרות שהיו 8 הפריות? (עובי רירית הרחם 11.5)
שאלה אחרת: ביקשו ממני לא להטיל טבלית אנדומטרין לפני ההחזרה בבוקר, האם צריך לשים בערב? ביום השאיבה ביקשו ממני להטיל שתי טבליות אחת בבוקר והשנייה בערב.
מעריכה מאוד את תשובתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אנדומטרין - תגובה
פרופ' שלמה משיח23/12/2012בהיותך צעירה והיות והיו 8 עוברים- הסיכויים שלך להרות טובים מאד(כ-30 אחוזים). אנדומטרין נוטלים 2-3 ליום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה חוץ גופית - שניהקרני23/12/2012
שלום רב,
אני אחרי החזרה ראשונה של עוברים, טיפול ראשון שנכשל.
כמה זמן המתנה מקובל עד לסדרת טיפולים הבאה ?
האם אפשרי בווסת שמגיעה מייד אחרי התשובה השלילית ?
או שרצוי להמתין לווסת שאחרי חודש ?
הפריה חוץ גופית - שניה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/12/2012קרני שלום ,המלצת משרד הבריאות שהמירווח הרצוי בין טיפול לטיפול הינו 45 יום,לפיכך יש להערך בהתאם ולהתאים פרוטוקול טיפול הולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול שני אחרי נסיון שנכשל
קרני24/12/2012פרופ אשכנזי תודה רבה עבור התשובה.
מה בנוגע לגיל מבוגר ? 40 ? עדיין אותה המלצה של זמן המתנה בין טיפול אחד לשני ?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפול שני אחרי נסיון שנכשל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/12/2012קרני שלום ,בגיל מבוגר רצוי להתחשב בפוטנציאל התגובתי של השחלה והעומס הטיפולי,לכן במקרה זה השיקול אם לקצר את המירווח הטיפולי נתון בידי הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק בדרכי השתן בהריוןנועה23/12/2012
שלום עשיתי בדיקת שתן ואלו התוצאות
Urine culture
תהליך ממצא
C.F.U/mL 10000-100000
Culture positive
Strpe. agalactiae (Group B) .
Urine analysis
שם
בדיקה תוצאה תוצאה ביחס לטווח הנורמה הערות גרף טבלה
Glucose Normal mg/dL
Ketones NEG mg/dL
Protein 30 mg/dL
Blood 1.00 LARGE mg/dL
Leukocytes 500 LARGE Leu/uL
Nitrite NEG
pH 6.0
Urobilinogen Normal mg/dL
Bilirubin NEG mg/dL
מה זה אומר ?? אני בשבוע 10+4
אשמח לקבל את תגובתכם בהקדם האפשרי ותודה מראש
האם חיידק כזה מסוכן לעובר ??!? איך מטפלים בו ?!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיידק בדרכי השתן בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/12/2012נועה שלום ,תרבית השתן למיטב הבנתי חיובית בשיעור של 100000 חחדקים לסמ"ק שתן ,יש להציע טיפול מתאים להריון בהתאם לרגישות הספיציפית של החיידק לאנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה ולחץ דםkotenok23/12/2012
שלום לרופאים
בת 33, בריאה, לחץ דם תקין. אבל יש לי בעיה, שכשאני לחוצה, לחץ הדם שלי מרקיע שחקים. אמרו לי שיש לי "תסמונת חלוק לבן", אני נלחצת מעצם העובדה שאני צריכה לעבור בדיקה.אני עומדת בפני השאיבה הראשונה שלי מחר. מיותר להגיד, שאני מאוד לחוצה. מה יהיה, כאשר יבדקו לי את לחץ הדם והוא יהיה מאוד גבוה? האם יבטלו לי את השאיבה? אם איזה ערכי לחץ דם עדיין אפשר לבצע שאיבה בהרדמה? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאיבה ולחץ דם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2012שלום,המלצתי שתגיעי ליחידה מוקדם יותר ותשוחחי עם המרדים על בעיתך,קרוב לודאי שהוא יתן לך פרימדיקציה מתאימה שתאזן אותך לקראת השאיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבה ולחץ דם
kotenok23/12/2012תודה רבה לך על התגובה! האם לפני השאיבה, מוקדם בבוקר, אפשר לקחת תרופה צמחית מרגיעה דוגמת קלמנרבין (אפילו בלי מים), או שזה נחשב לשבירת צום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבה ולחץ דם - תגובה
ד''ר ישראל וגמן23/12/2012ראשית מותר לקחת תרופה מרגיעה בלי מיםואפילו עם טיפת מים זה לא יפריע להרדמהאם לאשתי כמות. אם תבואי מוקדם ותראי שאין מה לחשוש ענין השאיבה יעבור בקלות ויותר חשוב ענין מדידת לחץ הדם
בהצלחהוללא התרגשות מדברים שהם פשוטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)