מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פלוקנול 150 וכניסה להריוןא18/05/2012
שלום
בעוד 9 ימים מקבלת מחזור ומיד אחריו מתחילה לקחת הורמונים לקראת IVF ראשון. יש לי פטרת בנרתיק ורופא הנשים רשם לי 2 כדורי פלוקנול 150 לטיפול.האם זה בסדר להתחיל עכשיו לקחת את הכדור היום (2 כדורים בהבדל של 3 ימים). לא מסוכן ולא פוגם בזקיקים שיתפתחו עקב ההומרונים לקראת טיפול IVF? כדאי קודם לגמור את הטיפול בפטרת ובחודש הבא להתחיל טיפול IVF או אפשר כבר במחזור הקרוב עוד 9 יום? השפעת הכדורים לא מסוכנת במידה ותהיה הריון עקב ה IVF.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלוקנול 150 וכניסה להריון - תגובה
פרופ` דוד בידר20/05/2012אין שום בעיה לקחת עכשיו את הפלוקנולס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברים לא משהושלי18/05/2012
שלום
היום גיליתי בטא חיובית.
יחד עם האושר הרב התגנבו ללבי חששות כבדים:
הוחזרו לי 2 עוברים ביום 3:
1 בעל 9 תאים דרגה 2-3
1 בעל 5 תאים דרגה 2
10% פרגמנטציה וקצת אי סימטריות.
האם הריון מעוברים שכאלו הוא מסוכן? כלומר- האם עצם זה שהעובר/ים התחילו את דרכם כ"פגומים" עשויה להביא ללידת תינוק פגום?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים לא משהו - תגובה
ד''ר אריק כהנא18/05/2012במידה ויהיה הריון, גורלו כמו כל הריון אחר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידרקרן18/05/2012
פרופ' בידר שלום
עקב 3 הפלות שהסתיימו בשבוע 5 לא נצפה שק הופנתי לבירור יצא בעיית קרישיות שאר הבדיקות כולל זרע תקין .
כל ההריונות היו ספונטנים תוך 8 חודשים ולא הצלחתי להרות לאחר 5 נסיונות עברתי להזרעה גם שהזרע תקין ובראשונה נקלטתי . הפרוטוקול היה 50 מ"ג פיוריגון ללא אוביטרל לפני ההזרעה והתחלתי להזריק קלקסן 5 ימים לפני ההזרעה .
בעוד מס' ימים מתחילה שליש שני.
האם יתכן מצב שעם באתי במגע לפני ההזרעה אז נקלטתי באופן טבעי ההזרעה הייתה יום למחרת כי גם לא הזרקתי אוביטרל?
האם אתה חושב שבהריון הבא יש לי סיכוי להיקלט ללא עזרה הורמונלית כאשר הזרע תקין ובכל זאת הצלחתי להרות לפני 3 פעמים כל 3 חודשים בהתחשב שגילי יהיה כמעט 37?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר19/05/2012תמיד יכול להיות מצב כזה שתיארת אך איך אפשר להוכיח זאת? ומה זה משנה, העיקר שיש הריון.
יש לך סיכוי טוב גם להרות לבד אך הגיל מתחיל לשחק תפקיד ורצוי לעשות כמה שיותר מהר את תכנון המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהs.18/05/2012
שלום,
אני אחרי החזרת 3 עוברים מוקפאים אתמול ב-17.5.
יש לי בן בבית ששוקל בערך 12 קילו, מאז ההחזרה חזרתי לחיים רגילים הלכתי קצת בקניון באותו יום להחזרה, עושה עבודות בית כרגיל כמו שטיפת כלים וכו'.... נאלצת גם לפעמים להרים הבן שלי אך לא למשך זמן רק להעביר אותו ממקום למקום אם יש צורך אני גם חוזרת לעבודה יום א שזאת עבודה משרדית
את האמת אני מאוד מודאגת שזה ישפיע על ההחזרה
האם מנוחה זה תנאי או העבודות שאני עושה לא משפיעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרה - תגובה
ד''ר אריק כהנא18/05/2012את יכולה לחזור לחיים נורמלים
אל תגזימי במאמצים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום - דחוףאורית18/05/2012
שלום
אני ביום ה- 14 למחזור צריכה לעבור הזרעה ביום ראשון , מחזור טבעי
עכשיו ביום ה- 14 למחזור התחיל לי דימום , מה זה אומר ? האם זה יפריע לי לעשות
הזרעה ? שלשום עשיתי זקיקים והכל היה בסדר עד אתמול בערב שהתחיל לי דימום, לפני 3 שבועות עברתי היסטרוסקופה להסרת פוליפ זה יכול להיו קשור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - דחוף - תגובה
ד''ר אריק כהנא18/05/2012אם יש דימום טרי, כדאי לבצע אולטרהסאונד לבדיקת רירית הרחם
אם לא מדובר בהכתמה חד פעמית כדאי לשקול ביטול ההזרעה
קימום פעיל עלול להקטין את סיכויי השרשה
תדברי עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלאני17/05/2012
האם חלק מתופעות הלוואי [לאחר שבוע מההזרקה] יכולים להיות בחילות בבקרים, נפיחות במזה ועייפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל - תגובה
ד''ר אריק כהנא18/05/2012התופעות הן תגובה לסך ההורמונים ולא לאוביטרל
אולי זה סימן טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך...
אני24/05/2012בתאריך 11/5 הזרקתי.
במשך שבועיים כמעט אני מרגישה נפיחות בחזה, בחילות בבקרים ועייפות יתר.
הבוקר היה כתם של דם. והתחילו לי כאבי מחזור.
אני יודעת שזה עדיין יכול להיות הריון = אבל איך יודעים בוודאות [מהבית]?
ביום שני יש לי בדיקות דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אני24/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה ענו ליme17/05/2012
שלום רב, עשיתי בדיקות הורמונליות 5.5 ימים מרגע שקיבלתי (סימני דימום קלים) (קיבלתי ביום ג' בערב ועשיתי בדיקות ביום א' בבוקר).
התוצאות:
LH - 5.10
FsH - 7.2
Prolactin - 143.6
Testosteron < 0.9
Dhea sulphate - 3.88
האם תקין?
(progesteron-17-oh - נמוך לכאורה מהנורמה - 0.36. מה זה אומר?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה ענו לי - תגובה
ד''ר אריק כהנא18/05/2012זה מתאים ליום במחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד ראשוןשירי17/05/2012
14 יום אחרי ההזרעה הבטא חיובית ויש הריון.
נקבע לי אולטרסאונד ראשון בבית החולים בו עשיתי את הטיפול, לעוד שבועיים
ו-3 ימים מיום הבטא השנייה (ההכפלה).
האם יש דרך לראות משהו באולטרסאונד לפני השבועיים האלה?
חשבתי לקבוע תור לרופא שלי שעושה מעקב הריון - האם זה מיותר, וכדאי
להמתין לתור בבית החולים?
כמו כן, נבדקתי 14 בדיקות גנטיות ויצאתי תקין. אני חוששת ממוטציות אחרות,
כגון לבקנות או צרות אחרות. האם אלה אפשר לגלות בבדיקת מי שפיר בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד ראשון - תגובה
ד''ר אריק כהנא18/05/2012מועד בדיקת האולרטהסאונד נכון, לא כדאי להקדים
את שאר השאלות תפני ליועץ גנטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיאליסמיקי17/05/2012
האם כדורי סיאליס פוגעים באיכות הזרע? והאם זה עלול להפריע לטיפול AVF
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיאליס - תגובה
פרופ` דוד בידר17/05/2012לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופםנולי17/05/2012
שלום
מה המשמעות של לקיחת אסטרופם (פרוגינובה) החל מהיום הראשון של המחזור? האם זה מכיוון שהרופא בחו"ל ורוצה לחכות עם התחלת הזריקות כאשר יחזור כדי לא לפספס את החודש? האם אפשר לאחר כ 5 ימים עם אסטרופם להתחיל מייד זריקות לטיפול IVF?
פשוט הפרוטוקול לא מובן לי והרופא כאמור בחו"ל...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם - תגובה
פרופ' שחר קול17/05/2012נכון, המטרה לדחות את תחילת הזריקות.
בתום 5 ימים אפשר להתחיל מיד זריקות אם בדיקת א.ס. מתאימה לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה ביותרברוריה17/05/2012
שלום רב,
האם אישה בת 42 שאולי כבר לא מקבלת מחזור יכולה להיכנס להריון?הריון בהפריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה ביותר - תגובה
פרופ' שחר קול17/05/2012כן, אך עם תרומת ביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות- מודאגתת.ח17/05/2012
שלום רב,
אני בת 23, נשואה כשנה וחצי ומנסה להיכנס להריון כחצי שנה ללא הצלחה. רופא אבחן אצלי שחלות פוליציסטיות וזאת לאחר שלא קיבלתי מחזור. נטלתי פרוברה לקבלת מחזור- קיבלתי ב28/3/12 ומאז המחזור לא הופיע ועשיתי בדיקת הריון ביתית בשבוע שעבר והתשובה שלילית. בבדיקת אולטרסאונד שנעשתה היום הממצאים הם:
עובי רירית הרחם- 5.4 מ"מ תלת שכבתית
בדופן אחורי של צוואר הרחם ממצא ציסטי פשוט בקוטר 9 מ"מ.
שחלה ימנית- 24*40 מ"מ כשבתוכה זקיקים קטנים , בעיקר בהיקף השחלה הגדולים בקטרים של 7 ו-8 מ"מ.
שחלה שמאלית- 27*38 מ"מ עם זקיקים רבים קטנים, בעיקר בהיקף שחלה גדולים בקטרים של 7 ו- 8 מ"מ.
לא נצפה נוזל בדוגלס.
מה אומרת התשובה- האם צפוי ביוץ בקרוב או כבר היה? והאם הציסטה מסוכנת?
הרופא נתן לי לקחת שוב פרוברה האם כדאי לי לקחת?
נ.ב- לא נטלתי איקקלומין למרות המלצה של הרופא.
אודה לתשובתכם :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות- מודאגת - תגובה
פרופ' שחר קול17/05/2012הציסטה היא כנראה חסרת חשיבות.
פרוברה יביא מחזור.
הבעיה היא היעדר ביוץ, לכן המליץ הרופא על איקקלומין.
איקקלומין עשויה להביא לביוץ ולהריון.
שווה לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייה - דחוףגל17/05/2012
אני מזריקה דקפפטיל כשבוע בשעה 19:00 - הרופא נתן לי להוסיף גם מנוגון+גונל
האם אני יכולה להזריק את כולם אחד אחרי השני באותה שעה ב- 19:00?
או שאת הגונל והמנוגון בשעה אחרת והאם זה בסדר שמזריקים את הכל באותו זמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרייה - דחוף - תגובה
פרופ' שחר קול17/05/2012אפשר הכל באותו הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר טיפוליםשרית17/05/2012
שלום וברכה.
ביום שישי5.5 עשיתי החזרה של שני עוברים לאחר טיפולי IVF עם מיקרומניפולציה.
היום, 12 ימים אחרי ההחזרה יצאה בטא של 393, האם יש סיכוי לתאומים? כמה אומרה להיות הבטא ביום א'?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר טיפולים - תגובה
פרופ' שחר קול17/05/2012יש סיכוי לתאומים.
ביום א - מעל 1000* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידרקרן16/05/2012
פרופ' בידר שלום
האם יכול להיות בהריון דליפת שתן כתוצאה משתייה מרובה ולחץ של הרחם? זה לא מהמי שפיר באולטרסאונד זה בסדר והריח הוא של שתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר16/05/2012כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)