מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרקת גונאל אף שעה לפני הזמןשיר24/12/2022
שלום,
האם זה בסדר להזריק גונאל אף שעה לפני השעה הקבועה שבה אני מזריקה? כלומר, בסביבות 8 וחצי במקום 9 וחצי בערב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בעיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא טוביםאפרת24/12/2022
שלום מהו טווח ערכי הבטא שנחשב משביע רצון לימים 12-14 לאחר החזרת עוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
100 יחידות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם וביוץ משועראלה22/12/2022
היי,בת 37 +2 מנסה לזהות מועד ביוץ.
מחזור כל 28-30 יום. לא נוטלת תרופות
לרוב מזהה ביוץ ביום ה13 למחזור החודש משום מה מתעכב.
בדיקת דם ב 20.12.22:
E2 587
Pro- 2.2
Lh-5.40
זקיק גודל 20 עובי 6
בדיקת ביוץ ביתית שלילית.
בדיקת דם 22.12:
E2-566
Pro-2.2
Lh- 6.10
בדיקת ביוץ ביתית בערב לראשונה פס ממש חלש.
החודש ממש חריג מבחינת ההתקדמות האיטית של הערכים .
מתי צפוי הביוץ? אני כבר ביום ה 13 למחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למחרת הבדיקה האחרונה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם וביוץ משועראלה22/12/2022
בדיקת דם ב 20.12.22:
E2 587
Pro- 2.2
Lh-5.40
זקיק גודל 20 עובי 6
בדיקת ביוץ ביתית שלילית.
בדיקת דם 22.12:
E2-566
Pro-2.2
Lh- 6.10
מתי צפוי הביוץ? אני כבר ביום ה 13 למחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למחרת הבדיקה האחרונה
בדיקת דם ב 20.12.22:
E2 587
Pro- 2.2
Lh-5.40
זקיק גודל 20 עובי 6
בדיקת ביוץ ביתית שלילית.
בדיקת דם 22.12:
E2-566
Pro-2.2
Lh- 6.10
למחרת הבדיקה האחרונה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לתורמת - האם ערכים תקינים?יעל22/12/2022
נמצאים בשלב,הכנת התורמת לשאיבה. התורמת בת 29.
הערכים שניתנו לנו
TSH 0.59
PRL 8.18
9-10 זקיקים בימין בגודל 17-18
8-9 זקיקים בשמאל בגודל 17-18
1. צריך לבדוק ערכים נוספים חוץ מ- Prl , Tsh ?
2. את השאיבה קבעו לעוד יומיים? זה לא מוקדם מדי? (צירפתי אולטרסאונד(
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים, כאב, נפיחות ואודם בפותשקד22/12/2022
שלום, חליתי בדלקת גרון והייתי עם חום גבוה
באותו היום החל לי כאב בפות שכולל נפיחות, אודם, כאב, שריפה בעת מתן שתן, שריטה בצד הפות ופצעים דמויי אפטה (שטוחים, קטנים ולבנים) והפרשה שמזכירה פטריה (לבנה ברקם קוטג). אין שינוי בריח.
אציין כי ביצעתי בדיקת דפ ואני שלילית למחלות מין (למעט הרפס שלא נבדקה, מעולם לא נדבקתי בנגיף).
בחודשיים האחרונים חוויתי פעמיים התפרצות של פטרייה בנרתיק, התסמינים היו שונים וקלים יותר (בעיקר גרד והפרשה ללא כאב או צריבה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לבצע בגיקת משטח ל-STD7
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קביעת מין ילוד לפי תזונהדנה22/12/2022
שמעתי שאם אוכלים כ 6 שבועות לפני הריון מוצרים עם אשלגן ונתרן הסיכוי ללידת בן גבוהה יותר ואם אוכלים מוצרי חלב הסיכוי לבת גבוה יותר
האם יש בזה הגיון? למשל במקרה של אכילת נתרן הביצית תמשוך את הזרע הזכרי.
האם נכון הדבר/התיאוריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי רירית הרחם בהחזרת עובר מוקפאטל22/12/2022
שלום,
יש לי מספר שאלות לגבי עובי רירית הרחם כשמדובר בהחזרת בלסטוציסט קפוא.
אנחנו מול פונדקאית בחו"ל והבנו שההחזרה נדחתה כי רירית הרחם לא הייתה בגודל הרצוי..כעת הפונדקאית מתחילה שוב בהכנה.
המידע מאוד מבלבל בעניין ואשמח להתייחסות על פי ניסיונך הקליני:
1. האם קיים איזשהו עובי רירית מוסכם שפחות ממנו - פשוט אין להחזיר את העובר? הבנתי שגם עם רירית דקה עדיין ניתן להצליח בהחזרה אם כי הסיכויים פחותים.
2. עד כמה מניסיונך עובי רירית יכול להשתנות בין 2 הכנות רציפות להחזרה אם אין הבדל בטיפול ההכנה? עד כמה סביר שבאופן מקרי הרירית לא התעבתה לעובי הרצוי ובפעם הבאה התוצאה תהיה בסדר?
3. ונניח שגם בהכנה הבאה הרירית לא התעבתה לעובי הרצוי - מהי לרוב הגישה הטיפולית - האם מחזירים את העובר בכל זאת?
ושוב - לא ברור לי מה זה "עובי רצוי" ועד ההגדרה הזאת גמישה בין מרפאות או רופאים.
השאלות הן אמנם לא מאוד ספציפיות כי אין לנו את הנתונים המאוד מדוייקים...מקווה שהשאלות ברורות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1. 6-6.5. 2.השיקול על מינון ואופן הטיפול נתון בידי הרופא המטפל 3.אם לא משיגים תוצאות ראויות יש לשקול החלפת פונדקאית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון, מתי ?יעל22/12/2022
הייי
שאלה לי ,
מתי הכי מוקדם אני יכולה לבצע בדיקת הריון
בהינתן העובדה שהוחזר לי עובר שהוקפא בגיל 5 ימים+עבר הפשרה שלושה ימים לפני ההחזרה הקודמת והוקפא חזרה .
אודה לעזרתך :) אני במתח.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
10 ימים מההחזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עם כאבים חזקים. החזרה אחרי שאיבהשרון21/12/2022
שלום
אני בשבוע 8 להריון, אחרי ivf
שאיבה בה נשאבו ארבע ביציות בלבד והוחזר אחד
הכאבים החלו לפני שגיליתי שאני בהריון
כאבי מחזור וגב תחתון חזקים
אין כרגע שום בעיה עם ההריון
יש לי שחלה מאוד מוגדלת
הבנתי שזה מהשאיבה
האם זה הגורם לכאבים? מתי השחלה תחזור לעצמה?
האם העובדה שאני עם הרבה תמיכה משפיעה? האם זה ימשיך כל עוד אני עם תמיכה?
אני ממש סובלת, חודש שלם עם תחושה של וסת שעומדת להגיע. אני גם אחרי הפלה אז בכלל הכל מקפיץ אותי...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט יתכן שמדובר בהשפעת הטיפול על השחלה נדרש בירור בעיקר בדיקת אולטרסאונד כדי לברר את מצב האגן שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך ניתן לדעת מתי הביוץ לפי us?הילה21/12/2022
ביצעתי אתמול us (יום שמוה למחזור).
התוצאות:
זקיק בקוטר 15
עובי הרירית 6
L=26
W=28
ניתן לדעת מתי יהיה הביוץ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא פחות מיומיים שלושה,להמשיך במעקב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב ביוץ לאחר בדיקת usהילה21/12/2022
ביצעתי אתמול us (יום שמוה למחזור).
התוצאות:
זקיק בקוטר 15
עובי הרירית 6
L=26
W=28
ניתן לדעת מתי יהיה הביוץ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעוד יומיים שלושה להמשיך לעקוב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובר מוקפא – האם לבצע החזרה עם טיפול הורמונלי או במחזור טבעי .דניאלה21/12/2022
פרופ' אשכנזי שלום,
אני בת 45 לפני החזרת עובר מוקפא שלי , לפני כ 4 שנים עברתי שאיבת ביציות והפרייה ויש לי כיום ילד .
אני מעוניינת בעוד ילד ולכן אמורה להתחיל בהחזרה של עובר מוקפא , הייתי אצל רופאת הפוריות והיא אמרה שהפעם מכיוון שזו החזרה ללא שאיבה ,
אני צריכה להחליט האם לבצע בפרוטוקול טבעי כלומר עם הווסת להמתין שהרירית תתעבה לבד או עם פרוטקול של הורמונים .
מציינת שאני עם קרישיות יתר ובהיריון קודם לקחתי קלקלסן וקרטייה . כך שרופאת הפוריות אמרה שזה יחסוך לי לקחת כבר מההחזרה קלקלסן .
והשאירה לי את ההחלטה האם לבצע החזרה במסלול טבעי עם הווסת או עם פרוטקול הורמונים?
אני מבקשת לשאול לדעתך: האם עדיף לבצע עם ההורומנים בגלל הגיל ? האם עם פרוטקול של הורמונים עדיף מבחינת עובי רירית וקליטה של העובר ?
מציינת שאני בפעם הקודמת קיבלתי פרוטוקול הורמונלי מצויין שהריתי בעקבותיו וילדתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני הייתי בוחר בשימוש בהורמונים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בגיל 42 מה הסיכויים?רותי21/12/2022
שלום
אני בת 42
עברתי 3 לידות, אחת מהן לידה שקטה
מה הסיכויים שלי להיכנס להיריון באופן טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במקומך הייתי שוקל להתחיל טיפול לאלתר כדי לא לאבד זמן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)