מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזרת עובר אחרון ת.בקרן20/12/2022
היי, בת 44, בחודשים האחרונים מחזור קצר 24 יום, כאשר ימי הדימום גם התקצרו (יומיים עד שלושה), ביוץ בד"כ ביום 12-14, שלב לוטאלי קצר. בשנים האחרונות עשיתי טיפולי IVF על בסיס חצי טבעי, היו רק כימיים. לפני כחודשיים עברתי לת.ב ישראלית, קיבלתי 2 עוברים יום 5, אחד החזרנו על בסיס טבעי, ביום 14, רירית היתה 13. כמו כן גדילת זקיק לא היתה ממוצעת אלא איטית ואז קפיצה מ 13 ל18 ביומיים ולמחרת 22 - הניסיון הזה לא צלח, קיבלתי מחזור אחרי 10 ימים למרות קרינון. עכשיו עם העובר האחרון האם נכון להמשיך עם החזרה טבעית או עדיף על בסיס הורמונלי? אציין כי ברקע יש APLA בשילוב טרמבופיליה ואני לוקחת קלקסן לפי משקל.
תדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הייתי שוקל הליך טיפולי הורמונלי תחליפי בתוספת קליקסן,בתנאי שבצעת לאחרונה היסטרוסקופיה הנותנת מידע למצב חלל הרחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי היסטרוסקופיה נאמר לי שאין צורך
קרן27/12/2022תודה על המענה. לגבי היסטרוסקופיה נאמר לי שאין צורך מאחר ולא עברתי גרידה ורירית מגיעה לעובי טוב. לפני 6 שנים היה הריון תקין ומלא, לידה טבעית. האם עליי להתעקש לעבור את הבדיקה?
טיפול הורמנלי חליפי הכוונה לאסטרופם מיום 3 למחזור והוספת פרוגרסטרון לפני ההחזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני הייתי שוקל חבצע בכל מקרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שלום רב לכל המטופלות והפעילות באתר,לדאבוני מטופלות רבות אינן מצליחות להעלות את שאלותיהם ולקבל מענה,מקווה מאוד שהבעיה תיפתר בהקדם,בינתיים לכל מי שזקוקה למענה ניתן לפנות ולקבל מענה באתרים מקבילים בתחום הפוריות כולל אתרים נוספים בניהולי,מצטער על התקלה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיון שאיבה אחרון
מור02/01/2023שלום רב. בת 42. 2 ילדים אחרי טיפולים. מנסה להרות בשלישית. אחרי 6 הזרעות, 2 שאיבות ו 6 החזרות שלא צלחו (2 הריונות שהסתיימו בהפלה טבעית בשלב מוקדם)
זהו ניסיון השאיבה האחרון שלי. קיבלתי 50 מנופור שעלה בהמשך ל 75 במשך 13 יום+ צטרוטייד 8 ימים. עד כמה זקיקים קטנים , ריאית דקה והורמונים נמוכים.
יש לציין שבשאיבה קודמת 100 מנופור 8 ימים הניבה 17 ביציות ומתוכן 5 עוברים...
הרופא אמר שאפשר לנסות להעלות ל 300 את המנופור או לעצור טיפול ולנסות מחדש. מה דעתך? אני קצת חוששת להעלות את המינון ככה (יש לי שחלות פוליציסטיות והיה לי גירוי יתר בעבר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2023בשלב זה פעלי בהמלצת הרופא המטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות לאחר שאיבהמיכל19/12/2022
שלום, אני 5 ימים אחרי שאיבת ביציות (לצורך הקפאת ביציות). האם יש מניעה כולשהי לגבי אוננות? מה הסיכונים אם יש?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברמת העקרון אין מניעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגיקת זרע המלצה לi.v.fשלי19/12/2022
.
הומלץ לנו על i.v.f בגלל בעיית תנועה בזרע האם יש עוד בעיות תנ מלבד בעיית תנועה?
תוצאות בדיקה Abstinence -3 days Apperance-n Viscosity- n PH-8 Volume-2.5 Concentration-26 Total count-65 *Motility-4 Grade grog+mode Vitality/% מורפולוגיה . Normal0% Borderline 0% Head defecat 100% Midpiece defecat 3% Tail defecat 6% / Premature cells + W.b.c +mill/ml נצפו תאי זרע מעטים בתנועה , נבפר במקלר. מורפולוגיה נצפו גם תאים עגולים ממקור לא מזוהה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הייתי שוקל בראש ובראשונה בירור לגבי שאלת התנועתיות וטיפול בהתאם ולאו דווקא הליכה ישירה לטיפול הפריה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לאחר שבועיים מה אוביטרלמחכה למענה19/12/2022
היי דוקטור
אני שבועיים לאחר אוביטרל
בטא 43
פרוגרסטרון 91.4
אסטרוגן 1606
חשוב לי לציין שהשבוע שעבר
בצעתי 3 בדיקות בטא
כאשר מבדיקה לבדיקה הייתה ירידה בערכים שלה
ביום א׳ הייתה 19
ביום ג’ 7
ביום ה׳ 6
וביום א׳-(אתמול) הייתה 43
האם יש סיכוי להריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש לשלול גם אפשרות של היריון מחוץ לרחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסי אישותשילה19/12/2022
שלום
יש לי עובר מוקפא יום 6, והביוץ צפוי להיות מחר או מחרתיים
האם מותר לקיים יחסי אישות על מנת לנסות גם טבעי להיקלט
אני עושה החזרת מוקפא על בסיס מחזור טבעי..
שאלה נוספת וקצת מוזרה
האם ניתן להיקלט גם בביוץ בעובר, וכמה ימים אחרי גם בעובר המוקפא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין מניעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בפרוגסטרון ועלייה בבטאאמה19/12/2022
שלום, לאחר ivf בטא חיובית שהכפילה את עצמה (בדקתי עד שהגיעה ל1000), הייתה ירידה בפרוגסטרון בין הבדיקות עד לערך של 70. רציתי לשאול
1. האם הירידה בפרוגסטרון מעידה על משהו?
2.ֶמה הסיכוי להריון חוץ רחמי או לא תקין כשהבטא עולה יפה?
עדיין לא בוצע אולטרסאונד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין משמעות בצעי אולטרסאונד לזיהוי דופק עוברי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזרבה נמוכה ופרוגילוטוןיעל19/12/2022
הי, אני עם AMH 0.3 בת 37
הייתי בסבב עם הורמונים כולל הורמון גדילה וה2 זקיקים שהחלו להתפתח בתחילת החודש נעלמו בהמשך.. הרופא רשם לי פרוגילטון לאיפוס המחזור ולאחר סיום החפיסה קיבלתי. ביום 3 לווסת ניראו 2 זקיקים (19 ו 15), פרוג 2.2 ואסטרדיול 1140
מה המשמעות? יכול להיות שהתפתחו מוקדם כל כך זקיקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדיין מצויה בהשפעת הטיפול מהחודש הקודם,השחלה טרם התאפסה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת ציטרו שלא היה בקרור ממש כל הזמןמלי18/12/2022
היום לקחתי איתי למעקב בביח את הציאץטרו כדי להזריק. הדאך היתה ארוכה. 3 שעות מאז שיצאתיממהבית הזרקתי אולם הרגיש לי שלמרות שזה היה עם קרח זה לא היה ממש קר. האם יש סכוי שזה התקלקל בזמן הזה? מקוה שלא הרסתי את כל הסבב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזרבה נמוכה ופרוגילוטןיעל18/12/2022
הי, קצת ארוך אשתדל למקד- החודש הייתי לקראת סבב ואחרי מונופור, צטרוטייד והורמון גדילה היו 2 זקיקים שנעלמו לגמרי ולכן הרופא רשם לי פרוגילטון על מנת לקבל ווסת. כחמישה ימים אחרי שסיימתי את הפוגילטון קיבלתי ווסת והיום (יום 3 לווסת) עשיתי בדיקת דם: פרוג 2.2 ואסטרדיול 1140. בUS נראו 2 זקיקים אחד בגודל 18 והשני 15.
איך זה ייתכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראי תשובתי להלן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרוג ואכות עובריםאורנית18/12/2022
פרופסור שלום, האם עוברים בדרוג b10 ו a10 שהוחזרו ביום 3 הם פחות טובים מעוברים בני 8 תאים או דווקא הם יותר טובים? ביום 2 הם היו 4a 4b ויום למחרת התפתחו ל 10. זו לא עלייה גדולה מידי ומדאיגה? ההחזרה התבצעה לאחר כ- 3 וחצי ימים . תודה
תקין לא מדאיג,אדרבא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם lh גבוה יומיים לפני השאיבה עלול לפגוע באיכות הביציות?טלי18/12/2022
אשמח לתשובה על השאלה הנל
כל עוד הפרוגסטרון לא חצה את הגבול הרצוי אין בעיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוגע לביוץ החודשיגלי18/12/2022
שלום רב!
רציתי לדעת בבקשה:
1. האם יתכנו כמה ביוצים במחזור אחד? אם כן, אז זה מייד לאחר גדילת זקיק נוסף או בפער של כמה ימים?
2. האם האוביטרל בהרכח גורם לביוץ ואם יש 2 זקיקים אז הוא גורם לביוץ שלהם? שואלת כדי לדעת אם כמה ימים אחרי הביוץ החודש כבר מתפספס מבחינת ניסיונות כניסה להריון.
תודה רבה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האירוע הביוצי הוא אחד,הבשלת הביציות מבחינה מורפולוגית היא הפקטור המשתנה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת עוברים ושרידותיערה17/12/2022
האם בהקפאת עוברים עדיף להקפיא ביום 3 או ביום חמש? האם לעובר ביום 5 יש פחות סיכויי שרידות של הקפאה והפשרה?
יום 5,שרידות של בחסטוציסט הנה טובה יותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל והזרעותמיכל17/12/2022
היי,
לקחתי אוביטרל 250 מ'ל ב7.12 בשעה 17 בערב ,יום למחרת ב8.12 עשיתי הזרעה גם בשעה 17,
ביום שישי ה16.12 בצהריים עשיתי בדיקת הריון ביתית, אחרי 5 דקות הופיע פס שנראה מדומיין, אבל אחרי שעה שחזרתי הפס התחזק ונראה ממש פס, האם זה יכול להיות עוד מהאוביטרל או שסביר שיש הריון ?
מצורפת הבדיקה
תודה :)
לא סביר שרידות הביטה אינה משתרעת עד 9 ימים מהאוביטרל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה בפעם הראשונהאולגה17/12/2022
היי לכולם,
מחר אמורה לעבור בפעם הראשונה שאיבה,מאוד חוששת בעיקר מהעירוי עצמו מכיוון שיש לי ורידים בעייתים, האם ניתן לבצע את ההרדמה בדרך אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתן לשקול בהתאם לנסיבות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)