מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רפלקסולוגיה לאחר החזרת עובריםמיטל13/12/2022
שלום! לאחר החזרת עוברים ניתן לעשות רפלקסולוגיה ברפואה משלימה? הנתונים באינטרנט סותרים - חלק מציינים שאסור בשליש ראשון וחלק רושמים שאפשר. מה הדעה המקצועית הרווחת אצל הרופאים בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלקסולוגיה
פרופ` דוד בידר14/12/2022לא נעשו מחקרים בעניין ככה שכל אחד יכול להגיד מה שהוא מבין.
לדעתי האישית אין בעיה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפלקסולוגי לאחר החזרת עוברים
שלומית מרסיאנו16/12/2022היי מיטל,
שמי שלומית ואני רפלקסולוגית בכירה כבר 15 שנה .
בעיקרון אין בעיה לעשות רפלקסולוגיה בכל שלב של הריון או גיל.
כמובן בתנאי שאת הולכת למישהי/ו מקצועי .
יש מקומות בכף הרגל שאסור ללחוץ חזק בהריון ובמיוחד בהריון בסיכון.
תבדקי לפני שאת מתחילה טיפול האם המטפל/ת הם מקצועיים שעברו הכשרה מתאימה .
בהצלחה 🙏🏽* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל בזמן פרוצדורת IUIעירית13/12/2022
שלום רב,
עברתי הזרעה שבמהלכה נאלצו להטות את צוואר הרחם עם מלקחיים חדות (נאמר לי שצוואר הרחם שלי אחורי), היה דימום ממש קל, אך הרופא אמר לי שהוא מוודא שהדימום מפסיק כדי לוודא שהדם לא יחדור לחלל הרחם וישבש את ההליך. האם יש מקום לדאגה? האם דימום במהלך ההזרעה פוגם באחוזי ההצלחה? ביומיים שלאחר ההזרעה היתה לי מעט הפרשה חומה. תודה רבה :) שבוע מקסים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ` דוד בידר13/12/2022לא פוגע בסיכויי הצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות כלליותחנית13/12/2022
הי. עברתי היום בבוקר החזרת עוברים. הרי אומרים להמנע מפעילות מאומצת בתקופה זו. השאלה שלי היא שכשאני נוסעת מחר, יום אחד אחרי ההחזרה ובכלל למקום העבודה, יש לי מרגע הירידה מהאוטובוס הליכה של כרבע שעה עם עליות די רציניות. האם זה לא נחשב כמאמץ שעלול לפגוע בהשתרשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה
פרופ` דוד בידר13/12/2022זה לא יפריע להשרשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לתמיכה וגינליתנועה13/12/2022
שלום רב,
האם תמיכה של 2 כדורי דופסטון ביום
לאחר החזרת עוברים מספקת ?
בשל מספר סיבות אינני יכולה לקבל תמיכה וגינלית.
האם כדי לעלות מינון דופסטון ל 3 כדורים ליום?
עד כמה הצלחת הטיפול תלויה בתמיכה הוגינלית- קרינון למשל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר13/12/2022אפשר להוסיף זריקות פרונטוגסט 100 יום כן יום לא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונאל F אחרי לטרוזולשיר13/12/2022
שלום, אני לוקחת כרגע לטרוזול ל5 ימים, ביום חמישי הכדור האחרון ואחריו אני צריכה להתחיל להזריק גונאל F. האם יש הפרש שעות מסוים שצריך להיות בין לקיחת הכדור להזרקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גונאל
פרופ` דוד בידר13/12/2022אין הפרש, יכולה להריק ללא קשר לכדור או במקביל או לפי הוראות רופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים במעקב זקיקים- האם פספסתי ביוץ ?אנונימית4812/12/2022
שלום לדוקטור ותודה על הזמינות והמענה.
ביום 7.12 ביצעתי מעקב זקיקים.
נצפה זקיק 19 מ״מ עם רירית 6.5.
בנוסף, בבדיקות דם:
E2 1187
Pro <0.64
LH 19.5
האחות כתבה לי שאני בביוץ הבעיה שרק יום לאחר מכן בלילה טבלתי במקווה וקיימנו יחסים.
האם יכול להיןת שפספסתי את הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים
פרופ` דוד בידר13/12/2022לפי התוצאות את עדיין לא בייצת.
לפי דעתי, ולפי התוצאות , הביוץ היה ב 10.12.
אני לא יודע מה האחות הסבירה לך, אך אם אמרה לך שאת כבר בביוץ אז היא צריכה לחזור וללמוד על תהליכי הביוץ הטבעי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב בשאיבה של 3 שעות וההשפעהדנה12/12/2022
שלום
עברתי שאיבה 39 שע אחרי הזרקת הדקקפטיל (במקור היה אמור להיות 36 שעות אחרי), בגלל עיכוב בביח.
נשאבו לי 13 ביציות מתוך 22 זקיקים "גדולים" שעלו באולטרסאונד. האם בעקבות העיכוב יתכן כי "אבדו" לי ביציות כי התחלתי לבייץ? אציין שגם היו לי כאבים חזקים בשעות הללו והתראתי על כך.
הקפיאו בסוף 9 כי כמה 4 היו לא בשלות ו1 הייתה לא תקינה.
האם זה משהו נפוץ או מחדל שיתכן ופגע בתוצאות? (3 שעות עיכוב)
תודה על חוות הדעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב
פרופ` דוד בידר13/12/2022העיכוב לא פגע בכלום ואפשר לשאוב גם אחרי 39–41 שעות.
אם היה ביוץ לא היו מוצאים אף ביצית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך אסטרודיול לאחר החזרת עובריםאנונימי12/12/2022
שלום
החזרתי 2 עוברים יום התפתחות 2,
לתמיכה מקבלת 2 אסטרופם, 2 אנדומטרין, 8 קליקים של אוביטרל פעמיים (יום 4 להפריה, ויום 8)
ביום 6 עשיתי בדיקת דם רמת הפרורגסטרון היתה 190, בטא שבטעות נלקח 9
האם הפרוגרסטרון מעיד על קליטה או על כך שהתמיכה עובדת
והבטא- מניחה שהיא שאריות אוביטרל (הוזרק כשבוע קודם מזרק שלם)
אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך
פרופ` דוד בידר13/12/2022פרוגסטרון לא אומר כלום ורמתו הגבוהה היא עקב לקיחת התרופות.
אם זריקת האוביטרל הייתה שבוע לפני בדיקת הבטא אז זה לא בגלל הזריקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל- תגובה כהמשך לתשוב
אנונימי15/12/2022תודה על תשובתך
אוביטרל שלם היה 8 ימים לפני בדיקת הדם.
אבל הזרקתי 8 קליקים של אוביטרל יומיים קודם- ביום 4 להפריה. לכן משערת שהבטא שהופיע ביום 6 להפריה אינה בטא אמינה אלא שאריות אוביטרל.
לא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחומר נשאר כ4 ימים בדם
פרופ` דוד בידר16/12/2022החומר נשאר כ 4 ימים בדם. פשוט תחזרי על הבדיקה ונדע שזה מה שבכל מקרה צריך לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביתית אחרי אוביטרללילך12/12/2022
שלום רב,
אחרי החזרת 2 עוברים טריים יום 2 - זריקת אוביטרל היתה בלילה בין 30.11.22-1.12.22 רביעי-חמישי לפנות בוקר.
היום 12.12.22 ביצעתי בדיקה ביתית שיצאה חיובית (מצרפת תמונה)
האם יש אפשרות שמדובר בשאריות אוביטרל? או שיש תקווה..
-יש כאב בטן קל בעיקר דקירות קלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת
פרופ` דוד בידר12/12/2022לא מהאוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לשגרה לאחר החזרת עובריםאלינור11/12/2022
ערב טוב, האם מותר להתקלח כרגיל ולשטוף את האיזור בסבון כשעה בלבד לאחר החזרת עוברים או שעלול לגרום לנזק לעוברים או להשתרשות ( אפילו הנזק הכי קטן ) ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין כל מניעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לק ג׳ל בטיפולי פוריותאני11/12/2022
האם יש מניעה לעשות לק ג׳ל בטיפולי פוריות? קראתי כתבה על מחקרים שנעשו בעניין המעידים כי חומרי הלק ג׳ל גורמים לשיבוש הורמונלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר,במיוחד שאין כל ספיגה של חומר מה ציפורניים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שלילית אחרי ivfשירה10/12/2022
שלום רב,
14 יום אחרי ivf עשיתי בדיקת הריון שיצאה שלילית.
הוסת עדין מאחר לי כבר ב 6 ימים , אציין שלעולם לא מאחר לי הוסת.
האם יש סיכוי שאני בהריון בכל זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתכן וקיימת פעילות ציסטית המערבת את קבלת המחזור,אולם בכל מקרה אם לא תקבלי עוד מספר ימים חזרי על בדיקת ההיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישי דם מאוד גדולים בוסתאני09/12/2022
היי מקווה שזה הפורום הנכון לשאול,
אני בת 24 ילדתי לפני שנה וקצת ועברתי הפלה נדחית במאי האחרון, ריקון הרחם בוצע באמצעות ציטוטק.
בוסת האחרונה יצאו לי במהלך היום השני 2 קרישי דם די גדולים
לצורך העניין בערך בגודל של כרבע מכף היד שלי (היד שלי בגודל ממוצע לאישה 1.60)
זה קצת הבהיל אותי גם היו לי כאבים חריגים ודימום יחסית כבד.
שאר המחזור היה בסדר ועכשיו אני מבייצת והכאבים גם חזקים מהרגיל.
יש סיבה לדאגה אם זה מקרה חד פעמי? מעולם לא היו לי בעיות במחזור.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה בהחלט בתחום הסבירות של ממצאים לאחר הפלה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון חוץ רחמי או הריון כימי?דנה09/12/2022
שלום,
עברתי החזרת עובר טרי וביום 15 לעובר קיבלתי תוצאת בטא חיובית אך נמוכה (50). המשכתי לעשות בדיקות דם לבטא והחל מהבטא הרביעית ראיתי שההכפלות לא תקינות. כרגע הבטא שלי היא 900 ואני בתחילת שבוע 6. ברור לי שזו בטא נמוכה מאוד לשלב הזה, וככל הנראה מדובר בהריון לא תקין. מבדיקה לבדיקה הבטא עולה באופן לא תקין, האם מדובר בהריון כימי או חוץ רחמי? מה עליי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמובן שיש לבצע בדיקת אולטרסאונד כדי לבסס הבחנה בין היריון תוך רחמי או חוץ רחמי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור בגיל 31 השתנה משמעותיתאנאל09/12/2022
שלום,
אני הייתי עם מחזור סדיר מאוד כל 28 יום .
בגיל 31 ב 4 חודשים האחרונים המחזור זז ביום יומיים וגם בכמות מופחתת משמעותית.
התחלתי בחודש האחרון יאז וסיימתי את ה 4 גלולות בלי החומר הפעית והיה לי כתם קטן מאוד של דם
יכול להיות שברגע כל הפוריות השתנתה?
אציין שעשיתי pap בחודשיים האחרונים והכל יצא שלילי
מה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השינוי בהחלט עשוי להתרחש על רקע נטילת הגלולות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)