מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דימום קל בניגוב אחרי בטא ועם תמיכהאור04/12/2022
אני שבוע אחרי בטא מוצלחת 1164
פתאום הבוקר בניגוב, היה לי כתם ורוד בהיר
יש טעם להלחץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראי תשובתי להלן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ושתייה חריפהדוש03/12/2022
במידה והיום יש לי ביוץ מאוביטרול ואני ישתה אולי שתי כוסות וודקה זה יפגע בהפרייה או ביום אחר שלפני הבטא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא איכות עובריםאני03/12/2022
שלום,
יש לי עובר מוקפא יום 6. נאמר לי כי העובר הוגדר כמורולה ביום 5 ובלילה של יום 5 היה מוכן להקפאה כבלסטוציט. לבסוף הוקפא ביום 6 בבוקר. העובר באיכות 2-3.
האם לעובר כזה יש סיכוי נמוך יותר להקלט מעובר יום 5?
ברקע- בת 27 הכל תקין, בעיית זרע-מורפולוגיה 0 אחוז ושאר הפרמטרים תקנים.
כמו כן, עברתי 3 החזרות של עוברים באיכות מצויינת ולא נקלטתי.
האם במקרה הנ"ל הסיכוי להריון עוד יותר נמוך היות ומדובר בעובר עם פיגור בקצב התפתחותו או שלא בהכרח ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט לקצב הצמיחה של העובר יש בהחלט קשר לכושר ההשתרשות שלו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא איכות עובריםאני03/12/2022
שלום,
יש לי עובר מוקפא יום 6. נאמר לי שהיה מוכן להקפאה ביום 5 בלילה ובסוף הוקפא ביום 6 בבוקר. העובר דורג בדרגת 2-3.
האם לעובר כזה סיכוי נמוך להיקלט?
ברקע- בת 27, הכל תקין ובעיית זרע מורפולוגיה 0 אחוז.
כמו כן, עברתי 3 החזרות של עוברים באיכות מצויינת ולא עבד.
אם אני מבינה נכון- במקרה הנ"ל מדובר בעובר עם פיגור התפתחותי והסיכוי להריון נמוך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איכות עובר פחותה מעובר יום 5
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון חוץ רחמי וכריתת חצוצורה שמאליתשארה02/12/2022
הי אני אחרי החזרת עובר יום 6 ההטא נמוכה והעליה לא תקינה התברר שההריון בחצוצורה שמאל ויש דימום בבטן הכניסו אותי לניתוח ועשו כריתת חצוצורה האם זה מפריע לטיפול ivf ?האם יש סיכוי להריון חוץ רחמי בחצוצוה הימינית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היריון חוץ רחמי מגדיל את הסיכוי להיריון חוץ רחמי חוזר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון ביוץ להזרעהאנה02/12/2022
שלום.
הבוקר במעקב זקיקים.
זקיק 17
רירית 6.5 תלת שכבתית
אסטרידול 603
Lh 6.5
פרוגסטרון קטן מ 2
האם כדאי לעשות מעקב ביום ראשון ולתזמן עם אןביטרל הזרעה ליום שני?
או שזה לחכות ממש לקצה ועדיף לקחת אוביטרל היום בלילה וללכת להזרעה בראשון בבוקר?
אודה ממש לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האפשרות סבירה לחלוטין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס ואוביטרולדוש02/12/2022
שאלתי אותכם אם היה ביוץ טבעי לא שאלתי אם אוביטרול גורם לביוץ זה דבר שידוע ומה יש בעיה עם בלוטת התריס לא אמרתם לי כלום ולקחתי אוביטרול בגלל שלא יודעת אם יש ביוץ אז מה שאני רוצה לישאול מה הבעיה עם בלוטת התריס ומה יש בתוצאות אסטריודול724.07
פוסטרגון0.69
Tsh2.845
Lh3.3
Fsh7.1
פרולקטין6
טוסטרון 0.31* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ היום או מחרדוד01/12/2022
אסטריודול724.07
פוסטרגון0.69
Tsh2.845
Lh3.3
Fsh7.1
פרולקטין6
טוסטרון 0.31 האם הביוץ יהיה היום או מחר במידה והזרקתי אוביטרול והביוץ היום הוא יאחר לי את הביוץ אסטריודול 724זה רק זקיק 1מטופלת בגונאל ולא עשיתי מעקב זקיקים השבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הבנתי איך הלך הטיפול
פרופ` דוד בידר01/12/2022לא הבנתי איך הלך הטיפול אך תמיד אחרי 36 -40 אחרי הזרעקה יהיה ביוץ בטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחים להיכנס להריון 9 חודשיםאפרת01/12/2022
שלום אנחנו לא מצליחים להיכנס להריון 9 חודשים לא מפספסים את הביוץ ואנחנו בריאים וצעירים ויש לי מחזור סדיר. האם אני צריכה לדאוג ולהתחיל בבדיקות? האם צריך להרים רגליים על מנת להיקלט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ` דוד בידר01/12/2022יש בדיקת זרע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
אפרת02/12/2022לא. האם כבר מעכשיו לבדוק? יש מה לחשוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומה בשבוע 14+5אפרת01/12/2022
לפני כמה ימים היו לי הפרשות חומות קטנות בניגוב. גילו שזה המטומה בין השליה לדופן הרחם בגודל 23*10 מ"מ.
לאחר שפניתי לרופאה שלי היא נתנה לי דופסטון 10 מ"ג פעמיים ביום למשך שבועיים+ מנוחה וביקורת בעוד שבוע. היא אמרה לי שזה לא מסוכן ושזה קטן. רציתי לדעת מה ההשפעה של זה על ההריון? האם הריון בסיכון חס וחלילה ואם אני אמורה להמשיך מעקב במרפאה להריון בסיכון. תודה רבה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אכן לא נראה דרמתי,בכל מקרה מצריך מעקב והתייחסות בהתאם,סיכוי טוב שזה יעלם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול Ivf סבב שניכרמי01/12/2022
שלום,
בת 37.5 נשואה ללא ילדים.
בתחילת חודש 11.22 התחלתי סבב ראשון של טיפול פוריות פרוטוקול קצר + ב 17.11 ביצעתי שאיבה ביציות אך ההפריה לא צלחה.
הרופא ביצע שינוי בפרוטוקול והוחלט שמיום שבת האחרון שהיה עד לקבלת מחזור יש להזריק דקפטטיל.
אתמול קיבלתי מחזור והיום (היום השני למחזור) ביצעתי בדיקת דם ואולטסאונד.
בבדיקת אולטרסאונד נמצא ציסטה בגודל 1.9 ס״מ בשחלה הימינית.
בדיקות דם -
Estradiol-234
Progesterone-2.33
Lh- 2.24
האם התוצאות שקיבלתי הן תוצר של הטיפול הקודם?
אציין כי הבדיקות של הסבב הראשון היו תקינות ובנורמה וגם האולטרסאונד היה תקין.
אני לא רגועה מהתוצאות שהתקבלו, עד לפני הבדיקה הנוכחית הבדיקות שלי תמיד היו תקינות.
אודה לתשובה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התוצאה משקפת עדיין השפעה של הטיפול הקודם,אל דאגה השחלה תתאפס במהרה בהשפעת הדקפפטיל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תמיכה קרינון + אסטרופםמעיין01/12/2022
אני בשבוע 6 + 3 , לאחר הפריה , אתמול ראו דופק . הרופא שלי אמר לי להמשיך את התמיכה עד יום שבת כולל . כלומר יום לפני שנכנסת לשבוע 7 אני כבר לא לוקחת תמיכה . רציתי לדעת אם זה לא מוקדם קצת ? קצת חוששת להפסיק. תודה רבה על המענה.
זה בסדר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלסטוציסט שהתחיל כהפרית 1PNקרין30/11/2022
שלום,
בת 40, סבב שלישי, אחרי הפלה בשבוע 8.
שלוש ביציות בשאיבה הנוכחית, שני עוברים הופרו באיקסי. אחד הוחזר ביום 3.
במפתיע, עודכנתי שהעובר השני, שהיה לא רלוונטי, הוקפא כבלסטוציסט.
יום 1: 1PN
יום 2: |||-||4
יום 3: |||-||7
יום 5: 2BB
מה הטעם להקפיא ולהחזיר עובר כזה, שלפי הספרות מוגדר כלא תקין ?
יש לו סיכוי בכלל להתפתח לתינוק תקין ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במקומך הייתי שמח שמעז יצא מתוק,בהחלט יש לעובר סיכוי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שהתחילה נמוךענת30/11/2022
שלום. בוצעה הזרעה ב9.11 לאחר כ12 יום נעשתה בטא שיצאה 19 הרופא אמר שזה נמוך וביקש עוד אחת לאחר כיומיים. יומיים לאחר מכן,בטא 70ֶ. בגלל שהיא עלתה הוא ביקש שאעשה שוב כעבור שבוע. התוצאה לאחר שבוע מהיום בבוקר היא 784.
האם בגלל שהבטא התחילה נמוך בהכרח ההריון יפול?
מה הסיכויים באחוזים שההריום ימשיך רגיל ותקין?
והאם בטא 784 תקינה לשבוע 5+0?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היה צריך אחרי ערך 70 לעשות כעבור יומיים
פרופ` דוד בידר30/11/2022היה צריך אחרי ערך 70ֶלעשות כעבור יומיים ולא שבוע
באופן כללי הבטא נמוכה לשבוע ולכן יש להמשיך לעקוב על ידי בטא חוזרת ובדיקת אולטרה סאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 קייסרים קושי כניסה להריוןרחל רוקח30/11/2022
שלום, מה הסיכוי לקשיים בהקלטות ב
להריון אחרי קיסריים? אני אחרי 3 קיסריים ולא מצליחה להקלט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לבצע בין היתר צילום רחם לשלילת בעיה חסימתית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)