מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דחיית ביוץ מה ניתן לעשותשני14/12/2022
שלום רב! התייעצתי בעבר בנוגע לביוץ מוקדם (ביום ה8 בדר"כ) ואני גם טובלת במקווה. אני נוטלת אסטרופם מהיום השני 2 כדורים וסה"כ 4 מ"ג ליום למשך 3 ימים. ועדיין! הביוץ מוקדם. האם תמליץ על משהו אחר? בפעם הארונה לקחתי את הכדורים כאשר 1 לקחתי בבוקר ו1 בערב. ייתכן שזה גם משפיע לשלילה?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית
פרופ` דוד בידר14/12/2022יש מספר שיטות , ואני ממליץ בשלב ראשון להתחעל עם לטרזול מיום 4 לוסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך דחיית ביוץ
שני14/12/2022ביום ה4 זה כבר מאוחר לטעמי משום שמייד בסיום הווסת לעתים יש לי כבר ביוץ. ביום ה4 או ה5 כבר יש זקיק 18 והבדיקות דם גם מראות על כך. אז אולי זה לא יעזור? בנוסף, גם הורמונים אני לא מספיקה לקחת. כבר מיואשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחיה
פרופ` דוד בידר14/12/2022יש כל מיני אפשרויות. בלקיחת הכדורים זה דוחה ביוץ.
אם לא אז יש עוד אפשרויות כמו זריקות לביוץ במקביל לזריקות שמונעות ביוץ ועוד.
על הרופא המטפל לפתור את הבעיה הפשוטה הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ההמלצה טובה,הייתי לוקח את הטיפול למשך חמישה ימים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין וקרישיות יתרלילי14/12/2022
שלום,
אני נוטלת כתמיכה לאחר החזרת עוברים שני אנדומטרין ליום. ולכן הפרוגסטרון שלי הוא מעל 190, האם רמות כאלה של פרוגסטרון לאורך זמן לא גורמות לקרישיות יתר ולסכנה להתפתחות קרישים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין
פרופ` דוד בידר14/12/2022לא גורם לקרישיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שעות תמיכהגליה14/12/2022
בוקר טוב, ראיתי שמישהי שאלה על חשיבות שעת נטילת תרופה, אשמח לדעת גם: נדרשתי ליטול 3 כדורי דופסטון ביום ללא קרינון הפעם
1. אם אני נוטלת בבוקר החל משעה 10 כל שש שעות זה בסדר? (עשר בבוקר, ארבע אחהצ ועשר בלילה) או שכדאי כל 8 שעות? אני דואגת שמא לא ריווחתי טוב את הנטילה ונטלתי בשעות קרובות מידי
2. יש חשיבות לשעת הנטילה כמו החשיבות של שעת ההזרקה שהזרקתי לפני השאיבה, או שניתן לסטות כשעה וחצי שעתיים, לפה או לשם בשעות הנטילה מידי יום ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר14/12/2022השעות לא צריכות להיות מדוייקות יכולות לנוע פלוס מינוס 3 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך אחרי שאיבהשירן14/12/2022
היי דר!
התחלתי סבב שני ישר אחרי שאיבה ראשונה
רק תוכ הסבב אני קוראת ומבינה כי יתכן שכמות ואיכות הביציות בסבב "רציף" פחות טובה - האם זה נכון?
אם אני משווה תוצאות של 5 ימים אחרי הוסת, הפעם הכמות קטנה בחצי + זקיק מוביל בגודל 19
(סבב קודם כולם גדלו יחד)
האם לדעתך כדאי לבטל את הסבב? גם אם ישאבו האיכות תיהיה פחותה? אציין כי השימור פרטי ולכן מעדיפה למקסם תוצאות מאשר לעשות מספר סבבים, למרות שאני כבר "מושקעת".
תודה על הדעה (ברור לי שזו החלטה שלי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא בהכרח
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכירה במחיר סימליליד14/12/2022
היי בנות,
מנופור 1200 שנשאר לי מסבבים קודמים ועקב סבב שהייתי צריכה להתחיל ולא אישרו לי.
מוכרת ב500 שח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה הדדית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדקת פרופיל הורמונלי יום 13חיה14/12/2022
אסטרדול-932
Fsh-14.02
LH-40.95
האם יש בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ` דוד בידר14/12/2022לא עושים פרופיל ביום 13
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הנתונים מרמזים על רזרבה שחלתית נמוכה,כדאי חבצע גם בדיקה ח-AMH
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה ג׳ל קרינוןלארה13/12/2022
פרופ׳ שלום
את קרינון ג׳ל יש לשים מידי יום באותה השעה כמו שהייתה חשיבות לשעת הזרקה או שאין חשיבות לשעה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר14/12/2022לא חייבים באותה שעה אך רצוי בבוקר מתי שנוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים בבדיקה לאחר לטרוזולנופר13/12/2022
שלום דוקטור
הייתי אמורה להיות בימי הביוץ ועשיתי בדיקת דם
הערכים יצאו
אסטרדיול 919
LH 80.60
פרוגסטרון 3.7
רציתי לשאול האם תקין והאם ניתן לחזות פחות או יותר מתי יהיה הביוץ
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים
פרופ` דוד בידר14/12/2022את בביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלקסולוגיה לאחר החזרת עובריםמיטל13/12/2022
שלום! לאחר החזרת עוברים ניתן לעשות רפלקסולוגיה ברפואה משלימה? הנתונים באינטרנט סותרים - חלק מציינים שאסור בשליש ראשון וחלק רושמים שאפשר. מה הדעה המקצועית הרווחת אצל הרופאים בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלקסולוגיה
פרופ` דוד בידר14/12/2022לא נעשו מחקרים בעניין ככה שכל אחד יכול להגיד מה שהוא מבין.
לדעתי האישית אין בעיה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפלקסולוגי לאחר החזרת עוברים
שלומית מרסיאנו16/12/2022היי מיטל,
שמי שלומית ואני רפלקסולוגית בכירה כבר 15 שנה .
בעיקרון אין בעיה לעשות רפלקסולוגיה בכל שלב של הריון או גיל.
כמובן בתנאי שאת הולכת למישהי/ו מקצועי .
יש מקומות בכף הרגל שאסור ללחוץ חזק בהריון ובמיוחד בהריון בסיכון.
תבדקי לפני שאת מתחילה טיפול האם המטפל/ת הם מקצועיים שעברו הכשרה מתאימה .
בהצלחה 🙏🏽* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל בזמן פרוצדורת IUIעירית13/12/2022
שלום רב,
עברתי הזרעה שבמהלכה נאלצו להטות את צוואר הרחם עם מלקחיים חדות (נאמר לי שצוואר הרחם שלי אחורי), היה דימום ממש קל, אך הרופא אמר לי שהוא מוודא שהדימום מפסיק כדי לוודא שהדם לא יחדור לחלל הרחם וישבש את ההליך. האם יש מקום לדאגה? האם דימום במהלך ההזרעה פוגם באחוזי ההצלחה? ביומיים שלאחר ההזרעה היתה לי מעט הפרשה חומה. תודה רבה :) שבוע מקסים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ` דוד בידר13/12/2022לא פוגע בסיכויי הצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות כלליותחנית13/12/2022
הי. עברתי היום בבוקר החזרת עוברים. הרי אומרים להמנע מפעילות מאומצת בתקופה זו. השאלה שלי היא שכשאני נוסעת מחר, יום אחד אחרי ההחזרה ובכלל למקום העבודה, יש לי מרגע הירידה מהאוטובוס הליכה של כרבע שעה עם עליות די רציניות. האם זה לא נחשב כמאמץ שעלול לפגוע בהשתרשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה
פרופ` דוד בידר13/12/2022זה לא יפריע להשרשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לתמיכה וגינליתנועה13/12/2022
שלום רב,
האם תמיכה של 2 כדורי דופסטון ביום
לאחר החזרת עוברים מספקת ?
בשל מספר סיבות אינני יכולה לקבל תמיכה וגינלית.
האם כדי לעלות מינון דופסטון ל 3 כדורים ליום?
עד כמה הצלחת הטיפול תלויה בתמיכה הוגינלית- קרינון למשל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר13/12/2022אפשר להוסיף זריקות פרונטוגסט 100 יום כן יום לא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונאל F אחרי לטרוזולשיר13/12/2022
שלום, אני לוקחת כרגע לטרוזול ל5 ימים, ביום חמישי הכדור האחרון ואחריו אני צריכה להתחיל להזריק גונאל F. האם יש הפרש שעות מסוים שצריך להיות בין לקיחת הכדור להזרקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גונאל
פרופ` דוד בידר13/12/2022אין הפרש, יכולה להריק ללא קשר לכדור או במקביל או לפי הוראות רופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים במעקב זקיקים- האם פספסתי ביוץ ?אנונימית4812/12/2022
שלום לדוקטור ותודה על הזמינות והמענה.
ביום 7.12 ביצעתי מעקב זקיקים.
נצפה זקיק 19 מ״מ עם רירית 6.5.
בנוסף, בבדיקות דם:
E2 1187
Pro <0.64
LH 19.5
האחות כתבה לי שאני בביוץ הבעיה שרק יום לאחר מכן בלילה טבלתי במקווה וקיימנו יחסים.
האם יכול להיןת שפספסתי את הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים
פרופ` דוד בידר13/12/2022לפי התוצאות את עדיין לא בייצת.
לפי דעתי, ולפי התוצאות , הביוץ היה ב 10.12.
אני לא יודע מה האחות הסבירה לך, אך אם אמרה לך שאת כבר בביוץ אז היא צריכה לחזור וללמוד על תהליכי הביוץ הטבעי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב בשאיבה של 3 שעות וההשפעהדנה12/12/2022
שלום
עברתי שאיבה 39 שע אחרי הזרקת הדקקפטיל (במקור היה אמור להיות 36 שעות אחרי), בגלל עיכוב בביח.
נשאבו לי 13 ביציות מתוך 22 זקיקים "גדולים" שעלו באולטרסאונד. האם בעקבות העיכוב יתכן כי "אבדו" לי ביציות כי התחלתי לבייץ? אציין שגם היו לי כאבים חזקים בשעות הללו והתראתי על כך.
הקפיאו בסוף 9 כי כמה 4 היו לא בשלות ו1 הייתה לא תקינה.
האם זה משהו נפוץ או מחדל שיתכן ופגע בתוצאות? (3 שעות עיכוב)
תודה על חוות הדעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב
פרופ` דוד בידר13/12/2022העיכוב לא פגע בכלום ואפשר לשאוב גם אחרי 39–41 שעות.
אם היה ביוץ לא היו מוצאים אף ביצית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)