מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערך אסטרודיול לאחר החזרת עובריםאנונימי12/12/2022
שלום
החזרתי 2 עוברים יום התפתחות 2,
לתמיכה מקבלת 2 אסטרופם, 2 אנדומטרין, 8 קליקים של אוביטרל פעמיים (יום 4 להפריה, ויום 8)
ביום 6 עשיתי בדיקת דם רמת הפרורגסטרון היתה 190, בטא שבטעות נלקח 9
האם הפרוגרסטרון מעיד על קליטה או על כך שהתמיכה עובדת
והבטא- מניחה שהיא שאריות אוביטרל (הוזרק כשבוע קודם מזרק שלם)
אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך
פרופ` דוד בידר13/12/2022פרוגסטרון לא אומר כלום ורמתו הגבוהה היא עקב לקיחת התרופות.
אם זריקת האוביטרל הייתה שבוע לפני בדיקת הבטא אז זה לא בגלל הזריקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל- תגובה כהמשך לתשוב
אנונימי15/12/2022תודה על תשובתך
אוביטרל שלם היה 8 ימים לפני בדיקת הדם.
אבל הזרקתי 8 קליקים של אוביטרל יומיים קודם- ביום 4 להפריה. לכן משערת שהבטא שהופיע ביום 6 להפריה אינה בטא אמינה אלא שאריות אוביטרל.
לא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחומר נשאר כ4 ימים בדם
פרופ` דוד בידר16/12/2022החומר נשאר כ 4 ימים בדם. פשוט תחזרי על הבדיקה ונדע שזה מה שבכל מקרה צריך לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביתית אחרי אוביטרללילך12/12/2022
שלום רב,
אחרי החזרת 2 עוברים טריים יום 2 - זריקת אוביטרל היתה בלילה בין 30.11.22-1.12.22 רביעי-חמישי לפנות בוקר.
היום 12.12.22 ביצעתי בדיקה ביתית שיצאה חיובית (מצרפת תמונה)
האם יש אפשרות שמדובר בשאריות אוביטרל? או שיש תקווה..
-יש כאב בטן קל בעיקר דקירות קלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת
פרופ` דוד בידר12/12/2022לא מהאוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לשגרה לאחר החזרת עובריםאלינור11/12/2022
ערב טוב, האם מותר להתקלח כרגיל ולשטוף את האיזור בסבון כשעה בלבד לאחר החזרת עוברים או שעלול לגרום לנזק לעוברים או להשתרשות ( אפילו הנזק הכי קטן ) ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין כל מניעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לק ג׳ל בטיפולי פוריותאני11/12/2022
האם יש מניעה לעשות לק ג׳ל בטיפולי פוריות? קראתי כתבה על מחקרים שנעשו בעניין המעידים כי חומרי הלק ג׳ל גורמים לשיבוש הורמונלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר,במיוחד שאין כל ספיגה של חומר מה ציפורניים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שלילית אחרי ivfשירה10/12/2022
שלום רב,
14 יום אחרי ivf עשיתי בדיקת הריון שיצאה שלילית.
הוסת עדין מאחר לי כבר ב 6 ימים , אציין שלעולם לא מאחר לי הוסת.
האם יש סיכוי שאני בהריון בכל זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתכן וקיימת פעילות ציסטית המערבת את קבלת המחזור,אולם בכל מקרה אם לא תקבלי עוד מספר ימים חזרי על בדיקת ההיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישי דם מאוד גדולים בוסתאני09/12/2022
היי מקווה שזה הפורום הנכון לשאול,
אני בת 24 ילדתי לפני שנה וקצת ועברתי הפלה נדחית במאי האחרון, ריקון הרחם בוצע באמצעות ציטוטק.
בוסת האחרונה יצאו לי במהלך היום השני 2 קרישי דם די גדולים
לצורך העניין בערך בגודל של כרבע מכף היד שלי (היד שלי בגודל ממוצע לאישה 1.60)
זה קצת הבהיל אותי גם היו לי כאבים חריגים ודימום יחסית כבד.
שאר המחזור היה בסדר ועכשיו אני מבייצת והכאבים גם חזקים מהרגיל.
יש סיבה לדאגה אם זה מקרה חד פעמי? מעולם לא היו לי בעיות במחזור.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה בהחלט בתחום הסבירות של ממצאים לאחר הפלה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון חוץ רחמי או הריון כימי?דנה09/12/2022
שלום,
עברתי החזרת עובר טרי וביום 15 לעובר קיבלתי תוצאת בטא חיובית אך נמוכה (50). המשכתי לעשות בדיקות דם לבטא והחל מהבטא הרביעית ראיתי שההכפלות לא תקינות. כרגע הבטא שלי היא 900 ואני בתחילת שבוע 6. ברור לי שזו בטא נמוכה מאוד לשלב הזה, וככל הנראה מדובר בהריון לא תקין. מבדיקה לבדיקה הבטא עולה באופן לא תקין, האם מדובר בהריון כימי או חוץ רחמי? מה עליי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמובן שיש לבצע בדיקת אולטרסאונד כדי לבסס הבחנה בין היריון תוך רחמי או חוץ רחמי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור בגיל 31 השתנה משמעותיתאנאל09/12/2022
שלום,
אני הייתי עם מחזור סדיר מאוד כל 28 יום .
בגיל 31 ב 4 חודשים האחרונים המחזור זז ביום יומיים וגם בכמות מופחתת משמעותית.
התחלתי בחודש האחרון יאז וסיימתי את ה 4 גלולות בלי החומר הפעית והיה לי כתם קטן מאוד של דם
יכול להיות שברגע כל הפוריות השתנתה?
אציין שעשיתי pap בחודשיים האחרונים והכל יצא שלילי
מה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השינוי בהחלט עשוי להתרחש על רקע נטילת הגלולות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת סבב קצר לא במחזורורד09/12/2022
היי, האם יש דבר כזה להתחיל סבב קצר אנטגוניסט לא עם קבלת המחזור? בזמן אחר בחודש?
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2022התחלת הטיפול הקלסי באנטגוניסטים הנו במהלך הטיפול בהתאם לתגובה השחלתית,כל התחלה אחרת כרוכה בטיפול נסיבתי הכרוך בהחלטת הרופא המטפל ועם סיבות השמורות עמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות וכיווץ הרחם אחרי החזרהדניאל09/12/2022
האם מותר אוננות יומיים אחרי החזרה?
לפעמים מהלך באוננות מכווץ בטן/רחם? האם זה פוגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין מניעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת סבב בכל זמן בחודשורד09/12/2022
היי, הבנתי שיש רופאים שיתחילו סבב שאיבה בכל זמן בחודש ולא רק בימים הראשונים לקבלת המחזור. למשל אם המטופלת היתה בחו"ל ורוצה להתחיל מאוחר יותר. מה החסרונות של השיטה הזו?
לעיתים ניתן טיפול מכוון בחפיפה להתפתחות הזקיק/זקיקים במחזור טבעי-modified natural cycle
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בטא.חנה08/12/2022
שלום פרופ
החזרה של עובר מוקפא בן 3 ימים עם הורמונים בתאריך 29.11
אתמול בתאריך 7.12 בטא שלילית
לא הפסקתי תמיכה כמובן
יש עוד סיכוי ?
האם הבטא עולה בהדרגה החל מאפס או שפשוט קופצת בקפיצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוקדם בצעי עוד בדיקה בעוד 3 ימים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ורוד בשבוע 6אור08/12/2022
אחרי החזרה עובר, ואחרי u.s שראו שק הריון
לאחרונה כמעט שבוע יש בניגוב כתמים ורודים
יש סיבה לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בכל דימום בתחילת היריון יש לאשש שההליך ממשיך להיות תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים ברחם ובגב יומיים לאחר הזרעהעדי08/12/2022
עברתי הזרעה יום ג 6.12 לאחר שימוש בפרגובריס מינון 75 מדי יום נראו 4 זקיקים גדולים אחד מעל גודל 19 במעקב זקיקים אחרון
היום יום ה 8.12 החלתי להרגיש בחילות וכאבים ברחם חדים ובגב האם זה יכול להיות השתרשות ?
והאם יש צורך באמת שאקח בוקר ולילה דופסטון לתמיכה?
התחלתי מאתמול בלילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה סביר בעקבות הטיפול,המלצתי שתפעלי בהמלצת הרופא לגבי התמיכה,בכל מקרה של התגברות הכאבים תידרש ביקורת רפואית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא גבוהה והריון מולאריcc08/12/2022
שלום
אני בשבוע 5.6 עם בטא מאוד גבוהה. לפני יומיים היה 50000, היום לא בדקתי אבל יכול להיות כבר 100000. עד היום לא ראו עובר, היום היה נראה שרואים משהו.
קודם כל מה הסיכוי שיהיה הריון תקין?
דבר שני, הבנתי שיש דבר כזה הריון מולארי. והסממן שלו היא בטא מעל 100000. לא כתוב בשום מקום באיזה שלב. האם זה יכול להיות? מתי מזהים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ללא ספק יש לשלול התפתחות היריון לא תקין ובכלל זה היריון מולרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)