מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בבקשה ענו ליme17/05/2012
שלום רב, עשיתי בדיקות הורמונליות 5.5 ימים מרגע שקיבלתי (סימני דימום קלים) (קיבלתי ביום ג' בערב ועשיתי בדיקות ביום א' בבוקר).
התוצאות:
LH - 5.10
FsH - 7.2
Prolactin - 143.6
Testosteron < 0.9
Dhea sulphate - 3.88
האם תקין?
(progesteron-17-oh - נמוך לכאורה מהנורמה - 0.36. מה זה אומר?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה ענו לי - תגובה
ד''ר אריק כהנא18/05/2012זה מתאים ליום במחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד ראשוןשירי17/05/2012
14 יום אחרי ההזרעה הבטא חיובית ויש הריון.
נקבע לי אולטרסאונד ראשון בבית החולים בו עשיתי את הטיפול, לעוד שבועיים
ו-3 ימים מיום הבטא השנייה (ההכפלה).
האם יש דרך לראות משהו באולטרסאונד לפני השבועיים האלה?
חשבתי לקבוע תור לרופא שלי שעושה מעקב הריון - האם זה מיותר, וכדאי
להמתין לתור בבית החולים?
כמו כן, נבדקתי 14 בדיקות גנטיות ויצאתי תקין. אני חוששת ממוטציות אחרות,
כגון לבקנות או צרות אחרות. האם אלה אפשר לגלות בבדיקת מי שפיר בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד ראשון - תגובה
ד''ר אריק כהנא18/05/2012מועד בדיקת האולרטהסאונד נכון, לא כדאי להקדים
את שאר השאלות תפני ליועץ גנטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיאליסמיקי17/05/2012
האם כדורי סיאליס פוגעים באיכות הזרע? והאם זה עלול להפריע לטיפול AVF
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיאליס - תגובה
פרופ` דוד בידר17/05/2012לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופםנולי17/05/2012
שלום
מה המשמעות של לקיחת אסטרופם (פרוגינובה) החל מהיום הראשון של המחזור? האם זה מכיוון שהרופא בחו"ל ורוצה לחכות עם התחלת הזריקות כאשר יחזור כדי לא לפספס את החודש? האם אפשר לאחר כ 5 ימים עם אסטרופם להתחיל מייד זריקות לטיפול IVF?
פשוט הפרוטוקול לא מובן לי והרופא כאמור בחו"ל...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם - תגובה
פרופ' שחר קול17/05/2012נכון, המטרה לדחות את תחילת הזריקות.
בתום 5 ימים אפשר להתחיל מיד זריקות אם בדיקת א.ס. מתאימה לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה ביותרברוריה17/05/2012
שלום רב,
האם אישה בת 42 שאולי כבר לא מקבלת מחזור יכולה להיכנס להריון?הריון בהפריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה ביותר - תגובה
פרופ' שחר קול17/05/2012כן, אך עם תרומת ביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות- מודאגתת.ח17/05/2012
שלום רב,
אני בת 23, נשואה כשנה וחצי ומנסה להיכנס להריון כחצי שנה ללא הצלחה. רופא אבחן אצלי שחלות פוליציסטיות וזאת לאחר שלא קיבלתי מחזור. נטלתי פרוברה לקבלת מחזור- קיבלתי ב28/3/12 ומאז המחזור לא הופיע ועשיתי בדיקת הריון ביתית בשבוע שעבר והתשובה שלילית. בבדיקת אולטרסאונד שנעשתה היום הממצאים הם:
עובי רירית הרחם- 5.4 מ"מ תלת שכבתית
בדופן אחורי של צוואר הרחם ממצא ציסטי פשוט בקוטר 9 מ"מ.
שחלה ימנית- 24*40 מ"מ כשבתוכה זקיקים קטנים , בעיקר בהיקף השחלה הגדולים בקטרים של 7 ו-8 מ"מ.
שחלה שמאלית- 27*38 מ"מ עם זקיקים רבים קטנים, בעיקר בהיקף שחלה גדולים בקטרים של 7 ו- 8 מ"מ.
לא נצפה נוזל בדוגלס.
מה אומרת התשובה- האם צפוי ביוץ בקרוב או כבר היה? והאם הציסטה מסוכנת?
הרופא נתן לי לקחת שוב פרוברה האם כדאי לי לקחת?
נ.ב- לא נטלתי איקקלומין למרות המלצה של הרופא.
אודה לתשובתכם :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות- מודאגת - תגובה
פרופ' שחר קול17/05/2012הציסטה היא כנראה חסרת חשיבות.
פרוברה יביא מחזור.
הבעיה היא היעדר ביוץ, לכן המליץ הרופא על איקקלומין.
איקקלומין עשויה להביא לביוץ ולהריון.
שווה לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייה - דחוףגל17/05/2012
אני מזריקה דקפפטיל כשבוע בשעה 19:00 - הרופא נתן לי להוסיף גם מנוגון+גונל
האם אני יכולה להזריק את כולם אחד אחרי השני באותה שעה ב- 19:00?
או שאת הגונל והמנוגון בשעה אחרת והאם זה בסדר שמזריקים את הכל באותו זמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרייה - דחוף - תגובה
פרופ' שחר קול17/05/2012אפשר הכל באותו הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר טיפוליםשרית17/05/2012
שלום וברכה.
ביום שישי5.5 עשיתי החזרה של שני עוברים לאחר טיפולי IVF עם מיקרומניפולציה.
היום, 12 ימים אחרי ההחזרה יצאה בטא של 393, האם יש סיכוי לתאומים? כמה אומרה להיות הבטא ביום א'?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר טיפולים - תגובה
פרופ' שחר קול17/05/2012יש סיכוי לתאומים.
ביום א - מעל 1000* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידרקרן16/05/2012
פרופ' בידר שלום
האם יכול להיות בהריון דליפת שתן כתוצאה משתייה מרובה ולחץ של הרחם? זה לא מהמי שפיר באולטרסאונד זה בסדר והריח הוא של שתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר16/05/2012כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח בדיקת דםסבינה16/05/2012
שלום.
עשיתי בדיקת דם להיריון. ה HCG שלילי ולפי מה שהבנתי זה לא היריון. (האם זה 100% לא היריון?)
התוצאות האחרות היו:
E2- 154 (נמצא בתחום של ה FOLLICULAR)
FSH- 5.6
LH-28.5
PROLACTIN-344
מה תוצאות אלה אומרות לגבי ביוץ? לפני/אחרי/כמה זמן נמשך...?
אודה מאוד לתשובתכם המהירה!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפיענוח בדיקת דם - תגובה
ד''ר אריק כהנא16/05/2012אם בדיקת הבטא שלילית, זה לא הריון
לגבי שאר הבדיקות לערך חד פעמי אין חשיבות אבחנתית
תתיעצי עם הרופא המטפל שמכיר את הפרופיל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לרופאיםמודאגת16/05/2012
אני בת 36 אמא לתאומים בני 7 מהריון ספונטני
לפני כשנה היה לי FSH 18
עברתי 6 סבבים של IVF כושלים היום שאיבות בין 3-7 ביציות
כרגע בהפסקה
שמתי לב (כבר לא זוכרת אין המחזור שלי לפני הטיפולים חוץ מזה שהוא סדיר מאוד כל 30 יום)
שאחרי 3 ימים דימום
יש לי כ-2/3 נקיים
ואז למחרת דימום או מקיום יחסי מין או מסתם ללא סיבה
ככה כל חודש קבוע
האם זה בגלל הרזרבה שחלתית נמוכה?
ממה זה נובע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לרופאים - תגובה
ד''ר אריק כהנא16/05/2012בכל מקרה של דימום אחרי יחסי מין יש להיבדק על ידי רופא ולבדוק את צוואר הרחם
אם הבדיקה תקינה והאולטרהסאונד תקין, אין מה לדאוג
כמובן להמשיך ולעקוב אחרי רמות ההורמונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת- היה ביוץ או לא היה ביוץ?קרן15/05/2012
אני מטופלת במעקב בדיעבד-האם היה ביוץ.
היום בבוקר עשיתי בדיקות דם-
E2=430
P=57.47
LH=1.8
הביוץ היה אמור להיות בשבוע שעבר בשלישי-חמישי, האם היה ביוץ?
אני מאוד מודאגת...כבר לא מבינה ממש מה קורה.
מה המדדים המתאימים שיגידו לי -היה בטוח ביוץ! מה הפתרון לבעיה?
אשמח לתשובתך, המון תודה
קרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת- היה ביוץ או לא היה ביוץ? - תגובה
ד''ר אריק כהנא16/05/2012אני מקווה שעשית גם בדיקות אולטרהסאונד
לפי רמת הפרוגסטרון כנראה שהיה ביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת רופא מומחה לצרכיישירי15/05/2012
לאחר שתי שאיבות, בשאיבה ראשונה 6 עוברים הופרו ללא הצלחת השתרשות. בשאיבה שניה17 עוברים הופרו ללא הצלחת השתרשות באף אחת מההחזרות. אני מטפלת בבי"ח בצפון הארץ שקרוב למקום מגוריי.
נאמר לי כבר מספר רב של פעמים "משנה מקום משנה מזל", כמובן, שיש לי בנוסף תחושות לא הכי טובות לגבי המעבדה שבמקום.
הייתי רוצה להגיע למקום הכי טוב על מנת להגיע לתוצאה מוצלחת בקרוב. מיותר לציין שהיאוש קרוב...
הבעייה שלנו היא איכות זרע של בעלי שמידי פעם גם יורדת, וכן סתימה בחצוצרה ימנית אצלי.
כמובן שכל חברה ממליצה על הרופא שלה שלטענתה הוא הכי הכי טוב וקשה לי מאוד להחליט למי עלי לפנות כעת.
אני מעדיפה בצפון הארץ ואם זו בעייה אגיע לכל מקום, לא אכפת לי להגיע למקום פרטי.
האם מישהו מצוות הרופאים יכול להמליץ על רופא שעונה על הצרכים והבעיות שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת רופא מומחה לצרכיי - תגובה
פרופ` דוד בידר16/05/2012אני ממליץ ללכת לרופא של החברה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהLOL
דנה16/05/2012...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה על פרופ' קידר!!!!!!!!!
גל17/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון- ממליצה על פרופ" בידר!!!!!
גל17/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון- ממליצה על פרופ" בידר!!!!! - תגובה
פרופ` דוד בידר17/05/2012לא חושב שכדאי לבוא מהצפון למרכז , יש מספיק רופאים טובים וחלקם עונה בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורביטרלאפרת15/05/2012
שלום,
האם אורביטרל ניתן רק בטיפולי IVF , או גם כשרוצים לתזמן את הביוץ ולקיים יחסים
באופן טבעי?
תודה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סיבה שדילגם עליי ?
אני16/05/2012יש סיבה שדילגם עליי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורביטרל - תגובה
פרופ' שחר קול17/05/2012אוביטרל ניתן גם בטיפולי פריון שאינם IVF, למשל תזמון הביוץ כפי שהוזכר בשאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSH בת 39רחל15/05/2012
שלום
בת 39. מצ"ב פרופיל הורמונילי שנעשה ביום השלישי למחזור.
לפני שנתיים נכנסתי להריון טבעי.
האם יש לי סיכוי להכנס להריון נוסף עם נתונים אלו?
Prolactin | mIU/l | * - 213
LH - Luteinizing Hormone | IU/l | * - 6.6
FSH | IU/l | * - 28.3
Estradiol (E2) | | לחץ לתוצאות - קטן מ 100
Progesterone | nmol/L | *- 1.5
Testosterone Total | -קטן מ 1.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FSH בת 39 - תגובה
פרופ` דוד בידר16/05/2012לפי ה FSH. יש בעיה ואם זה חוזר על עצמו אז כנראה שיש בעיה בביציות.
צריך בובת שמחליטים על טיפול לבדוק שוב ולהחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)